Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-06-23 20:05

Har du semester i sommar, och i så fall vilka veckor?

Dags för den årliga semesterenkäten, så jag kan ha koll på när trafiken återställer sig till normalt. Enkät nedan.
Midsommar i ryska gruvstaden Barentsburg på Svalbard.
Under sommaren dyker trafiken, eftersom större delen av besöken till bloggen sker arbetstid vardagar. Jag fortsätter förstås att blogga som vanligt, och kommer bland annat att posta från Almedalsveckan söndag - onsdag. Noterar att trafiken redan dykt, så jag förmodar att många går på semester med start midsommar.

Däremot är det ändå intressant för mig att se när ni som läsare har semester. Svara nedan.

17 kommentarer:

 1. Du vet vad man säger, no rest for the wicked.

  SvaraRadera
 2. Vad är semester? Egentligen.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Om besöken mest sker på arbetstid måste du vara opopulär bland arbetsgivare över hela landet : ). När har du själv semester? Antar att tidigare inlägg kommet då. De var mindre intressanta sist.

  SvaraRadera
 5. Som anställd inom verkstadsindustrin och fackligt ansluten inom IG Metall har jag självklart sommarsemester. Är man från Göteborg håller man på de fackliga traditionerna.

  SvaraRadera
 6. Kommer fortsätta besöka blogg under semestern. Men om det inte kommer ett inlägg på länge som jag vill läsa, då kanske jag tar en paus

  SvaraRadera
 7. Gick barn i maj så kombinerad semester och pappaledighet till 31 augusti, aldrig varit ledig mer än två veckor annars.
  Trevligt det där att man kan vara hemma utan ersättning tills de fyller 18 månader 🙂

  SvaraRadera
 8. Som pensionär har man chanser till semesteraktiviteter som bara begränsas av levnadskostnaderna kontra pensionen. Marocko, Spanien, Grekland, Italien, Belgien ... i år. Nästa år blir det andra bullar av om hälsan står bi ...

  SvaraRadera
 9. Min semester är på vintern. Det alternativet finns inte med.

  SvaraRadera
 10. Gigjobbare med timanställning så jag har väl egentligen varken semester eller är anställd.

  SvaraRadera
 11. 5 veckors semester, men uppger inte vilka. Säkerhetstänk...

  SvaraRadera
 12. 4 veckors semester som drygas ut till 6 veckor till genom föräldraledighet. Fortsätter slaviskt att läsa bloggen även under ledigheten, man måste ju gå på muggen även på fritiden.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det är konstigt med 4 veckor som alla få lägga på samma tid, svenska skjukvård bestraffa även alla som inte lägga sin semster på samma sommartid, garanterad extra pengar när regionen få köpa semster tillbaka, chefer ska har möjlighet at säga nej som i tyskland och bara dom som har barn och själ ska har semster under sommartid tycker jag, de andra kan endå använda billigare tider under året som de flesta vill endå men man är ju dumm at inte ansöker om semester samtididgt. Vissa gnällyrken få långt för mycket uppmerksamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sommar perioden är så kort i Sverige, högsommar är enbart 4-6 veckor och alla vill såklart vara lediga då.

   Fast i och med ökat resande så har svenska folkets semester blivit mer utspritt än vad det var tidigare under t.ex. 70/80-talet. Man behöver inte resa till Bali, Hawaii, Maldiverna, Florida, Västindien i juli, det kan man lika gärna förläggga på andra månader på året.

   Radera
 14. Som frekvent besökare i Barentsburg under den här tiden på året har jag lite svårt att tro att bilden skulle vara tagen på midsommar. Den är högst sannolikt tagen ett par veckor tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några dagar innan midsommar 2017. Ska kolla exakt datum

   Radera
  2. 17:e juni 2017 klockan 13:36

   Radera