Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-08-09 15:03

Topplisteplaceringar Fallet - 3:e plats vecka 31

Dags för lite topplisteplaceringar för Fallet. Boken var tredje mest sålda e-bok förra veckan, fjärde mest sålda ljudbok och femte mest sålda skönlitteratur ej pocket. Boken kom dock först ut på onsdagen, så det är lite uppförsbacke på topplistan.
Fallet i fönstret på Akademibokhandeln på Västra Hamngatan i Göteborg.
Veckotopplistorna för Sverige finns nu publicerade hos Boktugg, eftersom Förläggareföreningen har semester och uppdaterar inte sin websajt. Ett urval av topplisteplaceringar för Fallet nedan.

#2 Bokus e-böcker vecka 31
#2 Bokus ljudböcker vecka 31 
#3 Sverigetoppen e-bok vecka 31 (Förläggareföreningen/Boktugg)
#4 Sverigetoppen ljudbok vecka 31 (Förläggareföreningen/Boktugg)
#5 Sverigetoppen inbunden skönlitteratur vecka 31 (Förläggareföreningen/Boktugg)

Fallet har sedan den släpptes legat #1 eller #2 hos Apple Books men har nu helt försvunnit från topplistornas 200 översta placeringar, som nu med några få undantag bara innehåller engelska böcker. På förstasidan är den dock placerad som #2 inom Bestselling fiction mellan Roslund och Läckberg. På topplistan ligger dock Roslund #1 och Läckberg #128, så det känns som att topplistan är lite buggig. Jag har noterat det här beteendet hos Apple Books (tidigare iBooks) även tidigare år, dvs att topplistan får för sig att helt droppa de flesta svenska titlar då och då, lite lagom slumpvis.
Apple Books.
Ljudbokstjänster som Storytel verkar tyvärr inte ha några topplistor, så där har jag ingen aning om hur det går. Storytel är annars antagligen den enskilda kanal jag säljer mest genom och kan som sådan rekommenderas.

Veckotoppen från Förläggareföreningen omfattar vad jag vet inte strömningstjänsterna utan bara köpt nedladdning och CD-skivor (som mina böcker inte finns på). Utländska tjänster som Apple Books - största enskilda e-boksförsäljaren i Sverige - är inte heller med. Fallet har inte dykt upp på Google Play än. E-distribution kan vara långsammare än på papper.

Några seriösa recensioner har jag inte sett av än, men normalt har man första recensionsdatum några veckor framåt i tiden hos tidningar och de bokbloggar som får recensionsexemplar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar