Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-06-28 10:13

Vitlista - test av ny kommentarsfunktion på grund av domslut

Detta inlägg är ett test av en ny kommentarsrobot och kommentarsregel, som innebär att de ena inlägg som inte raderas är från av bloggen godkända kommentatorer. Står man inte på vitlistan kommer kommentarerna raderas. Detta stoppar både troll och bannade personer från att ständigt registrera nya signaturer, men avgörande är en dom där den sk BBS-lagen tillämpas.
Somebody is wrong on the Internet.
I en dom har en moderator på ett forum för rasister blivit dömd för att inte ha raderat hets mot folkgrupp. Detta är i linje med den gamla BBS-lagen. Eftersom det finns personer som ständigt måste skriva om personer från andra länder och kulturer oavsett sammanhang, så är detta en dolkstöt mot forum på nätet.

Då det således som forumägare blir omöjligt att hantera kommentarer, testar jag nu att radera alla kommentarer som inte är från godkända kommentatorer på en vitlista. Testet omfattar bara detta inlägget. Kommentarer från ej vitlistade kommer raderas inom snitt en minut.

Av mellan 10 000 och 15 000 dagliga unika besökare kommenterar runt en halv procent. Än så länge finns cirka 70 kommentatorer på vitlistan, utifrån det senaste dygnets kommentarer.

Vitlistan innebär också en ny kommentarsregel - viss kvalitetshöjd. Uppfyller du inte detta kommer du inte in på listan.

Vitlistan gör att rysstrollen - både de nyttiga idioterna och de avlönade - får en helt meningslös uppgift, då de automatiskt kommer raderas utan åtgärd från mig. Det samma gäller personer som bannas, men ständigt återkommer med nyregistrerade signaturer.

Testa gärna att kommentera för att se om du finns på vitlistan. Vill du vara på vitlistan, men inte blir uppmärksammad för konsekvent vettiga balanserade vuxna kommentarer, som inte bryter mot kommentarsreglerna, så går det bra att kontakta mig via e-post och motivera, samt gärna ge exempel på dina tidigare kommentarer.

De flesta kommentatorer uttrycker sig vettigt och inom regelverket. Påverkan blir således minimal, men en kvalitetshöjning. Den som lurar sig in på vitlistan kommer tas bort vid övertramp, och för evigt hamna utanför listan, så är du mån om att kunna kommentera här, håll dig i skinnet. 

Använd inte Unknown eller Anonym som nick, utan något som är tydligt, så jag kan lägga märke till dig positivt och även söka i historiken efter tidigare kommentarer. 

Det här inlägget kommer ligga ute en stund för att kommentatorer ska kunna testa. Det kan ta en stund innan jag lägger in dig på vitlistan på grund av arbetsbelastningen.

Detta är inte en inskränkning av någons yttrandefrihet. Yttranefrihet gäller bara mot det allmänna, dvs stat, kommun och myndigheter, inte mot det privata. Och det ger ingen någon rätt att publicera något på någon annans plattform. Yttrandefrihet innebär att det offentliga inte får hindra dig från att etablera en egen plattform. Det innebär inte en rättighet att få yttra sig hos andra. Det går bra att starta en egen blogg och vräka ur dig dina grejer på.

Tillägg: Med fler än 200 kommentarer måste man klicka på "Läs in mer" för att se sin kommentar även om vitlistad.
Läs in mer ...

274 kommentarer:

 1. Men vi törs fortfarande skriva att vi tycker att bloggaren i specifika fall är ute och seglar? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl själva tanken med ett kommentarsfält?

   Radera
  2. Jag tycker att bloggaren oftast har en bra nivå på inläggen. Såsom ovan :)

   Radera
  3. Jag trodde jag nu blivit bannlyst eftersom mitt inlägg först publicerades och sedan försvann efter ett par sekunder!
   Oftare är det nog så att OP eller kommentarerna anses förtjäna en komplettering eller nyansering. OBS mitt sluttecken!

   Radera
  4. Det får vi väl utgå från.

   Radera
 2. En får väl ta och testa då.

  SvaraRadera
 3. Kommenterar ju inte så ofta men förhoppningsvis med viss kvalitetshöjd

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Ahh, man kan fortsätta dagen med lyft huvud. Fast nu känner man sig ju plötsligt pressad till enbart att skriva intelligenta inlägg.

   I ärlighetens namn har denna blogg, tack vara bloggaren, trots allt inte varit för belamrad med konstigheter och konspirationsteorier, lite skrämmande hur de flesta populära forum, även fackmässiga sådana, degraderas över tid och övergår till platformer för spridning av ideologi och 'alternativa' teorier.

   Radera
  2. Teknologin förändras, idiotin är konstant. Internetforum håller väl antagligen samma nivå som toalettklottret i det pelopponesiska Sparta.

   Radera
  3. Ja, det är väl bra att du kan fortsätta dagen med lyft huvud.
   :)
   *Test*

   Radera
 5. Hoppas jag får vara kvar, kommenterar inte så frekvent så inte säkert att jag är med på din vitlista.

  SvaraRadera
 6. Jag får testa om jag är vuxen nog.

  SvaraRadera
 7. Hoppas det slår väl ut då kommentarerna är ca 29,4% av anledningen till att jag kollar in här titt som tätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningar att besöka bloggen:

   Kommentarer - 29,4%
   Nya anledningar att knyta handen i fickan och mumla om "Jävla sossar" - 19,9%
   Förhoppningen att efter 5000 inlägg ÄNTLIGEN få lite nakenbilder på Lars - 50,7%

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Haha.. den där sista är du nog ganska ensam om. Personligen är jag ganska nöjd med status quo i den avdelningen men Lars (o kommentanter) får gärna klä av andra (bildligt talat).

   Radera
  4. Jag skulle nog säga att ca 47.38% är att läsa BenDovers kommentarer 😂

   Radera
 8. Om segla är ok så bör även cykla vara det.

  SvaraRadera
 9. Man får man om man kombinerar ett populärt biosnacks med en pung?

  Rockbandet Pop-stikel HAHAHAHAHAHA

  SvaraRadera
 10. Ska man outa om man råkar vara klassad som vettig?

  SvaraRadera
 11. Jag har nog inte kommenterat något senaste dygnet. Men tycker givetvis att när jag kommenterar brukar det vara relativt vettigt, det jag skriver. :D

  SvaraRadera
 12. Förresten Cornu, innebär det här att du äntligen kommer att starta upp den där "members only"-sajten där de senaste Bilderbergs-protokollen och meddelanden från Soros läggs ut till oss som är CIA:s och världsfinansens bödlar?

  Vore fint, för det är så jobbigt att ratta in "Anslagstavlan" varje torsdag och avkoda de hemliga orders som skickas den vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din stofil, numer sker det där via carl bildts hemliga twitterkonto!

   Radera
  2. Däremot kommrt de bästa kommentarerna samlas i en vitbok, där intäkterna oavkortat går till Cornus polotröjekonto.

   Radera
  3. Det är en betaltjänst, och dina mammor betalar tydligen dig för lite.

   Radera
 13. Intressant att många andra kämpar för att få kommentarer, medan du gång på gång kör med Cartmans framgångsrika ”You can’t come!” :)

  SvaraRadera
 14. Då hoppas man att man är med på vitlistan :-P

  SvaraRadera
 15. Wow! Testning teTing
  1a 2a 3a
  hörbarhet nolla
  Koordin fräääässsss terna lyder som följer ......

  SvaraRadera
 16. Testar väl jag med då :)

  SvaraRadera
 17. Det gick inte att skriva endast "Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt! Google eller dina script Cornucopia?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av din mamma.

   Radera
 18. Det skadar väl inte att slänga in en testkommentar, kommenterar dock rätt så sällan och det här med verkshöjd vete sjutton.

  SvaraRadera
 19. Charmtrollsfabriken testar

  SvaraRadera
 20. Blir förvånad om jag skulle vara vitlistad då jag inte är så värst aktiv

  SvaraRadera
 21. Svar
  1. Pain in the ass or pain in the neck?

   Radera
 22. En vettig lösning utgående från nu rådande omständigheter.

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören - eller?

  SvaraRadera
 24. Nu tycker jag inte det minsta synd om den forummoderator som fälldes. Men det vore ju mer spännande om rätten valt att fälla Facebook för kommentarerna på deras sajt. :)

  SvaraRadera
 25. Jag gillar Donald Trump och skjutvapen.

  Shit, hör helikoptern hovra, måste sticka.

  Men anmäler mig gärna till den där klubben där vi träffas i en slottskällare för att höra Lars läsa upp Bilderbergs Vises Protokoll...

  SvaraRadera
 26. Jag kommenterar inte heller jätteofta men hoppas att mina inlägg håller någon form av kvalitetshöjd. Ofta handlar de om faktadetaljer jag tycker behöver förtydligas eller korrigeras, och till och från tillåter jag mig att reflektera och ge prov på mina åsikter - som jag verkligen hoppas att även andra än jag själv accepterar som rumsrena.
  Tycker i alla fall att jag platsar på vitlistan så får väl kolla om jag behöver ansöka eller redan finns där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ju definitivt vitlistad.

   Radera
  2. Tackar! Trevligt att man lyckats göra någon form av intryck då och inte försvunnit i den grå massan ;-)

   Radera
 27. Rimligt ändå. Nu har inte varit inne på den där ökända facebookgruppen men principen att moderatorer kan bli dömda (och inte plattformsägaren Facebook) om de inte gör sitt (obetalda) jobb kan få en del intressanta komplikationer om det tillämpas strikt. Tex kanske det blir en del fällande domar den dagen medlemsregistret för Flashback läcker och jag kanske borde moderera hårdare i den kvartersgrupp på Facebook som jag är ansvarig för. Inte för att det hetsas så mycket mot andra folkgrupper i facebookgruppen, om inte vardagsfestare, rökare och gasvajern räknas in..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, moderatoransvaret blir intressant.

   Radera
  2. Ja verkligen!
   Det kanske bara är jag men av någon anledningen fungerar det inte att logga in på min användare på dator för att kommentera utan får nöja mig med telefonen just nu därav ”rättstavningen” gasvajern som skulle vara haschare...

   Radera
  3. @Björn - Flashback har blivit hackat och en del medlemmar har blivit uthängda. Men problemet är bevisbördan. Flera som blivit dömda för inlägg på Facebook har blivit fällda för att dom erkänt men jag vill minnas det finns frikännande domar som förklarar att åklagaren måste bevisa att just du skrivit inlägget.

   Om du grips så prata inte med polisen utan juridiskt biträde för det här är en snårig djungel. Jag tycker inte om rasister, bland annat för att dom ofta är genuint dumma, men alla skall ha rätt till professionellt försvar.

   Radera
  4. Att hacka Flashback skulle nog vara lönsamt. Finns rätt många som skulle betala en slant, för att kunna dra folk inför skranket för förtal. Säg skadestånd på 50000:-. Borde inte vara något problem att få ut 10000:- per förtalad kändis.

   Radera
  5. @Cornu - Du snackar om predatory lawsuits, att betala kriminella I vinningssyfte. Blir nog jobbigt för dig när du får svara i rätten på hur du kommit över bevismaterialet.

   Skatteverket har ju kommit undan med dessa metoder genom att hävda att de bara fått materialet från främmande stat, t ex panamafallet, och inte betalat eller själva uppmuntrat till brott.

   Tror det blir jobbigt att driva sådana här mål.

   Radera
  6. Tänkte mest att det blir moderatorerna som blir stämda.

   Radera
  7. @Anders: Vi har väl fri bevisprövning/bevisvärdering i Sverige? Du kanske fick medlemsregistret av en "kompis"?

   Gissar dock att många på Flashback inte använt sin primära email för att signa upp. Blir då svårare att koppla kontot till en person. Själv brukar jag använda Mailinator och liknande när man behöver ange en giltig emailadress för engångsbruk. Tillsammans med exepelvis en vpn tjänst i annat land så blir det betydligt jobbigare för någon att koppla kontot till dig som person.

   Radera
  8. Är folk fortfarande så dumma så att de använder sina privata mejladresser till Flashback och Disqus etc?

   Radera
 28. Får väl testa om man är vitlistad.
  Möjligheten att kommentera, framför allt när bloggaren är lite väl snabb på tangenterna eller inne på något ämne jag brinner gör höjer ju klart läsvärdheten av bloggen.

  SvaraRadera
 29. Jag gillar svartlistor bättre.

  SvaraRadera
 30. Provar att se om jag är vitlistad genom att uttrycka min fundering över ett märkligt system att man kan bli fängslad för att tredje part skriver något på en webbtjänst man utnyttjar. Förvisso administrerar någon gruppen, men den drivs och ägs av Facebook. I den mån man ska åtalas och dömas för åsiktsbrott, så är det väl den som yttrar sakerna som ska dömas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk med fel värdegrund är man inte så noga med. Och det var ju tydligen ett oavlönst uppdrag hederskaraktär.

   Radera
 31. Oj, blev ju snabbt ett av de mest kommenterade. Men många verkar sakna verkshöjd.. Och ja vitlista är nog enklare om man väl får det att rulla gissar att det inte tillkommer fler nya kommentatorer än vad det skrivs skräp som behöver raderas.

  SvaraRadera
 32. Varför fälldes inte de som skrivit kommentarerna istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vet du att de inte gjorde det?

   Radera
  2. Mycket jobbigare. Det här ingår i deplatformingstrategin, man terroriserar plattformarna i stället. Moderatorer är ofta folk med lite hjärna som har ett liv och de går lättare att skrämma. Just skrämsel är inne just nu bland de som vill reglera internet. Samma som med att kortföretagen försöker neka srxbuyiket och liknande.

   Radera
  3. Anders Nilsson: Du kan inte hänvisa till en strategi eller hur jobbigt något är för att bevisa att något faktiskt inte har skett.

   Radera
 33. Vitlistad vill man ju vara trots att jag nästan aldrig kommenterar.

  SvaraRadera
 34. Vettig lösning, antar jag.

  För den som är road av Internetdrama för övrigt, ta en titt på subredditen "the_donald" (fylld av halvrasistiska kommentarer, hyllningar till barnungen i vita huset, och uppvigling mot oliktänkande) som nu satts i karantän av Reddit, som fått nog av idioterna. Där stickas det offerkoftor i sällan skådad takt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personligen skulle jag hellre se att dessa tilläts på en alt-domän om nu folk stör sig på dom.

   Kom ihåg att få radikala idéer utvecklats under censur och auktoritärt styre.

   Radera
  2. Det står nötterna helt fritt att öppna egna forum.

   Radera
  3. Kanske behövs en Joakim P som sätter press på övrig kommentatorer som i denna blogg. Din förmåga att snabbt få fram statistik och fakta på det mesta gör det förbaskat svårt och jobbigt komma med vissa påståenden. Man blir faktiskt riktigt irriterad :) men samtidigt imponerande o lärorikt även om jag nu inte delar din syn i många frågor.

   Radera
 35. Betyder detta att mina inlägg försvinner tro?

  SvaraRadera
 36. Stockholm Motala testing testing

  SvaraRadera
 37. Jag hoppas att jag får vara med på VIP-listan.

  SvaraRadera
 38. Jag hoppas att jag kvalificerar mig som kommentator.

  SvaraRadera
 39. Inte för att jag kommenterar speciellt ofta, men jag måste ju testa.

  SvaraRadera
 40. Eftersom jag är moderator i en facebookgrupp där huvudsakligen pensionerade kollegor konstaterar att allt var bättre förr ... fartygen gjorde bättre resor-brännvinet var starkare-fruntimrerna möe villigare... så gäller måhända skärpt uppmärksamhet i anledning av ovan nämnda domstolsutslag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Män var män, sillen var salt och kungen var bög.

   Radera
  2. Är det Gusav lll du antyder var bög?

   Radera
  3. Ben Dover: Ibland önskar jag att jag skulle med gott samvete kunna förneka av Dig föreslagna ... Verkligheten är dock sådan att svaret blir Ja ... hela världen är full av gamla gistna gubbar som inte begriper att de passerat bäst-före-datum och inte har vett att hålla igen brödluckan! (Måhända även undertecknad platsar i den ligan?) mvh

   Radera
  4. Jesus Christ svenska skolan osv. Gustav V var korvgubbe, det är allom bekant. Det ordnades t o m bokbål för att dölja den saken. Googla "Haijbyaffären".

   Radera
 41. Jag förstår ju Lars hantering av ett känsligt ämne men jag har oerhört svårt att förstå och acceptera hur repressivt vår samhälle har blivit.

  Även idioter ska förstås ha rätt till sina åsikter och kunna uttrycka dem även om de inte gillas av andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl bara till att starta en egen blogg? Sen får man ju iofs inte mer besökare än man förtjänar.

   Yttrandefrihet innebär inte att folk behöver lyssna på vad man säger...

   Radera
  2. Skulle vara svår på någon som inte var vitlistad tydligen. En som ondgjorde sig över att folk med "fel" åsikter inte får yttra sig

   Radera
  3. ...där kom inlägget tillbaks...

   Radera
  4. Det är alltså inte Lars respons jag vänder mig emot utan samhällets hantering av vad som är lagligt respektive olagligt vilket leder till det Lars nu gör.

   Radera
  5. Om du inte postat senaste dygnet är du sannolikt inte på vitlistan, utan jag lägger in successivt.

   Radera
  6. Det är kanske inte enda anledningen till att han gör så, men jag kan nog hålla med om att lagen har blivit lite inskränkt i vad som får yttras.


   Notera dock att lagen inte nödvändigtvis är samma sak som att det är socialt acceptabelt att yttra sig. För man sig med impopulära åsikter så får man finna sig i att man blir impopulär själv och kanske inte lyssnad på. Någon garanti för storpublik skall inte finnas, publik förtjänar man. Och kanske lite är det en anledning till att Lars gärna rensar bort vissa som han inte tycker skall få ta del av den publik som Lars själv har arbetat ihop.

   Radera
  7. Jag tycker det skall bli spännande att se vad som händer när samhället svänger mot en mer konservativ grundton och om klappjakten på nätet då kommer svänga mot vänster/liberala åsikter och om det kommer hanteras på samma sätt som idag.

   Radera
  8. Klart det kommer hanteras likadant. Ytterhögern låtsas vara kränkta nu, men skulle göra exakt samma sak. Dock tar det decennier att ändra eftersom media är vänsterdominerat.

   Radera
 42. Testar också trots att jag sällan skriver något, alltid kul att veta om man är VIP eller inte :)

  SvaraRadera
 43. Tror inte jag är med, har inte varit jätteaktiv med kommentarer faktiskt.

  SvaraRadera
 44. Testar att skriva lite utan att trolla

  SvaraRadera
 45. Blir väldigt många tester här.

  SvaraRadera
 46. Läste först vinlista och tänkte att fredags-müset börjat tidigt.

  SvaraRadera
 47. Attans man var inte med :) nåja

  SvaraRadera
 48. Tesla är en bra bil, som inte brinner särskilt ofta!

  SvaraRadera
 49. Detta är ett åsiktsbrott mot alla troll, alla skall få sin röst hörd i en demokrati. Även troll har ett värde. Dessutom är troll ganska roliga.

  SvaraRadera
 50. Hur är det med fysiska anslagstavlor och icke önskvärda budskap? Är Löfven ytterst ansvarig?
  Klotter och affischer med sådant budskap, åker fastighetsägaren dit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. BBS-lagen handlar bara om elektroniska anslagstavlor.

   Radera
  2. Det är bra med krafttag mot olagligt material.
   Men vad händer om administrationen hanteras från ett annat land av en utländsk medborgare och separerar administration och publicering?

   Radera
  3. Jag har för mig att fastighetsägare också har ett visst ansvar. Klottrar någon på kåken kan man inte bara strunta i det, iaf inte i tätbebyggt område.

   I vilket fall är det ganska dumt att låta bli att ta bort klotter. Står det något folk tar illa upp av finns ju risken att ändra tar bort klottret på mer destruktivt sätt...

   Radera
 51. Hej!
  Många kommentarer senare men jag har ålder och vill gärna stå med på vinlistan!
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du missade nog ett s i början på sista ordet?

   Radera
 52. Att vara eller inte vara

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 53. Ojdå, tur att man inte har semester nu då, så man tvingas inkomma med ansökan framåt hösten.

  SvaraRadera
 54. Detta kommer bli episkt.

  SvaraRadera
 55. Det som borde hända är att kommentaren är synlig för kommenteraren men inte för alla andra.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, aka shadow banning. Då binder man upp trollfanskapet maximalt, innan de förstår ..

   Radera
  2. .. man skulle t.o.m. kunna ha en AI chatt bot som svarar lite då och då på trollinläggen, med något lagom förståeligt, så de hålls engagerade. Det hade varit fruktansvärt roligt.

   Radera
 56. Då får man ju prova och se om man kommer med.

  SvaraRadera
 57. Ja, man får väl testa då. Kanske inte sannolikt eftersom detta är min fjärde kommentar (mig veterligen)...

  SvaraRadera
 58. "Detta är inte en inskränkning av någons yttrandefrihet. Yttranefrihet gäller bara mot det allmänna, dvs stat, kommun och myndigheter, inte mot det privata."

  Vi har ju som säkert alla vet inte yttrandefrihet i Sverige, men det är ju ändå tråkigt att utrymmet begränsas ytterligare. Den moraliska stormakten visar än en gång sin höghet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta kan ju f.ö. vara ett nog så gott tillfälle för blogägaren att radera alla historiska kommentarer så att eventuella legala efterspel kan undvikas.

   Radera
 59. Men lite tråkigare läsning blir det nog. Jaak

  SvaraRadera
 60. Det var länge sedan jag kommenterade. Tror det var en stureplan artikel.

  SvaraRadera
 61. Läs årets viktigaste bok, Klimatnyckeln, den retar även gallfeber på oflexibla gröna.

  SvaraRadera
 62. Den här kommentaren kommer tas bort av din mamma.

  SvaraRadera
 63. Vitlistad? Jag skulle vilja önska ett inlägg om a-kassan och det senaste tilläggsdirektivet.

  SvaraRadera
 64. I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
  Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.
  Detta citat brukar ofta felaktigt tillskrivas Voltaire. I själva verket skrevs detta av Evelyn Beatrice Hall under pseudonymen Stephen G. Tallentyre i Voltaire-biografin The Friends of Voltaire (1906), som en summering av Voltaires attityder som de uttrycks i Traktat om toleransen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, nu råkar lagen om ansvar för vad andra skriver vara sådan som den är.

   Radera
  2. Skönt att du översatte till svenska, har alltid undrat vad det där betyder.

   Radera
 65. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 66. Ser fram emot en vit månad

  SvaraRadera
 67. Viss kvalitetshöjd, check.

  SvaraRadera
 68. Har kommenterat ytterst sparsamt men jag slänger in ett test och ser vad som händer!

  SvaraRadera
 69. Testar om en som läser men nästan aldrig kommenterar har möjlighet att kommentera.

  SvaraRadera
 70. Testar, men kommenterar sällan.

  SvaraRadera
 71. Kommenterar väldigt sällan men då genomtänkt och artigt.

  SvaraRadera
 72. Jag tycker mig minnas att någon från Nordfront eller vad det nu heter nyligen blev fälld för att inte ha rensat bort kommentarer heller, men då var lagrummet annat. Tror jag. Intressant vad som kan ha skilt de fallen åt.

  SvaraRadera
 73. Nya taktiken för att sänka bloggar och Facebook-grupper blir alltså att spamma med HMF-kommentarer dygnet runt från trollkonton så att admin inte hänger med att radera och sedan ta skärmdumpar och polisanmäla. Snyggt rättssamhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu byggde ju domen på att de faktiskt hade haft möjligheten att radera inläggen, i praktiken.

   Att spamma in och polisanmäla funkar alltså dåligt. Kan inte admin hänga med och hinna radera så kan han knappast hållas ansvarig...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 74. Läser nog de flesta inläggen. Kommenterar ytterst sällan. Kommer jag igenom pärleporten tro?

  SvaraRadera
 75. Har läst den här bloggen i nästan 5 år men aldrig tidigare komenterat Mest för att få mig dagens garv men även för att höja blodtrycket Vissa inlägg och framför allt kommentarer / kommentatorer har varit på en bedrövligt låg nivå

  Saknar signaturerna Toni och en annan som bodde på landet, eldade med ved men som hade sitt hu preppat med olika smarta gadgets

  SvaraRadera
 76. Jag förstår att du inte vill hamna i trübbel med sheriffen, men troll och galningar kan vara rätt så underhållande emellanåt.. Även om vissa bara spelar samma LP om och om igen, DDR, gefundenes Fressen etc

  SvaraRadera
 77. Togs min kommentr bort eller är det uppdaeringen som inte funkar ?

  Har läst den här bloggen i nästan 5 år men aldrig tidigare komenterat Mest för att få mig dagens garv men även för att höja blodtrycket Vissa inlägg och framför allt kommentarer / kommentatorer har varit på en bedrövligt låg nivå

  Saknar signaturerna Toni och en annan som bodde på landet, eldade med ved men som hade sitt hu preppat med olika smarta gadgets

  SvaraRadera
 78. Redan Magnus Uggla konstaterade att det mest funkar när man ligger på listorna. "Men när man åter ut - då är det slut..."

  SvaraRadera
 79. Jag är gärna med på vitlistan. Det är väldigt sällan jag kommenterar men tycker kommentatorsfältet och diskussionerna ofta kompletterar inläggen ganska bra.

  SvaraRadera
 80. Ska bli spännande detta

  SvaraRadera
 81. Intressant utveckling det här. Kan sedan staten i vissa länder få kontroll över vitlistning så har vi tappat det fria internet.

  Gäller regelverket oavsett server placering? Vilket lands rättsregler gäller för en blogg?

  SvaraRadera
 82. Är tvungen att testa om jag är med.

  SvaraRadera
 83. Jag skriver en del kontroversiella kommentarer som ofta ligger lite utanför den trånga s.k. åsiktskorridoren så jag antar att jag är bannad.

  SvaraRadera