Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-07-09 18:19

Tähtikirkas - Stjärnklart nu som pocket på finska

Min roman Stjärnklart finns nu som pocketbok även på finska, så tipsa gärna era finska släktingar, vänner och bekanta. Samtliga böcker i serien finns som inbunden bok.
Tähtikirkas, Lars Wilderäng.
Både Tähtikirkas och uppföljarna Tähtisade och avslutande Tähtipöly finns sedan tidigare som inbunden, men nu ges alltså första boken ut även som pocket.

Försäljningen av de inbundna böckerna har gått bra i Finland med ett antal tusen exemplar sålda och genomgående positiva recensioner online. Extra kul med den finska publiceringen i regi av det science-fictioninriktade förlaget Jalava är att man som tvåspråkiga läste samtliga böcker i serien i sin helhet på svenska, innan man köpte rättigheterna för finska. 

Annars är det mer normalt att utländska förlag bara läser något enskilt översatt kapitel som del av införsäljningsprocessen och i övrigt köper grisen i säcken.

Stjärnklart-serien ska även komma ut i Danmark via HOI Danmark.

Stjärnklartserien har sålt över 200 000 exemplar till och med 2018, och stod därmed för ungefär hälften av min totala bokförsäljning på drygt 400 000 böcker.

Här i Sverige kommer mina nya roman Fallet i slutet av juli. Boken är en thriller i Stockholms bostadsbubblas miljö, och utspelar sig mellan 2002 och 2020, och förutsätter inget annat än den utveckling av bubblan vi sett än så länge, dvs ingen ytterligare krasch. Du kan förköpa den redan nu.

5 kommentarer:

 1. Grattis. I de listade böckerna hittade jag ett stavfel. Det skall säkert stå Tähtipöly och inte Tähtiöply.

  SvaraRadera
 2. Böckerna om Ryssland som invaderar Gotland skulle säkert sälja bra där med. Close to home så att säga.

  SvaraRadera
 3. Vad hände med filmatiseringen av Stjärnklart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortfarande i pre-production eller vad de kallas. Kan inte uttala mig mer om det.

   Radera