Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2019-06-28 13:13

Bästa börsvåren på 20 år

TT rapporterar att vårens uppgång (i svenska kronor) på Stockholmsbörsen är den bästa sedan 1998. Fast i internationell köpkraft blir det förstås lite annorlunda.
Årschart OMXS30.
Börsen har alltså stigit på den fallande kronan, trots alla signaler om inbromsning i konjunkturen både i Sverige och internationellt.

Så var det med den saken. Det hela torde innebära en desto större och brutalare nedsida när väl verkligheten knackar på.

Kom ihåg att ni inte tagit en vinst förrän ni faktiskt omsatt den till något utanför marknaderna, om ni nu inte anser att siffror på en skärm är ett självändamål.

Detta inlägg är det första som körs med den nya vitlistefunktionen för kommentarer. Din kommentar kan alltså raderas inom i snitt en minut om du inte tidigare vitlistats. Skriv oavsett kvalitativa kommentarer för att öka möjligheten till vitlistning.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Kronan har försvagats med i skrivande stund hela 3% sen årsskiftet mot både dollar och euro. Så det blir en fin avkastning i svenska börsplaceringar alldeles oavsett hur man räknar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja Sverige och Venezuela. Våra folk har mycket gemensamt. Bägge njuter av valutaförsvagningar men skillnaden är att Venezuela överpresterar det lågpresterande gamla tröga maskineriet Svea Rostriket genom att avkasta YTD 935%.

   Radera
 2. Från det godtyckliga datumet 1e januari. Varför bry sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och för att de som har fel sagt att det ska sluta på minus i år.

   (det är ju ändå så varmt och skönt ute så jag tror inte att jag kommer att frysa om den fastän hakan sticker ut ganska mycket)

   Radera
 3. OMXSPI i skrivandes stund via DI: +16,8%

  Dollarpris: 1 jan, c:a 9,10; idag: c:a 9,28 (-1,9%)
  Guldpris: 1 jan, c:a $1283; idag: c:a $1413. (-8%)

  Så kronan denominerad i guldpris, sammantaget -9,9%.
  Och därmed OMXSPI i guld: +5,3%

  Inte så illa.

  SvaraRadera
 4. Handelsavtal mellan USA och Kina och sen räntesänkning av FED så är man på mindre ogrön kvist till hösten.

  SvaraRadera
 5. "en desto större och brutalare nedsida"

  Nej du, den kan som mest bli 100 procent. Absolut ingenting mera. Aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan den visst om man ställer ut warranter. Finns ingen gräns för hur mycket du kan förlora på cfd.

   Radera
 6. Min strategi med försiktighet mot börsen med Likvider, månadsparande, ränta/hedgefonder, trading har hittills i år gett 11% avkastning.

  SvaraRadera
 7. Är inte riktigt med på varför en svag krona skulle göra nedgången ännu mer brutal när den väl kommer? Går det inte lika gärna att resonera tvärt om, att en svagare krona minskar fallhöjden om nu inte kronas värde också justeras kraftigt vid en börskorrektion?

  SvaraRadera