Aktuellt

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Dä...

2019-08-14 13:48

Statsminister Stefan Löfven (S): Knarkare lever 18 år längre

Statsminister Stefan Löfven (S) snöade in en hel del på knark i hans DN-intervju. Hans slutsatser är bland annat att knarkare lever 18 år längre, och det är ett exempel på en orättvis klyfta i det svenska samhället.
Ahhh...
Till en början reder Löfven ut begreppen och säger att det knarkas mest i Djursholm och Danderyd. Stefan vill dock inte avkriminalisera knarkandet, eftersom knarkandet leder till klyftor, där knarkandet leder till längre livslängd i Danderyd. Stefan Löfven säger i intervjun:
"Vissa länder legaliserar en del narkotika och då gör du det legitimt och visar att det är en naturlig del av ett samhälle. [...[Det är med och bidrar till ökade klyftor. Skillnaden i förväntad livslängd mellan Danderyd och Vårby Gård är 18 år."
Kort sagt, ingen legalisering och ingen avkriminalisering, utan de ökade klyftorna där bara överklassen har råd att knarka, som leder till att knarkarna i Danderyd lever 18 år längre, måste bort. Om ingen knarkar så lever alla lika kort tid.

Per den första juli kommer Stefan Löfven ha en månadslön på 176 000:- SEK, eller en årslön på 2 112 000:- SEK, dvs mer än två miljoner kronor. Medianinkomst i Danderyd är 373 675:- SEK enligt Ekonomifakta. Om detta alltså innebär att man är knarkande överklass i Danderyd, vad är man då om man har en lön på 2 112 000:- SEK och bor i ett palats i centralaste Stockholm?
Sagerska palatset, ett typiskt proletärt boende för en man av folket.
Svaret på det är inkompetent, okunnig och förvirrad, och ej duglig som statsminister. Och att 2015 tjänade 60 000 svenskar över en miljon kronor, så Stefan Löfven tillhör landets 0.6% rikaste inkomstmässigt. Det är inget fel på att ha en hög lön, men att då hålla på att angripa överklassen när man själv tillhör Sveriges yttersta elit, verkar lite underligt.

Varifrån kommer 18 års skillnad i medellivslängd mellan Vårby Gård och Danderyd? Vårby Gård ligger i Huddinge kommun, där medellivslängd för män 2002 var 77.8 år och för kvinnor 81.7 år. I Danderyd var medellivslängderna 81.1 respektive 84.7 år. Detta enligt en rapport från Välfärdsanalys (PDF) 2006. Dagens Nyheter skrev 2015 att skillnaden mellan en lågutbildad i Vårby och en högutbildad i Danderyd var 18 års livslängd. Men det är alltså en skillnad på utbildningsnivån, inte på var man bor. Största skillnaden mellan olika tunnelbanestopp var i den rapporten 6.2 år för kvinnor och 5.7 år för män, och var mellan Danderyd och Sumpan.

SCB:s livslängdstabeller uppger att personer 2018 med endast förgymnasialutbildning vid 30 års ålder har 49.66 års livslängd kvar, dvs förväntas leva till 79.66 års ålder. Med eftergymnasial utbildning förväntas man leva ytterligare 55.79 år, dvs till 85.79 års ålder. SCB anger alltså 6.13 års medellivslängdsskillnad mellan högst och lägst utbildning, vilket stöder Välfärdsanalys siffror, men inte Stefan Löfvens och DN:s 18 års skillnad.

Således har Löfven fel om 18 års skillnad i medellivslängd, men som han också säger i intervjun - "det går knappt att förstå". Ja, uppenbarligen, eftersom statsministern inte ens har förstått själv att det var skillnaden mellan högutibildad och lågutbildad. Sedan vad DN egentligen har för rådata vore intressant att se, men det är bakom en betalvägg. Välfärdsanalys rapport från 2006 stöder inte DN:s artikel och inte heller SCB stöder detta. Fast regeringen kanske baserar sina åsikter och sin politik på media, istället för rapporter och statistik?

Dock, eftersom det knarkas mest i Danderyd enligt Löfven, så måste slutsatsen vara att knark förlänger livet. Med arton år. Om det nu inte var så att Löfven egentligen menade att det knarkades mer i Vårby Gård, men inte kunde säga det för att han var tvungen att skylla allt som är fel i Sverige på Danderyd.

Löfven försvarar dock slopandet av värnskatten med att man ska ge mer pengar till kommunerna istället, så de mest utsatta får stöd från kommunernas socialtjänst.

Stefan Löfven har nu varit partiledare för Arbetarpartiet Socialdemokraterna i över sju och ett halvt år. Det kanske är dags att lämna över den posten till någon som faktiskt är kompetent, och sluta innan han blir avsatt eller måste avgå av personliga orsaker? Inte för att politiken kommer bli bättre under någon annan, utan för att vi som svenskar ska slippa skämmas. Stefan verkar helt klart behöva pension.

56 kommentarer:


 1. “Who is more foolish? The fool or the fool who follows him?”

  ― Obi Wan Kenobi

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fool me once, shame on you; fool me twice ... we won't be fooled again!"

   Radera
  2. "It takes a fool to remain sane" - Obama

   Radera
 2. Man kan ju alltid hoppas att han följer trenden bland övriga lågutbildade och dör tidigt.

  SvaraRadera
 3. Intressant att hålet som uppstår i statskassan när den statliga delen av inkomstskatten (populärt kallat värnskatten) ska minskas är genom att staten tar på sig fler utgifter genom att ge kommunerna mer pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett jämförelsevis litet hål, som dessutom skapats av rent ideologiska skäl (avundsjuka), och dessutom skulle vara tillfällig.

   Radera
  2. Jag är mer fascinerad över hur en statsminister kan ha så otroligt dålig koll på de fundamentala detaljerna.

   Radera
  3. I många jämförbara länder har dom flesta regeringsmedlemmar minst högskoleutbildning eller motsvarande. Hur många i vår regering har det?

   Radera
  4. Ser inget vidare ut https://www.dagensps.se/opinion/hapnadsvackande-lag-utbildning-regeringen/

   Radera
  5. Senaste utredningen jag såg i frågan visade att hålet från att ta bort värnskatten är en liten kulle.

   Radera
  6. Löfven är väl den lägst utbildade ministern nånsin.En opåläst f.d svetsare är statsminister.

   Radera
 4. En årslön på 2 112 000:- SEK är inget orda om för en statsminister. Problemet är istället att det politiska systemet befordrar personer som inte på långa vägen är vuxna uppdraget till statsminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte om det var en kompetent statsminister. Helst borde bara personer som är så kompetenta att de redan har sitt på det torra innan de blir statsminister vara aktuella.

   Radera
 5. Snart har vi gått varvet runt;

  När alla i Sverige fick det bättre övergav "arbetarklassen" sossarna.

  Dom har nu kört, kanske inte i denna ordning, feminism, anti-rasism, miljö-aktivism.
  -FI har förlorat stödet bland kvinnor.
  -Svensken hoppar inte längre ur skinnet när han hör ordet raaaasist.
  -Miljö-skammen är väl på nedåtgående men inte helt urkramad den svampen.

  Vi börjar lite så smått höra om "klassklyftor", "de rika" "ojämlikheter" och annat i den genren igen.

  Vad har då egentligen hänt, jo S och vänster om mitten har återskapat gruppen arbetarklass och underklass och kan nu börja med sitt eviga mässande om de "rika" mot de "fattiga".

  Tyvärr så har dessa klasskillnader etniska markörer denna gången och kommer bli otroligt mer komplicerat för traditionellt så överger ju folk dessa idiotier när dom kommer in i vuxen ålder och börjar jobba och förstår hur världen fungerar. Det går inte att skrika efter gratis extra allt för någon annan betalar men den här nya gruppen "underklass" kommer sannolikt aldrig göra den klassresan utan kommer hela sina liv förakta "de rika" som per automatik är svensks majoritetssamhället.

  Bra jobbat S...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satirsajten Babylon Bee ofta otäckt nära verkligheten:

   https://babylonbee.com/news/six-year-old-saying-why-dont-we-just-give-everything-away-for-free-surges-to-top-of-democratic-polls

   Radera
 6. Sverige har väl högst narkotikarelaterad dödlighet i hela Europa? Kanske därför Danderyds kommun har det tufft.

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen en extremt virrig intervju. Även om man försöker förstå vissa resonemang så är det svårt. Men det verkar som att vår statsminister har gått och blivit libertarian.

  "Ja, värnskatten är sådan att den ger [sic!] mest till dem som tjänar mest. Hade vi fått välja själva hade vi inte prioriterat den. Men det är också så att det står i avtalet att skattesystemet ska ses över och att det ska bidra till att minska de ökade klyftorna.[...] Därför är det viktigt med de resurstillskott vi kan göra till kommuner och landsting, liksom satsningar på skolan och sjukvården."

  Det låter ju på honom som att skatteintäkterna kommer att öka om man sänker värnskatten.

  Sen stör jag mig något enormt på begreppet "straffskatt på pension". Det är ingen straffskatt över huvud taget. De har haft kvar samma skattenivå som innan de borgerliga sänkte skatten för arbetstagare med jobbskatteavdraget. Så nu när de pratar om att ta bort "straffskatten" så erkänner de ju att jobbskatteavdragets lägre skattenivå var en rätt bra grej ändå. Var alla straffbeskattade innan regeringen Reinfeldt?

  Med reservation för missförstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både finansdepartementet och konjunkturinstitutet uppskattar att värnskattens avskaffande är självfinansierande. Det är alltså ingen långsiktig kostnad.

   Radera
  2. Jo jag kan tänka mig det. Eller rättare sagt, jag har ingen aning. Men jag gillar lägre skatter och mer självbestämmande till individen.

   Däremot är det väl rätt långt från en sosses självbild och jag tror inte heller att det var det han försökte förmedla. Han visste förmodligen inte vad han skulle säga, så han försökte dribbla bort det genom att prata om "satsningar" istället, men istället låter det som att han försöker försvara en skattehöjning.

   Radera
  3. Över åren borde det väl påverka? Det som händer nu är att folk löneväxlar istället, det innebär ju att de har högre pensioner och kan betala in mer skatt i framtiden istället för nu. Beräkningarna på att det är självfinansierande antar inte den minskningen utan tittar bara på nu.

   Radera
 8. Lars, den där bilden på statsministern är underlig.

  Exakt vad är det han gör på bilden? Ser ut som att han har toppfylld blåsa, och precis hittat en större plantering...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lool, ja eller just har blivit avXXXXX

   Radera
  2. Han har precis snortat i sig allt florsocker som var kvar efter Kolles princesstårta efter valnatten.

   Radera
  3. Kan helt enkelt vara så att en person strax under bild är orsaken till minen.

   Radera
  4. Kan det vara en borgarbracka han trampar på i sina stålhättade arbetsskor så det knakar i ryggraden? Mmmmmm det ljudet.....

   Radera
  5. @Svinto tänker du på Morgan?

   Radera
 9. Tar mig friheten att kombinera två meningar här på sidan.
  Först "Svaret på det är inkompetent, okunnig och förvirrad, och ej duglig som statsminister."
  Därefter "Who is more foolish? The fool or the fool who follows him?"

  Nu är det så att du Lars, agiterade för en S+ M regering, du har alltså argumenterat själv för denna statsminister. Att han var ickepotent för posten var redan klart vid valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det mer var en prognos. Men hade det blivit så hade det blivit ännu större eftergifter från S.

   Radera
 10. Egna faktakollen från KI-studien "Livsvillkor, levnadsvanor och hälsa i Stockholms län - öppna jämförelser 2010"

  Som väntat är det livstilen som ger skillnaden i livslängd, inte just droganvändningen. Låter som Löven ska satsa på folkhälsan i utsatta områden.

  De högsta andelarna regelbundet motionerande kvinnor finns
  bland långtidsutbildade bosatta i Nykvarn, Vaxholm och Norrtälje, samt bland
  korttidsutbildade i Norrmalm. Lägst andelar regelbundet motionerande kvinnor
  uppvisar gruppen korttidsutbildade bosatta i Rinkeby-Kista samt långtidsutbildade i
  Storstadssatsningens områden
  Bland kvinnor finns den högsta andelen fysiskt inaktiva bland
  korttidsutbildade i stadsdelarna Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta och Skärholmen. De
  lägsta andelarna med en stillasittande fritid återfinns bland kvinnor med lång
  utbildning bosatta i Nykvarn och Bromma. När det gäller männen uppvisar gruppen
  korttidsutbildade i stadsdelen Skärholmen den högsta andelen med stillasittande
  fritid, följt av män med kort utbildning i Rinkeby-Kista.

  Bland
  kvinnor rapporterar Lidingö, Norrmalm, Vaxholm, Nacka och Södermalm de högsta
  andelarna dagliga grönsaks- och rotfruktskonsumenter, medan Storstadssatsningens
  områden, Rinkeby-Kista, Skärholmen samt Spånga-Tensta rapporterar lägst andelar.

  Flest kvinnliga rökare finns i Södertälje
  samt i Storstadssatsningens områden, där omkring var fjärde kvinna röker dagligen.
  Även kommunerna Nynäshamn, Norrtälje, Sigtuna samt stadsdelarna Rinkeby-Kista
  och Enskede-Årsta-Vantör, har andelar en bit över genomsnittet för länet. Lägst
  andelar dagligrökare har Lidingö kommun.

  När det gäller kvinnorna, tillhör Vallentuna, Hägersten-
  Liljeholmen samt Enskede-Årsta-Vantör de områden som har högst andelar
  riskkonsumenter, medan kommunerna Danderyd och Österåker uppvisar de lägsta
  andelarna

  De högsta andelarna kvinnor
  med en självskattad hälsa sämre än god, uppvisar Rinkeby-Kista samt
  Storstadssatsningens områden.


  SvaraRadera
 11. Ozzy Osbournes dna visar att han har unika avvikelser i sina gener, viket medför att han kan bryta ner alkohol och absorbera narkotika i högre grad än normalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag knarkar inte - det ska stå "vilket"...

   Radera
 12. OT: Vi får se om prisrekordet 471 kr per gram kommer slås idag; 467 kr nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det priset på ladd på Östermalm du pratar om?

   Radera
  2. Om du måste fråga efter priset så har du inte råd.


   Radera
  3. Aperol ååååå kola!

   Radera
  4. SEK ner 0,9% mot dollarn och guldet upp 0,9% i dollar. Det gör rätt mycket på guldpriset i kronor. 468 kr nu.

   Radera
  5. 469 kr ska det vara.

   Radera
  6. 470 kr. Spännande nu.

   Radera
  7. Bra sida att följa utvecklingen på.

   guldpris(.)valutasek(.)com

   Radera
  8. Ok. 471,80 nu. ATH!

   Radera
 13. Receptet för ett långt och hälsosamt liv:

  https://www.youtube.com/watch?v=iYgM-kohvmA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Receptet för ett rynkfritt ansikte:
   http://www.weirduniverse.net/blog/comments/silicone_face_lifter

   Radera
 14. Colombia och/eller Mexiko har således antagligen världens högsta livslängd!

  Om de bara inte hade varit så påtända hela tiden så hade de kanske klarat av att redovisa det för resten av världen redan. Jag räknar hårt med att MP-ledamöter i alla socialnämnder i hela Sverige ansöker om studieresor redan i höst nu när vår store ledare har fastslagit den långsiktiga hälsonyttan med knarknorm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så verkar det vara höga halter bly i luften i dessa länder som motverkar.

   Radera
  2. Garanterat "högsta" livslängden.

   Radera
 15. Tischa med texten "Knark är bajs!" nästa steg mot ett knarkfritt samhälle?

  Kanske även klassikern "High on life!".

  SvaraRadera
 16. Kanske dags undersöka vad luften på Sagerska innehåller?

  SvaraRadera
 17. Det han menar är att om man legaliserar kannabis så försvinner en stor inkomst för kriminella gängen, cannabisodlare och deras familjer. Det ökar "klyftorna" / inkomstskillnader enormt, såklart.

  logiskt.

  SvaraRadera
 18. S i Sverige är ett skämt jämfört med våra grannar i Danmark:
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danmark-vill-starka-gransen-mot-sverige

  SvaraRadera
 19. Ojoj snart kommer morgan censurera bloggen

  SvaraRadera
 20. Varför måste just vi ha sämst politiker? LMAO

  SvaraRadera
 21. Han behöver en fotpall då, så att han når upp att se vad som står här.

  SvaraRadera
 22. Med 2.1 millar i årslön så är man väl snarare typ topp 0.05%, inte 0.6%?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej. Har bara siffran om 60 000 med över en miljon i lön. 10% av 10 miljoner är en miljon. 100 000 är en procent. Och 60 000 är 0.6%.

   Radera