Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2019-09-30

Mitt framträdande på bokmässan hos Timbro

I brist på annat hittar ni nedan mitt framträdande på bokmässan hos Timbro nedan. Det handlar kort om krisberedskap och prepping. Håll till godo. 

6 kommentarer:

 1. Synd att du inte passade på att fråga varför marknadsfundamentalisterna på Timbro inte själva tror på marknadsekonomi.

  De står nästan dagligen och skriker om att vi måste ha obegränsad arbetskraftsinvandring för att det är sådan brist på "it-specialister" samtidigt kostar en it-konsulttimme idag detsamma som den gjorde för 10 år sedan och ingenjörslönerna står nästan stilla, detta vill Timbro inte diskutera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har redan en hel del arbetskraftsinvandring när det gäller IT-personal. Kan vara en del av förklaringen.

   Radera
  2. Att arbetskraftsinvandringen tvärtemot vad statsvetarna, ekonomerna och juristerna på Timbro påstår visst stagnerar lönerna och drar upp inträdeskraven?

   Radera
  3. Vilken ekonom menar du påstår att arbetskraftsutbudsökning inte skulle påverka löner nedåt? Det låter som du har väldigt tunt på fötterna för att påstå något sådant.

   Radera
  4. https://www.almega.se/2014/11/arbetskraftsinvandring-leder-inte-till-dumpade-loner/

   Radera
  5. I artikeln du länkar till står det att lönerna minskar av arbetskraftsinvandring.

   Radera