Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2019-08-30 07:16

Ny sajt: Bostadspriserna.nu

Det finns nu en ny (?) sajt för dig som är intresserad av bostadspriser, nämligen Bostadspriserna.nu. Sajten använder inte datat från Booli, och ger dig möjligheten att fritextsöka på alla orter (och inte bara kommuner) i Sverige.
Ytjusterat kvadratmeterpris för bostadsrättslägenheter hemma i byn.
Bostadspriserna.nu uppger att man skrapar prisdata från svenska mäklarsajter, och bara från bostadsannonser som verifierats som sålda. Det råa prisdatat finns även för nedladdning.

Sajten är väl värd ett besök, i synnerhet för den som är intresserad av den mikrolokala bostadsmarknaden på en enskild ort eller stadsdel. Naturligtvis blir datat mindre signifikant för små urval i mindre orter eller stadsdelar, men det är ändå oerhört värdefullt om man ska köpa eller sälja en bostad. Trots allt är marknaden lokal, och t ex Sverigedata är sällan relevant för en enskild bostadsaffär, eller ens kommundata.

Ni hittar Bostadspriserna här. Eftersom sajten själv skrapat prisdata får man förmoda att den inte egentligen är ny, men den var ny för mig.

Bostadspriserna var också den som upptäckte felaktigheterna i Oscar Properties halvårsrapport, och skrev om det hela på Twitter. Följ gärna kontot på Twitter här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Intressant sida, men "uppger" länken går till dn.

  SvaraRadera
 2. Lattjo, det går att se hacket i kurvan när vi köpte vårt renoveringsobjekt.

  SvaraRadera
 3. I vilken kommun eller ort har priserna stigit mest sedan 2014 eller så långt tillbaka sajten har info för flertalet orter? Finns det någon lokal uppgång på över 200 % de senaste 4-5 åren?

  SvaraRadera
 4. Överensstämde med min känsla där jag bor, priserna är tillbaka på samma nivå som toppen hösten 2016, förort norr om sthlm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt. Låt oss hoppas på nya ATH.

   Radera
 5. Det var intressant att jämföra villapriserna i den egna kommunen med Staffanstorp.

  SvaraRadera
 6. "och bara från bostadsannonser som verifierats som sålda"

  Riktig tankevurpa; buda kan alla göra, sälja kan bara en göra. *Marknadens värdering* hittas ur bud, inte ur om någon enstöring försöker hålla fast vid sin illusion om att vara rik eller inte.

  SvaraRadera