Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-09-25 11:45

Vänsterpartiet upprörda över att arbetsgivare med 17 anställda köpte en hummer till förmån Barncancerfonden

Vänsterpartiets manlige pressekreterare Jonas Wikström är upprörd över att Nordsjöfisk åt anläggningen Dömle Herrgård med sina 17 anställda och kollektivavtalanslutna köpt årets första hummer till priset av 52 000:- SEK. Hummern ska bli en del av en middag där inkomsterna går till Barncancerfonden. Stöder man detta kallas man rent av för brunhöger av Vänsterpartiet.
Nej till hummer.
Arbetsgivaren Nordsjöfisk, med sina 38 anställda år 2018, ropade alltså in årets första hummer för 52 000:- SEK på Göteborgs fiskauktion. Hummern ska i sin tur säljas vidare till restaurang-, hotell- och spanaläggningen Dömle Herrgård i Värmland. Dömle hade 17 anställda 2018.

"Vi är redan igång med att planera en speciell middag där Björn får visa sina färdigheter att tillreda skaldjur och alla ersättningar den dagen från våra givmilda vänner kommer oavkortat att gå till Barncancerfonden."
Detta upprör Vänsterpartiets pressekreterare Jonas Wikström, som rasar på Twitter:
"Nån på en herrgård i Värmland köpte en hummer för 52 000 kr nu på morgonen. Bara för att vara först.
I Motala sänker de värmen på äldreboendena för att spara pengar.
Det är samma samhälle, samma resurser. Vi väljer själva hur värdet av allas arbete ska fördelas."
Denna någon, alltså Dömle Herrgårds VD ger 17 personer riktiga jobb inom restaurang- och besöksnäringen i svensk glesbygd. När Jonas Wikström (V) får mothugg kallar tar han till ordet brunhöger:

"Så här dagen innan lönen kommer får många äta blodpudding. Då försvarar brunhögern dem som äter hummer."
Man kan fundera på varför Jonas Wikström (V) är upprörd. Är det för att de som mot alla odds lyckats skrapa ihop pengar i Sverige använder delar av dem till välgörenhet, utan att det går via en kommunistisk partikommitté först? Rimligt att Vänsterpartiet blir upprörda när rika är altruister och mecenater. Kom t ex ihåg att Bill Gates gett bort i stort sett hela sin förmögenhet till välgörenhetsstiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som gör mer för världens fattiga, U-länder och klimatet än Vänsterpartiet gjort någonsin under hela sin existens. Att han fortfarande räknas som rik beror på att han anses kunna bestämma vart välgörenhetspengarna ska gå, men det är inte längre någon personlig förmögenhet.

Att hummer sedan är överskattat, och går att köpa för 75:- SEK styck i ICA:s frysdisk är en annan fråga.
Surf 'n Turf under tillagning.
Hummer har varit fattigmansmat en gång i tiden, och något för desperata. Det är inte så att det blir särskilt många kalorier per arbetsinsats.

Kanske kommer upprördheten över att inblandade Nordsjöfisk och Dömle herrgård tillsammans anställer och försörjer 55 personer? Utan att fått godkännande av en kommunistisk centralkommitté.

Nordsjöfisk betalade ut 14 MSEK till sina anställda (ej VD:n) 2018 plus drygt 6 MSEK i sociala kostnader till socialförsäkringarna. 14 MSEK på 38 anställda är för övrigt en snittmånadslön på 30 700:- SEK efter skatt, rätt nära medianlönen 30 900:- SEK i Sverige, och ingalunda låga löner.

Men nej, Jonas, det är inte samma samhälle och samma resurser. Ni lever i er lilla skattepengdiande bubbla, alla utanför politikerskrået lever i en annan värld kallad verkligheten, och resurserna är inte era, utan svenskarnas. Och i den verkligheten så är folk beredda att finansiera forskning kring barncancer ur sina egna beskattade fickor i utbyte mot att äta lite hummer (betoning på lite). De flesta är dock inte beredda att finansiera er, utan istället får ni partistöd. Som kunde gått till lite varmare för pensionärerna i Motala istället.

Sedan verkar konjunkturen vika, hummern kostade typ hälften mot tidigare.

Och vad är det för fel på blodpudding? Det är gott, näringsrikt, och miljövänligt anatomiskt ansvar att så mycket som möjligt av grisen konsumeras som föda, en gris som i sin tur ätit jordbruksprodukter som inte duger till människoföda. Verkar som Vänsterpartiet visar förakt för blodpuddingätare.

43 kommentarer:

 1. Jonas visar bara det som är djupt rotat i vänstern - uppfattningen att alla privata medel egentligen tillhör staten och bör konfiskeras så snart som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte kan se symboliken bakom en hummer för över femtiotusen kronor måste man blunda hårt.

   De hade istället kunnat köpa en hög med skit för samma summa eller eldat upp hundra tusen kronor, för att få lika mycket publicitet. Men det hade inte fört in tankarna på exklusivitet och överklass på samma sätt som hummern gör.

   Radera
  2. Tror fler personer köper ett kuvert för att äta middag med hummer än för att titta på bajs som brinner. Så även om publiciteten blivit densamma, så kommer det här garanterat ge mer pengar till barncancerfonden.

   Radera
 2. Såklart dom är upprörda, det är ju konkurrerande verksamhet.

  Tänk om alla behövande fick stöd via frivilliga privata kanaler, då skulle ju Jonas bli arbetslös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu går inte det då utgifterna är så höga för så många, det är runt 20% som har verkligt överskott.

   Radera
 3. Har Vänsterpartiet uteslutit de hårdföra partikamrater som för något år sedan i deras förstamaj-tåg viftade med banderollen "Venezuela - inte ett hot utan ett löfte"? Det är ju inte lite magstarkt att kalla borgerliga och konservativa politiker "brunhöger" om man samtidigt har blodröda terror-kommunister som öppet hyllar förtryck och diktatur i de egna leden.

  SvaraRadera
 4. Hur stor del av ditt löneutrymme vill du helst råda över? 0%, eller som idag, "33%", eller rentav en större andel?
  Jonas mfl ser ytterligare konfiskationsutrymme ner mot nollan.
  Köttskatten kommer ju snart med..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur då att hummer väl är att betrakta som fisk och inte som kött :-D

   Radera
 5. Krabban med guldklorna? Så det var A Heberleins replik som genererade epitetet brunhöger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är ju moderat.

   Radera
  2. Heberleins har nog positionerat sig lite vid sidan av moderaterna om an uttrycker sig försiktigt.

   Radera
  3. Aha... Jag tyckte att det var rätt illa av Sjöstedt när ja läste blogginlägget. Men om det egentligen handlar om att han kallar Heberlein för brunhöger är jag inte lika förvånad eller upprörd.

   Radera
 6. Bravo cornu bara ge dom vänsterparasiterna som inte skäms ett ögonblick för att leva på andras hoparbetade pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. When plunder becomes a way of life for a group of men in a society, over the course of time they create for themselves a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it.
   Frédéric Bastiat

   Radera
  2. Så sant.
   “The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.”
   George.

   Radera
 7. Varför är inte "brunhöger" förtal?

  När det så explicit uttalas i detta sammanhanget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi ändå är inne på brunhöger och auktioner:
   https://edition-m.cnn.com/2019/09/20/europe/eva-braun-knickers-intl-scli-gbr/index.html?r=https%3A%2F%2Fedition.cnn.com%2Fsearch%3Fq%3DEva%2Bbraun

   Radera
 8. Som Wikström själv säger. Negativ kommunikation har mer genomslagskraft än att påvisa den egna politikens fördelar. Strategin verkar ha lyckats.

  SvaraRadera
 9. Jag börjar bli allt mer övertygad om att vänstern vill ha socialism av avundsjuka och inte solidaritet. Följt efterspelet av Sanders uttalande om dollarmiljardärer där allt fokus handlar om att ingen ska ha så mycket pengar. Rent nationalekonomiskt förväntas väl en sådan ändring innebära negativt skattenetto om det genomförs.

  Eller tror inte folk att om man beskattar sönder förmögenheter i den storleken att förmögenheterna försvinner väldigt snabbt till andra tillgångsslag och länder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur ska det gå till? Länderna brukar idag en kontrollapparat som ser dig överallt.

   Radera
  2. Avundsjuka eller inte. Det är omöjligt att vara rik om det inte finns de som inte är det.

   Radera
  3. Det hela låter ju fint tills vi inser att vänstern ser självändamålet i att eliminera skillnaderna mellan rika och fattiga. De struntar dock i vad den slutgiltiga nivån hamnar, och med största sannolikhet är det bättre att vara fattig i dagens Sverige än att vara "neutral" i en värld styrd av vänstern.

   Radera
  4. Det är bara fel att vara rik om det inte är jag som är det?

   Radera
  5. Finns nog en och annan vänsterpartist som också är rik.

   Men rikedom korrumperar, det är vi andra som får ta ansvar för det, och stå emot propagandan som resursstarka individer sprider.

   Radera
 10. Hu så hemskt. Blodpuddingshögern slår till igen.

  SvaraRadera
 11. Off topic men intressant ändå:

  Snowden har i dagarna gett ut sina memoarer, det var ju bara sex år sedan eller så. Här en liten teknisk översikt av vad som avslöjades: https://blog.cryptographyengineering.com/2019/09/24/looking-back-at-the-snowden-revelations/

  Extra intressant att läsa för den som inte är amerikan skulle jag säga.

  SvaraRadera
 12. Med tanke på mediautrymmet man får är hummern billig. Är ju reklam man betalar för, inte en hummer.
  Hur man man vara pressekreterare för ett riksdagsparti och inte förstå det? Eller är det som jag misstänker. Spelar dum för att Vänsterpartiet ska synas och försöker använda hummerreklamen för att få fram sitt budskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänsterpartiet som parti gynnas av mediafokus på klassmotsättningar på samma sätt som SD gynnas av fokus på terroristattentat utförda av mörkhyade.

   Radera
  2. Ja, så ”spelar dum” och försöker få hummerköpet att handla om klassmotsättningar. Inte helt dum ändå den där pressekreteraren. :-)

   Radera
 13. Jag ser att (V) fortsätter att degenereras under Etzler och Sjöstedts ledning, underbart!

  Tror det är borgarna som styr i Motala, med (sd) som egentligen avgör vilka förslag som går igenom, i kraft utav sina 8 mandat.

  Kommunfullmäktige Motala kommun efter valet 2018:
  S,V och MPs mandat: 21(17, 4 samt 2)
  M, KD, L och Cs mandat: 26(15, 3, 4 samt 4)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 23 skulle det vara för Sossarna, Vänstern och Miljöpartiet, fel av mig.

   Radera
 14. Ronald Reagan sägs ha sagt: "How do you tell a communist, well it´s someone who reads Marx and Lenin. And how do you tell an anti-communist? It´s someone who understands Marx and Lenin".

  SvaraRadera
 15. Den sortens blodpudding som arbetarklassen har att köpa på COOP hör hemma i brödhyllan, innehåller väl ungefär 82% rågmjöl eller något i den stilen.

  Äkta hemgjord blodpudding däremot - det är husmanskost med hälsokvalitet och boost för blodvärdet det! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mht smaken trodde jag generisk butiksblodpudding innehöll 95% socker och har alltid tyckt den hört hemma mellan glassen och kanelbullarna.

   Radera
  2. Jag växte upp på ett familjerecept, inte mer bindningsmedel och sötningsmedel än nödvändigt.

   Däremot åt vi alltid stora mängder lingonsylt till, hemgjord den också, med stora mängder socker i.

   Radera
  3. Har du något recept att dela?

   Radera
 16. Blodpudding med bacon och riktig lingonsylt , det är grejer det, jag tror inte de gamla får så fin mat.

  SvaraRadera
 17. Och regeringen skickar iväg 8 miljarder till en helt värdelös klimatfond.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ger många tillfällen att posera sin generositet på schangtila konferenser jorden runt.

   Radera
 18. Gillar inlägget, självklarheter men tillräckligt irriterat formulerat.

  Om du eller ni vill utvecklas bör ni dock titta mindre på denna idioti i sig och mer på konsekvenser det har för oppositionen. Det som här kallas "brunhöger" (moderater, sverigedemokrater, osv) är en samlig som vid aggregation är unikt inkompetent relativt västvärlden i övrig, i synnerhet inom ekonomi.

  Det förvinner hela tiden i möjligheten att istället skriva om sånt här. I mer utvecklade samhällen får en sån här människa och ett sånt här parti inte respekt nog att synas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nivån vilken en regering måste hålla bestäms främst inte av nivån på regeringsmedlemmarna. Den bestäms av nivån på oppositionen.

   Radera
  2. Carl-Fredrik: Och om man därtill lägger att nuvrande Regering är en minoritetsregering så säger det en hel del om kompetensnivån hos den så kallade Oppositionen.

   Radera