Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-06-23 10:31

Svensk myndighet: Göteborgarna mentalt odugligast i Sverige

Enligt svensk myndighetsstatistik är göteborgarna mentalt odugligast i Sverige, och hittas i bottenskiktet i såväl intelligens och allmänbegåvning, som i psyke och ledarskapsförmågor. Detta förklarar så mycket kring skitstaden Göteborgs politiker.
Rekryteringsmyndigheten, fd Pliktverket.
Det finns många spektakulärt idiotiska politiska projekt i Göteborg. Dit hör t ex Gobigas, Västlänken och linbanan, förutom den allmänna kulturen av nepotism, korruption och mutor. Dessutom är ju Göteborg en av Sveriges fulaste städer, och har upprepade gånger erhållit utmärkelsen sämst kollektivtrafik i Sverige i enkäter här på bloggen. Ett annat exempel var när man behövde tillsätta en konsultutredning för att döpa nya Gamla Ullevi till Gamla Ullevi.

Det finns egentligen ingenting som Göteborg kan göra rätt.

Så vad är förklaringen? Jo, det är helt enkelt fel på göteborgarna, generellt (statistik avser generella förhållanden, det finns alltid individuella undantag, så just du behöver inte ta det här personligt). Och den styrande församlingen i fullmäktige i Göteborgs kommun representerar förstås detta generella förhållande.

När bloggen ändå fått upp andan i Göteborgshatet, är det på sin plats att påminna om att göteborgarna är mentalt odugligast i Sverige enligt fd Pliktverkets (numera Rekryteringsmyndighetens) statistik från mönstringen under det gamla pappersförsvarets tid. 
Mönstringsresultat från 1996 per dåvarande län - begåvning, psyke, befälslämplighet. Källa: Pliktverket/Rekryteringsmyndigheten
På mönstringarna, som genomfördes på alla män förr i tiden, så hamnar dåvarande Göteborgs- och Bohuslän i botten när det gäller mentala förmågor. För år 1996 redovisas resultaten per län, vilket inte finns för andra år.

Man har absolut sämst psykisk funktionsförmåga i Sverige, med 4.5 av nio, där fem ska vara medel. Man har tredje lägst allmänbegåvning och intelligens i landet med 4.8, endast underträffat av gotlänningarna på och värmlänningarna på 4.7. Och man hittas i bottenskiktet när det gäller ledarskapsförmågor och befälslämplighet. Sammantaget får man lägst medel för mentala förmågor i Sverige, se graf ovan.

Absolut mest intelligenta i Sverige är man istället i Västerbotten, medan man har bäst psykisk funktionsförmåga i Jönköpings-, Kalmar- och Uppsala län.

Så det är inte konstigt att Göteborg sköts som det sköts. Politikerna är helt enkelt odugliga. Tyvärr är Göteborg Sveriges näst största stad, och har därmed mer pengar att röra sig med, så denna oduglighet översätts till stora misstag.

Det finns säkert något positivt att säga om Göteborg. Jag kan bara inte komma på vad.

Härnäst kanske man ska beröra vad den göteborgska begåvningsnivån har presterat musikaliskt och konstnärligt. Finns det ens några artister från Göteborg, egentligen? Behöver man nämna Håkan Hellström, eller är det att sparka på en stad som redan ligger?

57 kommentarer:

 1. Tur det där gällde den utsatta minoriteten Göteborgare. Annars kanske du blivit internerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vill ju gärna läsa bloggen menar jag bara...

   Radera
 2. Dags att gräva upp den gamla teorin att föroreningar och framförallt blyförgiftning minskar intelligens och försämrar psyket? Jämfört med många andra svenska städer har Göteborg en rätt usel planering med bebyggelsen i en gryta och hamn och tunga industrier i vindriktningen mot stan.

  SvaraRadera
 3. Hahahahha, jäklar vilket hate mot GBG :D Du är verkligen inte nöjd med staden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge folk börjar förakta Håkans musik är jag nöjd. Men vad slags musiker kan man förvänta sig komma fr kloakstaden.

   Radera
 4. Är det här ett exempel på sådant där näthat som man hör så mycket om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte om man tar det på en nordisk eller nationell nivå.
   Iblan kan man gå så långt som på Europeisk nivå.

   Men att peka på sådana här skillnader globalt är inte socialt accepterat.

   Det finns alltså en social konstruktion som förhindrar det.

   Radera
  2. Vi kan ju fråga näthatsgranskaren. Fast jag gissar att svaret är nej.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här handlar om Göteborg. Vill du ägna dig åt rasserier finns det andra sajter du kan vända dig till och få ryggdunkningar.

   Radera
 6. När jag skriver "musiker från" på google så föreslås göteborg överst som nästa ord. Är det för att jag bor i GBG eller är det Cornus förtjänst, kan man undra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen för att du bor i Göteborg eller läser extremt mycket cornucopia. Jag får upp Luleå, Boden och Dalarna(?) som förslag.

   Radera
  2. Hehe, jag får upp (i sjunkande ordning) Göteborg, Norrland, Borås, Dalarna och... Leipzig! :D

   Radera
  3. Jag fick Leipzig som första! Sen Dalarna och GBG på tredje plats. Är från Skåne så den tyckte väl att jag hade mer nytta av Leipzig än de andra...

   Radera
 7. Blir lite nyfiken på hur det ser ut andra år än 1996 men ska inte googla sönder en bra cherrypicking.

  SvaraRadera
 8. Du glömde kamelcentret, dom hundratals "kommunikatörerna", biltvätten för tiotals miljoner på Götaplatsen, mm etc osv

  https://www.youtube.com/watch?v=EK9I4fK8GxE

  SvaraRadera
 9. Roffe Ruff är helt ok. Och Pst/Q:s vers i "Jag sköt Palme" är det få rappare som överträffar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska rappare ... hjälp.

   Radera
  2. Även Roffe verkar ju hyfsat trött på GBG och speciellt "det händer i Majorna" Fullt förståeligt.

   Radera
 10. Intressant att Gotland ligger lågt i begåvning och högt i befälslämplighet.

  SvaraRadera
 11. Minns ni göteborgaren som flyttade från Angered till Tjörn för att komma närmare sin bror i New York?

  SvaraRadera
 12. Odugliga kommunpolitiker duger endast till att driva bort dugliga människor från kommunen.

  SvaraRadera
 13. Men alla är väl lika mycket värda ? Eller hur är det ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt konventioner och lagar ja. Men ekonomiskt nej. Skulle jag köpa en tjänst av ett företag så skulle jag betala mer för en begåvad människa.

   Radera
 14. "Det finns säkert något positivt att säga om Göteborg." Det skulle väl vara på barnslighet i så fall. Revyer och föreställningar brukar de lyckas med och sedan har vi ju Liseberg.

  SvaraRadera
 15. Älskar dessa inlägg. Ser fram emot uppföljningen om Stockholm och Malmö. Ta en romantisk helg med frugan på Yasuragi sen åk stressad mot något möte i Uppsala kl 08 måndag morgon via Södra Länken och Essingeleden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan varit på Yasuragi, och även testat rusningstrafiken i Stockholm. Men den läggs iaf inte om en gång i månaden.

   Radera
  2. Och Malmö har inga trafikproblem att tala om.

   Radera
  3. Trafiken mellan malmö lund, malmö Helsingborg var dock rätt hopplös när jag bodde där

   Radera
  4. Dock inte i närheten av essinge-kön eller södertäljeproppen o liknande...

   Radera
 16. Detta är tredje hatinlägget idag mot Göteborg. Som sann Göteborgare är jag KRENNKT!

  Som jag skrev kan man ansluta tällefånen med Apple Car Play när man navigerar i den underbara staden....

  Sedan håller jag med om att Göteborg tyvärr glidit ner i en korruptionskultur, troligtvis för att vänstern suttit så länge och det nya styret inte hunnit rensa ut. Var det Patton som kritiserades för att efter krigsslutet ha alltför många civilanställda tyskar med spasmisk sjukdom i högerarmen och svarade "-Jag kommer att rensa ut dom när jag får kompetent personal utan spasmer".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Apple Car Play i min gamla fossilrishög. Den ger ingen möjlighet att söka efter information på nätet, utan bara kartor (som inte är uppdaterade med senaste trafikomläggningarna).

   I Teslans har jag dock webläsare, men det är inte möjligt att trafiksäkert pilla med den i stadstrafik, vilket du borde förstå om du har körkort.

   Radera
  2. Som göteborgare kanske jag är för efterbliven att förstå följande så herr bloggare kanske kan hjälpa till i sin oändliga vishet: Kan kan dra kausala samband mellan att Göteborg tydligen är en efterbliven stad med att det även är en vänsterbliven stad?

   Radera
  3. Ok, så Teslan har inte röstsökning? Och hey Siri fungerar inte I bilen? Jag har överskattat äpplet.

   Har för övrigt haft körkort för mc sedan 1981 och bil sedan 1982. Är dock så gammal dags att jag läser in mig på anfallsmålet innan stormning och printar även ut aktuella kartor och annan information på papper.

   Har hittills aldrig ägt en bil med Bluetooth eller navigation. Går ju att stanna om man måste söka i telefonen.

   Radera
  4. Antar att du trollar, Anders, för du är väl inte dum i huvudet på riktigt.

   Siri kan inte visa websidor från Göteborgs kommun som berättar vilka vägar som stängrs av. Kartsystemet är inte uppdaterat med avstängningarna, så att be om röststyrd navigering kvittar.

   Samma gäller Teslan, som också har röststyrning. När kartorna inte är uppaterade med senaste veckans avspärrningar kvittar det.

   Och nej, det går inte att stanna på trafikleder med stoppförbud, t ex när man skickas upp till Göta Älvbron utan förvarning.

   Avslutar diskussionen, ty det är inte värt att diskutera med någon som trollar.

   Radera
 17. Vet inte hur mycket man skall bry sig om dessa tester. Jag är ju dokumenterat galen och mig ville ju de ha till befäl.

  SvaraRadera
 18. Står i bilkö på E6 norrgående, i höjd med Mölndal. Blir omkörd av gubbe på cykel som accelerar upp för påfartsrampen ut mot motorvägen.

  Only in Göteborg.

  SvaraRadera
 19. Förlåt, jag sänkte Gbg rätt mycket när jag flyttade norrut till... hmm... Bohuslän. =/

  SvaraRadera
 20. Kul inlägg, mera av sånt 😉

  SvaraRadera
 21. Ja, men något positivt finns det väl att säga om Göteborg? En hel del komiker kommer väl därifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte Babben Larsson från Göteborg?

   Radera
 22. Mmmmm, har spenderat mycket tid i Marks kommun......
  Ganska så gott om inavlade glosögda, flaxörons banjospelande individer där mor och far förmodligen är bror och syster med varandra...........
  Ha ha ha ha ha, lite skämt (eller inte?)..... Ha ha ha.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod och visa statistiken.

   Radera
  2. Bara att räkna procentandelen invånare med sex eller fler fingrar på varje hand...

   Radera
  3. Varsågod, visa siffrorna.

   Radera
 23. Göteborg är Sveriges oomtvistade rockhuvudstad med band som In Flames, At the Gates, LOK, The Haunted, Dark Tranquility, Avatar etc etc. Att herr bloggare är musikaliskt efterbliven och lyssnar på Kent är ingen ursäkt att ha missat att varje stort internationellt band med självaktning spelar i Göteborg hellre än i Stockholm på sina turnéer.

  Andra Göteborgsexporter är ju t.ex Laleh, Ace of Base, Freddie Wadling, Hammerfall, Soundtrack of our lives. För gamla stötar som bloggaren kom även The Spotnicks och Tages från Göteborg. Over and out.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var klasskamrat med en av sönerna till sångaren i Spotnicks. Har pillat på scenkläderna etc. Känns väl lite ålderdomliga meriter kanske, de var redan ute på 80-talet.

   Dock har du rätt i att Ullevi är Sveriges Bästa Rockarena (TM). Både varit på Foo Fighters, The Wall, U2, Pink Floyd x2 mm där. Det får man väl ge Göteborg. Fast nu ska de riva Nya Ullevi tydligen och bygga en ny arena.

   Radera
  2. Är för ung för Tages jag med men något sinne för lokalmusikhistoria får man ju ha!

   Ullevi är en riktigt bra livearena där man sett många giganter och fler lär det bli. Mig veterligen så har det aldrig varit på tapeten att knuffa omkull Ullevi, däremot vill ju politikerna (men ändå inte) bygga en ersättare till Scandinavium och på kuppen riva Svenska mässan, Valhallabadet och lite av varje i samma område för en ny multiarena. Dom vill ju dock inte betala för denna idé, så det verkar som om att Evenemangstråket (TM) kommer fortsätta vara lika tragiskt tråkigt som det alltid varit, även om nya byggnader knappast hade gjort det roligare.

   Göteborg är staden där planer bordläggs i 20 år vilket i sin tur låter prima områden (Frihamnen och tidigare hela Norra Älvstranden och nu Stenpiren/Södra Älvstranden) stå tomma och övergivna i decennier som ett monument över fornstora dar när bananstockarna dansade över kajerna och fartygsmuskedunder så som Nai Genoa sakta gled ut i fostervattnet under Älvsborgsbron.

   Man blir så trött.

   Radera
  3. Riva Svenska Mässan. Gratulerar. Det blir dödsstöten för Göteborg som evenemangsstad.

   Radera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. Staplarna ger ett väldigt överdrivet intryck av skillnaderna. Från 4 och uppåt.

  SvaraRadera
 26. Nu är det ju så att bloggägaren själv är en del av Göteborgsregionen. Smittan lär ju även ha nått kranskommunerna och dess invånare....

  SvaraRadera
 27. Är allt detta resultatet av någon slags knyta-näven-i-fickan-road-rage för att du inte kunde köra till tåget härom dagen?

  Är detta Ditt "Falling Down"-moment?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart. Blev inspirerad. Börjar tröttna nu dock.

   Radera
 28. Göteborg är dock känt för sin fina hårdrockskultur.
  Jag har träffat australiensare som aldrig varit i Sverige men ändå kände till Gothenburg rock som en grej inom hårdrocksvärlden.

  Sen ska man inte förakta Laleh, Papa Dee, Arvingarna och The Spotnicks.

  SvaraRadera