Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-14 07:20

Stefan Löfven vill ha en försvarsberedning och att övre medelklassen ska sluta knarka

I en intervju hos Dagens Nyheter beklagar sig Stefan Löfven inte bara över den knarkande övre medelklassen, som är orsaken till gängvåldet i Sverige. Han vill också ha en försvarsberedning, tydligen helt omedveten om att vi just haft en.
Sluta knarka!
Gängvåldet i Sverige är alltså den övre medelklassens fel. I synnerhet de som bor på specifikt Djursholm och Danderyd, rapporterar Stefan Löfven i en numera låst intervju hos Dagens Nyheter.

Han säger också att Sverige naturligtvis måste upprusta, men man kan inte göra det hur som helst, utan det behövs en beredning som tittar på det hela. Kort sagt vill han att man ska tillsätta en försvarsberedning, som i brett politiskt samförstånd ska titta på hur svenskt försvar ska se ut och vad det kommer kosta.
"Vi måste stärka försvaret men det kan man inte göra hur som helst. Allt det här måste samlas i en beredning. Det är inget snack om att vi ska stärka försvaret men det här är en helt annan diskussion."
Synd bara att vi precis haft en försvarsberedning som just gjort detta sedan 2017 års tid, och nyligen lämnat sin slutrapport, som Socialdemokraterna själva skrivit udner.

För övrigt rapporterade Aftonbladet 2014 att 25% av riksdagsledamöterna i Löfvens regeringskollegors parti Miljöpartiet knarkar eller har knarkat, och det samma gäller hos regeringens stödparti Vänsterpartiet. Hos övriga partier var knarkandet under 10%. Kort sagt ligger Miljöpartiets och Vänsterpartiets riksdagsledamöter bakom gängvåldet.

Stefan Löfven framstår som väldigt förvirrad i DN-intervjun. Man kan bara fråga sig varför? Fanns det inte någon pressekreterare med, som kunde säga till honom vad han skulle säga, t ex att man just haft en försvarsberedning?

85 kommentarer:

 1. Aftonbladets statistik visar bara att riksdagsledamöterna från V och MP är ärligast.

  Men om det verkligen är så att väldigt få av de andra riksdagsledamöterna inte har använt narkotika, vill vi verkligen ha det så? Prevalensen bland befolkningen i stort, eller iallafall bland de under 50, ligger väl runt de där 25%? Vill vi ha politiker som är så skenheliga?

  SvaraRadera
 2. Nej,det var inte vad Aftonbladet skrev. Mig veterligen undrade de hur många riksdagsledamöter som använt cannabis. Den brukar anses som kanske del allra oskyldigaste av de narkotikaklassade preparaten och är t o m laglig i en del europeiska länder. Men det finns en hel del annat knark också.

  Hur många riksdagsledamöter som använt narkotika illegalt (utan läkarförskrivning) gjorde de ingen som helst undersökning alls på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK. Är ek "korrekt" tolkning då att 25 % av v och mp-ledamöterna 2014 använde sig av legalt utskriven cannabis, och att cannabis är en oskyldig drog ?

   Radera
  2. Men de undersökningar som gjorts tyder väl på att maja är en mängdprodukt dom syår för majoriteyen av narkotikahandeln och många av de skjutningar i storsyäderna handlar om kontroll över denna handel? Medan bruk och handel med mer exklusiva droger typ kokain står för en mindre del av inkomsten. Eller minns jag fel?

   Radera
  3. Gbdcrvx: men nu är det ju de rödgröna som gjort något då är det ok. Har du inte förståt någonting?

   Radera
  4. Gräs leder till "oskyldiga" skjutningar om jag förstår BD rätt.

   Radera
  5. Vad du menar vet jag inte men det vore intressant om det fanns statistik eller undersökningar på om var och hur konsumtion ser ut. DN försökte väl (bakom betalvägg nu) att se hur det såg ut.

   Radera
  6. Det är inte lagligt i något europeiskt land, däremot avkriminaliserat.

   Radera
  7. Stockholms knarkande överklass och överklassungdomar använder inte cannabis. De köper framförallt kokain och ecstasy.

   Radera
  8. Cannabis är basinkomsten för gängen. Detta är ganska väldokumenterat.

   Problemet, för säljaren såklart, med alla andra droger är att utöver ett väldigt litet antal fullblodsnarkomaner, är det sällanprodukter.

   Precis som med alkohol (och ofta i kombination med) brukas kokain av normalkonsumenten kanske på sin höjd varannan vecka i samband med fest.

   För en cannabisbrukare är det inte helt ovanligt att röka på flera gånger dagligen.

   Radera
  9. Hur det än är så är väl legalisering av droger det enda att göra?
   Man kan ju anta The sossemoderat line men den har aldrig funkat och det kommer att krävas enorm ofrihet.

   Radera
 3. @BenDover Cannabis är illegalt i Sverige. Cannsbis är narkotika.

  SvaraRadera
 4. Den enda riksdagsledamot som beviserligen brukat narkotika var William Petzäll.

  Tyvärr gick det illa som bekant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thomas Bodström är väl också en kandidat? Inte bevisat, men vägrade lämna hårprov vid förfrågan. Aningen misstänkt i alla fall.

   Radera
  2. Låt mig vara först att föreslå regelbundna drogtester av riksdagen. Dessutom av departement och myndigheter.

   Radera
 5. Sossarnas ständiga lösning på alla värdens problem. Tillsätta en utredning/beredning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, sossarnas ständiga lösning på obekväma problem är det.

   Man vill såklart inte acceptera försvarsberedningens förslag, det kräver skattehöjningar eller omprioriteringar samt bråk med MP och V. Man räknar kallt med att C och L rättar in sig till slut.

   Han har en poäng i att överklassens knarkande göder kriminaliteten. Men det blir lite missvisande att bara peka ut överklassen, de är inte ensamma bakom detta.

   Narkotikabruket är utbrett i gamla bruksorter där jobben försvinner. Det är utbrett i de radikala vänster/miljökretsar som finns i storstäderna. Det är utbrett ja lite varstans.

   Radera
  2. Utbrett på aluminiumfolie?

   Radera
  3. Men intressant att Leif Calmfors i en kolumn i dagens DN förespråkar höjd skatt på kapitalinkomster och/eller fastighetsskatt, just för att betala försvaret. Han skämtar tom till det och kallar det värnskatt.

   Radera
  4. Då tillhör jag definitivt inte nån överklass då, antagligen känner jag ingen från överklassen eftersom jag aldrig kommit kontakt med starkare droger än alkohol, jag känner heller inte nån som jag vet om tagit starkare droger än alkohol.

   Radera
  5. Gbdcrvx, folien har man väl på huvudet?

   Glasskiva skall det vara.

   Radera
 6. Vad har han för statistik på att det är mer utbrett i "överklassen"? Hur stor andel av knarket köps av denna överklass och hur mycket står andra grupper för?

  Har han inga problem med att peka ut en hel grupp när det handlar om några få procent individer i denna grupp? Gäller detta generellt eller bara för vissa grupper och i så fall vilka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge man håller sig till vit medelklass, helst manlig och gärna med hög fallhöjd, så är det inget problem att peka ut någon. Business as usual.

   Radera
  2. Heterosexuella också...

   Radera
 7. Förvirrade sossar hamnar ofta med de mest överraskande sängkamrater, levande eller döda, men att Stefan Löfvén skulle göra en Nancy Reagan och lösa samhällsproblemen med en "Just say no" får nog räknas till de mest överraskande hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg till avdelningen "förvirrad sosse":
   Ygeman som nu jobbar på att reta upp en av Sveriges sista riktiga vänner (räknar inte diktaturer vi göder med SIDA-pengar som vänner) på denna jord, nämligen Norge. Way to go!

   Radera
  2. Undrar vad som kommer att hända när MP och V inser att de sitter i en regering (samt stöder densamma) som nu via sin store ledare har samma inställning till narkotika som Ronald Reagans! :-)

   Radera
 8. Jag betalar inte för DN så kan inte läsa artikeln. Det jag undrar över är om han blir ifrågasatt av reportern? Det har ju precis varit en försvarsberedning. Eller någon fråga om hur brett natkotikabruket är inom de här områdena och hur brett det är på andra ställen. Min uppfattning är tyvärr att det finns i alla kretsar särskilt bland yngre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker generellt reportrar bara sväljer och repeterar. Det är för lite kritisk journalistik.

   Radera
  2. Nej, inga motfrågor. Betalar inte, men artikeln var upplåst ett tag.

   Radera
  3. Dn har en faktakoll precis efter artikeln som delvis bekräftar påståendet men med hänvisning att det egentligen bara finns data från Stockholms län och att det är baserat på enkäter.

   Radera
  4. Vill hålla med om det. Inga kritiska frågor nu förtiden.

   Radera
  5. Aha synd. Då undrar iallafall jag varför.
   1. Reportern har inte en aning.
   2. Reportern är ute efter lite clickbate.
   3. Det uppmuntras inte på arbetsplatsen att ställa kritiska frågor.
   4. Han/hon är starstruck av att äntligen få prata med Löven.
   Svårt att veta 😄

   Radera
  6. Ett annat påstående i samma artikel "Skillnaden i förväntad livslängd mellan Danderyd och Vårby Gård är 18 år." I faktakollen så visar man det är helt fel, skiljer bara något år.
   Uppenbarligen är han inspirerad av Trumps framgångar med att skapa splittring samt smeka vänsterfalangen att S inte går mot mitten utan C och L går mot vänster istället.

   Radera
  7. OM den siffran skulle stämma så är ju den enda logiska vidare slutsatsen av Löfvéns påståenden om överklassknarkande att knark i sig leder till längre livslängd. :-)

   Radera
  8. Underligt, DN har plockat bort mailadresserna till journalisterna på sajten.

   Radera
  9. Andromeda>> Antagligen...
   5. Reportern har en framtida karriär att tänka på och giget på DN är bara en språngbräda in i nästa ryggdunkarsällskap på karriärsstegen.

   Håll dörrarna öppna. En ska aldrig göra sig obekväm, ens med "utmanande" frågor.

   Radera
  10. Det är ganska enkelt att mäta mängden nerbrytningsprodukter i urinen så genom att ta prover på lämpliga platser i avloppsnätet och korrelera till den demografiska fördelningen torde man få hårda fakta.

   Radera
  11. Artikeln går att läsa vi unv.is: https://unv.is/dn.se/nyheter/politik/lofven-de-rikas-knarkande-goder-gangkriminaliteten

   Radera
 9. Dem kanske inte har hittat ett ledigt säkert mötesrum för att informera Löfven? Vi vet hur svårt kan vara!

  SvaraRadera
 10. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/har-ar-kommunerna-med-mest-knark-i-avloppsvattnet

  Valdemarsvik, Motala och Norrköping har mest narkotikarester i avloppsvattnet.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/eskilstuna-har-mest-narkotika-i-avloppsvattnet

  Eskilstuna har ovanligt höga halter av cannabis, amfetamin och kokain i avloppsavattnet. Det enligt mätningar som Eskilstuna kommun har genomfört under fem tillfällen förra året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt att tillägga är att detta är generellt sett som det absolut bästa sättet att mäta narkotikakonsumtion i alla fall i västvärlden.

   Enkäter bland skolungdomar och liknande är ganska uselt.

   Radera
 11. Socialism bygger ju på att utnyttja avundsjuka som drivkraft hos sin väljarbas, därför är det helt naturligt för Löfven att skylla på ärkefienden de rika. Det är en ryggmärgsreflex som nästan alltid fungerar när en socialist inte vet vad hen skall säga.

  De rika (alla som tjänar mer än 40k??) är en lagom diffus grupp som inte säger emot då det alltid finns någon som är rikare.

  Det lustiga är att alla sossar i regeringen tillhör de rika, eller? Och efter sin tid som politiker blir de ofta plötsligt ärkekapitalister. Imponerande att kunna hantera sin mentala dissonans så där på en närmast religiös nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall man vara avundsjuk på deras knarkande alltså?

   Radera
  2. Ja, om du inte har råd med kokain.

   Radera
  3. Jag har provat Kokain några gånger, fullständigt obegripligt att det kan vara så populärt, funkar bara om man är skitfull och då blir man bara plötsligt nykter i 30 minuter så man hinner dricka lite till innan man slocknar när det slutar funka.

   Radera
 12. Mycket kan åstadkommas genom att inte egentligen göra så mycket alls.

  Löfven förvaltar ett samhällssystem som bevisligen rullat på ett bra tag utan konkreta förbättringar genom att för det mesta prata om olika frågor tills man hittar något annat att prata om eller om frågan växer så sänder man iväg den till utredning/beredning på obestämd tid så att den självdör och man pratar om något annat istället.

  Migrantfrågan var en pratis som 2015 blev omformad till realitet. Man hade pratat om solidaritet och flyktingars rätt etc. utan att egentligen behöva stå för något. Sverige ligger långt från flyktingområden och med en massa EU-stater emellan. Totalt oförberedda och utan strategi när pratet blev realitet.

  Pratet om grön skatteväxling och kärnkraftsskatt ledde till nedläggning av två Ringhalsreaktorer trots senkommen backning av kärnkraftsskatten. Åter ingen koll när realiteten tog över pratet. Nu blir effekten att vi kommer att släppa ut miljontals mer ton koldioxid genom ökad förbrukning av fossil elkraft från grannländerna. Prat utan hjärna och utan realistiska konsekvensanalyser.

  I allt passivt pratande och utredande så finns det alltså en punkt när vissa frågor når gränsvärde för realiserandefas. När realiserandet är ett faktum kan vad som helst hända och det kan gå hur fel som helst, som ovan exempel.

  Vad som kan vara intressant är att fundera på när uppnås detta "gränsvärde" för att något realiseras och i verkligheten måste adresseras? Ta gängkriminalitet/våld. Att slöddret skjuter på varandra och de själva dör lite då och då är under gränsvärdet för att vara en realiserad fråga. Dvs det är OK att vara på pratnivå om hårdare tag, få medelklass att sluta knarka etc.

  Jag gissar att det finns ett outttalat/otänkt "gränsvärde" typ om det omkommer oskyldiga civilpersoner (företrädesvis av majoritetsbefolkningen) ca 3 ggr under typ 6 månader i dessa gängkrig så kommer en realisering att ske. Dvs ngn form av motreaktion i stil med vad Löfven pratat om tidigare att militär kan kunna stödja/förstärka polis. Hårdare konkreta/prioriterade tag där man böjer en del i nuvarande otillräckliga civila rättspraxis.

  I än ett än allvarligare läge förklaras gängen vara ett hot mot rikets säkerhet och blir därmed illegala kombatanter som med folkrätten som stöd kan nedkämpas utanför civil rättspraxis. Detta är inte helt realistiskt förstås.

  Hursom det var egentligen ett intresse kring vad som krävs för att pratet skall bli konkreta realiserade handlingar. Behövs det ryskt marininfanteri på Gotland för att ta försvarsfrågan bortom prat/utredning/beredning/finansieringsproblem eller?

  Problemet är egentligen att pratet är en förhoppning om att det inte skall behöva realiseras och eftersom man inte vill att det skall realiseras så förbereder man sig egentligen inte på att man måste göra något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller gängskjutningar så verkar polisen ha en attityd av typen: så länge det är gängkriminella som skjuter andra gängkriminella, så utreder vi och avvaktar.

   Kanske cyniskt, men det kommer att leda till att de med "mesta mängden" våldskapital kommer att rensas ut ur poolen.

   Radera
  2. Det antagandet fungerar ju bara om det aldrig sker en nyrekrytering. Inge vidare heller för de som bor i samma områden.

   Radera
  3. Polisen vill inte jobba, det är ett politiskt yrke.

   Radera
  4. Nyrekryteringen är ju magnituder större än bortfallet, så det där funkar inte alls.

   Radera
 13. Jag vill också att Löfven ska sluta knarka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Har Stefan Löfven slutat knarka nu då?"

   Radera
 14. Socialdemokraternas partiordföranden sedan 2007: Mona Sahlin, Håkan Juholt, Stefan Löfven.
  Säger något om den intellektuella nivån på partiet. Och framför allt hos deras röstboskap.

  SvaraRadera
 15. Löfvens resonemang är helt makalöst befängt. Ding ding värld eller The Onion?

  Att ett parti idiotiskt kan göra bort sig gång på gång på gång är inget som förvånar längre. Partier blir också "straffade" för detta iom väljarflykt, väljarna håller partiet i schack så att säga. Vi har sett detta hända i exempelvis Mp och L. MEN att det INTE händer med Sveriges största parti är vad som är så anmärkningsvärt (och desillusionerande) eftersom det betyder att Sveriges största väljarkår samtidigt blir mer och mer korkat i takt med att partiet också blir det.

  Lägger till detta fenomen och spaning i listan på indikatorer som visar att vi passerat kulmen och är på kollapsens sluttande plan. Jag vill inte låta som en alarmist och säga att Sverige är förlorat men jag har åtminstone inget hopp kvar ländre och börjar fundera på en plan B.

  SvaraRadera
 16. Kriget mot droger har ju uppenbarligen inte lyckats de senaste ~40 åren.
  Hade vi inte slagit 3-4 flugor i en smäll genom att avkriminalisera åtminstone cannabis?
  Sverige har näst högst drogdödlighet i Europa, mycket på grund av rädsla för repressalier (genom att polisen blir inblandad) vid kontakt med sjukvård vid överdos/missbruk/riskbruk. Bör dessa personer inte erbjudas vård snarare än straff?
  Genom att reglera marknaden blir de kriminella elementen av med en inkomst. De blir istället skattepengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så slutar folk knarka och göda brottssyndikaten. Jag är så j-kla trött på det här gråtandet bland knarkliberalerna ute på högerkanten om att det är så synd om missbrukarna. Misslyckas jag, då skpana jag enligt folket på högerkanten skylla mig själv. Jag är helt enkelt för dålig. Däremot så har partyknarkarna tydligen inget ansvar för någonting.

   Radera
  2. Fast de kommer ju inte sluta knarka bara för att du tycker att de skall de. Jag blir lika trött på den icke-lösning vi har i dagsläget, och dagens pressmeddelande innehöll väl bara mer av samma?

   Radera
  3. De har fått en lösning, sluta knarka. Ska vi också lösa problemen med mord genom att avkriminalisera mord?

   Radera
  4. En stor skillnad, ett av brotten har inget offer annat än brukaren.

   Radera
  5. Rent nonsens. Knarkandet göder brottssyndikaten, eller ska vi tro på att alla knarkare bara röker hemodlat?

   Radera
  6. Dessutom, om cannabis kunde köpas i affär så kommer de som använder det inte så lätt i kontakt med tyngre droger som idag säljs av samma person som säljer cannabis.

   Men man kan ju invänta resultatet av legaliseringsexperimenten i USA och annorstädes först. Några vetenskapliga avhandlingar och statistik på längden och tvären kommer om några år att svara på en massa intressanta frågor.

   Radera
  7. @Svinto

   Tramsargument, återigen snyftargument från drogliberalerna.

   "Jag började med heroin för att jag såg några kapslar när jag köpte maja hos min dealer". Märkligt det där med hur "skyll dig själv för dina misslyckanden" och "personligt ansvar" aldrig verkar gälla för knarkare.

   Radera
  8. Med det argumentet skulle ju alla brott avkriminaliseras

   Radera
  9. Det är bara knarkare som argumenterar för att knark sak legaliseras för att de vill kunna knarka billigt. Finns ingen annan anledning. Genom att legalisera knark så är signalen till de uppväxande barnen att knark är okej. Att det är bra och t.o.m. eftersträvansvärt.

   Att alkohol är lagligt är inget argument för att legalisera knark. Alkohol är inte heller bra för kroppen, även om en öl eller ett glas vin är gott till maten ibland. Alkoholintag är dock inget att eftersträva.

   Radera
  10. Med den pågående opiumkatastrofen i USA så finns det än mindre anledning att legalisera droger. Att samhället misslyckats med att stoppa drogerna har sin grund i den social-liberala syn som genomsyrar hela samhället. Naturligtvis hade det gått att stoppa drogerna på 60-talet och förhindra ökningen och normaliseringen hos efterföljande generationer. Barnen blir så som samhället är. Barnen blir så som samhället uppfostrar dem.

   Radera
  11. Som sagt, invänta resultatet av pågående legalisering annorstädes, utvärdera, och ta därefter rätt beslut.

   Radera
  12. Inför Singapores strafflagar eller släpp det fritt. Alternativt skänk bort knarket så knäcks gängens ekonomi.

   Radera
  13. +1 Doktor Syn

   Och man skulle ju kunna erbjuda alla som bevisligen redan är narkomaner gratis narkotika under lite kontrollerade former för att sabba lönsamheten, samtidigt som det fortfarande är förbjudet för andra att använda, sälja osv.

   Radera
  14. Opiumkatastrofen målas som nån vill att den målas, i själva verket är ju "hårdare tag" en stor del av problemet. Du får inte det smärtlindrande som du anser dig behöva men det står ju marknaden då redo med. Det har inget med 60-tal att göra och psykedeliska kommer snart även hit som medicin (de flesta mediciner är droger). Men det bär klart att om man kan neka en svensk lindring så..ja..

   Radera
 17. Riksdagen vill inte ha Löfven som statsminister, men han är otroligt skicklig på att förhandla till sig den positionen. Först med DÖ och sen med JÖKen.

  Folkpartiets nuvarande partiledare och de i toppskiktet var emot JÖKen, men ändå sluter de nu upp bakom uppgörelsen. Löfven är en mästerförhandlare.

  Hans mål var EUs lägsta arbetslöshet 2020, men efter fem år vid makten är vi nu på en nittonde plats och i faller troligtvis vidare nästa år. Löfven sa innan valet 2014 att han skulle fråga sina ministrar varke dag vad de gjorde för att få ner arbetslösheten...

  Ändå kan han sitta kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetslösheten är väl mer eller mindre noll bland de anställningsbara?

   Radera
  2. Vad gäller skicklighet har Löfven också haft lyckan att spela mot sällsynt tafatta klåpare till motståndare. Men med tanke på det var det kanske lika bra att borgerligheten fumlat bort segern två gånger nu.

   Radera
 18. Det finns ingen migrationsberedning där man talar för hur mycket migrationen till Sverige ska kosta. Men när det handlar om försvaret av vårt land och vår självständighet, då ska saker undersökas år efter år innan beslut kan tas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till deras försvar så görs ju inget åt migrationen heller.

   Radera
 19. Han må framstå förvirrad men har faktiskt lyckats bli statsminister 2 gånger så ngt kan han. 😐

  SvaraRadera
 20. Jag börjar mer och mer tro, att Stefan Löfven är inplanterad av ryssarna, för att ställa till så mycket skada som möjligt i landet. Jag kan inte hitta någon annan rimlig förklaring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förklara inte med illvilja vad som kan härledas ur dumhet

   Radera
  2. Ryssarna har nog en diger lönelista då?

   Radera
 21. Lågkonjukturen är snart här. Vi får fler arbetslösa vilket innebär fler som kommer att sälja knark och fler som kommer att börja knarka (pga psykisk ohälsa)

  SvaraRadera
 22. Det är inte som om ingen knarkat i Sverige innan det började pangas varenda vecka.....
  Kokain på 80-talet i samma överklass - varför var det inga skjutningar då?
  Den som håller i vapnet är skyldigt till vad vapnet gör. Knarkare behöver behandling och stöd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, nu säger vi att jag knarkar. Jag tar tjack och röker cannabis krökar och drar kokain. Hur ska man "behandla" mig? Hur är jag sjuk? Vilket stöd behöver jag som inte alla behöver?

   Radera
  2. Det går egentligen inte att hjälpa dig förrän du själv vill sluta, för de flesta är det en lång resa dit.

   Att "hjälpa till" med tex ekonomiska och andra problem som kommer av ett missbruk innan dess är ju snarare att möjliggöra fortsatt missbruk.

   Sjukdomen heter "beroendesjukdomen" www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/beroende/

   Radera
  3. Men jag tror inte det är sant. Sen finns det sanna saker i berättelsen men de är inte så belysta.

   En sån sak är ju att livet är rätt trist och meningslöst.

   Radera