Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-08-19 11:14

Topplisteplaceringar Fallet vecka 32-33


Min bostadsbubblethriller Fallet håller sig kvar på topplistorna även vecka 32-33. Bland annat de nationella topplistorna för skönlitteratur, e-böcker och ljudböcker. Även Höstregn letar sig in på nationella topplistor på pocketsläppet.
Läsarfoto från Pocketshop på Arlanda, där man i bakgrunden också skymtar ...
Ett urval av topplisteplaceringar för Fallet nedan.

#3 (2) Bokus ljudböcker vecka 33
#3 Adlibris ljudbok thrillers (live)
#4 (3) Sverigetoppen e-bok vecka 32 (Förläggareföreningen/Boktugg)
#6 (4) Sverigetoppen ljudbok vecka 32 (Förläggareföreningen/Boktugg)
#6 (2) Bokus e-böcker vecka 33
#8 (5) Sverigetoppen inbunden skönlitteratur vecka 32 (Förläggareföreningen/Boktugg)
#10 (6) Adlibris inbundna thrillers (live)
#13 (6) Adlibris e-bok thrillers (live) 

Veckotoppen hos Förläggareföreningen inkluderar inte strömningstjänsterna, där det mesta av ljudböckerna går. Egentligen skulle siffrorna för vecka 32 redovisats av Förläggareföreningen förra veckan, men semestertider, så ...

Fallet finns för övrigt nu även på Google Play.
Akademibokhandelns topplista politiska/juridiska spänningsromaner.
Med pocketsläppet av Höstregn letar sig även Höstregn återigen in på topplistorna, och ligger på den prissänkta e-boken på #20 på Förläggareföreningens nationella topplista över e-böcker förra veckan. Inte så illa för en bok från 2018, då de flesta på listan är nyutgivna. Även Höstsol dras med upp som e-bok och pocket på Höstregns pocketsläpp.
... Höstregn med fin annonsering för pocketboken. Läsarfoto.
Det finns fortfarande inga seriösa recensioner av Fallet, men alla läsaromdömen jag fått än så länge har varit positiva.

13 kommentarer:

 1. Har Ingves fått sitt friex?

  På djupare nivå undrar jag om boken i sig kommer påverka bopriserna. Ordet är fritt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang bopriser så pratade jag idag med en bekant på bank i Sydsverige, som berättade att många lån fortfarande godkänns med marginaler på 500-1000 sek över I månaden

   Radera
  2. Riktig marginal eller typ Nordeas groteska kalkylränta på 8 %?

   Om det är den föregående som avses låter en femhunka över lite väl knapert.

   Radera
 2. Jag läste streckläste den i lördags, tillsammans med whiskey och tilltugg.
  Mycket bra skriven helt enkelt, även för dem som skiter i bostadsbubblan

  SvaraRadera
 3. Boken är spännande. Läste först några sidor på väg hem från boksläppet i Gamla Stan. När jag fortsatte läsa en tid senare kunde jag inte stoppa innan den var slut. Tyckte berättelsen blev lite osannolik ett tag i Björns trädgård, men det förklarades senare. Många bekanta platser för oss boende i 08 och ett antal krogar som jag bara besökt hälften av.

  Barn får inte tas upp här så jag avstår från att kommentera (fast jag skulle vilja) de som ingår i berättelsen. Den manliga bolånetorsken möter man direkt nära slutet i början av boken. Sedan får vi växelvis följa uppgång och fall på ett bra sätt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Har ännu inte köpt och börjat läsa, pga nytt barn i hushållet under sommaren. Så jag är inte med i försäljningsstatistiken, men snart så ska du ha en pinne till :)

  SvaraRadera
 5. Många höga placeringar på listor, men det säger inget rent kvantitativt. Pratar vi om hundratals eller tusentals böcker eller vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror på vilken lista. Brukar sälja 20000-25000 ex under hösten av min nysläppta bok, i fallande frekvens med tiden från släppet, och en liten upprekyl i julhandeln. Sålde ca 125000 böcker totalt förra året, 100 000 sk backlist (de som finns på pocket) och 25000 Höstregn, som var den nya boken då. Siffror avrundade till hela 5000-tal. Har väl totalt sålt över 500 000 böcker vid det här laget, passerade 400000 förra året.

   Men allt är relativt, se det som att #1 på en topplista säljer dubbelt mot #2, som säljer 50% mer än #3, som säljer 25% mer än #4 osv.

   Radera
  2. Även om jag är typ bland de 50 mest säljande svenska författarna, så är de 10 som säljer mest (Läckberg, Guillou, GW, Backman, Lagercrantz mfl) i en helt annan liga och säljer kanske 5-10x så många böcker. I Sverige. Sedan har de utlandsförsäljning i 20-30 länder, medan jag bara har två länder utomlands, och en tredje Danmark senare i höst.

   Radera
  3. Det är ju helt ok försäljning tycker jag.
   Du är ju fortfarande "ung" så du har väl även tid att samla fler fans med. Å andra sidan har kanske din genre har smalare publik än sådana som Läckberg mfl, så komma ikapp dem kanske blir svårt.

   Radera
  4. Tack, men jag är fyra år äldre än Camilla Läckberg.

   Radera