Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-06-29 10:33

Vitlistan uppdateras inte under Almedalsveckan

Lite sammanfattningar kring vitlistan med kontrollerade kommentatorer. För det första så krävs det manuellt arbete av mig att kontrollera signaturer, så bli inte kränkta om det tar timmar, rent av en hel natt, innan ni blir publicerade. Dels så kommer jag inte ha tid att uppdatera vitlistan under Almedalsveckan, så söndag - onsdag kommer inga nya signaturer in på listan.
Edgelord.
Vitlistan med kontrollerade kommentatorer är nu uppe i 235 konton. 

Det tar några minuter per konto att kontrollera att de verkar legitima och relevanta. Dels ska kontona inte vara nyregistrerade, dels ska tidigare kommentarshistorik kontrolleras, och sedan ska själva handgreppen genomföras, dvs lägga in på listan och publicera raderade kommentarer. 

Är namnet dessutom generellt, typ Stefan, krävs ännu mer arbete, eftersom det är svårare att hitta dessa som kommentatorer (tänk sökträffar på en viss Löfven) och dels då det kan finnas flera olika konton med samma namn.

Det hela tar rätt mycket tid i anspråk, och under Almedalsveckan där jag är söndag - onsdag kan jag således inte uppdatera vitlistan.

Bli inte kränkta över att era kommentarer raderas - inte ens jag sitter vid datorn 24/7 och kan oavsett inte släppa allt jag håller på med och kontrollera varenda kommentator direkt. Räkna med minst ett antal timmar innan du blir insläppt och dina kommentarer kommer tillbaka.

Processen är en övergångsfas, på grund av det stora antalet tidigare kommentatorer, och rimligtvis kommer arbetsinsatsen gå ner framöver. Ett tips är att skicka ett trevligt mail där du presenterar dig, om du inte är insläppt. Motsatsen, dvs ett otrevligt mail, fungerar antagligen sämre.

Kom också ihåg att vid över 200 kommentarer på ett inlägg syns inte kommentarerna mot slutet utan att man klickar på en länk under inamtningsrutan.

Jag får se hur arbetsgången blir framöver - kanske en uppsamling per dag av signaturer som vill in på vitlistan?

17 kommentarer:

 1. Kommer jag in på vitlistan? :)

  SvaraRadera
 2. Får man ha önskemål om att banna vissa signaturer? Eller räknas det som förtal?

  SvaraRadera
 3. Som Lars skrev.
  "Kom också ihåg att vid över 200 kommentarer på ett inlägg syns inte kommentarerna mot slutet utan att man klickar på en länk under inamtningsrutan."

  "Läs in mer"

  Så bli inte kränkta, tror många missat det.
  Skriver detta då jag tror många inte ens läst hela inlägget.

  SvaraRadera
 4. Kommer du eventuellt träffa "bensinupproret" på almedalsveckan? Hade varit intressant med ett reportage om hur dom för sig och för fram sina idéer och argument bland maktelitens tränade talare

  SvaraRadera
 5. Då får man se, om man hamnar på vita eller svarta listan ;-)

  SvaraRadera
 6. Hade missat detta men förstår anledningen efter domen nyligen. Jag drev själv ett forum för ett antal år sedan med uppåt 100k registrerade användare och just att jag skulle kunna bli ansvarig för vad någon annan skriver känns ju helt sjukt.

  Dessutom, är inte ägaren av gruppen och plattformen Facebook? Borde det inte vara dem som åtalas och inte en helt ideellt arbetande moderator som kanske inte orkade rensa mer...

  Men det är mycket med Internet som våra lagstiftande politiker inte förstår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som gjort sig skyldig ska givetvis dömas. Att dom håller på så här är för att dom inte vill/kan/orkar eller har resurser att identifiera enskilda användare; det är mycket lättare att identifiera administratören, speciellt om det är en privat domän. Sen är det mer kostnadseffektivt ur deras synvinkel/agenda att gå på överhuvudet så att säga istället för att angripa enskilda individer.

   Radera
  2. Att det håller i domstol och leder till fällande dom tyder på ett genomkorrumperat rättsväsende.

   Radera
 7. Varför valde du en vitlista och inte en svartlista som alla andra? Lite trist att du som författare, som är beroende av att kunna skriva och uttrycka dig fritt, lät dig skrämmas så lätt pga en HMF dom. Korkade lagar, som att en administratör på ett forum ska stå till svars för alla medlemmars kommentarer är lika dumt som att en butiksägare ska stå till svars när någon stjäl hans butik. Man kan fråga sig varför dom dammat av bbs-lagen ett kvarts sekel efter senast var relevant.

  Om han hade dömts för underlåtelse att ta bort olaglig material hade jag kunnat förstå domen; men att dömas för någonting man inte gjort sig skyldig till känns väldigt rättsvidrigt.

  SvaraRadera
 8. Givet den diskussion jag och bloggaren hade på ett annat socialt forum för en tid sedan, gällande trafiksituationen i Göteborg så känns det en smula osäkert att jag skulle hamna på någon "vitlista".
  Men det är ju givetvis upp till bloggaren.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Nu har jag vad jag vet inte diskuterat den saken någon annanstans.

   Oavsett det, jag hade knappast kunnat bloggat i elva år om jag hade brytt mig om att folk tycker jag är dum i huvudet eller har fel, eller att folk tar saker på blodigt allvar.

   Radera
 9. HM, vitlista..får mig att tänka på dikotomt tänkande.. svart/vit, ond/god etc.
  För min del är det mesta grått..

  SvaraRadera
 10. Har en viss historik gällande kommentarer, oftast strunt men med trevlig ton. Jag tycker definitivt att jag borde bli vitlistad.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera