Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-08-22 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.
Ny fräsch trendriktig butik öppnad.
Ja, ni läser rätt. En ny fräsch, trendriktig butik helt rätt i tiden har öppnat där ett nedlagd köksutrustningsbutik låg. Det närliggande ICA Kvantum har flyttat sitt pantrum till denna butikslokal.

Helt rätt i tiden när allt mer handel sker på nätet. Nästa steg är kanske att öppna återvinningscentral för postorderkartonger i den nya delen av köpcentret, som ska ta upp 8900 m2? 

ICA Kvantum bygger ut och har rivit sitt gamla pantrum, trots att även dagligvaruhandeln nu rapporterar lågkonjunktur. Ser med spänning fram emot vad för butiker som ska öppna i den nya delen, som kanske ska stå klart nästa år, lagom till lågkonjunkturen kanske står som lägst.

Av de andra två tomma butikslokalerna, ska den ena byggas om till en biograf och den befintliga biografen ska rivas, medan den sista lokalen till synes fortfarande väntar på "nya shoppingupplevelser"
"Här presenterar vi snart en ny shoppingupplevelse." Alltså ett pantrum.
Väntade på nya shoppingupplevelser gjorde även lokalen som nu blev ett pantrum, se bilden ovan från tidigare i somras.

Det känns bra att butiksdöden är avblåst. Med två Espresso House 50 meter från varandra bland de cirka 90 butikerna i Kungsmässan, kan vi nog vara säkra på att det kan bli minst en tredje Espresso House i den nya delen. En latte på det?

19 kommentarer:

 1. Det öppnade en Hunkemöller i samma shoppingcenter denna vecka med - men bloggaren kanske köper sina underkläder annorstädes?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är en Hunkemöller?

   Radera
  2. Nu blev det jobbigt.

   En nyöppnad butik (med fashonabla damunderkläder) - dvs Bloggaren har genomfört en bristfällig spaning.

   Inlägget och dess slutsatser blir ju därmed haltande.

   Även solen har fläckar :)

   Radera
  3. Vad får dig att tro att han inte vet? Strumpebandshållare är säkert skitbra för att hänga upp div dolda vapen under kläderna. :)

   Radera
 2. Nya återvinningsmöjligheter. Jag var på shoppingcentrumet Burlöv Center härom veckan då jag slogs av hur snabbt det blivit så pass många tomma lokaler. En förklaring är säkert att Coop som låg längst in i centrat slog igen, frågan är om en blivande etablering av ICA i motsvarande lokaler lyckas vända spiralen. Annars är det ett rätt smidigt köpcentrum, men utvecklingen påminner nu mer om Entré. Systembolaget, ICA och apotektet blir kanske kvar samt en gigantisk parkering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Center Suden, bloggarens favoritköplada i Sydsverige har börjat få lite tomt. Dock har man kritisk massa iom Ica Maxi, Bauhaus och snart hela 4 st byggvaruhus inom släpkärresvängrum.

   Den intilliggande E Center har genomgått uppfräschning (målat plåtfasaden i grälla färger och nytt golv) men huserar mest outletaffärer och en svindyr Thai restaurang.

   I närheten finns två förträffliga handelsträdgård (varför områdets växtaffär för en tynande tillvaro)

   Det finns dock fler Tesla laddare än Teslor! En blev tydligen stulen på gräddhyllan vid kusten igår :(

   Radera
  2. 1. Det var fullt med Tesla på laddstationen, bara två lediga platser, när jag var där och signerade i helgen.
   2. Det var fullt med folk i Center Syd när jag var där och signerade.
   3. Såg inga tomma butikslokaler när jag gick runt.

   Radera
 3. Det nya är väl "showrooms istf butiker. Men frågan är om dessa behöver ligga samlade på samma ställe som shoppingcentrumen. Kanske enklare om de bara ligger utefter motorvägen.

  SvaraRadera
 4. Känns som vi passerat peak köpcenter. Kanske göra om det till sovsalar och soppkök lagom till lågkonjunkturen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk skulle ju bli kränkta om dom tvingades sova I ett före detta pantrum!

   Radera
  2. Många av köpcentren borde vara ganska effektiva på energisidan. Billiga bostäder?

   Fast avloppsstrukturen kanske inte klarar allt avlopp.

   Radera
 5. Vårt köpcentrum bygger de ut så det knakar. Det känns som att ett redan stort område kommer att bli dubbelt så stort. Maffigt är ordet och norrbaggarna jublar.

  SvaraRadera
 6. Det handlar bara om att sköta sin business skickligt. Klåpare finns alltid i alla tider och konjunkturer.

  När alla köpcentrum har klappat ihop så finns Kungsmässan och några till kvar ändå.

  SvaraRadera
 7. Ja Kungsmässan ligger så centralt att det lär gå bra att fylla de nya delarna med affärer. Visst visst vi beställer mer och mer online men jag tror vi också vill vara ute och se och känna fysiskt på en del typer av varor. Enligt mina anekdotiska iakttagelser så är det mycket ungt folk som fortfarande går runt i affärer.

  SvaraRadera
 8. Synd att jag inte hör något om Bra & Wesselhuset på Backaplan där för närvarande Coop Forum är den dominerande butiken. Detta är en av Göteborgs sista skamfläckar sedan man rev social housing i triangeln nedanför Ramberget vid Herkulesgatan för 20 år sedan. Man rev även katastrofbutiken på Odalgatan vid Vågmästarplatsen för 10 år sedan, den som innehöll Akhbar Chark i flera år.

  B&W-huset har mer förbättringspotential än Gullbergsvass om man ger så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl bara att riva? Lite go nostalgi i det bygget dock.

   Radera
 9. En pantbutik är väl en slags butik om än en tråkig sådan

  SvaraRadera
 10. Haha. Kul bild. Såg ut som ett konstgalleri men nu ser jag att det är en burkpantings "anläggning".

  SvaraRadera