Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-07-14 16:41

Regeringen undertecknar inte kärnvapenförbudskonventionen

Regeringen skriver inte på FN:s förbudskonvention mot kärnvapen. Det är ett mycket positivt besked för svenskt försvar och säkerhetspolitik, då en påskrift hade klippt våra band till våra demokratiska grannar i Nato och lämnat Sverige öppet för ryskt konventionellt- eller kärnvapenangrepp utan möjlighet att ens få konventionell hjälp.
Det svärs antagligen en del på ryska utrikesdepartemnetet i Moskva.
FN:s kärnvapenförbudsavtal skulle bara omfattat länder utan kärnvapen, och alltså inte lett till vare sig avrustning eller nedrustning, och därtill gjort att de som skriver på inte kan få militär hjälp av länder med kärnvapen, inte ens konventionell hjälp. Detta då dessa länder ensidigt därmed utsätter sig för att bli angripna av kärnvapen på t ex svensk mark, utan att Sverige tillåter dem att besvara angreppet.

Texten lyder på engelska:
"Each State Party undertakes never under any circumstances to:
(a) Develop, test, produce, manufacture, otherwise acquire, possess or stockpile nuclear weapons or other nuclear explosive devices;
(b) Transfer to any recipient whatsoever nuclear weapons or other nuclear explosive devices or control over such weapons or explosive devices directly or indirectly;
(c) Receive the transfer of or control over nuclear weapons or other nuclear explosive devices directly or indirectly;
(d) Use or threaten to use nuclear weapons or other nuclear explosive devices;
(e) Assist, encourage or induce, in any way, anyone to engage in any activity prohibited to a State Party under this Treaty;
(f) Seek or receive any assistance, in any way, from anyone to engage in any activity prohibited to a State Party under this Treaty;
(g) Allow any stationing, installation or deployment of any nuclear weapons or other nuclear explosive devices in its territory or at any place under its jurisdiction or control."
Det är framför allt punkterna e) till g) som omöjliggör att Sverige kan få militärt stöd av Nato-länder, inklusive de flesta EU-länder. Dessa länder uppträder militärt under ett kärnvapenparaply, där en motståndare som sätter in massförstörelsevapen kan vänta sig motsvarande motangrepp. Med avtalet hade Sverige i praktiken förbjudit ett kärnvapenparaply för t ex norsk trupp, som stöder Sverige vid ett angrepp mot riket. Sverige hade heller inte i sin tur kunnat stödja våra grannländer, som Norge, Finland (som inte skrivit på förbudet), Polen eller Baltikum om de angrips, eftersom vi hade varit tvugna att säga nej till kärnvapenparaplyet. Därmed faller hela Sveriges solidaritetsdoktrin om utfästelser att hjälpa våra demokratiska grannar vid angrepp från i praktiken diktaturen Ryska federationen.

De svenska sakkunniga remissinstanserna har samtliga sagt nej till en påskrift av avtalet, även om den femte kolonnen i form av fredsrörelsen förstås applåderat vid tanke på att Sverige inte ska få konventionellt stöd om vi angrips av Kreml.

Punkterna a) till d) gäller redan Sverige, eftersom vi sedan länge skrivit på icke-spridningsavtalet och lade ner vårt eget kärnvapenprogram i slutet av 60-talet.

Framför allt hade konventionen haft noll positiv effekt på världens kärnvapenarsenaler, eftersom kärnvapenländerna inte skriver på. Ett enda stort tomt principiellt slag i luften, som bara hade skadat Sverige.

Regeringen har nu gett beskedet att man inte skriver på kärnvapenförbudskonventionen, utan istället för tommar od fortsätter att arbeta för kärnvapennedrustning hos de länder som har kärnvapen.

Det är möjligt att man bakom kulisserna haft ett internt spel hos Socialdemokraterna, där de som vill försvara landets demokrati och folk fått ge efter om att inte finansiera det av riksdagens försvarsberedning beslutade upprustning av rikets försvar, i utbyte mot att vi inte skrev på detta.
Philip Botström (SSU).
Det finns dock en aktiv kolonn hos socialdemokratin, som vill skada landet, och det är SSU med ordföranden Philip "Taxi Sälen-Stockholm" Botström i spetsen, som öppet rasar mot beskedet att landet ska försvaras med eventuell hjälp från våra demokratiska grannar. Man kan dock konstatera att han inte lever i en filterbubbla, då han inte fått en enda positiv kommentar på sitt Twitter-utspel mot regeringen, utan bara hundraprocent mothugg. Dessvärre kommer han i framtiden sitta i en svensk regering, om inte väljarna slutar rösta på socialdemokratin innan dess.

Läget kunde alltså varit värre. Vi kunde både suttit med en regering som inte vill finansiera rikets, folkets och demokratins försvar, plus inte vill kunna få militärt bistånd från våra demokratiska grannar vid krig. Nu hoppas man åtminstone fortfarande på att få stöd och har inte gett upp. Det enda rätta är dock ett fullt och riktigt medlemskap i Nato nu, så kan försvarsbudgeten få ett tak på 2%. Utan Nato-medlemskap behöver den upp till 3-4%. Natomedlemskap är således det bästa ekonomiska valet.

10 kommentarer:

 1. Man blev lite mörkrädd när media haussade upp den sk fredsrörelsens arga kommentarer. Värsta femtekolonnarna verkar ju Beatrice Fihn och Ican vara. Får hoppas att hon bara är en nyttig idiot som arrogant handlar (och pratar) i affekt utan att använda hjärnan.. ibland blir man så trött på dessa blåsta känslosvall som tillåts ta över debatten. Så bra att sossarna för en gångs skull stod på sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fredsrörelsen" är väl liksom liknande rörelser i Europa ursprungligen finansierade av Sovjetunionen? Fortfarande s.k. nyttiga idioter i vilket fall, men det är djupt störande att Public Service ständigt lyfter upp dessa övervintrade stalinister appråpå kärnvapenförbudskonventionen.

   Radera
  2. Hmm. Även om jag absolut inte håller med Beatrice Fihn och Ican så tycker jag inte de är det största problemet; de argumenterar ändå utifrån sin övertygelse. Värre är det med alla syltryggar inom det Stora Statsbärande Partiet exempelvis som skjuter den stora parlamentariska och närmast rörande eniga i sank genom att i sista stund börja yra om att den måste finansieras. Tar mig för pannan! Än en gång (s)pringnota – istället för att få till stånd ett minimalt försvar i en tid som inte behöver mer av politiskt vankelmod!

   Radera
 2. Oavsett NATO-medlemskap, är inte 2% ett tak, utan ett golv. Utan medlemskap bör ju som du skriver, golvet vara högre.

  SvaraRadera
 3. Skäms till all äldre media som tydligen inte läst den engelska texten och redovisat den i alla dessa artiklar kring ämnet! Då hade kanske "debatten" i gammelmedia lagt sig tidigare och alla som vill Sverige illa hade visat sig som sådana kremltroll ännu tydligare och ännu tidigare. Fan vad trött jag blir.

  SvaraRadera
 4. Oj, detta måste svida i "rörelsen". Hur kommer de för vilka moralisk posering alltid går före resultat och realpolitik att agera? Och vad kostar det att köpa deras lojalitet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns gott om bekväma tyckare som gillar att synas i media men när det gäller de viktiga besluten och inriktningarna så tas dessa i den inre realpolitiska kretsen.

   Radera
  2. "Sånt händer inte här." & "Sånt händer inte oss." Det är inte bara posering, behovet av att serieförneka verkligheten har varit starkt sedan Vietnamkriget tog slut.

   Radera
  3. Jag undrar också hur man hanterade regeringspartnern MP. Dom accepterade beslutet tyst eller fick man "under bordet" något inom hjärtefrågorna migration och klimat?

   Radera
 5. Prioritet nummer ett är ett internationellt förbud mot socialism som ju som ju orsakat döden för 100-tals miljoner människor.

  SvaraRadera