Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-02 16:41

Fredagsmys: Topplisteplaceringar Fallet

Dags för lite fredagsmys igen. Passar på att kombinera detta med lite topplisteplaceringar för min nya bostadsbubblethriller Fallet. Även ett läsaromdöme nedan.
Fallet uppdukad hos Akademibokhandeln i Kungsmässan, Kungsbacka. Boken ska få lite bättre exponering hos Akademibokhandeln nästa vecka, då den ersätter Nesbøs Kniv som månadens kampanjbok. Blir intressant att se.
"Precis avslutat Fallet av [Lars Wilderäng]. Väldigt speciell bok, kunde inte lägga den ifrån mig. Tror aldrig något liknande har skrivits i Sverige tidigare. Väldigt säregen (och för Lars ny?) stil."
Tolkar det som positivt, då det brukar vara ett gott tecken att man inte kan lägga ifrån sig boken. Några riktiga recensioner får man inte i det här läget, då recensenter har ett första recensiondatum, som ligger en bit framåt i tiden. Det måste inte följas, men det anses vara god sed att dröja med recension ett tag om förlaget vill detta. Sedan är det mycket svårt att få recensioner alls i dagens mediabrus. Får väl hoppas på en ny totalsågning i BT, där recensenten blandar ihop mig och innehållet i boken.

Många officiella topplistor har tyvärr veckouppdateringar, så dessa får vi först ta del av nästa vecka, då även månadstopplistan för juli kommer. Dock osannolikt att Fallet hamnar på någon månadstopplista på en dags försäljning i juli. 

En del topplistor uppdateras live och därmed varierar placeringen under dagen. Ett tag var Fallet mest säljande sköntlitteratur på Adlibris totala topplista, inklusive mer än den bäst säljande pocketboken, endast överträffad av diverse självhjälpsböcker.

Identifierade topplistor än så länge nedan. Filtrerade Adlibris på inbundet, då pocket annars totalt dominerar så här års och blir lite missvisande. Bokustoppen är dock alla format utom pocket, och Fallet har lyckats knipa tre platser i den listan. Säljer tydligen mer som e-bok än som inbunden. Ljudbok hamnar alltid svagt i försäljningssiffror på grund av att de flesta lyssnar via strömningstjänster som Storytel. Förra året stod streaming för 95% av min ljudboksförsäljning, som i antal exemplar stod för 46% av volymen. Apple Books (fd iBooks) är extra kul - det är kanske den mest säljande kanalen för e-böcker i Sverige, och Fallet har sedan i tisdags legat på stabil första placering alla kategorier.

#1 Apple Books e-böcker alla kategorier
#5 Bokustoppen (e-bok)
#11 Bokustoppen (inbunden)
#13 Bokustoppen (ljudbok)

Mina tidigare böcker hittas på andra topplistor, där det ser ut som vanligt, dvs pocket dominerar, nu när jag inte har någon nysläppt inbunden som kan trängas i toppen. För övrigt kör Adlibris kampanj på mina pocketböcker, så passa på för 17-22% rabatt.
Topplistan science fiction på Adlibris. Vet inte vad det säger om science fiction, inklusive på engelska, när min gamla Stjärnklart kan ligga överst fortfarande efter fem år. Helt enkelt dags för fler SF-böcker från mig.
Topplistan politiska/juridiska spänningsromaner på Adlibris.
Nu ska jag spendera resten av kvällen med att fortsätta skriva på min nästa roman. Min fästmö Lena är och kappseglar på Australiens östkust, så mycket mysigare än så här blir det alltså inte.

Ha således ett fortsatt gott fredagsmys och tack till alla som läser bloggen och köper mina böcker.

7 kommentarer:

 1. Grattis till de goda placeringarna. Ser fram mot fler SF. Har ännu bara hunnit läsa några få sidor av fallet på bussen hemåt. Återkommer med synpunkter.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Metro 2033, fan var bra den bokserien är. Man kan ju fredagsmysa lite extra med att planera för höstens byggprojekt i lite samma anda.

  Även för de som bor lägenhet finns lämpliga konstruktioner om då inte ett sånt Anderson skydd känns ombonat nog. Hacking shelters and swiming pools Instruktionsfilmen finns lite längre ned i artikeln för ett lämpligt The family fallout shelter.

  SvaraRadera
 3. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/saljare-av-bostadratterna-kravs-pa-miljonbelopp

  Det där vill du säkert veta. Fan vet om du kan läsa det här utan att vitlista mig...

  SvaraRadera
 4. Tack för ~6h intressant och spännande ljudbok. Hoppas dock på fler böcker framöver kopplade till säkerhetspolitik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriver på nästa bok, som har sådana kopplingar på ett litet annorlunda sätt.

   Radera
 5. Bra driv i boken så den lästes mer eller mindre i ett sträck. Hade gärna sett lite fler parallella skeenden men några timmars trevlig förströelse var det. Rekommenderas.

  Se nedan för några korrekturpåpekanden:
  Sidan 84: "träffa hela snart familjen igen"
  Sidan 72: "Pandaliknande ljusa områden runt ögonen" (de har ju mörka områden runt ögonen?)
  Sidan 139: "Lätt som enkelt." (förstod inte meningen)
  Sidan 325: "förfardörr"

  SvaraRadera