Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-07-07 22:20

Utvärdering vitlista

Dags för en kort söndagsenkät och en utvärdering av införandet av vitlistan på bloggen.
Tangentbordskrigarens skarpladdade vapen.
Jag har nu kört en dryg vecka med vitlistade kommentatorer. 

Ett mindre antal okända eller lågkvalitativa kommentatorer, plus några identifierade kommentatorer som baserat på historik riskerar att inte hålla sig inom ramarna för vad som är acceptabelt, har inte blivit vitlistade.

Jag kan inte vitlista alla omedelbart, utan det kan röja upp till ett dygn.

Så vad tycker ni? Hur har vitlistan fungerat än så länge? Svara nedan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

25 kommentarer:

 1. har inte märkt någon skillnad, blir nog bra för dig i förlängningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, ingen skillnad och i sammanhanget får man väl anse detta som ett gott betyg åt systemet.

   Radera
 2. Inte märkt någon större skillnad. Men jag antar att mängden manuellt modererande minskat avsevärt?

  SvaraRadera
 3. För en sekund läste jag rubriken som utvärdering vinlista och gjorde mig beredd att kommentera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fyllig smak av rysk kaviar med inslag av platt jord, trollfabrik, och illuminati, utan allt för starka inslag av fa(k)t(a)karaktär. Lämnar en eftersmak av konspirationsteori och irritation. FYRA SOLAR!"

   Radera
 4. Känns som andelen kommentarer ökat, utan att det är någon dropp i kvalitet.

  Är det alla vitlistade som anstränger sig lite extra mycket för att visa sig förtjänta av äran att få kommentera.

  Är säkert lätt att få statistik på det över tid för bloggaren. Antalet alltså... inte kvaliteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog mest att göra med hur intressant ämnet är för den stora massan.

   Radera
 5. Förstår ju behovet av att hålla rassar, nassar, tokvänster och Kremlnissar ur bild, men visst fanns det en viss tjusning i att förolämpa de betalda Kremlisarna.

  De brukade gå igång på alla cylindrarna när man nämnde att Ryssland misslyckats i Ukraina med det egentliga målet att ta över alla de rysktalande städerna/områdena. Att det nu var miljoner rysktalande i Ukraina som avskydde Kreml.

  Då svarade de ofta rent komiskt och i affekt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på det ansvar som ligger på bloggägaren för kommentarer och vad som hände när Cornu var på Kilimanjaro så är det rimligt.

   Radera
  2. Don't mention Kilimanjaro!

   Radera
  3. Killa mig på K*********o!

   Radera
  4. Förstår vitlistningen men risken är att alla tycker lika ibland behövs det lite dynamik utanför korridoren.

   Radera
  5. Man kan bete sig fast man tycker annorlunda. Vissa kan inte bete sig och när man inte blir insläppt skyller man på att det är åsikterna som inte passar bloggaren.

   Radera
  6. I min åsikt är det mest skönt att inte behöva navigerar runt trollfabriksarbterna för att hitta till de faktiska kommentarerna.

   De var relativt få allt som allt, men all tid och uppmärksamhet de tar är för mycket tid och uppmärksamhet.

   De har ju fortfarande sin påverkan på Cornu i form av att nu hantera vitlista istället för individuella kommenterar (fortfarande en uppgradering måhända), så den störtsta fördelen tillkommer i slutändan övriga kommentatorer samt besökare.

   Radera
  7. Man kan ju hoppas att trollen fattar vinken. Utan att först producera en vettig kommentar kommer inte deras alster synas länge.

   Bäst hade ju varit ifall de inte syntes alls.

   Radera
  8. Trollen kanske är roliga, men min uppfattning är att de drar ner nivån, främst genom att ett flertal personer avstår från att skriva när de ser dem, samt att den tid som läggs på att bemöta dem tas från vettigare samtal.

   Radera
  9. Plus, varje trolltext-rad du läser, är stulen tid.
   Du har bara så många textrader du kan läsa innan du dör, och mängden information du genuint vill tillägna dig kommer alltid vara många magnituder större än du har tid för.

   Radera
 6. Vill vända mig lite mot att kommentarerna blir likriktade med vitlista.
  I viss mån stämmer det, men jag tror det är viktigare att man argumenterar sakligt oavsett ställningstagande i sakfrågan.
  Att hålla sig till ämnet är också en bra början.
  Tack för ordet.

  SvaraRadera
 7. Jo jag såg att Lars Bern också inför något liknande. Det är väl just det ändrade rättsläget driver det för hans del. Du har ju däremot jobbat för att hålla kommentarsfältet någolunda städat redan innan.

  SvaraRadera
 8. Kommenterar typ aldrig, så ingen större skillnad för mig.

  SvaraRadera
 9. Jag har tyvärr missat diskussionen om varför och vad en vitlista är. Använder bara internet i mån av tid. Men att stänga av oönskade kommentatorer går väll å göra utan en speciell lista?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Individer med stora personliga utmaningar registrerar bara nya signaturer hela tiden och fortsätter kommentera när man bannar deras specifika signaturer. Finns ett fall med en som har registrerat 30+ nya signaturer i takt med att jag bannar vederbörande. Genom en vitlista så kan man inte regga en ny signatur hur som helst, utan måste bevisa sig först. Sedan kan man åka ut från vitlistan, gjorde det just med en signatur som inte kunde låta bli spriten och började fantisera fritt om mina åsikter i frågor jag inte öht skrivit en rad om, plus började hetsa mot folkgrupp.

   Radera