Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-06-21 12:32

Vad gör ni på midsommarafton?

Så har det tydligen blivit midsommarafton. En del läsare och andra människor verkar vara lediga och dagen är också den på året som har minst bloggtrafik, men för er lojala, tappra få, som ändå går in på bloggen, så får ni väl uppge vad ni sysslar med så här på midsommarafton.
Midsommar. Fermenterade smådjur på burk.
Många är tydligen lediga. Bloggen och bloggaren är förstås inte ledig, utan bloggar, korrekturläser, har varit på gymmet och gjort personbästa på bänk (inte märkvärdigt), och eftersom det är fredag så sker även veckostädning av det som inte robotarna hanterar. 

Midsommarafton är annars normalt årets minst trafikerade dag på bloggen. Förra året hade bloggen bara 10 245 unika besökare som endast tittade på 29 793 sidor. Detta kan jämföras med onsdagens 15 196 och 49 833 sidvisningar (många slutar tidigare på torsdagen, så gårdagens siffror är också låga). Siffrorna kommer från Google Analytics, som inte loggar de som spärrat sig mot den typen av tjänster, och serversideloggningen visade 56 986 sidvisningar i onsdags, eller 14% högre faktisk trafik.

Fast ett stort tack till de förmodade dryga 10 000 besökare bloggen kommer ha idag, trots att det är midsommar.

Personligen är jag rätt ointresserad av olika högtider och helgdagar. De verkliga sommarsolstånden och vårdagjämningarna kan vara intressanta som astronomiska händelser, men i övrigt handlar det mest om att följa sociala koder och i förekommande fall umgås med vänner och bekanta. Själva dagen har ingen annan innebörd egentligen. Det är dock intressant att titta på objektiva siffror kring påverkan på trafik sådana här dagar, vilket är en form av social effekt. Det samma gäller marknander och nyhesflöden.

Ett särskilt tack till alla samhällsbärare som jobbar denna midsommar, och då inte frivilligt åt sig själva, utan självuppoffrande för samhällets väl! Tack!

Men hur ser din midsommarafton ut? Svara nedan eller i kommentarsfältet. I enkätformuläret nedan kan ni skriva vad ni vill, helt anonymt (som vanligt finns på grund av GDPR inte ens spårning av IP-nr) och endast jag kan läsa det, då det inte kommer publiceras automatiskt. Däremot kan jag välja att publicera valda citat av detta. Du behöver inte ens vara registrerad med något konto för att svara.

35 kommentarer:

 1. Ledig varannat år numer(sedan ifjol, aldrig tidigare!) så nu ska jag fira som medelsvensson. Äta klassiskt. Leka med de av barnen som inte blivit för gamla för att sedan ägna mig åt sprit och vattenlek med grannarna. Med lite tur är jag kapabel att leka med min väna hustru framåt nattsnåret... men det är väl att hoppas på för mycket😁
  Trevlig midsommar på er.

  SvaraRadera
 2. Läser bloggen, kommenterar och håller koll på de nordamerikanska marknaderna, som vanligt alltså. Bull market i guld på g? I USD alltså.

  Firandet drar igång vid 16 och är inte särskilt midsomrigt, förutom en del av maträtterna. Kunde lika gärna varit en vanlig grillfest.

  Avslöjande att bloggtrafiken går ner när tjänstemännen är lediga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lägre trafik på kvällar, helger och semestertider. Folk läser från jobbet.

   Radera
  2. Säger också en del om vilka yrkeskategorier som läser bloggen.

   Radera
  3. Delvis är det så. Men det är nog även att många är beroende av andra i sitt jobb och det uppstår luckor jämt och ständigt.

   Radera
 3. Håller sedan igår på och provar mig igenom systemets kryddiga småsnapsar i 5 cl-flaskor. Plus för Läckö Slottsakvavit men en aning minus för OP Andersson, Skåne och Bäska Droppar som innehåller malört som är förbjudet i Frankrike på grund av absintgalenskapen vid förra sekelskiftet. Men i Sverige godkänns malört säger nätet som är min närmaste följeslagare denna midsommar. Skål!

  SvaraRadera
 4. Läste sista delen av Stjärntrilogin i bilen på vägen ner till svärföräldrarna. Växelvis mat och böcker står på schemat. Tog Färjan av Mats Strandberg igårkväll och nu på förmiddagen, sen har jag Judas och Den sista flickan med mig också.

  Brukar alltid försöka fylla på klädförrådet i den lokala obrandade klädbutiken också. Samma märken som i valfri köplada i Stockholm men samma eller lägre priser och då stödjer jag hellre en döende bruksort.

  Det enda jag saknar är en snaps, men alltid alkoholfritt hos svärföräldrarna.

  SvaraRadera
 5. Fast inlagd sill är väl just inlagd och inte fermenterad. Du tänker på surströmming?

  SvaraRadera
 6. Skickar jobbmail som jag inte fick i väg i går, barnlek, runda av en FSSD debatt med Per Ribbin och snart blir det sill med släktingar.

  SvaraRadera
 7. Tvingas sitta nykter iaf. till tänkt 20:00 då åker jag hem o 'tar ikapp' midsommarkulturen , detta pga. av ett barnbarns fnökk att tidigarelägga sitt fylla år till mids. afton (vill väl ha presenten innan resan)

  Du ska köpa sättpären nästa år och använda fräsen på en annan plätt, pären verkar börja lida lite av inavel.
  Kultursnappsglasen ??

  SvaraRadera
 8. Samhällsbärare låter präktigt, men tack själv för en exceptionellt bra blogg.en av få läs värda platser på nätet.
  de är första midsommar på många år jag är ledig.
  Är med familjen hos svärföräldrarna.

  SvaraRadera
 9. Arbete ger frihet... ser till så att oljan kommer upp... West of Ireland, Norskarna jag jobbar med har firat allt annat hela våren och står dærfør øver denna trevliga høgtid!

  SvaraRadera
 10. Sill, potäter, nubbe i glada vänners lag. En kort paus från socialiserandet. :-)

  SvaraRadera
 11. Slåss och kör radiobil runt midsommarstången.
  Glad midsommar på er!!

  SvaraRadera
 12. Jobbade min 8:e midsommar i rad. Plikten framför allt.

  Ha en trevlig midsommar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 13. Ser till att våra vänner i NATO har flygbränsle på en av sina nordliga baser, ätit alldeles för mycket mat samt satt årsbästa på 3 km Cooper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det skillnad på att bara springa 3 km och att springa 3 km Cooper? Själv sprang jag 3000 m bana på 11:20 imorse när jag testade formen.

   Radera
  2. Nej ingen annan än att man ju har en tidsgräns när man springer Cooper-testet. Om man då förbättrar tiden så är det ju inte längre en Cooper så jag antar att jag bara sprang och gjorde det snabbare än gången före.

   Radera
  3. Cooper, körs väl med fördel på bana för att få mer jämförbara resultat och som sagt så är det ju sträcka på fast tid (12 min), inte tid på 3km

   Radera
  4. Och slaentbjorn om du är en genomsnittlig läsare här i övrigt, så är konditionen mycket god, medelålders man som inte är aktiv idrottare.. Ja 3km är nog bra för alla grupper utom aktiva idrottare

   Radera
 14. Var en sväng till waldemars udde och hade picnic med vin och sånt. Superbra när alla skränande ungdomar flytt fältet. En ren njutning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog naturligtvis vätskepauser på vägen hem. Man vill ju inte bli uttorkad helt i obödan.

   Radera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Bor visserligen i Dalarna men i detta hus finns inga kurbitsmålningar, knätofsar eller fioler. Kan höra svagt fiolspel nere i byn men förtränger det mha Hallands fläder, öl och grillat. Njuter sedan kvällen med att se en gammal Agatha Christie Miss Marple och sen gäller det bara att hålla sig undan midsommardagen.

  SvaraRadera
 17. Äter sill och intar rusdrycker! Skål och trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 18. Äter snabbmat och går och sover 22. Everyday is the same.

  SvaraRadera
 19. Är ute vid kusten. Blåsigt men fint väder (papptallrikarna flyger lätt iväg). Har hunnit med grillande, dans vid hembygdsgård och vada längs strandkanten. Vänner som just åkt hem och lugnet sänker sig över vattenytan nu på kvällen. Barn som ser på tecknat fast det är jättesent. Skönt att sitta ner och ta det lugnt ett tag.
  Var sak har sin tid och jag saknar inte festandet med nubbe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Papptallrikar kan ju med fördel fixeras med häftpistol eller hammare och spik. Se dock till att göra det innan gästerna sätter sig till bords, annars finns det risk att de aldrig lämnar bordet.

   Radera
  2. Ha ha det vore hur kul som helst att se gästernas miner om man lite snitsigt tog fram häftpistolen vid dukningen.

   Radera
 20. Har både badat, varit på midsommarfirande, ätit sill och tillbehör, sitter på altan med gäster och kollade läget på bloggen ändå.,

  Måste fylla på mer vin. Ledin på Sonosen.

  Trevlig midsommar.

  SvaraRadera
 21. Aldrig ledig, jobbar aldrig.


  Jättefull. Vi hade kul.

  SvaraRadera
 22. såhär på midsommardagen provade jag att simulera en kärnvapenattack på landvetter flygplats . kolla svt's sida datajournalistik
  min bostad klarade sig inte, får söka nytt boende längre bort.

  SvaraRadera