Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2019-09-12 14:53

Stockholmsbörsen i motståndsområdet

Som gissat utifrån teknisk analys har börsen fortsatt upp mot tidigare börsrekord, och Stockholmsbörsens OMXSPI befinner sig nu i motståndsområdet. Återstår nu att se om vi får en vändning de närmsta dagarna, rimligtvis med start vinsthemtagningar under fredagen.
Dagschart OMXSPI. Stöd respektive motstånd som horisontella linjer.
"Efter att i augusti varit nere och nosat på stödområdet har vi nu återigen en börsuppgång. Tror man på teknisk analys är det rimligt att upprekylen pågår upp till området där tidigare börsrekord (eng all time high) låg, innan vi får ett nytt ras ner mot stödet. Någon fundamenta för nya börsrekord finns förstås inte, utan börsen ska naturligtvis ner på lite sikt, men för stunden är den korta trenden positiv."
Jag föredrar att prata om motståndsområden och stödområden, då det knappast går att säga exakt var börsen vänder, men baserat på att den alltså vänt två gånger tidigare på de nivåer vi ser nu, så finns ett psykologiskt tryck ("motstånd") mot fortsatt uppgång här. De som tidigare gjort misstaget att köpa på toppen blir mer benägna att sälja och pusta ut att de kom ur utan förluster, kan man enklast förklara psykologin med.

Guldpriset rusar just nu och är åter uppe på 475:- SEK, på beskedet om en uppdelning av ECB:s styrränta för att gynna de europeiska bankerna, vilket kan ses som ett krismedgivande från den eurozonens centralbank. Euron försvagas på beskedet, och från Tyskland kommer recessionsvarningar, men det hindrar inte det tyska DAX-indexet från att stiga.

Huruvida motståndet håller, eller om det sveps undan återstår att se. Vi bör få se en konsolideringsfas här uppe nära börsrekordet, och sedan får vi se vart det tar vägen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Kommentar på forex: "They ran the stops.. ALL of them."

  SvaraRadera
 2. Jo. Jag använder mig till rätt stor del av TA i min placeringsfilosofi. Så den här uppgången är inget konstigt. Även trenden att man kör olika aktieslag i omgångar. Nu ex banker och verkstad. Ex Veoneer, SSAB, Trelleborg som jag har koll på.
  Sen. Om man nu vill placera sina pengar på något förutom 0% konto. Vilka är alternativen i denna dopade räntemarknad? Kapitalet tvingas ju in i aktiemarknaden som i sin tur inte fungerar som den gjort historiskt. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra frågeställning.

   Radera
  2. Aktiemarknaden fungerar väl ungefär som den gjort historiskt om man tittar på värdering. Varken dyrt eller billigt på kända fakta.

   Radera
  3. Ja. RB lär följa ECB och FED och sänka styrräntan relativt snart. Dessutom är det troligt att vi får andra stimulanser som gör att ny valuta letar sig ut i systemet. Det borde vara positivt för börsen. Sedan får man se hur mycket den stiger mätt i reell köpkraft.

   Radera
 3. Så mina vänner!
  OMXSPI har i skrivande stund brutit den viktiga motståndsnivån 625. Får se om det håller i sig över dagen.
  OMXS30 mot 1700 innan årskiftet är min profetia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara fantastiskt att besitta dina kunskaper om hur börsen ska gå.
   Själv är man glad om man har rätt inom en tidsram på 5 minuter.

   Radera
  2. Och? Min linje är dragen på 627. Dessutom är det ett område, oerhört naivt att tro att det är en exakt nivå som räknas.

   Radera
  3. Stefan: Tackar ödmjukast min herre.
   Lars: 625 utgör en viktig upstuds enl mig. Får se hur det artar sig under dagen.
   Tycker ändå att jag höll en betydligt trevligare ton i detta inlägget, det sista jag vill är att bli bannad från dysterkvistarnas forum.

   Radera