Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2019-07-21 18:42

Stort stöd för vitlistan

Utifrån enkätsvaren om vitlistan verkar den generellt ha ett stort stöd. En stor majoritet tycker att den inte innebär någon förändring eller rent av en förbättring.
Enkätresultat vitlista.


Nu var det inte särskilt många som svarade på enkäten om vitlistan, vilket i sig är en indikation på att de flesta inte kunde bry sig. Ungefär en fjärdedel av respondenterna hade något att anmärka på, i form av 14% som tyckte att vitlistan är en försämring, och 12% som blivit kränkta då de inte vitlistats.

39% tycker dock inte att det är någon skillnad och 35% tycker att det är en förbättring. Dessa 35% är i sig större än de som funnit vitlistan negativ, generellt eller av personliga orsaker.

Sekundärt leker jag enligt ovan med lite ny design på grafer.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Undersökningen är för tätt på införandet. Hur väl vitlistan faller ut beror ju mycket på hur den på sikt påverkar kvaliteten och åsiktsutrymmet i kommentarsfältet. Förhoppningsvis förlorar vi bara trollen som dränker all meningslös diskussion och drar kvaliteten med sig. I värsta fall försvinner dynamiken helt även om kvaliteten på kommentarerna trots allt då kan kvarstå.

  SvaraRadera
 2. Stora probleemt är ju att nya seriösa användare (som jag anser mig själv vara) aldrig kan komma in i "finklubben" och bli vitlistad, för jag blir autobannad deluxe som förval. Som kan ses med detta inlägg.

  SvaraRadera
 3. Det beror nog mer på bloggägarens aktiviteter för stunden. Det verkar som att han screenar alla nya användares inlägg och vitlistar allteftersom. De inlägg man då postat kommer inte dyka upp men det man skriver därefter syns. Som din kommentar ovan, t ex. Trist att den högljudda minoriteten som inte kan sköta sig ständigt ska skapa så mycket extra arbete för alla andra men det är bara att gilla läget.

  SvaraRadera
 4. Tycker det fungerar bra, även om jag hittills inte blivit vitlistad. Får se till få lite bättre verkshöjd på inläggen

  SvaraRadera