Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2019-07-09 07:51

Börserna inledde veckan tvekande - positivt i Stockholm

Börserna världen över inledde veckan tvekande, men i Stockholm var det positivt på fallande skvalpvaluta.
Dagschart OMXSPI.
Stockholmbörsen gick alltså positivt under måndagen. Storbolagsindex OMXS30 gick +0.44% och breda OMXSPI +0.56%. Ska man hitta på någon berättelse om varför så var det den fallande skvalpvalutan kronan som med sin försvagning drog upp värderingarna i SEK för bolag med internationell värdering.

I resten av västvärlden såg det annorlunda ut.

Europa
CAC-40 -0.08%
DAX -0.20%
Euronext 100 -0.14%
FTSE-100 -0.05%

Euron steg med +0.63% mot kronan och Stockholmsbörsen gick ungefär skillnaden mellan Euronext och kronans utveckling (-0.14+0.63=0.49% i naiv uträkning).

USA
Dow Jones Industrial Average -0.43%
S&P-500 -0.48%
NASDAQ Composite -0.78%
Russel 3000 -0.54%

Fast beskedet är väl Stockholmsbörsen är stark
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Jag har spekulerat i silver (vill förtydliga att det är mer som en lottsedel, jag gråter inte om det skiter sig men det blir fint om det går in)

  Väntar på kraschen! Har kanske 50% exponering mot aktier totalt (inräknat ppm och tjp)

  SvaraRadera
 2. Uppgången på Stockholmsbörsen berodde nog även på återhämtning efter överreaktionen på Hexagons vinstvarning.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Sverige-ångest. 2000-talets mest självklara diagnos.

   Radera