Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-07-23 14:44

Boris Jonson flyttar in på Downing Street

Boris Johnson blev som väntat vald till posten som det konservativa Tory-partiets partiledare i Storbritannien. Därmed blir han landets nye premiärminister och flyttar in på 10 Downing Street , medan Theresa May flyttar ut. Någon klarhet i Storbritanniens och Brexit framtid innebär detta dock inte.
Infarten till Downing Street.
Boris Johnson fick 66% av partirösterna i konkurrens med den siste kvarvarande motkandidaten Hunt. Han kommer därmed i morgon bli Storbritanniens premiärminister.

The Times menar att med 66% av rösterna inom partiet, så har han mandat att forma sin egen regering utan kompromisser.

Dock är det ett fyllnadsval till parlamentet  i två valkretsar på torsdag, vilket kan ändra majoriteten i parlamentet och i teorin göra Boris Johnssons karriär som premiärminister två dagar lång. Fyllnadsvalen förväntas dock inte ändra majoritetsförhållandena där tories och det nordirländska unionistpartiet DUP samarbetar för majoritet.

Vad som händer med Brexit är inte säkert, även om Johnson ska hålla ett tal om riktningen framåt på torsdag. Det är fortfarande en fråga för parlamentet, och det konservativa partiet är splittrat. Johnson har sagt att det blir en avtalslös hard Brexit om inget annat beslutats, trots att parlamentet tidigare beslutat att det måste finnas ett godkänt avtal för Brexit.

35 kommentarer:

 1. Ser lite ut som en konservativ våg i UK. De mer EU-vänliga liberalerna lämnar hans regering. Ska bli spännande att se om den lite yvige Boris Johnson kan bli en bra ledare för landet och hur det blir framöver med handeln och ekonomin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen som blev avskedad från jobbet som journalist (ett jobb han fick genom kontakter) för att han ljög i sina historier, med en lång historia bakom sig av att ljuga om fakta under sitt jobb som EU-reporter. Dessutom med en lång rad otrohetsaffärer och oäkta barn bakom sig. Helt otroligt att konservativa partiet anser att den typen av betende är passande för en premiärminister och partiledare.

   Radera
  2. Boris hade som sitt jobb att skriva negativt om EU - skrev om fåniga regler om gurkors krökning och liknande. Han kan verka oseriös men kan också vara koncentrerad och allvarlig när så krävs. Han är begåvad och även socialt begåvad och kan få människor med sig. Många i UK känner honom väldigt väl - och bedömer de att han kvalificerar som statsminister så litar jag på det. Vänsterliberalerna och EU-teknokraterna håller på och tappar och kastar nu skit på honom.

   Radera
  3. Och när det går åt helvete för honom så kommer vi att få höra att han spelar 117-dimensionellt schack.

   Radera
  4. Han gillar att bygga modellbussar av gamla vinförpackningar. Vansinne eller genialitet?

   Radera
  5. Var det inte du Ben som sa till mig att tomma vintetror var utmärkt åtel för att locka till sig, ja du vet vad. Så svatet är väl vansinne.

   Radera
  6. Vinförpackningar? Det kan ju vara allt från tunnor till papplådan runt en BIB.

   Och vad gäller Boris själv, så har han genomgått en uppsnoffsning vad gäller det yttre. Till råga på allt så är han väl medborgare i både UK och i USA?


   Radera
  7. @gbd:

   Han gillar nog mammor, han har väl barn med minst tre olika kvinnor.

   Radera
  8. Han valde väl att inte svara på frågan om hur många barn han hade under kampanjerna.

   Boris Johnson, like bomber command
   Spread death and chaos across the land.

   Radera
  9. Låter som en helt vanlig psykopat. Andra kommer få göra det goda jobbet och reparera hans otaliga misstag och dumheter medan han tar åt sig äran. Att folk fortfarande går på det. Psykologi borde vara obligatoriskt i gymnasiet. Och det är väl snarare en konservativ våg i Tories.

   Radera
  10. "låter som en helt vanlig psykopat" - grundat på vad och har du utvärderat Boris mentala hälsa?

   Radera
  11. Hur har du utvärderat Boris mentala hälsa?

   Radera
 2. Det här kommer att bli mycket intressant.

  Kommer EU att (som vanligt) vika sig i sista minuten? Kommer Boris Johnson överraska och bli en bra preminärminister? Vad händer egentligen den 31/10, vilket Boris Johnson förbundit sig till verkligen är "exit" datum "come what may" (haha)?

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om UK fått sin egen Donald Trump, hur man nu skall se på det ...

  Den kände militärhistorikern Max Hastings hade mycket att göra med Boris under den tid Max var chefsredaktör för The Daily Telegraph och Boris var en av deras yvigaste journalister. För några år sedan kommenterade Max i sin kolumn i Daily Mail möjligheten att Boris framöver skulle bli toryledare och premiärminister.Max slutkommentar var: "Om Boris Johnson blir premiärminister så emigrerar jag!"

  Får se vad den gode Max gör nu när hans mardröm har blivit verklighet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hastings? Tror du att medan hsn drack ett gott vin så kom en härold pilande, snabbt som ögat, med beskedet?

   Radera
  2. Jag skulle tro att Hastings, precis som vilken intresserad person som helst, tittade på BBC:s direktutsändning av tillkännagivandet av valresultatet. Snabbare informationsspridning finns inte, såvida inte en härold kan pila bakåt i tiden ...

   Radera
  3. Den var värd ett bättre svar.

   Radera
  4. Max kan alltid emigrera till Sverige och hjälpa Annie äta upp sin sko. Lova aldrig saker du inte tänker hålla :)

   Radera
  5. Det var ju massor av folk som lovade att emigrera om Trump vann. Är det en enda som flyttat?

   Radera
 4. De konservativa saknar ju den majoritet i parlamentet som krävs så såvida han inte utlyser nyval och vinner kan det bli lite svårt regera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johnson ärver Mays parlamentariska situation, som kräver samarbete med nordirländarna. Går inte detta att få ihop kan det bli nyval - att välja mellan Johnson och Corbyn blir som att välja mellan pest eller kolera ...

   Radera
 5. BoJo kommer inte runt att UK är junior partner i en deal med EU. BoJo har massor med val.

  Antingen driva mot att teckna avtalet, att lämna utan avtal eller att blåsa av Brexit.

  Att EU skulle lämna Irland i sticket är inte möjligt. Hela EU:s trovärdighet bygger på att avtalet som skyddar Irland hålls.

  EU Wat or the Highway för BoJo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EU way or the highway för BoJo...

   Radera
  2. No deal är den bästa delen för UK. Gäller bara att komma förbi femtekolonnarna i parlamentet.

   Radera
 6. Undrar hur han och Larry kommer att komma överens har inte sett någon analys på det än.

  SvaraRadera
 7. UK har fått sin Donald Trump fast utan hangarfartyg. Jag tror det blir en Brexit och om några år vaknar UK till kaoset och undrar vad som hände. Kan bli ett nytt 70-tal om finanssektorn flyttar till Tyskland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad då då? Storbritannien har två alldeles nya stora hangarfartyg,HMS Prince of Wales och HMS Queen Elizabeth. Alldeles oberoende av vem som är PM.

   Radera
  2. @Snetmot - Googla på "British Leyland", "strike", "union" och "Labour government" då hajar du.

   @Max - dom skall ju gå att använda också. Hur ofta är dom ute och ser till att kolonierna håller sig på mattan? Sedan var uttalandet kanske lite symboliskt menat.

   Radera
 8. Klaga på Trump och Boris Jonson när vi själva kan kontra med -trumvirvel- Stefan Löfven. Som inte kan uttala en hel mening till punk fast han läser innantill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Mongo - stavade du punk avsiktligt eller glömde du en bokstav?

   Sedan undrar jag vad som hänt med Magda. Den sanna regeringschefer visdomar hörs nu sällan i pressen. Har hon gått slut på pengar?

   Radera
  2. Löfven ger oss en förhandstitt på konsekvenserna av den svenska skolan. Spelar dock inte så stor roll - Sverige och han är en chinchilla i djungeln dominerad av de stora drakarna.

   Radera
  3. Re. Anders
   Märka ord är den svages sätt att hävda sig.

   Radera
  4. Anders Nilsson: Snarare tvärtom skulle jag våga påstå. Andersson exponeras i tilltagande grad i media medan Löfvén långsamt försiktigt retirerar medialt. Detta då sannolikt för att bereda för det partiledarskifte som av allt att döma kommer att ske på S-Kongressen cirka ett år innan nästa val.
   p.s. Tyvärr är det väl på det viset att partiets absolut vassaste kniv Shekarabi, av ett antal anledningar vi här ej behöver gå närmare in på, ej kommer att kunna komma ifråga på den posten.

   Radera
  5. Kan Sabuni så borde väl Shekarabi också kunna? Hultqvist har åtminstone den sant (S)-märkta jordnära utstrålningen ...

   Radera