Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-09-30 08:53

Mitt framträdande på bokmässan hos Timbro

I brist på annat hittar ni nedan mitt framträdande på bokmässan hos Timbro nedan. Det handlar kort om krisberedskap och prepping. Håll till godo. 

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Synd att du inte passade på att fråga varför marknadsfundamentalisterna på Timbro inte själva tror på marknadsekonomi.

  De står nästan dagligen och skriker om att vi måste ha obegränsad arbetskraftsinvandring för att det är sådan brist på "it-specialister" samtidigt kostar en it-konsulttimme idag detsamma som den gjorde för 10 år sedan och ingenjörslönerna står nästan stilla, detta vill Timbro inte diskutera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har redan en hel del arbetskraftsinvandring när det gäller IT-personal. Kan vara en del av förklaringen.

   Radera
  2. Att arbetskraftsinvandringen tvärtemot vad statsvetarna, ekonomerna och juristerna på Timbro påstår visst stagnerar lönerna och drar upp inträdeskraven?

   Radera
  3. Vilken ekonom menar du påstår att arbetskraftsutbudsökning inte skulle påverka löner nedåt? Det låter som du har väldigt tunt på fötterna för att påstå något sådant.

   Radera
  4. https://www.almega.se/2014/11/arbetskraftsinvandring-leder-inte-till-dumpade-loner/

   Radera
  5. I artikeln du länkar till står det att lönerna minskar av arbetskraftsinvandring.

   Radera