Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-26 13:33

Efter 54 år flyttade Holmens Herr - på grund av Västlänken

Anrika och enligt dem själva Sveriges mest välsorterade herrekiperingsbutik Holmens Herr gav efter 54 år upp och flyttade från Holmen i Göteborg. Orsaken stavas förstås krondiket Västlänken.
Slipsar. Tror jag.
Holmens Herr har i 54 år legat på Holmen i Göteborg, nära Centralstationen, men möttes av noll förståelse inför starten av krondiket Västlänken. Butikens parkeringsplatser försvann, och vägarna lades om så tillgången till den exklusiva herrbutiken försämrades kraftigt, med den tidigare parkeringen förvandlad som enda tillfartsväg till området. Beskedet var att "era kunder får väl ta bussen som alla andra".
Sommarens hetaste herrmode hawaiiskjortan, eller åtminstone "storblommig skjorta".
Fast det gick förstås inga bussar till Holmen, fast det är ju si och så med kollektivtrafiken i Göteborg över huvud taget, så det var väl snarast en kommentar kring detta.
Lite skjortor och kostymer.
 Så nu har Holmens Herr dels flyttat ut från Göteborgs centrum ner till Sisjöns industriområde, och de köplador som hittas där. Antagligen utmärkt placerat nära början av trafikleden Säröleden, som passerar gräddhyllor som Askim, Billdal, Kullavik och Särö, och även lättillgängligt från andra gräddhyllor som Näset, Fiskebäck eller Långedrag. Butiksverksamhet och i detta fallet premiumkunder flyttar sig således bort från det krondike som kallas Göteborgs Centrum och lägger sina pengar någon annanstans.
Skor och hattar i Sisjön.
Förvisso har man också öppnat en butik på Kungsportsavenyen, så Lorensbergsnoblessen (Lorensberg är Göteborgs Östermalm), inte behöver ta taxin så långt, men lättillgängligheten för butiken i Sisjön är nog svårslagen.
Man kan alltså vara ståndsmässig även i en hoodie, åtminstone om den är från Hugo Boss.
Servicen är som vanligt oklanderlig, fast trots att det är lönemåndag, så var det inte direkt någon rusning i butiken. Dels innebär sommarens återkomst att det inte direkt är någon rusning efter höstkollektionen ännu, och dels är kanske inte kundkretsen sådana som bara har pengar i början av månaden.

Lite spaningar från personalen inför hösten är att storblommiga skjortor kommer finnas kvar, men i diskretare mer hösttematiska färger. Någon särskilt utmärkande färg finns inte på kostymerna, utan det blir traditionella höstmörka färger, och vårens gröna är ute. Stora rutor förblir trendigt, men som alltid kan man ju klara sig med en blå eller vit skjorta och en mörk kostym.
Mer skjortor.
Den gamla kontorsbyggnad, där Holmens Herr tidigare låg, har köpts av Skanska och ska rivas. Den får dock inte rivas än, pga krondiket, utan rivning sker först om något år, varefter något nytt ska uppföras på samma plats.

Holmens Herr i Sisjön är alltså väl värd ett besök, och så slipper du krondikena i centrala Göteborg, och den senaste veckans omläggning av trafiken.

Slog mig att jag glömde titta på polotröjor, men jag skulle bara i egenskap av gubbe ha en vit skjorta och ingen arbetsuniform. Blev pga slut på hål på bältet ett vändningsbart svart respektive brunt bälte också, där trenden nu är traditionell bältesknäppning, dvs med ögla och pinne, istället för hake.
Holmens Herr låg tidigare lite längre fram till höger om krondiket.
Detta inlägg är inte reklam för Holmens Herr, och ingen form av ersättning har utgått vare sig till mig, anhöriga eller relaterade bolag, och skjortan såväl som bältet inhandlades för privata skattade pengar. Däremot tar jag förstås varje tillfälle i akt att gnälla över Västlänken.

22 kommentarer:

 1. Nej man är inte ståndsmässig i en hoodie även om den är från Hugo Boss. Hoodie kan iof vara korrekt om man sportar eller möjligen fiskar/plockar svamp men då spelar eventuellt märke ingen som helst roll bara det inte syns för mycket.

  Nullie secundus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror väl på vilket stånd. Gick nog att plocka ihop hawaiiskjorta, shorts vita strumpor och sandaler på Holmens också, med lite vilja.

   Radera
  2. Herregud. Eller pratar vi normcore? Jag har svårt att hänga med.

   Nulli secundus

   Radera
 2. Är det Västlänken där borta också eller bara överdäckningen av Götaleden, som man ju naturligtvis inte kunde ha gjort samtidigt som man byggde Götatunneln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är utbyggnaden av E45 och den nya Hisingsbron som är orsaken. Som lyckligtvis ska vara klar inom ett par år. Dessa två projekt är faktiskt ganska bra, man blir av med en massa rödljus.

   Radera
 3. Jag tycker det var helt Ok att de flyttade.

  Någon som vet vad det blir av gamla IKEA-byggnaden i Kållered när IKEA fyttar till det nya jättebygget strax intill?

  Jag gissar att de rivs, men kanske är den lämplig för typ Hornbach? De har ju letat ställe söder om stan då de redan har norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt olämplig för allt. För mycket utställningsyta på övre plan och ingen naturlig brädgård där man kan köra in med bil. För liten butiksyta på nedre plan.

   Bättre att riva också bygga en köpstad med lågpris hotell i 12 våningar. Hornbach och ICA Maxi på bottenvåning, restauranger och småbutiker på plan 2-3, lågpris hotell plan 4-6 och bostäder plan 7-12.

   Ok, detaljerna kanske får justeras lite. Men gärna en gångbro med rullband över till Kållered station.

   Radera
  2. Kommer att byggas om till ett traditionell köpcentrum som kommer att integreras med det nya Ikea-varuhuset och kallas Kållereds köpstad vara på 40000m2. Om det nu inte dyker upp några svarta svanar på vägen förstås.

   Radera
  3. Det är synd att man ska envisas med att bygga köplador. Konceptet som är i Sisjön och det som är kvar i spillrorna i Kållered just nu är mycket bättre. Dvs många mindre utspridda lokaler där man tar bilen fram till entren direkt, istället för att springa runt.

   Radera
  4. Hörde att det skulle bli en coop. En jävligt stor coop tycker jag isåfall.

   Radera
 4. Det är ju bygget av Gullbergstunneln. En del av Västsvenska paketet, men det är inte Västlänken. En tunnel som förmodligen hade byggts även om det inte funnits någon Västlänk.

  SvaraRadera
 5. Ja, det gamla IKEA-huset skall rivas. Enligt detaljplanen skall ett nytt köpcentrum med livsmedelsbutik byggas men det borde ju inte hindra Hornbach. Hornbach har försökt köpa mark i Kållered i >10 år, frågan är om Ikea/Ikano vill hyra ut till dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ICA Maxi känns väl sannolikast. Tror inte Coop har ekonomin att öppna ett nytt Forum. Man sålde väl den tidigare till IKEA av en anledning. Dock finns ju Maxi på Mölndalsvägen och i Kungsbacka, så om det finns plats för en till däremellan är frågan.

   Radera
  2. Där finns alltid plats för mer ICA Maxi brööl.

   Nulli secundus

   Radera
 6. Pustervik = östermalm? Pustervik är i princip bara det lilla kvarteret som inhyser Pustervik (baren/resturangen). Ingen kallar detta en stadsdel nuförtiden. Du tänker nog på Lorensberg vilket skulle kunna vara motsvarigheten till Östermalm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så. Men det är inte lätt det här med de mer subtila socio-ekonomiska markörerna. Vet du tex vilket kvarter som är Sätilas Lorensberg?

   Nulli secundus

   Radera
  2. Halva Sätila är Marks kommuns Lorensberg. Finns flera olika kluster, beroende på om du avser nya eller gamla pengar.

   Radera
 7. https://www.adidas.se/

  Sluta krångla, enda sidan som behövs. Då kan man lätt gå i fronten i gerillastyrkorna när ryssen kommer också.

  SvaraRadera
 8. Sista meningen är ett fullgott skäl

  SvaraRadera