Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-09-14 19:27

Trams om Systembolagets öppettider

Det så kallade politiska partiet Moderaterna fokuserar och prioriterar det som är viktigt i sin politik  i denna tid och era, och vill nu att Systembolaget ska ha öppet på söndagar. Socialdemokraternas partiorgan och den samlade vänstern brister ut i att man måste tänka på barnen, och hela debatten blir rent trams.
Mitt vin Preparatus Supervivet finns endast i Systembolagets beställningssortiment (75406).
Alkoholmonopol är ingen unik svensk företeelse. Det finns även i Finland, Norge, Island, danska Färöarna och i de flesta kanadensiska delstater, samt i olika former i tre amerikanska delstater.

Moderaterna har alltså dragit en linje i sanden och fokuserar nu sin politik på Sveriges största ödesfråga, nämligen det statliga alkoholmonpolet Systembolagets öppettider. Moderaterna vill nu att även de som inte har en vinkällare och champagnekyl ska kunna köpa lite alkohol om man får oväntat besök på en söndag, och alltså ha Systembolaget öppet på söndagar. En viktig fråga i dagens Sverige, som gör Moderaterna till ett ännu mer relevant parti.

Från vänstern kommer förstås ramaskrin i stil med tänk på de små barnen, inklusive socialdemokraternas partiorgan Aftonbladet. Barn far tydligen extra illa om det går att köpa alkohol på söndagar, för tydligen är inte öppettiderna måndag till lördag något problem. 

Annars borde vänsterns logik vara att man faktiskt borde stänga Systembolaget alla dagar i veckan för de små barnens skull. Eller är det okej med alkoholiserande måndag - lördag, men på söndagar så blir det systemkollapsen om det går att köpa alkohol just på en söndag? Det var Socialdemokraterna och Göran Persson (S) som år 2000 införde öppettider på lördagar.

Fast jag lutar mer åt att det är väl för barnens skull i så fall bäst att Systembolaget endast har öppet 17-19 på fredagar och 10-13 på lördagar. Alternativt att man endast ska kunna köpa alkohol om man har partibok (S) och då endast i särskilda partibutiker.

Eller så begraver vi hela denna fråga omgående och ägnar svensk politik åt något som faktiskt är viktigt, istället för öppettider hos en butikskedja - en butikskedja från vilken man kan handla online alla dagar i veckan. Dygnet runt.

För övrigt börjar jag tröttna rejält på Moderaterna. Snart finns det inga vettiga liberalkonservativa partier kvar i Sverige. Partiets utspel officiellt och online börjar närma sig en fånighetsnivå som inte står Socialdemokraterna långt efter. Man kanske tror att sossarna har någon form av vinnande koncept - ju mer korkade utspel, desto fler röster?

81 kommentarer:

 1. KD
  Alternativet för dig som tröttnat på M:s korkade utspel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry, tror inte på låtsaskompisar och inte på zombieguden heller.

   Radera
  2. Alldeles oavsett om någon bryr sig så är det bra att öka friheten och ansvaret i samhället.

   Radera
  3. Så du struntar i att stödja vettiga förslag som skulle förbättra tillvaron för oss på riktigt bara för att några av de som lägger fram de reformerna tror på låtsaskompisar? Eller tror du helt enkelt inte på reformerna men väljer att plocka billiga komiska poänger som en sorts bortförklaring?

   Radera
 2. Varför begrava? Är väl fullt rimligt att anpassa öppettiderna för alkohol till ungefär samma nivå för alkohol som för t ex mat. Systembolag ligger ju ofta i nära anslutning till t ex större mataffärer.

  Tramset är mest att folk får sån panik att man luftar tanken på att sälja alkohol på _okristliga tider_. Låt systemet köra som de vill och tillåt söndagsöppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry, tycker bara inte att detta är en viktig fråga. Men det gör V, S och M tydligen. Arma Sverige.

   Radera
  2. Alltså, allt är såklart inte viktiga frågor. Jag tycker själv detta är långt under "topp 100". Men det innebär ändå inte att man kan lyfta den, eller?

   Hade vi bara pratat om topp tre så hade vi pratat om... försvar, gängkriminalitet och tillväxt, eller nåt sånt.

   Radera
  3. Det rimliga är att låta Systembolaget vara ett företag och låta dem själva bestämma detta, förstås.

   Personligen skiter jag i vilket, jag hämtar ut min sprit på den lokala bygg- och järnaffären (ha!), fullt lagligt som Systemombud, samtidigt som jag köper en yxa och en kniv.

   Radera
  4. Ja, precis. Så ta bort regleringar om öppettider?

   Radera
  5. Så länge politikerna kan ägna sig åt något viktigt istället, ja.

   Radera
  6. Perfekt. Bifall åt Moderaternas förslag således, så går vi vidare till viktigare saker sen.

   Att _ta bort_ onödiga regleringar är inte att fokusera på onödigheter, utan är att göra så det blir mindre onödigheter att ta hänsyn till.

   Radera
  7. Jo, Moderaterna visar bara att de prioriterar fel. Punkt. Tramsparti.

   Radera
  8. Kanske det. Du tycker inte utspelen om försvar och gängkriminalitet och budget räcker som de är?

   Är inget fel med att utöka sfären med "saker du som medborgare är betrodd med", det kostar så lite så och är en bra murbräcka mot att t ex tillåta alkoholförsäljning i andra butiker än de som är ägda av staten, precis som i t ex Danmark, Nederländerna, Tyskland och Frankrike. Ett litet steg mot att vi vanliga människor själva får handla vad vi vill.

   Radera
  9. Forsell började yra om MILITÄRA SPRÄNGÄMNEN och krigstillstånd. Går inte att ta honom på allvar, dessvärre. Han varken vet vad det är för sprängämnen, och krossade rutor är inte något krigstillstånd.

   Radera
  10. Nä, vi ska acceptera sprängningar i Malmö, Landskrona och Lund. Politikerna har inte så bra detaljkoll, så låt oss sopa det under mattan?

   Radera
  11. Varför tycker du det? Verkar dumt att sopa sådant under mattan. Däremot kan man inte ta sådana som Forsell på allvar med sådana uttalanden.

   Radera
  12. Har inte sett uttalandena. Låter illa och ogenomtänkt.

   Nåja, får väl hoppas det blir nåt konkret utfall av samtalen om gängkriminaliteten åtminstone. Jag är inte optimistisk dock...

   Radera
  13. Nä, det där är bara för att låtsas visa handlingskraft och inte tappa i opinion. Inget kommer hända denna mandatperioden. Måste till utskott, utredningar, och hela processen.

   Radera
  14. Bara för att förtydliga min ståndpunkt om Systembolagets öppettider: Jag skiter i frågan, och Systembolaget får för min del ha öppet på söndagar. Jag anser att politikerna ska ägna sin tid åt viktigare saker och att Moderaterna genom sitt utspel visar att de saknar sjukdomsinsikt.

   Radera
  15. Jag har åsikten att det går att göra fler saker samtidigt, och att våra riksdagsledamöter _både_ kan försöka lägga fram förslag inom rättsväsendets område _och_ försöka röja undan idiotiska regleringar på samma gång, utan att det ena förtar effekten av det andra.

   Radera
  16. Ett sätt för staten att sätta folk på plats är just genom att begränsa tillgången till något. Det råkar vara alkohol i det här fallet. Men det sätter spår i övrigt och låter staten få igenom andra saker utan någon större debatt därför att vi är vana vid ett visst förtryck. Staten vet bäst. Personligen bryr jag mig inte utan anpassar mig till statens alla idiotiska påfund. Ja, jag kan både förutse och preppa för en söndag, så det är inget problem.

   Radera
  17. Mitt lokala ICA Maxi har förutom ICA Mac Donalds, apoteket, någon amerikansk kaffedryckaffär, och systembolag. Bra service, men just systembolaget har inte samma öppettider som övriga. Dåligt!

   Radera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  23. Kan radera om du vill? Såg inte det ovan innan jag skrev.

   Radera
  24. Offtopic, leder ingen vart alls. Ta sånt på kränkthetsforumen.

   Radera
  25. Lars, jag läste nyss en artikel om klanen Khan i Angered. Där i Angered verkar det inte som om statens har monopol på något. Den var i expressen. Själv bor jag i Malmö och här drabbas oskyldiga varje dag av våld, rån, våldtäkter m.m.


   Radera
  26. Det som skrämmer mig är att Cornu alltid köper en yxa och en kniv i samband med att han köper sprit...

   Radera
 3. Håller med om att det finns tusentals viktigare frågor. Tråkigt att läsa den här typen av ickefrågor.
  Eftersom öppettiderna är politiskt satta är det bara rimligt att man som parti har en ståndpunkt.
  Den borde dock stå i en lista med hundra andra småändringar man vill genomföra, inte basuneras ut i pressen som något revolutionerande.

  SvaraRadera
 4. "Det så kallade politiska partiet Moderaterna"

  Sparkar in några öppna dörrar och påstår att moderaterna i själva verket ÄR det politiskt parti. Detta är ganska så väletablerat och allmänt accepterat.

  I övrigt så känns systemet som en lustig fråga att dra en lans för, i dagens politiska landskap...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Moderaterna borde lära sig att prioritera.

   Radera
  2. ... om de vill bli tagna på allvar.

   Radera
  3. Frågan är inte särdeles akut, men här är det principen som det handlar om. Och i längden ger principer resultat där man minsta anar det. D.v.s. mer frihet och ansvar till folket.

   Radera
  4. Det hela är trams och en ickefråga. Hur ser opinionen ut för att driva den här frågan i Sverige.
   Varför inte införa vänstertrafik i Sverige igen.

   Radera
  5. Det var samma visa när vi skulle ha lördagsöppet för nästan 20 år sen. "Trams, det behövs inte" osv.

   Låt systemet ha öppet som andra butiker. Enkelt.

   Radera
 5. Ja frågor som handlar om vardagen och livskvalité är tydligen inte viktigt för herr Lars.

  Varför skulle det inte vara viktigt att folk vill kunna dricks vin på söndagar? Samma sak som att Systembolaget även borde sälja kylda drycker.

  Dessa frågor påverkar livskvaliteten bra mycket mer än te x 150kr mer i månaden efter skatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Systembolaget säljer kylda drycker. Köper du en SWC är den kyld.

   Och jag har aldrig haft något problem med att dricka vin på söndagar.

   Radera
  2. Kylda drycker. Kanske i Göteborg Stockholm och Malmö. Inte Huskvarna, Jönköping. Dom sålde dock belgiska öl ett tag som inte fick överstiga 15 C enligt flaskan. Jag frågade varför dom inte har den kyld då den antagligen blir dålig i rumstemperatur men dom hänvisade till att det inte är tillåtet att sälja kylda drycker på Systembolaget. Dom sa och att det är lite svalare ute på lagret så det är nog ingen fara.

   Radera
 6. Min första tanke var - vad är det här för fjantfråga. Helt oviktigt och tillför noll till oss väljare. I jämförelse med ja nästan allt annat jag läser om i nyheterna. Mitt hopp är att det här är en tillfällig svacka och att de kommer tvinga fram någon åtgärd mot brottsligheten.

  SvaraRadera
 7. E du la go eller ? Det är en luftballong såklart alltmedan man skäller på att förhandlingarna går trögt osv.

  Det handlar om att leda bort uppmärksamheten från de diskussioner som nu pågår hur man skall lösa "våldmonopolsproblematiken" och hur man skall få med SD på spåret utan att alla tappar ansiktet.

  Då skickar man fram töntar som Dousa att säga sådana här saker. Snart skickar de fram en sosse som säger något lika fånigt. Man vill avleda medias uppmärksamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det funkar inte så bra även om folk blir irriterade som jag ex. Jag väntar bara på info om rättsfrågorna. Jag tror de vill göra det bättre i samtliga partier så jag hoppas på något brett och hårt. Samt tull som är tull 🙄

   Radera
  2. Vem har sagt att det var en bra metod att distrahera? Det är inte första gången M gör grova taktiska misstag...

   Radera
 8. Förstår inte vem inom partiet som tyckte det var en bra ide att börja dilla om öppettider på söndagar när rättssamhället är under såpass hård press som det är och flera kommuner på ruinens brant.

  Fokusera på det viktiga. Sverige är fan experter att på nolltid genomföra förbud om tramssaker som rökning på uteserveringar och antagligen elscootrar i städerna framöver. Men sekunden som det handlar om något skarpt som exempelvis den eskalerande mängd skjutningar med skjutvapen, sprängningar och hot mot åklagare/domare, då ska man tragla saker i en halv oändlighet om konsekvenser och rättssäkerhet och massa annat skit.

  SvaraRadera
 9. Det är inte bara monopol på alkohol som får mig att tokig, tvångsfinnansiering av linjärtv är ett annat.

  Har inte kollat på tv på flera år typ. Denna helg är jag själv med ett barn och fick lite tid över innan läggdags och tänkte kolla på tv men vad fan är detta??? Det betalas 8miljader och det är inget annat än lekprogram och ett jazz program kl 2100 en lördag?????????????????????????

  SvaraRadera
 10. Som man bäddar får man ligga.
  Rösta på idioter (typ politiska broilers) och förvänta sig vettig politik går inte riktigt ihop.
  10,000 kronorsfrågan är vilka är alternativen...
  Lokalt kan kan ju starta eget parti (i min kommun fick vi 25%) men på lanstings o risknivå, vad göra??

  SvaraRadera
 11. Landstings o riksnivå ska det vara, skyller på min Chablis till musslorna nyss

  SvaraRadera
 12. I princip tycker jag att livsmedelsbutikerna ska tillhandahålla drycker av alla slag, men om nu det av politisk signalpolitik skall hanteras av ett statligt bolag borde det åtminstone ha öppettider som andra livsmedelsbutiker.

  En helt normalbegåvad person som jag kan lätt förutse att det är stängt på Söndag, och preppa upp ett lager som räcker över söndag om det behövs. Signalpolitiken når heller inte de svåra fallen, de som handlar sin sprit på den lokala macken, och som inte tittar på statsmedia Ja, jag talar om T-sprit.

  Själv har jag inga problem med öppettider alls, utan kan lätt förutse hur mycket jag behöver handla för att fylla mina behov. Och som prepper har jag förstås ett icke oansenligt förråd.

  SvaraRadera
 13. Kan bara hålla med.

  Att man har tid med ickefrågor, borde finnas utrymme att skära ner i personalstyrkan.

  SvaraRadera
 14. Hela argumentationen blir löjlig patetiskt om man som antisocialist diskutera detaljer med ett monopol diskutonen skall vara på principen och premissen. Moderaterna tycker antagligen tiden är mogen att uppmärksamma monopolet som sådant och vill belysa det i form av det ologiska med reglerade öppettider för en vara som påstås vara farlig.
  Om den är farlig varför är den tillåten alls?
  Spelar verkligen det nån roll på total konsumtion vilka tider som det är öppet på? Diskuterar man fråga i absurdum är det meningen att man skall inse att monopolet måste ha ett annat syfte, vilket väcker frågan om monopol i vad må hända mer också är fel och fyller någon annans syfte. Men det är sossar rädda för skall hända för kommer dom försvara monopolet i sak. Hur många vill tillbaka till 2 tvkanaler enbart statliga radio kanaler, clock restauranger, eller statliga kolgruvor som i Storbritannien, enbart statliga skolor etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syftet med monopol är att vagga in folket i föreställningen att de inte själva vet bäst, utan att de skall förlita sig på staten. En rest av DDR-sverige där folket skall lita på överheten, även om det kostar och känns jobbigt. Ungefär som att folket är tonåringar och staten föräldern.

   Radera
  2. Det är värre än så. Socialister vill utplåna all opposition såväl grupper som enskilda individer, dom vill ha fullständig kontroll över befolkningen, sätta en skräck i oss att allt utanför statens kontroll är livsfarligt Ett sätt är monopolet, tänk om en fritänkande individ kom på något som visade sig fungera bättre än den socialistiska staten. Då skulle den socialistiska staten mista lite av sitt självutnämnda trovärdighet. Sådant måste i så fall ske mycket långsamt och endast när det är totalt uppenbart att den har fel tex om det fungerar väldigt bra i andra länder. Socialisim är totalt livsfarligt för mänskligheten. Glöm aldrig det

   Radera
  3. Gargamel, så vältaligt.

   Radera
 15. Ingen behöver handla vin en söndag - att planera kallas detta. Vi är en supande nation och att det inte säljs vin på Ica och Coop är bra. Allt är inte / blir inte bättre bara för att det privatiseras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska man hålla på och planera när det inte behövs? Vill du att blodpudding bara ska få säljas på tisdagar också? Argh.

   Vill folk supa ihjäl så kan de göra det - oavsett om man kan köpa alkohol på söndagar eller ej.

   Om man nu ska hålla på reglera alkoholförsäljning för vuxna, vilket jag inte tycker, så får man väl isf. utnytta Systembolaget på riktigt. Typ begränsa alkoholköp för de som dömts för alkoholrelaterade brott.

   Att tvinga vanligt folk att köpa alkohol 6 dagar av 7 istället för 7 av 7 löser ingenting.

   Radera
  2. Underlig logik. Om jag åker och veckohandlar på söndagar så kan jag inte handla vin utan måste åka ytterligare en sväng på fredag. Man ska alltså planera men får ändå inte planera efter resten av sitt liv och andra butikers öppettider.
   Bara för att enligt någon slags Luther-präglad moralisk tradition att alkohol ska drickas på fredag eller lördag kväll och då får man gärna dricka sig berusad.

   Jag minns förresten den tiden då inga butiker hade öppet på söndagarna, och stängde tidigt på kvällarna. Det kan vi väl också återreglera? Krävs ju bara att folk planerar.

   Radera
 16. En stor anledning till Sveriges problem är att nästan alla "ledande" politiker är ungdomsförbundsbroilers där man gör karriär genom att visa sig vara duktig på att behärska det politiska ränkspelet. Däremot har man aldrig behövt bevisa att man kan åstadkomma något konkret av värde för att göra karriär.

  Att behöva börja från botten för att sedan kunna göra karriär steg efter steg efter man har bevisat att man är dugligare att skapa konkreta värden än de i sin omgivningen är en värld som de "ledande" politikerna saknar erfarenhet av.

  SvaraRadera
 17. Tycker det är en bra fråga. Det här är faktiskt något som skulle ha viss påverkan i vardagen för mig. 99,9% av allt politikerna hittsr på har ingen reell påverkan.

  Det bästa vore så klart att låta alkohol säljas fritt i matvarubtiker, som i nästan alla andra länder, men det är väl att hoppas för mycket.

  Ett annat område där man skulle kunna liberalisera alkoholförsäljningen är på krogen. Låt ställen ha öppet dygnet runt. Nu stänger många kl. 01:00. Låt också de servera alkohol utan att kräva att de ska ha mat. Man kunde också ta bort alkoholskatten på restauranger.

  Visst, det finns viktigare frågor, så som reformera det monetära systemet, privatisera sjukvården och ta bort recepttvånget, men det finns ju noll chans fär det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ett argument mot det du föreslår: Sverige har ovanligt stora problem med dräggiga fyllos som slåss, dör och förstör saker. Speciellt efter 01:00.

   Samt ett för: typ alla exempel av mer liberala regler har mycket mindre av dessa problem.

   På sin höjd kan man göra det till en rasforskningens hönan/ägget och föreslå att det är något unikt svagt med nordiska gener.

   Radera
 18. Fast i det här fallet var väl anledningen att detta kom upp i nyhetsflödet att ekot valde att fokusera på det, snarare än att (m) själva ville fokusera på frågan, eller tyckte att den var viktig. Beslutet såg ut som en mindre symbolisk eftergift till förmyndarhatare inom MUF och partiet, och Kristensson själv beskrev för journalister hur han själv hellre pratade om annat.

  Och sedan är frågan vem det egentligen är som tramsar. Visst, för en väletablerad person är webshopen alltid öppen. För Personliga Persson, som oplanerat råkar supa sig full och slår sönder sin familj på helgen, är butiksöppettider desto mer relevant. Sociologisk forskning är såvitt jag förstår ganska enig i att båda dessa beteendemönster, och fler, finns, och att skadorna från alkoholen dels främst drabbar andra än den drickande och dels tilltar med ökande tillgänglighet.

  SvaraRadera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "det vanliga flummet för att försöka lura väljarna att man bryr sig om fria marknader"

   Det har ju varit tyst från Moderaterna i nästan tio år när det gäller mer marknadsekonomi. Det senaste jag kan komma på är avskaffande av apotekesmonopolet.

   Kan inte se varför man ska klaga när de för en gångs skull går åt rätt håll, även om det är myrsteg.

   Radera
  2. När du tror att de "går åt rätt håll" för att de låter ett monopol ha öppet fler dagar har du ju gått rakt i fällan. Nej, det är inga "myrsteg". Det rör inte monopolet en gnutta.

   Som kuriosa bryr jag mig inte så mycket om att vi inte har fri alkohol i Sverige. Poängen är att moderaterna är värre planekonomer än socialdenokraterna men lyckas lura väljarna att de strider för kapitalism. Tex genom att fightas om fler öppet-dagar för ett monopol!

   Radera
 20. Vi är fler som reflekterat över att det är fine att köpa sprit vid lunchtid på en torsdag, eller dricka öl så länge man är alkoholist nog att acceptera den ljummen. 

  Men att Moderaterna håller på med dessa detaljer är det vanliga flummet för att försöka lura väljarna att man bryr sig om fria marknader. "Hallå, vi vill ha det statliga systembolaget öppet fler dagar, så om ni är liberala kapitalister rösta på oss istället för socialisterna!".

  Det värsta? Det har fungerat! Bara i Sverige. Verkligen bara i Sverige. Unikt ***** befolkning. 

  Har stångats mot betong i några år här - kan ni nu fatta att jag hade rätt när det är nere på att handla om tillgänglighet av monopol eller behöver ni bli ännu mer tilltuffsade?

  Sätt gärna monopolets öppet-dagar i relation till att samma moderater genom enorm reformer viktat skattebeläggningen mot produktion och annan anti-kapitalism.

  SvaraRadera
 21. Dom hade ju makten i åtta år men vad lyckades man göra åt alla vanartigheter? Inte mycket mer än att förvärra dessa plus lite till, så mycket var det värt!?

  Vi är i fångade i djävulens klor utan att veta om det så låt bolaget bygga lador med drive through som Bauhouse, öppet dygnet runt, om inte annat, så för jobbens skull!?

  SvaraRadera
 22. Så röstar jag inte längre heller.
  Jag har förstått att jag inte har kompetensen eftersom jag inte förstår vikten i de frågor som läggs framför mig.
  Då är det bäst att låta bli.

  SvaraRadera
 23. Rätt övertygad att Moderaterna blivit lobbade att ta ställning i den här frågan av sura köpcentrumägare som inte gillar att vissa butiker håller stängt i deras annars nästan dygnetruntöppna handelspalats.

  En större fråga borde väl annars vara varför vi har en massa mindre orter helt utan tillgång till alkoholförsäljning och någon kanske kunde skriva snyftreportage om familjen X som tvingas köra tre mil för att köpa en flaska pinot noir till fredagstacon? Det om något är dåligt för miljön.

  SvaraRadera
 24. Ingen alkoholist jag känner, och jag känner många, har någonsin hindrats av systembolagets öppetider.
  Nog Snarare så att man (för jag är också alkoholist men nykter) köper hem desto mer dagen innan eller ser till att försörjningen såklart är tryggad på annat sätt.

  Förr när jag var aktiv så handlade jag i långa perioder bara på systemet i nödfall eftersom jag själv gjorde all sprit, öl och vin.

  SvaraRadera
 25. Restriktiva öppetider gynnar såklart de som säljer smuggel eller hembränt men även de som säljer droger för en del abstinenta alkoholister väljer i brist på Alkohol att bota bakfyllan med Hasch eller någon annan drog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, detta tjafs om öppettider är bara larvigt, all alkohol är skadlig oavsett procent,om man ska tjafsa om öppettider på bolaget, borde inte Sverige då ta efter Tyskland där butikerna är stängda på söndagar?

   Radera
 26. Skit sida.... Tar bort alla mina kommentarer

  SvaraRadera
 27. Roligt att det alltid är "en flaska vin till middagen" som dras upp. Omvänt till hur det alltid är Thailandsresor som förstör klimatet.

  SvaraRadera
 28. Tre ord: Wag The Dog
  Blir så djävla trött - efter att ha röjt 150 meter diken så är man trött fysiskt, men detta gör mig så trött mentalt.
  Ulf önskar en vuxnare debatt och detta är ju inte ett exempel på en kärnfråga.
  TA I TU MED LANDETS PROBLEM ERA ÖVERBETALDA DJÄVLA NOLLOR!

  SvaraRadera
 29. En riktig man har ett lager med vin hemma och behöver inte flänga till bolaget i tid och otid, vad som behövs och passar för maten som inmundigas. Tror jag har 25 buteljer hemma som står och samlar damm. Sen jag började träna seriöst så blir det inte så ofta som tidigare. Man blir fet av alkohol så det motverkar att komma i bra fysisk form så undviker att okynnes dricka.

  SvaraRadera
 30. Liberalkonservativ har väl aldrig varit en riktig företeelse, utan främst en benämning på skattesänkarpartier. Bortsett från skattenivån har väl liberaler och konservativa inget gemensamt, eller?

  SvaraRadera
 31. Typiskt moderaterna. Sitter alltid och kompromissar istället för att helt enkelt avveckla sossarnas institutioner.

  SvaraRadera