Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-06-19 16:17

Truckla - Simone Giertz byggde om sin Model 3 till pickup

Svenskan Simone "Queen of Shitty Robots" Giertz har sågat om sin nyinköpta Tesla Model 3 till en pickup. Teslas egen pickup ligger fortfarande några år framåt i tiden. Videos nedan. TRIGGER WARNING: TESLAÄGARE KAN DRABBAS AV TRAUMA FRÅN MAKING-OF-VIDEON.

Youtubern Simone "Queen of Shitty Robots" Giertz köpte förra året en röd Tesla Model 3. Det har nu visat sig att avsikten från början var att bygga om den till en pickup, vilket nu är gjort titulerat Truckla enligt ovan.

Giertz har även publicerat en längre video om själva ombyggnaden, vilken kan vara väldigt känslig för Teslaägare, eller personer som inte gillar när man ristar in tecken i lacken på en bil, eller sågar sönder en bil i 700 000-kronors klassen med en vinkelslip.
Ett uppenbarligen gediget utfört arbete. Respektive video är redan uppe i nästan två miljoner visningar på lite mindre än ett dygn.

43 kommentarer:

 1. Jag ser fram mot alla teslainlägg med spänning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är du nog ensam om! 3,5h efter publiceringen en enda kommentar.

   Radera
  2. Tesla?
   Fordon för miljonärer.
   Villa och egen laddstolpe.
   Varför finns det fler Teslor på Värmdö än i rinkeby
   För att importerna inte är lika framgångsrika?.
   Rinkeby skall ju generera pensioner för äldre?
   Rinkeby genererar noll och ingenting.
   De kostar oss miljoner.....
   När tanterna med huckle pensioneras......
   Vad kostar det?

   Radera
  3. Det är enastående märkligt hur din associationsförmåga på något sätt försöker koppla ihop kritik mot ett populärt bilmärke med invandringskritik och kritik mot fattiga.

   Gör din hjärna andra märkliga kopplingar? Köper du knäckebröd när du är törstig exempelvis?

   Radera
 2. "TRIGGER WARNING: TESLAÄGARE KAN DRABBAS AV TRAUMA FRÅN MAKING-OF-VIDEON."

  Finns väl inga läsare här som äger sin Tesla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen så. Säg att man har ett aktiebolag och själv sätter lönen, hur köper man mest fördelaktigt en trea SR+?

   Radera
  2. Du startar ett dotterbolag i Estland. Finns även upplägg i Sverige där man företagsleasar i två år och betalar aggressivt på bilen och sedan privatleasar billigt i två år.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag är imponerad. Dock blir jag ännu mer imponerad om man i Sverige skulle lyckas få en sådan bil klassad som ett ombyggt fordon och inte som ett amatörbyggt fordon. Dock är kanske annars ganska stelbenta svenska byråkrater, mer välvilliga till en eldriven bil. Om inte kan ju bilen i Sverige alltid förses med hastighetsregulator samt LGF-skylt och kanske godkännas som A-traktor.

  SvaraRadera
 5. Ingen post angående Jonas Sjöstedts pudel om misstroende pga Stefan la fram motion om arbetsrätten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller regeringens kommande förslag om att bara ge en bråkdel av försvarsberedningens beräknade behov?

   Radera
  2. Vem bryr sig om Sjöstedt?
   Kanske en gammal sovjetkommunist....?
   Det onda imperiet dog för att folk ledsnade på skiten.
   Marxist/Leninism har ingen framtid!
   Läs historia svenska politiker.
   Det ni gör nu är precis som när Rom föll .
   Mångfalden äter upp bidragen tills statskassan är tom.
   Inga pengar
   Ingen makt
   Sverige blir mer likt Albanien.
   Ett land i kaos.

   Radera
 6. Coolt bygge, hon är duktig.
  Sedan är 700 tkr småpengar om man gör något spektakulärt. T.ex den svenska youtubern Robert Topola drog in 82 miljoner med 97 % vinstmarginal på sin kanal.

  SvaraRadera
 7. Varför finns det fler Teslor på Värmdö än i Rinkeby?
  Bloggaren bör svara här.
  Bloggaren har själv miljoninkomst.
  Han skiter fullständigt hur det går för"vanligt folk"
  Staten betalade miljonärerna,gav en rabatt för Teslorna.
  Ouppnåligt för majoriteten av svenskar.
  Elbil till miljadärerna
  De skall inte behöva utnyttja kommunala resemetoder.
  De kör Tesla till kontoret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt inlägg påminner mig om Nationalteaterns "Rövarkungens Ö", en låt (från albumet med samma namn) som till och med vänstern tyckte var i mesta laget.

   Radera
  2. Tycker du det är svårt att svara på frågan själv? Det är väl inte konstigt att det finns fler nya/dyra bilar i områden med högre socioekonomisk status?

   Bloggaren skiter nog fullständigt i hur det går för ovanligt folk också.

   Radera
 8. Ehhhh va! Vi lever i ett kapitalistiskt land. Vara att klappa och glädjas med Robert som betalar skatt som hjälper så många. Att han inte flyttat sitt bolag till tex Irland är berömvärt. Att cornu eller Robert eller Lasse eller Mohammed tjänar miljoner är inte relevant. Deras arbete betalar sig. Det ska vi all andra vara tacksamma för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen att ta sig tid att attackera en ärlig företagare är lågt. Mycket lågt. Lägg tid på annat istället. Jag är inte överens med cornu om allt men jag är för hans rätt att tjäna sona kronor. 1-5 inlägg på bloggen varje dag är mer relevant för mig än lokalblaskan. Tjänar han 1 eller 2 kronor på reklamen för det är jag helt ok med det.

   Radera
 9. Vi pratade precis om samma sak på jobbet idag. Fast då att bygga om en tesla x till pick up. Måste kolla så min kollega inte hade tjuvkikat på klippet innan.

  En Eldriven pick up hade varit smidigt, vi kör sällan långa sträckor med den på jobbet och man hade sluppit ett elaggregat

  SvaraRadera
 10. Bonus Malus innebär att de som köper en bensin/diesel med större utsläpp betalar en mycket högre fordonsskatt. Denna del används då för att subventionera elbilar och andra typer som släpper ut mycket lite.
  Så för din argumentation så innebär det "miljonärer" som köper en Porsche eller Audio SUV subventionerar andra "miljonärers" Tesla-köp.
  ¨
  Sedan skulle jag kanske vara försiktig med lyxbilsjämförelsen Rinkeby/Värmdö, polisen och kronofogden gör rätt intressanta beslag i vissa förorter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägget hamnade fel, det var en kommentar i @Kverulantus tråd

   Radera
 11. De måste ha haft jättekul under inspelningen. Jag visste inte vem hon var innan. Det är fascinerande att vissa människor inte har något stopp för vad man kan göra dvs inte väljer mellan olika utbildningar för att sedan hamna med villa, vovve och Volvo.

  SvaraRadera
 12. Skulle kunna passa som robotgräsklippare på gården!?

  SvaraRadera
 13. Jätteduktigt. Men jag hoppas hon passade på att förstärka bakdelen och sätta på en rejäl dragkrok så att Teslan äntligen blir användbar till något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med och då skulle man kunna hänga på en uppsamlare!?

   Radera
  2. Model 3 och X finns med dragkrok.

   Radera
  3. Men inte kraftuttag? :)

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. @Rickard Ohlin - jag får ge dig en eloge för ditt kreativa tänkande! Ett kraftuttag på en elbil är ju mycket enklare att ordna när du slipper kraven på mekanisk transmission.

   Frågan är om man skall vara modern och slopa 540rpm och bara ha 1000rpm?

   Radera
 14. Synd att de inte byggde färdigt bilen bara.

  SvaraRadera
 15. Och alla får betala: https://www.bytbil.com/nyheter/miljontals-far-hojd-elrakning-pa-grund-av-elbilar-18760

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om det var så för andra bolag också. Ju fler möjligheter till intäkt, desto svårare och jobbigare för bolaget.

   Radera
 16. Riktigt gediget hantverk, hon är duktig. Men den modellen är verkligen inte gjord för att bli en pickup, den var jätteful.

  Apropå inget, vad säger Lars om politikerna vill lägga över ansvaret för släckning av skogsbränder på försvarsmakten? Oklart om de ska få högre budget för detta.

  SvaraRadera
 17. USA.s mest sålda bil är år efter år en plockupp-bil, Ford F150. Vad är meningen med dessa flakbilar till ickeföretagare? Var ställer man sina matkassar och övrigt bagage? Öppet på flaket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att det är samma anledning som att alla svenskar köper kombi, oavsett om det behöver det eller inte.

   Radera
  2. Man kan fälla sätena i baksätet och använda det som bagageutrymme. Naturligtvis är det ytterst sällan genomsnittsbrukaren använder flaket. De flesta pickups används som våra småbilar, enda skillnaden är storlek och bränsleförbrukning...

   Radera
  3. 40-talisten: Kan det annars vara importtullarna på 25% för pick-up:er som USA har kanske. Lättare för amerikanska bilföretag att sätta överpriser på dessa fordon, och därmed mer intressant att sälja förstås.

   Radera
  4. @iblandekonomi - tittar du på de flesta småbilar har de redan rätt vertikal bakstam, och på de flesta mellanklassarna är kombi en rätt enkel karossändring som kostar 10 tusen för slutkund.

   Sedan tror jag kunderna kan bäst vad de behöver. Personligen bor jag i hus och då är kombi (med dragkrok) rätt användbart.

   Radera
  5. Du kan ju lägga ett lock på flaket så har du vädersäkert bagageutrymme. Men de flesta har nog matkassarna inne i hytten.

   I södern är det dock YTTERST vanligt att man har en kylbox model större på flaket, när man handlar kylvaror köper man även is och så fraktar man hem det i kylboxen. Alternativt fyller man helt enkelt kylboxen med is och billig öl.. De som vill visa sig extra patriotiska och fredsälskande har givetvis även ett gun rack bak på hytten. I en pickup utrustad med vapen, kall öl och beef jerkey finns det ingen situation du inte kan lösa.

   Radera
 18. Då väntar vi bara på den första eldrivna traktorn så att svenskt jordbruk kan fortsätta fungera om Sverige skulle sättas i blockad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Traktorer används mycket på fält och dessa flyttar sig inte så man skulle kunna installera kontaktledningar och köra trådtraktor. Har man lite marginal kanske man kan köra traktorn de dagar det blåser, även om skördearbetet kan vara tidskänsligt.

   Radera
  2. När man väl har en elmotor i traktorn är det nog lättare att också förse den med batteri än att göra investeringar i trådbunden infrastruktur.

   Laddningsstationer på fälten kanske kan vara värt investeringen i vissa fall. I alla fall så länge som batteriet inte håller hela dagen. Kanske löses bäst genom att ha färdigladdade batterier när till hands att byta med. Det kan säkert en bonde uttala sig bättre om.

   Radera