Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-08-20 10:15

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam.
Revoluts förpackning för deras premium metallkort.
Erbjudandet om 200:- SEK om du skaffar Revolut gäller inte längre. Kontrollera alltid datum på inlägg.

Jag har fått ett erbjudande från fintechbolaget Revolut att ge bort 200:- SEK till den som tecknar sig för ett Revolutkort. Enligt erbjudandet ska du om du registrerar dig hos Revolut, verifierar din identitet, beställer ett fysiskt kort och lägger till pengar via banköverföring (minst 100:- SEK har det varit tidigare), så ska du få 200:- SEK insatt på ditt Revolutkonto efter din första slutförda kortbetalning. Notera banköverföring - det ser ut som att erbjudandet inte gäller om du använder ett annat kort för att sätta in pengar, vilket annars är det snabba och smidiga sättet att fylla på.

Själv får jag kickback på eventuella slutförda nya kunder, som gjort en första kortbetalning.

Använd denna länk för att ta del av erbjudandet, som är tidsbegränsat. Du behöver ha ditt pass under registreringen.

Standardkortet från Revolut är gratis, undantaget eventuell fraktkostnad för att skicka ut kortet. Du slipper med standardkortet växlingsavgifter vid köp i 28 andra valutor än SEK upp till 50 000 SEK per månad - även online från utländska onlinebutiker - om du växlar under vardagar, och kan ta ut 2000 SEK per månaden från bankomat utan avgifter. Premiumkortet och Metalkortet kostar 77:- SEK respektive 140:- SEK per månad, och saknar månadsgräns på köp, samt har ytterligare fördelar, inklusive skapandet av gratis virtuella kort för ökad säkerhet vid onlineköp. Detaljer om de tre olika korten hittas här.

Själv använder jag numera Revoluts kort för i princip alla mina privata kortköp, på grund av den avsevärt höjda säkerheten kortet har jämfört med normala svenska bankkort, plus ytterligare moderna funktioner som t ex att man omedelbart kan se vad det är för transaktion och slipper vänta 1-7 bankdagar på att en ospecificerad transaktion ska få sin förklaring. Dessutom kan man med en knapptryckning förvara sin balans i tjugoåtta andra valutor än SEK. Tidigare inlägg om Revolut hittas här.

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

38 kommentarer:

 1. Lol. Reggade mig *igår kväll*, inför kommande utlandsresa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onekligen. Kunde inte ens utnyttja din länk med gratis frakt på standardkort, då jag behövde kortet brådskande. Skulle betala 14 dagars hotellvistelse, kändes som att det är bättre att göra det med ett plastkort än virtuellt kort, man vet inte vad som förväntas vid incheckning etc.

   Någon här som haft oväntade problem med virtuella kort i något sammanhang där motparten förväntat sig fysiskt kort?

   Radera
  2. Kortet vid bokning online brukar inte dras, utan det görs bara vid no-show. I praktiken betalar man antingen direkt online, eller med plastkortet i hotellobbyn oavsett vad man angav vid bokningen. Min anekdotiska erfarenhet. Se upp med beloppsgränser dock, om man använder den säkerhetsfunktionen.

   Radera
  3. Japp, det är ju praxis. Detta är dock något koncepthotell i Tokyo med incheckning via någon form av obemannad terminal. Kan inte enkelt få mer info än så i förväg, så jag kör på säkra (plast)kort istället :)

   Radera
  4. Nu har ivf frugan reggat sig via nya länken. Inte handlat något än, men det lär nog inte dröja länge.

   Radera
 2. Har haft problem med betalning på flygresor och några betalningar i butik utomlands ett flertal gånger med Revolut Premiumkort det har alltid löst sig med Mastercard från Swedbank?? Har även ett gäng med cashback som ej blivit godkända??
  Har försökt kontakta Revolut ang. detta men inte fått något svar.

  Det var det dåliga, annars tycker jag att kortet är överlägset dom gamla bankernas plastkort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina enda problem har varit när jag inte justerat upp eventuella gränser, men jag har inte provat att köpa något ombord på flyg, som kanske är offline? Finns ju sjuttioelva spärrar man kan ha på kortet, och en del saker kanske klassas som exempelvis onlineköp, eller så har man spärrat magnetremsan osv. Räknas t ex en iZettle-terminal som butik eller online? Jag vet inte.

   Radera
  2. I och med att Revolut är "prepaid" kanske det strular till det i bland?
   Är Revolutanvändare sedan några månader och har haft problem med iZettle-liknande terminaler vid några tillfällen (typ knallemarknader, kaffe/öl-stånd på konserter etc. Typiskt där säljaren står med en iPad + någon form av kortläsare. Senaste problemet var på Waxholmsbolaget i någon kombo-terminal för konto- och SL-kort, Revolut fungerade i den normala terminaler över disk.) Vanliga svenska MasterCard (kreditkort) och Visa (kontokort) har alltid fungerat.
   Revolutappen har inte visat något vid dessa tillfällen så säljarens terminal är kanske off-line och har en whitelist på kort och belopp som den kan lagra?

   Radera
  3. Skulle gissa på att det är en offlineterminal, ja, annars hade det dykt upp något i appen.

   Radera
  4. Är ju i linje med problem handla ombord på flyg - sannolikt offlineterminaler, som lagrar transaktioner och batchkör dem.

   Radera
  5. Finns Revolut i kreditversion eller är det enbart konto ("prepaid")?
   Sneglade på företagskortet men det verkar vara fokuserat på att ta IN pengar till företaget. Fattade inte heller om det var konto eller kredit.
   Kanske skulle kontakta deras support i stället för Hr. Bloggaren...

   Radera
  6. Har tittat kort på företagskortet, men kom av ngn anledning fram till att skippa det. Bl a då mitt företagskort är kredit, vilket gör att insättningar på Revolut kostar. Tar således utgifter på tjänsteresor utomlands privat, och lämnar in reseräkning istället.

   För privatpersoner finns det än så länge bara utan kredit. Kredit finns förstås i pipeline, men det blir nog först när man konverterat till formell bank.

   Radera
  7. "Tar således utgifter på tjänsteresor utomlands privat, och lämnar in reseräkning istället."
   Låter som en bra modell, gör själv liknande vid inköp.

   Nyttjar själv oftast "resa på räkning" istället för traktamente på tjänsteresorna, speciellt under konferenser, utbildning m.m. där måltider ingår och avdragsreglerna gör att traktamentet blir i princip noll.

   Radera
 3. Snarare än reklam för Revolut är ju detta affiliate-länkande.

  (inte för att jag lägger mig i vad du får göra på din blogg, men rätt ska vara rätt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen kan anklaga mig för att inte förtydligat att inlägget är med ekonomiskt intresse för bloggaren.

   Radera
  2. Nej, där ska du faktiskt ha beröm. Du är oftast väldigt tydlig med vad som är reklam och inte. ����

   Radera
 4. Kan rapportera att det är 120000 personer i kö för Revolut kort i USA, så där tar det ett tag att få sitt gratis-kort.

  Men för övrigt så har kortet funkat bra för egen del, än så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reggade som sagt standardkonto igår. Id-validering tog 20 minuter. Gratisleverans av kort (via tidigare cornulänk) skulle ta 11 dagar, jag betalade istället 215 kr och kortet ska vara här imorgon.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Deras horribelt långa väntetider på support annat än en bot som svarar på dumfrågor är ett totalt nej för mig för något så viktigt som ett betalkort. Tyvärr.

  Annars är det en mycket intressant tjänst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gratiskortet har ingen prioriterad support, vilket man får på Premium och Metal. Man får så att säga vad man betalar för på den punkten.

   Radera
  2. Recensionerna jag läst har avsett premium (uk och usa) och då har det varit upp till 3 dagar för respons när kortet blivit spärrat av misstag. Helt ohållbart. Med mitt kort jag använder nu kan man ringa 2 på natten och få ett expressbud morgonen efter.

   Radera
 7. Enligt tillgängliga uppgifter är europeisk bankoktroj för Revolut utfärdad av och under Litauens riksbanks översyn.

  SvaraRadera
 8. Vad är det för fel på dollarsedlar gömda i motorcykelns bensintank när man ska utomlands?

  SvaraRadera
 9. Har man svenskt bankkonto är PFC mer praktiskt för att slippa växlingsavgifter. Insättningar görs med Swish.
  https://getpfc.app.link/Z1CgcXptjZ
  Har man ett kreditkort ( utan årsavgift, naturligtvis ) är Curve mer praktiskt än Revolut. Betalningen dras från det kreditkort man registrerat. Spenderar man mer än 500 GBP under en månad med Curve blir det dock 2% avgift.
  Jag har ett kort från Revolut, men det var länge sedan jag använde det.

  SvaraRadera
 10. Tänkte skaffa Revolut till barnen. Verkar dock inte gå idag, men är sagt kunna gå under hösten. Någon som vet annorlunda/mer där?

  SvaraRadera
 11. Vad är revoluts affärsidé? Hur tjänar de sina inkomster? Att de har en fungerande affär är viktigt för förtroendet så det inte är pyramidspel, aktier utan substans eller försäljning av kundernas integritet edyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dels avgifter på de bättre korten, dels får de ju procent på alla köp man gör med korten, de dolda kortavgifterna. Det är den stora kassakon för de svenska bankerna. Sedan har de kringtjänster som försäkringar mm.

   Radera
  2. E-handel blir allt större.
   Högre avgift för 'card not present'.
   https://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-2311_en.htm
   Det är nog dessa avgifter Revolut, PFC och Curve vill tjäna pengar på.
   1,15% på allt folk betalar på nätet blir inte småpotatis.
   Nordea investerade i PFC relativt nyligen, läste jag någonstans.

   Radera
 12. Funderade på hur Brexit kommer att påverka... Default kontot finns i GB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du väljer själv defaultkontots valuta.

   Radera
 13. Lyckas du använda Revolut till iTunes? Både iTunes och HBO Nordic blockar betalningar för mig eftersom kortet inte är svenskt utan brittiskt. Har frågat supporten om det går att få svenska kort men fick nej...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör med separat virtuellt VISA-kort från Revolut för både iTunes, HBO Nordic, Netflix mfl, och det fungerar. Möjligt att de virtuella korten fungerar annorlunda än de fysiska. Krävs dock Premium eller Metal för att ha virtuella kort.

   Radera
  2. Virtuella kort finns i Standard och de funkar inte (Temporära kort kräver dock Premium). N26:s MasterCard funkar men det skulle vara gött att slippa att ha 2 kort.

   Radera
 14. Hur fungerar det med växling om man använder kortet för att betala i exempelvis NOK? Säg att man har 500 SEK på Revolut, växlar en del så att man har 100 NOK och sedan försöker köpa något som kostar 150 NOK. Dras en del i SEK då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man drar över det man har på ett visst valutakonto så dras pengarna från ett annat valutakonto, oftast SEK (tror det blir det man använt sist) till sekundaktuell växelkurs. På helger tillkommer dock växlingspåslag pga osäkerheten över helgen när penningmarknaderna är stängda.

   Har egentligen bara hänt mig när SEK tagit slut, och t ex dragits från DKK istället.

   Radera
 15. Gött och tackar. Beställde ett till mig och ett till frun. 400 gratiskronor att handla för och 400 kronor in på ISK:n.

  SvaraRadera