Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-30 07:16

Ny sajt: Bostadspriserna.nu

Det finns nu en ny (?) sajt för dig som är intresserad av bostadspriser, nämligen Bostadspriserna.nu. Sajten använder inte datat från Booli, och ger dig möjligheten att fritextsöka på alla orter (och inte bara kommuner) i Sverige.
Ytjusterat kvadratmeterpris för bostadsrättslägenheter hemma i byn.
Bostadspriserna.nu uppger att man skrapar prisdata från svenska mäklarsajter, och bara från bostadsannonser som verifierats som sålda. Det råa prisdatat finns även för nedladdning.

Sajten är väl värd ett besök, i synnerhet för den som är intresserad av den mikrolokala bostadsmarknaden på en enskild ort eller stadsdel. Naturligtvis blir datat mindre signifikant för små urval i mindre orter eller stadsdelar, men det är ändå oerhört värdefullt om man ska köpa eller sälja en bostad. Trots allt är marknaden lokal, och t ex Sverigedata är sällan relevant för en enskild bostadsaffär, eller ens kommundata.

Ni hittar Bostadspriserna här. Eftersom sajten själv skrapat prisdata får man förmoda att den inte egentligen är ny, men den var ny för mig.

Bostadspriserna var också den som upptäckte felaktigheterna i Oscar Properties halvårsrapport, och skrev om det hela på Twitter. Följ gärna kontot på Twitter här.

7 kommentarer:

 1. Intressant sida, men "uppger" länken går till dn.

  SvaraRadera
 2. Lattjo, det går att se hacket i kurvan när vi köpte vårt renoveringsobjekt.

  SvaraRadera
 3. I vilken kommun eller ort har priserna stigit mest sedan 2014 eller så långt tillbaka sajten har info för flertalet orter? Finns det någon lokal uppgång på över 200 % de senaste 4-5 åren?

  SvaraRadera
 4. Överensstämde med min känsla där jag bor, priserna är tillbaka på samma nivå som toppen hösten 2016, förort norr om sthlm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt. Låt oss hoppas på nya ATH.

   Radera
 5. Det var intressant att jämföra villapriserna i den egna kommunen med Staffanstorp.

  SvaraRadera
 6. "och bara från bostadsannonser som verifierats som sålda"

  Riktig tankevurpa; buda kan alla göra, sälja kan bara en göra. *Marknadens värdering* hittas ur bud, inte ur om någon enstöring försöker hålla fast vid sin illusion om att vara rik eller inte.

  SvaraRadera