Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-11 15:13

SSU vill göra sig av med Socialdemokraternas starkaste väljargrupp

SSU:s ordförande Philip Botström vill göra sig av med Socialdemokraternas starkaste väljargrupp, sistagångsväljarna. Både blidligt, röstmässigt och även bokstavligt, genom att införa vegonorm på landets äldreboenden. De äldre ska i slutet av livet inte längre få äta den mat de ätit hela sina liv och som kanske är det sista glädjeämne de har på slutförvaret, vilket i sin tur kommer avsluta många liv i förtid, förutom att de inte kommer rösta på Socialdemokraterna en sista gång.
Philip Botström, ordförande SSU och således framtida socialdemokratisk partiledningselit och minister.
Botström vill alltså införa vegonorm på landets äldreboenden, där socialdemokratiska politiker alltså ska politiskt bestämma vad de äldre äter under sina sista år i livet. De ska inte få äta den mat - svensk husmanskost - de ätit under hela sina liv, och ofta utgör det enda glädjeämnet under de sista år de spenderar på landets slutförvar (har du väl tagits in kommer du inte ut igen - många övergivna hus ägs av personer på äldreboenden, som drömmer om att återigen kunna komma hem) av äldre.

Detta kommer göra att man kommer äta ännu sämre, mindre och eventuellt inte alls, vilket snabbt kommer ge följd- och bristsjukdomar och därmed snabbt förkorta redan ofriska människors liv.

Till saken hör att sistagångsväljarna är Socialdemokraternas starkaste väljargrupp. Enligt SCB:s partisympatiundersökning (PSU( från maj 2019 skulle hela 40.4% av alla i åldern 75+ år rösta på Socialdemokraterna, i jämförelse mot 30.3% totalt. Detta är förvisso snabbt ner från 47.1% i PSU maj 2018. Trots raset är man ändå den starkaste väljargruppen.

Socialdemokraternas svagaste väljargrupp är förstagångsväljarna - åldersintervallet 18 - 24 år - där man endast får 21.8% av väljarstödet. Kanske för att ungdomar i snitt helt enkelt är mer begåvade än vad socialdemokratiska politiker är i snitt.

Det som är glädjande med Botströms utspel är att sådant säkerställer Socialdemokraternas marsch mot 10-15% av rösterna inom några val, en utveckling som kommer gå allt snabbare när personer som Botström hamnar i det socialdemokratiska partiets nomenklatura i form av partiledning och ministerkandidat, rent av minister.

Att Socialdemokraterna vill bestämma över vad äldre, svaga och sjuka ska få för mat, förvånar förstås ingen.

Förmodligen är nästa förslag från SSU att beröva barn tillgången till de essentiella aminosyror, som är nödvändiga för hjärnans utveckling, genom att förbjuda kött på dagis och i skolmaten. Kan förstås stärka väljarunderlaget om man hindrar hjärnans utveckling.

53 kommentarer:

 1. Precis. Symptomatiskt för sossarna som inte företräder någon längre. Måste vara svårt att navigera bland alla väljargrupper. Om islamisterna dessutom startar ett eget parti som det nu talas om, kommer få se ännu fler klavertramp när de börjar försöka återvinna arbetarklassen. Skulle inte förvåna mig om Stefan börjar låta som Jimmie innan nästa väl.

  Surt för såna som taxi-philip som kommer att stå med lång näsa när S inte längre är det maktparti han gick med i. Blir till att skaffa riktigt jobb.

  SvaraRadera
 2. SSU vill också förbjuda nyförsäljning av fossildrivna fordon 2025, förbjuda fossila bränslen 2030 – och stänga av kärnkraften 2040. Friska tag!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dOjy9J/ssu-forbjud-bensin-och-stang-av-karnkraften

  SvaraRadera
 3. ja, smuggla in kattmat på rummet och rösta på SD blir den nya melodien.

  SvaraRadera
 4. Varför inte bara rösta bort fascisterna i nästa val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur gör man det, när fenomenet "sitter i väggarna"...??

   Radera
 5. Det är något gulligt över hur de politiska ungdomsförbunden lägger förslag som innebär politisk harakiri.

  Är man inte radikal när man är 20 har man ingen hjärna. Är man radikal när man är 50 har man ingen hjärna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *Inget hjärta.

   Kanske inte ska snacka om andras hjärnor när man inte ens kan kopiera ett citat rätt.

   Radera
  2. Inte mycket till hjärna eller hjärta om man är 20 år och sosse skulle jag säga.

   Radera
  3. Och CUF la förslag på sin stämma att slopa byxmyndighetsåldern.
   Gott gry i ungdomsförbundens medlemmar vill jag lova.

   Radera
 6. Nåja, dom importerar ju ny frisk röstboskap i rask takt så det jämnar väl ut sig fram tills ett muslimskt parti lyckas komma över spärren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Dock kommer det att dröja vad gäller Riksdagen då många inte får rösta dit men i kommunen skulle det förvåna mig om vi inte redan ser det i nästa val. I alla fall i Malmö där S gjort försök att ta bort de mest radikala ur sin ledning. Dessa kan mycket väl starta något nytt och lyckas.

   Radera
  2. @CC Typ såhär? https://ledarsidorna.se/2019/08/nytt-politiskt-parti-blir-game-changer-i-den-muslimska-diasporan-i-valet-2022/

   Radera
  3. CC: man kan ju bli medborgare ganska snabbt i sverige (fem år), och några övriga krav ställs knappt på dem som vill bli medborgare.

   Radera
  4. @Kenneth. Se där... tack för länken. Vi kan nog förvänta oss fler nya partier då i för nästa val.

   @Anonym. Tror steget till riksdagen blir för stort 2022 men säkerligen inte till 2026.

   Radera
  5. Stora flyktingvågen var väl 2015? Det betyder att dessa kommer börja få medborgarskap 2020 och blir därmed röstberättigade till valet 2022.

   Radera
  6. Stämmer men jag tror ändå steget till Riksdagen blir för stort. Kanske något parti försöker men tveksamt. Det finns betydligt mer att vinna på att få mer makt i en kommun. Svenskarnas hopp står i att många nyanlända inte gillar varandra. Däremot kan en gemensam religion samla folk särskilt om de känner sig motarbetade när det gäller sin religionsutövning.

   Radera
 7. Kolla in https://twitter.com/Ardalsberget för att se hur maten ser ut idag, MED kött. Inte så smaskigt precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut som när jag gick i skolan och när jag gjorde lumpen. Skippade ofta maten i skolan men lärde mig att svälja den i lumpen.

   Men kan man inte ta hand om sig själv så är man inte direkt i position att ställa krav heller. Det gäller att ta hand om kropp, själ och plånbok och hoppas på att man lyckas undvika äldreboende helt.

   Radera
  2. Exakt. Fullt ätbar halvfabrikats-skit. Kanske kökspersonalen gör ett riktigt dåligt jobb med att tillreda det ? Om det är för att gubben är gnällig eller maten verkligen är så fruktansvärd låter jag vara osagt.

   Radera
 8. Ja våra äldre behöver näringstät mat som smakar gott naturligt, med bra kött, fett och färska grönsaker. Idag har jag lagat en biff bourgogne som jag ska ge mina äldre släktingar, i ren protest mot SSU-galenskaperna. Tack Lars för ett viktigt inlägg.

  SvaraRadera
 9. Nu är det ju iofs fullt möjligt att få i sig alla EAA även utan kött..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men hur näringstät är den kosten? Jag har jobbat många är med äldre och det stora problemet är, att få dem att äta tillräckligt. Hur många liter vispgrädde jag hällt i de äldre, för att de har matleda, kan jag inte ens räkna till.

   Radera
  2. Nu skrev cornu beröva barn på eaa genom att förbjuda kött

   Radera
  3. Nej det kan man i praktiken garanterat inte!

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Det får man inte alls. Inte ens om man poppar kosttillskott som en galning. Veganer ser ut som heroinister - undernärda med ständigt sug efter något ...

   Radera
 10. Bloggaren drar inte fram slutsatsen att genom undermålig nutrition förkortas livet för våra åldringar, vilket gör att alla med dem förknippade kostnader reduceras och kan föras över till andra, mera röstknipande områden. Ättestupan i (S)-version.

  SvaraRadera
 11. SSU styr ju stabilt mot mindre väljarstöd. Läste om deras förslag om energipolitik där kärnkraft och bensinbilar ska förbjudas inom kort och ersättas med tåg och kollektivtrafik.
  Var el till detta och hur all kollektivtrafik ska köras (dieselbussar) framgår inte.


  Jag anser dock att bloggarn bör mildra sig i texten om att man inte kan få i sig essentiella aminosyror genom en köttfri kost. Det går utmärkt förutom lilla B12.

  Vad avser SSU förslag anser jag att man som samhällsmedborgare inte ska berövas valfriheten att välja vad man vill äta. Vore ju närmast bedrövligt att beröva äldre den sista friheten genom att styra vilken mat typ de ska få.

  Så är det väl med ett SSU som längtar tillbaka till ett hederligt DDR-Sverige.

  SvaraRadera
 12. Det gäller alltså att äta så mycket gott man kan innan köttskatten kommer och den slutgiltiga vegonormen på äldreboendet, antagligen är man så snurrig så man inte vet vad man äter, det är ju alltid en tröst.

  SvaraRadera
 13. Bloggaren kan ha både en och två poänger i att 75+, på givna historiska förklaringsgrunder, är en av de starkaste väljargrupperna för S och att förstagångsväljarna är en svagare väljarbas ... där dock kan förmodas att även flera av de övriga inom denna grupp med tilltagande ålder och erfarenhet kommer till annan ståndpunkt. Själv har jag gjort denna observation rörande mina nu vuxna barn ... och detta utan att påverka dem ... Det räckte med att de kom ut i arbetslivet!

  Bortsett från ovanstående så finner jag i just detta blogginlägg mycket skrik för lite ull som bonden sa när han klippte grisen! ... I alla ungdomsförbund lämnas där in egendomliga motioner till Kongress och dessa motioner kommer i flertalet fall ej längre än så!

  Men rent generellt att framtiden kommer, vare sig vi så vill eller ej, att av ett flertal orsaker innebära mindre animalisk och mer vegetarisk kost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så säker på det.
   Med peak oil så lär vi i norden vara tvungna att öka vårt kaloriintag från animalier.
   1960 var 35% av vårt kaloriintag från animalier 2015 var den nere på 30%

   Radera
  2. Ja, Anders, en gång träffade jag två gamla bönder. När de var tonåringar stod de på taget i stan och sålde hemslaktat direkt från en vagn. De bodde såpass nära stan att de kunde köra med häst och vagn in till stan tidigt på morgonen för att möta stadens medborgare på torget. De hade dessutom bilder på detta.. Men en så fri handel med livsmedel är ju det bara bonden och konsumenten som tjänar på... Så den sista möjligheten till medborgarens fria handel, den sk Byråbesiktningen av hemslaktat försvann runt 1990. Efter det så är både bonden och konsumenten i händerna på byråkratin och industrin. Idag är all chark och mejeri så ekonomiskt pressat att handel och industri vill att konsumenterna går över till vegetabilier, processat eller ej (typ Beoynd Meat) för kunna fortsätta att ha "normala" vinster.. Vegonormen är en ekonomisk bluff. Förövrigt så är just boskapsskötsel det mest effektiva alla kategorier i norra Europa, på alla sätt, men varför kampanjen gått i motsatt riktning sedan 1950-talet är kanske en annan fråga.

   Radera
 14. Jag tror allt detta s.k. "skambeläggande" kommer att få en backfire. Folk är på väg att tröttna på att få dåligt samvete bara vi andas. Det kommer att komma motreaktioner och till slut kommer folk ge skambeläggarna långfingret och göra motsatsen bara för att ge igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt svenskt beteende att inte våga stå upp för sina egna åsikter bara för någon påstår något, börjar likna åsiktspoliser.

   Radera
 15. Verkar som den där Botström är en riktigt hal fisk, han kommer förmodligen komma långt i politiken och ställa till med mycket genom populism. Samvetslös typ som kör över andra.

  Expressen kan avslöja att Botströms personvalskampanj inför riksdagsvalet 2018 bekostades med en kvarts miljon ur SSU Värmlands kassa.Personen uppger att det inte fanns något beslut om de stora belopp som kampanjen till slut kostade

  I fjol fick förbundsordföranden kritik sedan Kvällsposten/Expressen avslöjat att en odemokratisk falang styrde det viktiga distriktet SSU Skåne.

  Botström sa då att det inte finns plats i SSU för människor som strider och agerar mot S grundläggande värderingar.

  Botström kritiserats för att ha tagit taxi från Sälen till ett möte i Stockholm som han slutligen aldrig dök upp på, till kostnaden av 7900 kronor som SSU fick stå för.

  https://www.expressen.se/nyheter/intern-kritik-mot-botstrom-efter-kampanjen-konstigt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har alla förutsättningar, att precis som Kommunist-Ylva, att hamna i Bryssel tids nog.

   Radera
 16. Så här i augusti-tider borde det kanske göras en undersökning av hur många pensionärer på äldreboenden som åtminstone erbjudes chansen att äta kräftor.

  Inte många skulle jag tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det går inte. Just nu proklameras det kräftskam :-/
   https://www.expressen.se/nyheter/klimat/sa-daliga-ar-dina-kraftor-for-klimatet/

   Radera
 17. Det lite småfula i förslaget ligger i hur de motiverar sig, eller ursäktar sig kanske är rätt ord:

  "Vi vill inte förbjuda någon från att äta kött, men med våra skattepengar måste vi kunna ha ambitionen att maten vi upphandlar ska påverka klimatet mindre"

  Men det de inte säger är att maten på äldreboende och sjukvården mig veterligen betalas av de boende/patienterna. Eller är det bara så att SSU inte känner till detta själva? Men å andra sidan skall väl inte fakta få komma i vägen för ungdomsförbundens ställningstaganden?

  Med andra ord är det lite överförmynderi över det hela, trots de fina orden om att de alls inte vill förbjuda någon att äta kött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 på den. SSU tror nog fortfarande att folkhemmet finns kvar.

   Radera
  2. Vadå finns kvar? Har det någonsin varit så att patienterna sluppit betala för maten?

   Bara iden om att man skulle slippa betala sin mat på sjukhuset är ju ganska märklig...

   Radera
  3. Vad serveras det för mat på SSU-kongresserna?

   Radera
  4. Vet ej, men skulle rent spontant gissa på en ganska flådig middag. När någon annan betalar kan man ju unna sig något extra, SSU har ju visat sig duktiga på det (med statligt stöd så är det delvis skattebetalarna som betalar till skillnad från ålderdomshemmet, men har man dubbelmoral så har man).

   Radera
 18. Historien upprepar sig alltid. Ny generation på ingång som inte själva ser eller kan förstå de fascistoida tendenser deras egna beteende utgör. More to come...

  SvaraRadera
 19. det blir vattgröt och filmjölk på äldreboenden i framtiden och
  långsam och plågsam död medelst svält förordas alltså av äppelkindad SS(U)funktionär.
  det hade varit ärligare och skonsammare att ge förslag på en ättestupa till alla som uppburit pension mer än 10 år. Men jag tror på allvar att politikerna kommer att satsa på att förkorta pensionsåldern från båda hållen s.a.s.
  När det gäller väljarbasen så har SAP gått från att vara ett arbetarparti till att bli ett parti som valsamarbetar med Muslimska Brödraskapet. Det är i utanförskapsområden som kärnan i väljarbasen finns numera. Om S lyckas att fortsätta bredda och fördjupa denna symbios kommer de även att fortsätta att vara Sveriges största parti.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Tänk om alla med klimatångest kunde ta och sluta andas.... vilket vinning det hade varit för miljön, för att inte tala om för alla oss andra.

  SvaraRadera
 22. Väldigt bra och klarsynt! Försörjningsmässigt, utvecklingsmässigt och klimatmässigt behöver vi betande husdjur - som alltid tidigare!

  SvaraRadera
 23. Att vegetarisk kost automatiskt innebär undernäring trodde jag var en myt som dog ut på 70talet. Hur kommer det sig att Indierna klarar av att utveckla världsledande kompetens och produkter trots att majoriteten är vegetarianer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen när är 30-40% en majoritet? Dessutom har Indien näst Kina flest köttätare. Att Indien kan utveckla världsledande kompetens är inte så konstigt (Sen vet jag inte om de är att beteckna som världsledande, billigt är inte samma som bra).

   Radera
 24. Så elakt. Människor skall under de sista åren i livet förnekas äta mat de har levt med under hela livet och uppskattar.

  SvaraRadera
 25. Det största problemet är att skogsskövlingen i Amazonas har tagit fart igen. För att odla sojabönor.
  Men den nyheten har man nyligen löst genom att berätta för pöbeln att regnskogen inte binder lika mycket co2 som våra skogar i norr gör.
  I ett inslag pö aktuellt i veckan började man prata åter igen om ökenutbredning.....

  Oavsett vad som stämmer och vad som är påhitt börjar den miljömedveten medelsvensson tröttna på alla larm och dubbla budskap.

  SvaraRadera