Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-16 14:23

Fredagsmys: Var finns världens bästa hamburgare?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Eftersom hipstertrenden nu är inne i sina sista dödsryckningar är det väl dags att utse Världens Bästa Hamburgare (tm). Vilka ställen föreslår du?
Hemgjord Surf'n Turf.
Under de senaste åren har hamburgare som en del av hipstertrenden seglat upp från fulmat till finmat, i egenskap av geniunt. Fast många åt ju genuina hamburgare redan före det var coolt.

I alla fall så kan man här och var faktiskt få riktigt bra hamburgare.
The Dollar Bar & Grill i polska militärstaden Orzysz. Ordentilgt stor, men i övrigt inte anmärkningsvärd.
Helst ska det förstås vara hantverkshamburgare direktmalda av närproducerat nötkött, med specifika kombinationer av anatomiskt ansvar.
Hamburgare på Mel's Burger Bar i Harlem i New York. Inga burgare på bordet än dock, glömde sedan ta foton. Det är dock öl i twogallon-tillbringaren.
Lokala Mandy's i Skene. Atmosfär, men i övrigt rätt standard. Bra shakes dock.
Jag har ätit hamburgare både här och där, i många olika länder, men blir sällan särskilt imponerad. Mest imponerad hittills har jag blivit av Bull Burger i min lokala kommuns centralort Kinna
Bull Burger.
Förstås handmalet lokalt kött. Flera tunna skivor av malet kött för maximal smakupplevelse, och i övrigt exemplariskt tillrett.
Bull Burgers Diablo, den kryddstarkare varianten.
Stället är relativt nyöppnat sedan förra sommaren, och har inte ens en hemsida, samt ligger rätt undangömt i bakdelen av Kinnas mikroskopiska galleria. Inga slumpartade drop-ins således, och dessutom avsides från det mesta, utom möjligen de som transporterar sig Varberg-Borås.

Bor du dock i Göteborgsområdet kan Bull Burger vara värt ett besök om du ändå ska förbi på den legendariska tygrundan i Marks kommun (t ex Sveriges Största och Billigaste Tygaffär (tm) Skroten, eller någon av alla de andra tyg- och textilaffärerna - se Tygriket.se för mer information) eller varför inte Sveriges Största Skoaffär (tm) Visko, för att inte tala om pengaslukaren Skene Järn, där du inte bara kan köpa en ny bössa, tvättmaskin, hammare och fritidsbåt, utan även ta en fika till ammunitionen. Annars lär dock alldeles för få uppleva Bull Burger.

Synd, för jag nominerar Bull Burger till världens bästa hamburgare.

Men nog om det. Var anser du att världens bästa hamburgare hittas? Jag är tämligen övertygad om att det finns skilda åsikter i ämnet.

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys, och ta en hamburgare istället för tacos i fredagsmyssoffan idag!

103 kommentarer:

 1. Five Guys tycker jag är den överlägset bästa snabbmatskedjan. Annars har väl Flippin i Sthlm vunnit bästa burgare utanför USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är bra, Jag testade den några gånger i Dubai.
   Även pommes var bra.

   Radera
  2. Flippin' är överskattat. Det enda skälet till att folk pratar om det är för de var först på trenden.

   Radera
 2. Strax väster om Umeå återfinns Brännlands Värdshus med klart godkända högrevsburgare från lokalt charkuteri (gott bröd, olika typer av lök, strips, bearnaise och coleslaw), under 200 kr (minns inte exakt). Jag tror de är de bästa i umeåområdet i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, västerbottens bästa hamburgare fås naturligtvis på krysset. :p

   Radera
  2. Krysset är väl en Max-hybrid numera. Men rejäla portioner brukar de ha.

   Radera
 3. Svenska Hamburgerköket i Midsommarkransen har gott kött i burgarna. De säger dock själva att köttet är från Polen. Väldigt goda burgare som sagt, men deras Pommes Frites är inte mycket att hänga i julgranen. Annars har nog urmodern av hamburgerhipsterställen i Sverige, dvs Flippin', godast burgare och Pommes i Stockholm. Jag tycker dock att det har gått inflation i dessa hipsterburgareställen och Phil's är klart sämst av dem alla. En annan sak jag inte fattar med dessa hipsterställen för amerikansk matkultur, är att de ofta har en jädrans massa ölsorter på sin meny, men inte ens kan frambringa Coca-Cola Cherry och Vanilla eller en Dr Pepper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller den amerikanskaste av drycker - Cream Soda.

   Radera
  2. Jag har varit på Phil's nära Stureplan. Som McDonalds, fast trångt. Ej imponerad.

   Radera
  3. De har väldigt goda hamburgare i Krakow så det där med kött från Polen ska man inte skratta åt.

   Europas bästa burgare är från Matsas om ni inte redan kände till det.
   Nu snackar vi kvalitet i förhållande till pris som nästan känns overkligt.

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=7059597

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. I närheten, Hamburgerprinsen var riktigt bra förr i tiden. Har inte varit där på många år. Dock är Svenska hamburgerköket ett snäpp vassare, speciellt som de har en hyfsad sortering av öl. Helheten är viktig.

   Radera
 4. Hemma hos mig. Grillade med med rökspån och lagom rare!
  Annars kommer jag spontant att tänka på Tugg, i Borås. Bland de bättre jag ätit på lokal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tugg i Göteborg är lika bra som den i Borås, fantastiska burgare mer åt det smashade hållet

   Radera
 5. Norrländska Bastard Burgers har ju börjat sprida sig söderut och har nyligen även öppnat i min "hemgalleria" Solna Centrum. Har dock inte hunnit prova dem än, och det ska mycket till om de ska slå tidigare nämnda Flippin' Burgers.

  Phils håller jag med om att de är extremt överskattade.

  De traditionella snabbmatskedjorna Max, Dånken och Birger Kung spelar förstås i en lägre division men där är ju pris och tid viktigare faktorer. Håller dock Max främst bland dessa tre, och det inte enbart för att jag är norrlänning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du verkligen norrlänning du som är född söder om [infoga egen födelseort]. När du ändå är inne på burgarkedjor kan det bäl vara värt att nämna glesbyggdsburgarna Frasses och Sibylla.

   Radera
  2. Söder om Gavlerinken?

   Radera
  3. Jag är förvisso född i Uppsala men flyttade till Umeå innan jag fyllde två och min mamma kom därifrån, så jag väljer att betrakta mig som norrlänning i förskingringen ja.

   Och du har förstås rätt i att Frasses och Sibylla också kan nämnas bland kedjor även om Frasses är svårfunna häromkring. Måste dock berömma dem för deras burgare med Västerbottensost som jag åt i Hoting förra året, synnerligen god.

   Sibylla vet jag inte om jag skulle kalla "glesbygdskedja", det finns ju Sibyllamärkta korvmojar både här och där i såväl storstad som mindre orter. Har en i Karlskoga som besöks regelbundet vid resor till eller från sambons släkt i Värmland, dock har vi landat i att oftast äta tunnbrödsrulle där så jag har ingen uppfattning om deras burgare. Rent allmänt är jag även tveksam till att kalla Sibylla för "kedja" då de inte har något enhetligt koncept som jag upplever det, utan både meny och inte minst nivå på köket är väldigt beroende av den enskilda restauratören.

   Dock som sagt - ingen av snabbmatskedjorna når upp till nivån "världens bästa burgare" om priset inte spelar in eftersom de generellt ligger på en lägre prisnivå och därmed inte kan konkurrera med hantverk, närproducerat, nymalet etc.

   Radera
  4. Kanske vi borde skapa subtråden Sveriges bästa Parisare.

   Radera
  5. Bastard burgers får nog mitt förstapris. Har iofs bara varit där en gång (i Karlstad) men både deras standardburgare och kycklingburgare var riktigt bra.

   Radera
  6. Käkade på Bastard Burgers på Arlanda för några veckor sedan. Inte imponerad, men bättre än Max.

   Radera
  7. Bastard burgers på Arlanda? Vardå?

   Radera
  8. Wow! Jävla lyft för den terminalen. Jag hade gärna sett den på t2 eller t5!

   Radera
 6. Jag fick en helt grym burgare i Chicago för många år sedan. Kommer tyvärr inte ihåg namnet men det var ett lokalt ställe, specialiserade på hamburgare, inte någon snabbmatskedja. En klassisk fet hamburgare med ost, bacon, tomat, lök och dressing. Hög kvalitet och fantastiskt vällagat med saftigt smakrikt kött. Jag är övertygad om att de bästa hamburgarna finns i USA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät bra faktiskt. Skriv gärna hur man ens kanske hittar dit om du kommer på. Vore kul att hitta.

   Radera
 7. Är det någon här som prövat Fatburger och In-N-out-Burger och kan ge en recension? Jag är nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har provat Fatburger men ej In-N-Out. Fatburger var väl bra. Helt ok burgare. Definitiv bättre än McD (speciellt i usa) men så himla fantastiskt var det inte.

   Provade stället som ligger tvärs över MGM Park (fd Monte Carlo) på LV Blvd. Var iofs 15 år sedan..

   Radera
 8. Sausolito burgers på bridgeway i Sausolito är bäst.
  Kolgrillad organic angus beef, stället är ett litet hål i väggen inget fancy men riktigt bra.

  SvaraRadera
 9. Den bästa burgare jag någonsin ätit var på en grillresturang i Ottawa - Luxe Steakhouse. Jag var bara i Kanada tillfälligt men var tillbaka några månader senare och då ville jag återuppliva minnet från mitt förra besök. Jag sa till servitören att jag ätit deras underbara burgare för några månader sen. Han sa då att kocken hade förbättrat deras burgare sedan dess. Det hade han dock inte. Tyvärr. Detta var 2013 och mycket har naturlgitvis ändrats sedan dess.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 10. Butcher's market, Storgatan, Göteborg. Bästa burgare jag käkat, trångt som f-n dock.

  SvaraRadera
 11. I Göteborg:
  Tugg, Butchers, Stockyard

  I Sverige:
  Flippin Burgers, Bastard Burgers

  I Världen:
  Burgermeister (Schlesi/Berlin), In 'N Out

  SvaraRadera
 12. Bästa hamburgaren jag ätit gjorde jag själv, bland annat innehållande:
  Älgfärs (styckat själv)
  Vindelrökt sidfläsk, som man maler (lagom mängd, det får inte bli för rökigt)
  Picklad rödlök
  Hemgjord dressing
  Och så vidare. Ni förstår ju.
  Enda nedsidan var brödet, svårt att hitta riktigt bra bröd i butik och orkade inte baka eget.

  Ställen jag provat:
  Phils i Stockholm. 2.5/5
  Bastard burgers (Boden). 4/5 (Burgaren i fråga heter Luleå. Men alla Bodensare hatar Luleå, jag är ändå ärlig och ger den 4/5)
  Max, Frasses, Krysset, osv, når inte riktigt upp. Men ändå bättre än Phils.

  SvaraRadera
 13. I Stockholm - osäker. Blivit inflation i det där. Och då gillar jag hamburgare. Var positivt överraskad av ett ställe på Stora Nygatan i Gamla stan. Ser ut som en rökig och lite solkig bar, sådär som man förväntar sig på ett hamburgerställe. Annars brukade jag gilla Texas burgers men de har blivit lite sådär.

  I Sverige - ingen aning.
  I Världen - borde vara USA trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan lägga till att ur ett mer historiskt perspektiv var jag i München en gång när de öppnade julmarknaden, och då hade de (antar jag) vad som såg ut som föregångaren till hamburgaren: typ stor fralla med stekt korv eller kött i, med senap då om man så vill. Och då gluhvein eller öl till. Suveränt. Enkelt och svingott.

   Radera
  2. Det bör vara Barrels, Burgers and Beer du menar på Stora Nygatan. De har grymma burgare. På min lista är de 2a efter Flippin'.

   Radera
 14. Hipster-trenden dog egentligen aldrig, den bara transformerades till nya former av hipsters. De icke-ironiska professionella hipstersarna (yuccies), och de mer kreativt lagda och fortsatt ironiska hipstersarna. Den ironiska looken gick från att se ut som sjömän med ankartatueringar till nya och mer subtila uttryck såsom att framstå som ukrainska gopniks som älskar trance. Det senaste par åren har en av stilarna gått ut på att vara klädd typ som som man dyker upp till en The Matrix-releasefest, men 20 år för sent. (Ja, detta är en riktig grej). Relaterat: https://www.youtube.com/watch?v=rZLDBovy9lI. Däremot känns fokus på hamburgare och annan blue collar-mat ganska ute jämfört med typ nån high-tech vegansk fusion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går bra för Partiboi, turnerar europa med spelningar både på Griessmuehle och Paloma. Jag vet inte vad som är ironiskt eller ej men hans mixar är rimliga även om hans person är helt orimlig.

   Radera
 15. Jag älskar hamburgare. Fick jag bara välja en måltid resten av mitt liv så är det hamburgare som gäller. Samtidigt avskyr jag dokumentation. Så trots att jag ätit massor av hamburgare i mängder av länder så kan jag inte säga vilken som var bäst. Den sämsta åt jag i Gdansk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett dygn senare kommer jag dock på Sveriges mest prisvärda hamburgare; Nyhemsgrillen i Halmstad, mer känt som Fete Gretas. En 200 gram ost&bacon för dryga 50-lappen sist jag var där.

   Radera
 16. Tycker många håller ungefär samma nivå på köttet. Tillaga en burgare korrekt, salta och peppra i adekvata mängder, använd nåt bra rumstempat handmalet fett smakrikt kött typ 50/50 högrev/entrecote.

  Brödet. Avskyr brioche, det blir som en stor mjölgegga i munnen. Gör jag hamburgare hemma gör jag ofta egna vallmofrallor. Får jag välja ett ganska tunt bröd med krispigt segt skal men fluffigt inte, stekt i smör/stekflott.

  Inuti experimenteras det mycket, vilket är kul. Men för mig är den bästa hamburgaren den enkla. Krispig sallat, tunt skivad rå rödlök, en riktigt slibbig amerikansk fakead cheddarost, rikligt med inlagd gurka, en skiva tomat, hemmagjord majonnäs med lite hetta. Chevre är förjävla gott på hamburgare också, men inte på en vanlig.

  Tycker alla hak som fokuserar på hamburgare håller ungefär samma nivå. Eller i alla fall en sådan nivå att det är accessoarerna som får avgöra valet. Har de bra dipp till pommes? Har de bra pommes? Har de bra spetsad shake? Har de chili cheese/jalapeno poppers?

  Annars vill jag slå ett slag för hipsterkebab, där bäst hittas på M.O.A.S. i Stockholm.

  SvaraRadera
 17. Faktum är att det blir hamburgare ikväll och det var beslutat innan detta blogginlägg :-)

  SvaraRadera
 18. Kan verifiera att Bull Burgers är väl i klass med de bästa haken i Göteborg (Barn, Butcher's Market, Tugg). Dessutom har de galet underprissatta Omnipollo-flaskor.

  SvaraRadera
 19. Bäst är hamburgarna på APA i Sundsvall. De har även öppnat en filial i Härnösand. Att rekommendera är att man tar GRANDE PLATE. Det kräver dock att man är minst 3 stycken.

  SvaraRadera
 20. Bun meat Bun - sthlm Gott och bra pris

  Monster steakhouse malmö - Terminator 500g, mycket god trots storlek

  Houston Restaurant o Pub - Amman

  Bittens Rockbar - Härnösand

  Ter Marsch o co - Rotterdam

  Utan inbördes ordning

  SvaraRadera
 21. En sibylla en lördagsnatt kan kännas som det bästa man ätit.

  Har aldrig ätit någon burgare i Sverige som varit i närheten av de jag ätit i USA. Särskilt i grillstaten Kansas. Inga speciella ställen men q39 är en favorit om ni har vägarna förbi https://q39kc.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Big mac är också jävligt god i långa loppet.

   Radera
 22. Helt klar den man fixar hemma. Förstår inte att det kan vara så svårt att få till en toppklass burgare.

  1/Hembakat bröd
  2/massor av färgsprakande grönsaker
  3/God klassisk dressing.
  4/någon form av biff. Kanske
  *Eldost + hemmagjord sojaburgare.
  *Någon form av rödbetsbiff är också flott.

  SvaraRadera
 23. Enkelt, Funky Chicken Food Truck, något vilseledande namn när vi pratar hamburgare, men härror från deras standardrätt New York-style funky chicken med ris.

  Står till vardags uppställda vid Nacka Strand, de serverar de en ny burgare varje vecka, och jag har ännu inte ätit en som jag inte har gillat.

  Deras Triple Cheese Burger med tre ostskivor kammade till exempel hem BÅDE juryns och publikens röst på Hamburgersdudes stora hamburgarfestival Stockholm Burger Fest 2016.

  Min personliga favorit är The Godfather burger.

  SvaraRadera
 24. Street'n'friends i Karlstad!

  SvaraRadera
 25. Café Ceder i Malmö hade tidigare en riktigt bra lunchburgare för 69 sek. Har idag endast buffé, tyvärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ställe, fast längesen jag var där. Vad hette frukoststället mitt över gatan? Det var bra.

   Radera
  2. @ Ben.
   Jag trodde du skulle föreslå en hamburgare från Bullen.

   Radera
 26. Den sorted gryde i Glostrup.

  Mega burger, helt ok. 900 g kött, men känns det snålt så får man pommes till. Barn kan få en tøseburger på 200 g.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Bakken har de en burgare som är lite över det vanliga också.
   Storleksmässigt då alltså.
   Ganska nära rutchebanen om jag minns rätt.

   Radera
 27. Omöjligt att svara på, då man först måste besöka alla restauranger/hak i alla länder för att veta. 😀

  SvaraRadera
 28. Etta Berget Orangerie Forshem
  Tvåa Burger House Ölme
  Hamburgare på andra sidan havet är inget för mig.

  SvaraRadera
 29. Poco-loco i Chamonix på 90-talet. Typ en kille i en liten lucka i en gränd. Jag var full

  SvaraRadera
 30. Jag och min bättre hälft tog varsin burgare på en foodtruck bredvid konsum på Ljugarn/gotland (mat boden?)
  Avnjöts till solnedgång och kolsyrad äppelmust och sång från svalorna.
  Vi var rörande överens om att de var bland de bästa burgarna vi ätit. Rekomenderas starkt.

  SvaraRadera
 31. Okej rätt långt ditt men Fergburger i Queenstown, Nya Zealand är väldigt svårslaget. Ändå testat runt en hel del annat också. Hamburgeköket var bra förut men är klart sämre nu. Men får kolla in stället i Kinna☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller också Fergburger högst. Men kan ju bero lite på inramningen i Queenstown.

   Radera
 32. Ot får man väl vara på fredagar? I så fall kan jag meddela att svennebananer inte länge kan flyga direkt till Phuket från Stockholm med Thai Airways, på grund av inbromsning på efterfrågan och Riksbankens SEK-politik.

  https://www.thaiairways.com/en_SE/news/news_announcement/news_detail/cancelled_flight.page

  SvaraRadera
 33. @Burger i Kungsbacka har rätt jämn kvalité. Bastard Burgers i Kungälv om du är norr om gbg. Har käkat på dom flesta ställen i själva GBG men ingen som håller "jämn" samt hög standard.

  Ett problem i branschen är att dom inte får sälja medium om dom inte uppfyller orealistiska villkor, t ex som att mala själva, och innan dom mal måste dom steka köttbitarna helt runt om (för att döda alla bakterier). Riktigt bra burgare ska ju va medium, men pga dessa regler så är det i princip ingen som säljer det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska Hamburgerköket kör medium, men även Prime Burger. Båda dessa skulle dock vinna på att anställa kockar som klarar av att steka medium VARJE gång, och inte bara ibland. Problemet med alla hamburgerrestaurangerna jag ätit på är att de har svårt att hålla jämn kvalitet. Prime är otroligt ojämna. Ena gången är precis allt perfekt och nästa gång funkar ingenting.

   Radera
  2. Intressant, synd dom inte finns i GBG. Jag vet att 2112 ibland, iaf förr i tiden, gav en medium, typ var tredje gång, men iom att dom hamburgarna som steks medium oftast har lägre fetthalt så blir dom torra dom gånger dom steks well.
   Det är väl det som är "hemligheten" med bl annat Bastard Burgers m fl, att dom har hög fetthalt för att dom ska bli saftiga även vid well done.

   Radera
 34. Orvars korvar i Lund är värt en omväg rekommenderas deras Bbq burgare.

  SvaraRadera
 35. Säkert något ställe i Hamburg...

  SvaraRadera
 36. Tag även gärna pommes med tryffelmajo och parmesan till 😁

  SvaraRadera
 37. Bun meat bun har nog serverat mig den godaste burgaren i sthlm de senaste åren.

  Tidigare har Gnarly hållit hög kvalité men de har sjangserat totalt. Synd, gillade deras upplägg med ganska så rejäla burgare med väldigt många goda pålägg.

  Barrels gör också helt ok burgare.

  Håller med om att phils är riktigt tråkigt.
  Käk (vid hornstull, vet inte om de finns kvar) är också en riktig bottennotering - Petters burgarställe som lovade mycket med sin "håll käften burgare" men det var ingen höjdare alls.
  Blev också väldigt negativt överraskad (vet inte varför egentligen) av Jureskogs. Dåligt koncept, slabbiga burgare som inte gick att äta med händerna och det fanns inga bestick förutom skedar i fnasig bambu, jag var inte den enda gästen som slevade i mig min burgare med sked ur pappersfickan.


  Har börjat smaka mig igenom de vegetariska (veganska oftast) alternativ som börjat dyka upp, tycker det är en rolig utveckling. Max "Plant based" burgare funkar precis lika bra som deras köttburgare (med allt vad det innebär, det är alltså i grund inte bästa burgaren men funkar lika bra som deras övriga).

  Rolig utveckling från att vi pratade mycket om "äkta vara" och rena råvaror utan tillsatser och matfusk till att många idag hyllar rena labb-kreationer som Impossible burger. Så kan det gå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill ha lite vego hipsterburgare kan jag rekommendera portabelloburgare. Bara att byta ut hamburgaren mot en motsvarande stor stekt portabellosvamp. Finns även andra varianter med grönsaker som funkar bra. Det handlar egentligen om hur man kryddar, och vilka tillbehör och såser man har. Behöver alltså inte vara kött för att smaka gott. Om man får i sig tillräckligt med näringsämnen är en annan sak, men jag tror inte någon i Sverige är i riskzonen för proteinbrist eller skörbjugg.

   Radera
  2. Är ingen aktivist, men har förmånen att ha en sambo som tycker om att experimentera i köket, och jag är oftast försöksobjektet. Således har jag konsumerat en mängd av olika delikata vegoburgare. Verkar som att det bara är fantasin som sätter begränsningar om vad som är möjligt. Jag klagar inte :-)

   Radera
  3. Min personliga favorit är Halloumi-burgare, gör nästan enbart det nu för tiden när jag gör egna burgare hemma. Blir alltid mycket gott!

   Portabello kan ofta bli lite smått svmpigt för min smak, tycker de håller för mycket vätska och smakar inte så speciellt mycket.

   Radera
 38. Hamburgare och pommes frites är inte riktig mat.

  Det här är riktig mat!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Fish_boil
  Få i Sverige verkar ha hört talas om det. Man behöver inte öppen eld under en gigantisk kittel. Går lika bra att koka i en kastrull på spis, induktionshäll eller vad man nu har.

  SvaraRadera
 39. Den godaste jag har ätit, och det är fler än jag som tycker det, är från en lokal förmåga som heter Vedgubben.

  Äkta BBQ burgare som behöver cirka fyra timmar i smokern.
  Egenbakt bröd och alla ingredienser förstås.

  SvaraRadera
 40. Hamnade på den ambitiösa restaurangen Le Gourmetz i just Metz på en lunch härom året. Där serverades bland annat en hamburgare på ankbröst. Till detta en svampsås, stekt ägg och ugnsstekt potatis. Rätten lyfte hamburgare till en helt annan nivå.

  SvaraRadera
 41. Bastard Burgers i Luleå tycker jag levererar. Har dock inte testat Flippin än. Brooklyn i Visby var bra när de var nyöppnade men är nog mest "ok" numera.

  SvaraRadera
 42. Svar
  1. I Kiruna är det Annis som gäller.

   Radera
 43. Bun meat bun i Sumpan eller Supreme Burger i Solna.

  SvaraRadera
 44. Jag bor i Shanghai och tycker den lokala donken är helt ok. Dom har till och med en lyxburgare som påstås ha Angus Beef från Australien, men det är sällan jag äter den för ett meal kostar 40 RMB, dvs 55 spänn.

  Antar att ni tycker jag är rätt bonnig? Fruktar hemflytt för jag som äter mest kinamat dvs i huvudsak grönsaker och ris kommer väl anses som en jävla retard. Tror det är bäst jag flyttar till Skene, Berghem eller Fritsla så jag slipper höra en massa kommentarer varje dag. Björketorp eller Hajom går väl också bra men inte Sätila för där bor en massa rikisar, såna där med Volvo och SUV och sådant.

  SvaraRadera
 45. Överlag var min uppfattning att all mat i Japan var extremt mycket bättre än i europa/USA men när polaren sa att vi var tvungna att gå till The Great Burger i Tokyo (Harajuku) blev jag besviken. Bra burgare - absolut - men faktiskt i samma liga som Flippin eller BMB. Inget att åka till andra sidan jorden för med andra ord. Sverige (Stockholm) tycks ha väldigt hög kvalité på just burgarna jämfört med den stora världen utanför Sundbyberg, där jag bor (viktigt att låta som en riktig globetrotter).

  SvaraRadera
 46. Bun meet bun i Stockholm levererar alltid. Annars är Franky's troligtvis en av de bästa burgarna som jag har ätit.

  SvaraRadera
 47. Beror ju lite på kroppstillstånd också. Har man supit sönder kroppen ordentligt kan till och med Jack in the Box slå In-Out pga salt-och-slisk-halten. Är man i riktigt bra form går såklart även det sistnämnda helt bort mot finare alternativ.

  SvaraRadera
 48. 1. Honest Burgers i SoHo, London.
  2. 2112, Magasinsgatan Göteborg
  3. Mina egna.

  Har provat burgare över hela världen men är sällan nöjd.

  SvaraRadera
 49. Jag har provat hamburgare och pizza lite överallt i världen, lite för mycket kanske :)

  Min övertygelse är att hamburgerköttet/pattyn skall vara tunnt som det oftast är i Sverige, tänk typ Sibylla Gatukök. De tjocka kötten blir svåra att äta och "för mycket".

  Sen gillar jag också smaken på de svenska "sibylla" hamburgerkötten av någon anledning, det känns rätt.

  Donken et.al. går bort totalt.

  Med pizza är det tvärtom, tyckte länge svensk pizza var the sh1t men är nu mer inne på pizza typ Papa Johns. När jag provar svensk pizza mellan varven är dom nästan jobbiga att äta och dom får gärna slå sig in i Sverige.

  Öl, Cuca är en fantastisk liten öl :)

  Linus, jack in the box åt vi varje mål en hel semester, tre veckor tror jag det var :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni var packade i tre veckor alltså?

   Angående Pizza är det i min mening napolitanska "hembakad"-style. Svårt att sätta fingret på det, men hemlagad (stenungnsbakad) Pizza är en konst att komma nära även för riktigt påkostade restauranger. Väldigt få lyckas.

   Men även där finns ett fyllealternariv: Omnipollos vid slussen. Riktigt gott, extreeemt salt.

   Radera
 50. Five guys är min favorit. Finns bland annat i London. I Stockholm har jag provat väldigt många ställen. Bun meat bun är nice, sen gillar jag en food truck som heter Deluxe Streetfood, och 8 ft burger, som bl a finns på Hötorgsterassen.

  SvaraRadera
 51. Macdonalds veganska MCvegan är bäst.

  SvaraRadera
 52. Ta Cao i St Petersburg är det stället där
  Jag ätit bäst hamburgare i mitt tycke.

  SvaraRadera
 53. Den godaste hamburgaren är en pitaburgare hos Filips bredvid St1 i Fisksätra öster om Stockholm. Den är beroendeframkallande. Måste testas för den som har vägarna förbi. Varje gång jag återbesöker mitt gamla Saltsjöbaden passar jag på. Tyvärr allt för sällan.

  SvaraRadera
 54. Ska jag rangordna de tre stora i Sverige. Så tycker jag att Burger King har godast hamnburgare. Men så dålig pommes att jag ofta avstår att åka dit. Som nummer två kommer Max och sist Mc Donalds (men bästa pommes). Sedan finns ju Sibylla också. De är goda men där skiljer det lite mellan de olika restaurangerna. Den sämsta hamburgaren jag ätit genom tiderna är de Clock serverade i statens tjänst. Ena gången var det en sådan stor broskbit i kötet att jag bet ut en lagning. En annan gång var köttet så surt att jag fick spotta ut och slänga allt. Blä! Sedan har vi ju Frasses också. Där har jag inte ätit skrovmål sedan tiden på I 20. Minns att det var gott, med det var å andra sidan det mesta när man legat i fält.

  SvaraRadera
 55. Testa KALK i Löttorp & Du återkommer.

  SvaraRadera
 56. https://ibb.co/k2Px8jh
  (från Halifax i Köpenhamn, fantastiska burgare. Den på bilden hade rikligt med gorgenzola tex.)

  SvaraRadera
 57. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 58. Ser att en del nämnt pizza med. Rekommenderar Il Trullo i Kungälv. Samt Al Dardo på Ringön GBG (antar att även vid centralen är bra).

  SvaraRadera
 59. Dygnvill stavanger 😘 magisk burgare... Dock något dyrt... Annars bozeman montana, en bison burgare medium rare... Saaaatan så good.

  SvaraRadera
 60. Mels Diner i Visby. Riktigt bra burgare till snabbmatspriser. Bloggaren har väl antagligen besökt denna under Almedalen, får man hoppas

  SvaraRadera
 61. Jag vill tipsa om 'Bonden & Burgaren' i lilla Älmsta, Norrtälje kommun. Knappast världens bästa, men lokalproducerat, riktigt gott och charmigt. Säljer även gårdsglass.

  SvaraRadera
 62. The Border på Södermalm. Deras Wagyu burgare.

  Albsolut bästa burgaren jag ätit i mitt liv. Då har jag som foodie provat på många välrenomerade hamburgerställen, ingen kommer i närheten av den upplevelse jag fick på The Border.

  SvaraRadera