Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2019-09-08 20:45

Börsveckan slutade på plus

Trots att förra vecka bjöd på den starkaste börsen på länge fortsatte börsen i veckan upp och stängde med +0.98% efter fredagens uppgång på 0.34%. Huvudtesen förblir att börsen ska upp och testa stödområdet runt börsrekordet uppe vid 626 innan det bär av nedåt igen, oräknat att Trump twittrar något olämpligt eller motsvarande svarta svanar.
Dagschart OMXSPI.
Uppgången på börsen fortsatte alltså. Konjunkturläget gör förstås att börsen ska ner, men för stunden struntar man i prognoser och till dessa relaterade fundamenta. Kanske blir det först framåt oktober-novembers kvartalsrapporter, som det bär utför på allvar, oräknat Donald Trumps twitterkonto.

Guldpriset föll tillbaka något under veckan på den starkare kronsn, även om veckan även bjöd på det högsta guldpriset någonsin, uppe på 490:- SEK per gram. Vid fredagens stängning var priset nere på 467:- SEK igen, mycket drivet av en stärkt svensk krona sedan NPF:erna på Riksbanken inte ändrade sina killgissningar kring den egba så kallade räntebananen i höst.

USDSEK var uppe på 9:89, men föll på räntebeskedet och stängde på 9:63.

Men i morgon har vi en ny vecka, med nya spännande överraskningar, och som tar oss en vecka närmare konjunkturbotten.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Att Trump twittrar något som får börsen att hicka till är knappast en svart svan längre.

  SvaraRadera
 2. Tur att man bokmärkt dig så man hänger med på hur guld värderas i SEK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://goldprice.org/ Guld och andra metaller i många valutor
   https://www.xe.com/sv/currencycharts/?from=SEK&to=XDR&view=1Y Svensk krona till SDR från IMF (XDR)
   https://www.xe.com/sv/currencycharts/?from=XAU&to=XDR&view=1Y (Guld=XAU till XDR=SDR)

   Allt handlar om Dollarn ännu

   Radera
 3. "för stunden struntar man i prognoser och till dessa relaterade fundamenta" Håller helt med. Det är verkligen ett märkligt läge på börsen där mycket pekar mot att det bör bli en sättning snart men frågan är när. Kanske aldrig xD

  SvaraRadera
 4. Svensk ränta bör vidare stiga men kommer troligen inte att göra det. Dock är ju frågan om någon har förtroende för kronan längre?

  SvaraRadera