Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-07-12 08:41

Regeringen skjuter upp satsningen på det civila försvaret ytterligare ett år

Trots att försvarsberedningens rapport Motståndskraft kom redan 2017, med fullständig uppslutning från riksdagspartierna, skjuter nu regeringen upp satsningen på det civila försvaret ytterligare ett år.
Ledningens rum i totalförsvarsledningscentralen Hugin i Uppsala.
Rapporten Motståndskraft var ett förhandlingsresultat kring totalförsvarets civila delar, och samtliga politiska partier skrev under och ställde upp på den. Den hade också tagits fram tillsammans med berörda myndigheter. 

Detta var 2017.

"Myndigheterna som omfattas av uppdraget ska analysera de behov och åtgärdsförslag avseende det civila försvaret som Försvarsberedningen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Försvarsmakten tidigare har redovisat."
Man ska alltså utreda försvarsberedningen en gång till. Inrikesminister Mikael Damberg kallar att utreda detta en gång till för att "säkerställa att befolkningen skydda". Antagligen genom så mycket utredningar av samma sak att man kan bygga skyddsrum av papperskopiorna.

Beslut om att anta den inriktning som försvarsberedningen redan kommit fram till ska tas först år 2020.

Det är tämligen uppenbart att regeringen vill köra över riksdagen och den försvarsberedning som även regeringspartierna skrivit under, samt fördröja dessa absolut nödvändiga satsningar så länge det bara går. 

Samma tillvägagångssätt sker nu med det militära försvaret, där det konstateras att försvarsberedningen är just förhandlingsresultat och vidare diskussion är ej nödvändig. Det som är nödvändigt är handling.

Man kan och bör fråga sig varför Socialdemokraterna inte vill mot yttre hot försvara svensk demokrati, svenska folket, svenskt nationellt oberoende och i slutändan den regeringsform och regering som de själva härskar över. Varför vill man inte gå till handling? Istället röstade Socialdemokraterna för ett avskaffande av sanktionerna mot Ryssland i Europarådet. Detta efter att statsminister Stefan Löfven (S) haft ett möte med diktatorn Vladimir Putin.

Dock är det relativt enkelt och relativt sett billigt för åtminstone hushållen att preppa den egna beredskapen för försvarsberedningens rekommenderade minst en vecka. Men samhället är inte bara hushåll.

11 kommentarer:

 1. Problemet är ju att preppningen inte hjälper så mycket när landet är ett ockuperat generalprotektorat där ditt språk inte får användas för högre utbildning.

  Dom som är emot 1.6% av BNP till försvaret borde prata med polackerna hur det var.

  SvaraRadera
 2. OK. Men alla vet väl att pengarna är slut. Överallt. Eller har ni missat det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitsnack. Regeringen vill satsa 11 miljarder på att betala 50 000 vuxna arbetande människor för att vara lediga ett år. Ett så kallat friår. Stoppa in de pengarna i försvaret så skapas det 50000 jobb istället.

   Radera
  2. Kanske ett totalförsvars år, skulle nog gå att hitta i alla fall en del som skulle vara intresserade av att mer konkret bli en del av totalförsvaret om det inte var en ekonomisk fråga

   Radera
  3. Det är därför pengarna tar slut till civilförsvar, sjukvård, polis, skolor, försvar, infrastruktur, eller vad som helst som anses vara i kris. Pengarna slösas bort på meningslösa projekt, myndigheter som inte behövs, svågerkapitalism, sysselsättning av folk med jobb som inte behövs eller vad som helst som våra politiker tror skall gynna dem kortsiktigt. Så därför är pengarna slut.

   Radera
  4. Försvarsanslag ger inte så många röster i vänsterleden.
   Friår köper många röster så det handlar om att bädda inför nästa val.

   Radera
 3. Utredningar bringar hälsa och välstånd till de som sysslar med dem och förhindrar många tillfällen till konkreta åtgärder. Ack, arma land. Arma folk. :(

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Folket får den regering de förtjänar. En majoritet har ju röstat på JÖK-ungen tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej....
   De som röstade C + L trodde att dom röstade för en borgerlig regering.....
   Sen blev de lurade av Annie och Jan....
   Det visade sig att deras borgerliga röster blev röster på en Sosse-regering....

   Radera
 6. Jaha. Trist men kanske väntat.
  Håller med Rob lite om att en del nog känt sig lurade.

  SvaraRadera