Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2019-09-06 16:17

Fredagsmys: Vad äter ni ikväll?

You can't spell diet without die!
Dags för lite härligt fredagsmys igen. Dessvärre är herr bloggarjäveln upptagen med sysslor på annat håll, så det får bli ett ganska enkelt fredagmys denna underbara afton? Vad äter ni exempelvis denna fina fredag?
Stekta egenodlade auberginer med vitlök och persilja.
Här fortsätter den mestadels vegetariska dieten, även om det börjar lugna ner sig lite i odlingarna nu.

Jag har sedan i början av juni gått lite på diet och tränat styrka och kondition relativt väldisciplinerat, inklusive en massa personbästa på olika håll och kanter. Resultatet har fram till torsdagen varit en viktnedgång på exakt fem kilo. Senaste dryga månadens mestadels vegetariska kost (=ägg, mjölkprodukter och ost är okej) har förstås bidragit.

Men nu ska det bli lite riktig mat och dryck i helgen i alla fall. Sådant brukar innebära 1-2 kg viktuppgång, mestadels i form av vätskeansamling i kroppen, vilket i och för sig går att skölja ur systemet på några dagar om man återgår till diet och träningsrutiner.

Vad äter du själv ikväll?

Ni får alla ha ett riktigt mysigt fredagsmys!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

  1. En favorit, skrapad råbiff, bränner topp och botten med en sån brylebrännare, kapris, rödlök, äggula, dijon, pepparrot. Till en bra sallad, jag gillar med vattenmelon, fetaost, oliver, rödlök, gurka. Bestämdes när jag såg att maggan skulle avgå, så snart blir det ner och köpa en riktigt bra pava rött och köttet.

    SvaraRadera
  2. Ska till en kompis över helgen och ikväll blir det pizzabuffé på lokala golfklubben. Eftersom morgondagen ska spenderas i skogen med korg och kniv så hoppas jag dock att den kvällens mål istället blir en svampbuffé.

    SvaraRadera
  3. Taco naturligtvis. Det är ju fredag.

    SvaraRadera
  4. Flankstek, potatisgratäng, grönsallad och ett glas rött.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med en "fellow" flanksteksgillare! Kan vara min favoritdetalj för grillen.

      Radera
  5. Pizza.
    Och du -
    Du kan inte skriva jämlikhet utan lik!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt! Därför äter jag en familjepizza med människokött.

      Radera
    2. Får en att känna sig liknöjd.

      Radera
    3. Ja, råttan i pizzan är nog bara en skröna. Är tyngre grejer som gäller nuförtiden.

      Radera
    4. Är det kött från en hel familj?

      Radera
    5. Delvis. Det är delar av en hel familj. Alltså, familjen var tidigare hel men nu är den delad. Jag vet faktiskt inte hur jag ska uttrycka mig.

      Radera
  6. Roadtrip med fru så det blir burger King..

    SvaraRadera
  7. Alltså en god köttbit med hasselbackspotatis och rödvin hade ju varit toppen men nej tyvärr. Oglamorös stekt halloumi och sallad samt kranvatten blev det.

    SvaraRadera
  8. Helt slut blir Sibylla till hela familjen

    SvaraRadera
  9. Färska skalade räkor. Aioli. Rostat bröd med västerbottenost. Öl. Päron och äppelpaj. Kanske sprit från skandernas sydliga utlöpare.

    SvaraRadera
  10. En lunchlåda från frysen som är ett resultat av alla de söndagar jag spenderar med att laga storkok till lunchlådor som jag fryser in för kommande dagars/veckors behov.......
    Käkar aldrig lunch ute för det är bara ett slöseri med pengar och mina lunchlådor är allt som oftast godare och nyttigare än det som serveras på "lunchhaken"........
    Alltid fullt av sådant i frysen, så man kan variera sig......

    Jag hann inte äta den på jobbet idag eftersom jag inte hann ha lunch.......
    Men det blir nog gott ändå?.....
    Dragonkycklinggryta med fullkornsris........

    SvaraRadera
  11. Passar på att grilla ett par rediga köttbitar innan vintern slår till. Sköljer ned det med en pava bättre vin. Annars är ju grillning ett sätt att göra matlagning spännande då det har så många möjligheter att gå fel. Att överge den kontrollerade miljön i köket och kasta sig ut i det okända är vad som gör livet spännande. Och så har man som man en bra anledning att dricka öl samtidigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visade sig vara GWs röda.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  12. fick feeling och gjorde en rätt som jag inte gjort sedan jag bodde på skånegatan (södermalm) 2012: chili på högrev.

    Det var rätt gott även om året är 2019 och bostadsorten är östermalmish.

    SvaraRadera
  13. Äter min egen avföring. Preppar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, recycling är ju på modet.

      Radera
  14. Scrambled eggs med brax-it.

    SvaraRadera
  15. Kall köttfärslimpa ur en plastlåda, lever drömmen!

    SvaraRadera
  16. Blev bjuden på rödvinsbräserad griskind med friterad potatis och lite blandade småsaker.😋

    SvaraRadera
  17. Kokt wienerkorv och 120e "nya" ölsorten i rad , vilket är huvudsaken.

    SvaraRadera
  18. Åkte ut till båten efter jobbet. Lugnt och tyst. Endast värmaren surrar lite på avstånd. Har ätit ärtsoppa (roterar prepp-förrådet, eller jag hade ingen lust att laga nått).
    Sitter nu med en glas mörk rom och en nyinköpt bok, "Fallet". Är vädergudarna snälla blir det en tur till någon enslig Ö ute i kustbandet imorgon. Kanske träffar på någon annan ensamseglare. Har dock rom så det räcker till oss båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "ensamseglare", kommer genast att tänka på Ove i Solsidan.

      Radera
  19. Allt kom från min egen gård.
    Nymald högrevsburgare.
    Pommes från egna potatisar och friterat i talg

    SvaraRadera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  21. Grillat är ondast, skulle det vara. Och man kan inte skriva Aron Flam utan "lam".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Strunt i det, det finns ju viktigare saker, utrikesministerns avgång. Vad tror du oddsen är att första delen av hennes memoarer heter "Barnomsorgen i nedre Kågedslen"?

      Radera
    2. Öh, erfar från trovärdiga men anonyma källor att det är fest på både Socialdemokraternas och Moderaternas kansli, medan Sverigedemograterna surar lite.Vem skall nu framföra Sveriges självpåtagna roll att så split i mellanöstern? Och framför allt, föra kvinnornas talan internationellt iförd huckle.

      Radera
    3. Joakim Lamotte kanske? Han verkar ju lika obalanserad som vilken afrikansk krigsherre som helst. Dessutom saknar han hår - schack matt, ingen slöja.

      Radera
  22. Hitta Eldorados Nuggets och två övergivna pärbullar, Eldorado dom också, sköljdes ner med hjälp av två 3,5:or från någon affär, men sen gick det snett, kom på att systempåsen var kvar ute i bilen och då jag bar in den vart jag sugen på en kask på Ardbeg ten, så glassen me snuttren som skulle bli 'glassningen' får dröja ett tag, vilket gör att hon JP Chanet får hålla sig innan jag 'lägger hand på' . . . hen.
    Bästarna slafsar på ICA Basic eller Willys plåtburk och som deras fredags-lördags-snacks blir det Enebackens 73% inge Chanett där.
    På lördan äre lövbiff o påmmfer, som varit lördags sen nånstans 64-66

    SvaraRadera
  23. Samma som till lunch. En 250g skiva entrecote stekt rare med sallad. Försöker hålla mig borta från kolhydraterna och hålla mig till svenskt kött av hög kvalite och grönsaker vissa dagar. Mat för riktiga män.

    SvaraRadera
  24. Svenska kräftor, västerbottenpaj med kantarellstuvning och björnbärspaj med kaffe på maten.

    Läser i SvD att Sveriges EU-avgift kan bli 40% högre, om EU-kommissionen får som den vill. Var är upproret i Riksdagen och gatorna mot detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skatter är skatter. Har den väl införts så ökar den till sin bristningsgräns. Exempelvis MOMS, eller OMS, som den hette när den infördes som en tillfällig skatt 1960, då socialismen nådde sin peak. Och nu är den permanent. Det behövs bara en generation så är skatten biff.

      Radera
    2. Apropå EU-parlamentet missa inte att läsa Sven Otto Littorins krönika på Timbro om att hitta nya samarbetsformer i EU, och att parlamentet borde läggas ned. Inte dagsfärskt men lika aktuellt idag:
      https://timbro.se/smedjan/lagg-ner-eu-parlamentet/

      Radera
  25. Korvstroganoff från ICA. Lever gott på gårdagens surdegsbröd stekt i smör, vitlök, italiensk chili-salami, toppad med västerbotten och rikliga mängder fin Montagnolo.

    Tillsammans med Prosecco, såklart, champange är för fjortisar och Cava är för kommunister.

    SvaraRadera
  26. Mör karré och potatisgratäng med varm bea. Borde äta 600 kcal i morgon för att kompensera. Men så har jag en god glass i frysen också som jag inte orkade äta idag som jag nog inte kan låta vara i morgon.

    SvaraRadera
  27. Två grillade kycklingklubbor och en blåbärssmoothie.

    SvaraRadera
  28. Tomat o olivpaj, Torsk qeneleller med färska räkor o hummersås, chokladkaka med hemgjord björnbärs o hallon glass. Lämpliga drycker därtill.

    SvaraRadera
  29. Lax från en långtradare som körde i diket för ett tag sen, gratis är gott 😊

    SvaraRadera
  30. assimileringsrätt.. (div. rester från veckan)

    SvaraRadera
  31. Zucchihi stekt i olivolja med vitlök,
    Potatis, ruccola och kött - gott!

    SvaraRadera