Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-09-19 11:34

Oscar Properties Norra Tornen - ytterligare två våningar på en månad

Sedan förra inlägget den 12:e augusti har ytterligare två våningar byggts på Oscar Properties projekt Norra Tornen Helix. Man får hoppas att det kommer gå lite snabbare om inflyttning ska påbörjas till våren 2020.
Nio bostadsvåningar.
Tempot i Norra Tornen Helix verkar vara oförändrat när bloggen tittade förbi i måndags.

Juli - augusti var takten två våningar på en månad, och sedan dess har det blivit ytterligare två våningar.

Projektet påstås ha inflyttning våren 2020 och det ska upp ytterligare 24 våningar, vilket i aktuell takt kommer ta 12 månader. 

I en artikel hos Dagens Industri titulerades det färdigställda Norra Tornet Innovationen för "Tower of Terror".
Tower of Terror på Disneyland Paris.
Bland annat ska hissar fallit accelererat i en G några våningar, endast en av de tre hissarna i det 36 våningar höga huset ska fungera, värmen ska inte fungera då centralvärmen inte verkar klara höjden på huset - "så jäkla kallt" - och det ska vara vattenläckor, inklusive avlopp ner i hisshallarna, och saknas tätskikt i badrummen.

Oscar Properties försvarade sig med att deras kunder är mer kräsna än den genomsnittlige bostadsköparen, som tydligen hade tolererat att frysa, inte ha fungerande hissar eller sakna tätskikt och avloppsvatten i hissrum.

Man får väl hoppas att kvalitetskraven inte tummas på för att hålla tidplanen även i Helix. Oscar Properties har nämligen vunnit i tingsrätten och en köpare fick inte häva sitt förhandsavtal trots förseningarna, och får betala 2.68 MSEK, plus 678 000:- SEK i rättegångskostnader. "Avtal ska hållas även av köpare av en bostadsrätt" kommenterar bolagets VD i ett pressmeddelande.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Där kan man ju konstatera att de i ett pressmeddelande meddelar bla att den aktuella lägenheten sjunkit 2,68 MSek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför anger företaget inte datum för när pressmeddelandet publicerades? Det har inget med sakfrågan att göra men det är förbannat störande när PM, telegram, artiklar inte har datum för publicering angivet.

   Radera
 2. Förra kåken gick lika sakta upp till 10-12 våningar. Sen rasslade resten på väldigt snabbt.

  SvaraRadera
 3. Man anpassar väl byggtakten till takten man säljer lägenheter?

  SvaraRadera
 4. Jävla losers, hela bostadsmarknaden kommer ju krascha, då är vi vinnare som hyr hahaha tänk er långnäsan på alla bostadsrättsägare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långnäsan. Är du 50 år och aldrig köpt lägenhet? Förstår att du är salty.

   Radera
 5. Off topic, men visst är det väldigt fula fasader....tänkte jag skriva, och så såg jag fasaden på huset till vänster på bild 1. Det var inte alltid bättre förr. Kanske kan de där "tornen" bli en modern klassiker om 50 år... ? www.arkitektupproret punkt se har en del intressant, även om jag förstår att även arkitektur måste få vara ny, modern och utmanande - allt var verkligen inte bättre förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut lite som såna där container-hus som byggs av fartygscontainers i utlandet.

   Radera
  2. Jag tycker tornen är snygga. Men de passar dåligt ihop med omgivningen. Oscar P har även byggt snygga hus på Gärdet. Jag tror Oscar P rider ut stormen. De har kommit in sent på marknaden och har höga priser.

   Radera