Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-09-04 14:25

Reklam: Revolut Metal nu tillgängligt som guldkort

Detta inlägg innehåller reklam för Revolut.

Fintechbolaget Revoluts Metal-kort finns inte bara i den tidigare black metal-kortet, utan nu även som kort i guldfärg eller roséguldfärg. Som Metal-kund kan man ha tre separata kort gratis, varav två i metall.
Revolut Metal Gold.
Revoluts högsta premiumtjänst för privatpersoner kallas Metal, och ger dig ett kort i metall, med extra kringtjänster inbakat i månadsavgiften. Till skillnad mot gratiskortet innebär detta ytterligare fördelar för för den som reser mycket utomlands.

Priset är 140:- SEK per månad. Förutom samma fördelar som gratiskortet har man inga begränsningar i växlingen av 29 valutor, får ta ut 6000 SEK i månaden från bankomater utan avgifter, får gratis sjukvårdsförsäkring utomlands, flygförseningsförsäkring, virtuella engångskort, flygplatslounger och en äterbäring på 0.1% på allt man handlar inom Europa, och 1% i resten av världen, conciergetjänst och prioriterad kundtjänst. Därtill får man tillgång till aktiehandel, som inte släppts på för alla ännu.

Man kan också få ut tre kort gratis, varav två i metall. 

Nytt är att man nu inte bara kan få ett svart metallkort, utan även kan välja mellan guld och roséguld. Silverkort verkar också vara på gång.

Har du redan ett Metal-kort kan du genom att gå in på kort beställa ytterligare kort, som skickas ut gratis. Naturligtvis är det bara färgen på kortet och inte riktig ädelmetall.

Med mellantjänsten Premium kan man istället betsälla ljusgrå eller roséplastkort, förutom det mörkrgrå standardkortet.

Varje kort kan förstås ha helt separata säkerhetsfunktioner, inklusive att man själv kan avaktivera det när det inte används och därmed nå maximal säkerhet. Extrakort kan vara bra att ha med sig på resa, utifall att man tappar kortet, även om Revolut levererar nytt kort globalt med expressbud på tre dagar.
Revolut Black Metal på Rammsteinkonsert.
Bloggen är Revolut Pioneer, och inlägget ska betraktas som reklam.

22 kommentarer:

 1. Med tanke på ryss-skräcken här på bloggen så är det väl oroande med ett företag som ägs av en ryss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken rysskräck? Innebär att man varnar för Kremls aggressiva ambitioner att man har "rysskräck"? De enda som använder ordet "rysskräck" är de som sprider Kremls narrativ, Kreml använder aktivt och sprider narrativet "rysskräck" och "russofobi", och du upprepar detta som en nyttig idiot. Du bör nog se över vilka filterbubblor som matar dig.

   Radera
  2. Har Revolut fått europeisk banklicens så att upp till 100k€ är skyddade mot bail-in? Hur går det vid en eventuell Brexit, har dom planer på att flytta till Frankfurt?

   Apropå Rysskräck vill jag påstå att de flesta banksters är av nordamerikansk eller engelsk härkomst. Möjligt att det finns någon oseriös Bank Lehmanskij men jag tror ryssarna varit rätt frånvarande när det gäller bankskandaler.

   Skulle dock vara skoj med en Kamrat Uljanov Edition med röd stjärna på men sovjethumor kanske är lite känsligt bland ryssar. Raket Ekstra kanske går bra.

   Sedan vore det ju rätt fräckt om guldversionen faktiskt vore gjord i guld mot extra tillägg.

   Radera
  3. Man ska ha fått sin licens i Lettland nyligen, men om alla konton migrerat in dit än kan jag inte svara på. Eftersom man inte lånar ut pengar, utan drar in sina pengar på butikernas kortavgifter, är risken för konkurs rätt obefintlig just nu.

   Radera
  4. Vad gäller ryska bankskandaler så är västvärlden en mild bris i jämförelse. Många ryssar har förlorat alla sina besparingar i upprepade ryska bankkrascher, helt utan insättningsgaranti. Banker är genuint hatade i Ryssland. Kan nog ordna ett gästinlägg om det någon gång.

   Skillnaden är att få svenskar kan läsa ryska, och därmed helt missar detta till skillnad mot om det händer i USA.

   Radera
  5. Inkluderar ju journalister, som bara rapporterar det de kan översätta, dvs från engelska.

   Radera
  6. Vore absolut kul med ett kompetent gästinlägg av någon som kan åskådliggöra banksystemet i Ryssland. Var helt ovetand om att det går till på det viset. I Kina har regeringen hittills haft den goda smaken att baila ut alla banker på obestånd men det har mest rört sig om småbanker. De fyra stora är väl too big to fail plus att de kan ju trycka obegränsat med pengar. Pengar är liksom heligt för kineser och en av de få saker som skulle kunna trigga oroligheter är just banker på obestånd. Sedan finns det mycket andra scams i Kina, speciellt inom fastigheter.

   Radera
  7. Den enda filterbubblan i min värld är denna bloggen. Jag läser den mest som ett humorinslag i vardagen.
   Mina andra källor består av alla möjliga små och stora nyhetskanaler och bloggar, nationellt o internationellt.
   Om du på fullt allvar tror att jag är en "nyttig idiot" bara för att jag ställde en fråga, som uppenbarligen trampade till på en väldigt öm tå, så kan du ju alltid blocka mig. Ditt avsaknad svar gav mig ändå ett svar.
   Det är inte jag som sprider domedagsprofetier i parti o minut.

   Wait for it.....

   Radera
  8. Med tanke på tystnaden, Kamrat, och logiken "den som sa det han var det" så kan man undra vem som är den riktiga "nyttiga idioten"? Gå och fundera på det en stund.

   Radera
  9. Inte Lettland Cornu. Europeisk banklicens i Litauen sedan ung. ett halvår tillbaka.

   Radera
  10. Det är Litauens bankmyndigheter som har att övervaka och säkerställa att Revolut Bank håller en sund och stabil verksamhet.

   Om Revolut Bank i någon situation hamnar på obestånd så är det Litauens finansmyndigheter som har att hantera den europeiska bankgaranti.

   Radera
 2. Så de planerar för verksamhetens fortsatta drift inom EU via Lettland? Det känns som en relativt viktigt information innan man börjar skicka sina pengar till ett (möjligt) land utom EU.

  SvaraRadera
 3. Vore trevligt om Revolut fick igång Google Pay snart (för alla sina kunder).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl redan här? https://swedroid.se/revolut-visa-far-google-pay-stod/

   Radera
  2. Tyvärr bara för några få utvalda på prov. Det var därför jag lade till "för alla sina kunder".

   Är det någon här som är utvald testare av Google Pay?

   Radera
  3. Senaste beskedet från supporten är att Google Pay ska erbjudas till alla "in a few months". Vilket råkar vara exakt samma besked som de gav för några månader sedan ;)

   Radera
  4. Aha, jag tolkade som att deras provtid med premium korten var över och nu var det dags att rulla ut det till de avgiftsfria korten också.

   Radera
  5. Banklicens i Litauen, inte Lettland.

   Radera
  6. Mitt gpay funkade nu iaf. Jag har bara haft kortet i ett par dagar.

   Radera
 4. Hade varit häftigare ifall det var riktigt guld. Funkar inte internet skulle man kunnat klippa av ett hörn och betala med;)

  SvaraRadera
 5. Kommer skaffa ett sånt, tog precis ut 300 euro i en ATM i Portugal, fick betala ca 400 SEK i avgifter och påslag i Euronetautomaten.

  Har ett Visa Bankkort.

  Typ 12% + 3,95 euro i avgift.

  SvaraRadera