Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2019-08-01 13:58

Mitt framträdande i P4 Sjuhärad i morse

I morse pratade jag om främst min nya bok Fallet i några minuter hos P4 Sjuhärad. Inslaget hittas nedan.
Kul typ i radion.
Som alltid är radio ett stressigt format, på grund av lyssnarnas korta tålamod - vid radiomätningar handlar det om att man anses ha lyssnat på radio om man gjort det i flera minuter åt gången. Så det gäller att fatta sig kort, och veta vad man ska säga, vilket inte alltid är fallet tidigt på morgonen. Kanske inte så underligt att podcasts har blivit en succé när folk faktiskt får tala till punkt, även om det krävs mer tålamod än vad jag har för att lyckas höra någon faktiskt komma fram till något.
P4 Sjuhärads nya lokaler.
Vad gäller det generella uttalandet om att variationen inom grupperna är större än mellan grupperna, så gäller detta generellt allt. Två medelvärden är generellt sett närmare varandra än spridningen av tusentals mätvärden inom respektive enskild grupp. Det är inget uppseendeväckande. Vad gäller ensamhet, hemlöshet och självmord bland gruppen män relativt gruppen kvinnor, så finns det en del faktorer som påverkar medelvärdena, och i tragiken är inget svart-vitt. Ett ämne värt att fundera kring, och de funderingarna tar jag i ett separat blogginlägg senare.
P4 Sjuhärad Jon Koldenius.
P4 Sjuhärad bytte lokaler härom året, och kör nu ett digitalt pilotprojekt, vilket innebär att alla rattar, spakar och reglage är borta, liksom mikrofoner med andningsfilter, eller stängda ljudisolerade studios. Istället har man moderna mikrofoner som inte tar upp ljud på avstånd och kör allt via dator. Rena podcasten alltså. Det behövs åtminstone bara 2-3 personer för att sända ett radioprogram, istället för de 20+ som teve verkar kräva de gånger jag suttit i tevestudio.

Oavsett hittar ni nedaneventuellt inslaget från en timme och 44 minuter in i programmet. Annars kan denna länk kanske fungera.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. "Du har ett utseende som passar för radio!"

  SvaraRadera
 2. Lite ontopic så är faktiskt Fallet en bok som bör intressera mig. Blir förmodligen ett köp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte köpt den än? bort från vitlistan :)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Apropå Fallet som ljudbok hos Storytel, får du någon helst ersättning som författare, om jag lyssnar på boken den vägen?

  SvaraRadera
 5. Lyssnar mycket på radio och då framför allt SR P1 Har upptäckt olika sorters Podcast och där kan jag rekommendera Kvartal med djupa analyser av vår samtid.
  Har 28 tums tjock-TV men den används mycket sällan

  Bor bra och mycket billigt tillsammans med min kära hustru på lantligt men bekvämt pendlingsavstånd från gammal traditionell universitetsstad och har inte blivit inlurad i bostadsrättslånebubblan / -träsket.
  Ity den som sitter i skuld är icke fri!

  Tänker ändå köpa din bok om just detta

  MvH

  SvaraRadera