Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-06-14 17:51

Barnförbjudet fredagsmys!

Dags för barnförbjudet fredagsmys igen. Är du under 25 år får du inte läsa vidare, utan klickar lämpligen bort dig till någon annan sajt istället, t ex den här. Övriga kan fortsätta nedan.
Vin till maten.
Mitt vin Preparatus Supervivet lämpar sig inte bara för lagring, utan även som dryck till grillad mat.

För många är grillsäsongen igång, och mitt franska Côtes du Rhône-vin Preparatus Supervivet, från Domain Roche, på druvorna Grenache, Syrah och Carignan passar till grillad mat på olika former av kött.

Ovan ser jag lagat en pepprad och havssaltad grillad Dalsjöfors-entrecôte, serverad med grillad sparris, och en parmesanbearnaise. Snabbt, gott och lättlagat. Riv ner parmesan i valfri (eller egen) bearnaisesås. Pensla sparrisen med smält smör innan de läggs på grillen, och pensla återigen med smält smör och strö över lite havssalt i flingor innan serveringen.

Preparatus Supervivet finns i Systembolagets beställningssortiment, och kan beställas på Systembolagets hemsida till din utvalda butik eller ombud. Det går också att få din beställning hemkörd av Systembolaget om du bor i någon av de områden som omfattas av den tjänsten. Minsta beställning av Preparatus Supervivet  är sex flaskor, och man med fördel kan lagra flaskorna några år, då de vinner på lagring, om man inte vill dricka upp vinet till grillad mat under sommaren.

Ha ett fortsatt trevligt fredagsmys!

31 kommentarer:

 1. Passar den till Denniskorv direkt ur paketet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte provat. Brukar inte typ blandsaft passa bättre till sådant?

   Radera
  2. Det beror ju på vad den späds med. Fast egentligen är det ju en kuggfråga, kall denniskorv passar med allt. Trevlig kväll!

   Radera
  3. Visste ni att det inte är den riktige Dennis the menace på paketet utan en usel kopia? Scan har aldrig betalat en spänn till Hank Ketcham.

   Radera
  4. Blandsaft, sockerdricka och chateau de la garage i lika delar.
   Passar vilken fredagskväll som helst. Med och utan denniskorv.
   Jag kan även sälja sura jävla småländska vindruvor, matt blåaktiga.
   Mognar vid pass skolstart om man får tro fåglarna.
   Provade en gång att jäsa av dom men det gick sådär, blev tvungen att koka dom istället.(före Schengen, så det är preskiberat) Det gick inte heller att dricka utan blandsaft...
   Jag litar blint på Lars och ska faktiskt beställa en låda för uppmuntran.
   ac/dc och rödtjut däremot.. var ju fullständigt omöjligt att uppmuntra, ben dover kan möjligen få till terminologin för det skamgreppet.
   Hej hopp!
   Behöver jag få ångest för inlägget imorgon så ber jag om ursäkt i förskott.

   Radera
  5. Ketcham, är det nån sorts irr-produkt?

   Radera
  6. Blandsaft med renat kan jag tyvärr vittna om ger krälande till porslinsstol.

   Radera
 2. Länk två "Kan beställas..." funkar inte för mig

  SvaraRadera
 3. Rekommenderas starkt! speciellt 2017! Bland de bättre viner jag druckit :)

  SvaraRadera
 4. Blir extra stolt eftersom jag jobbar för Dalsjöfors.
  Hoppas det smakade......

  SvaraRadera
 5. Hemslaktad belted galloway för min del.
  Råbiff som förrätt.
  Eftersom köttet är så mört tänkter jag testa att grilla centimetertjocka skivor av rostbiff.

  SvaraRadera
 6. Verkar lite GI-inspirerat.

  SvaraRadera
 7. Ikväll äter jag vita bönor ur burken som sköljs ned med Cuba Cola. Är annars förtjust i Lammkött som jag tycker är godare än nötkött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klimatförstörare! Lammkött är ju det värsta ur CO2-synpunkt, beroende på lammens ineffektiva matsmältning. Näst sämst är kossor, sen grisar, och minst dåligt är kyckling. Å andra sidan håller jag med att lammkött är det bästa, speciellt lambracks. Fabrikskyckling kan knappt räknas som mat längre, svampigt och torrt.

   Radera
  2. Håll du dig till grillade syrsor du.
   Smakar inte alls som kyckling.

   Radera
  3. Nej gräshoppor ska friteras.

   Radera
  4. Undviker skaldjur och föredrar som sagt lammkött.

   Radera
  5. Brukar baxa några Lamm om året och stoppa i frysen. Lasso funkar bra efter lite träning.

   Radera
 8. Föredrar tunga spanska eller sydafrikanska, en smaksak förstås. Har en halv låda på lager, kan det vara lämpligt att låta den ligga 3-5 år eller behöver den mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter 3-5 år är placeboeffekten på topp och vinet smakar då som bäst, speciellt om det var dyrt i inköp.

   Radera
  2. Tack för konsumentinfon Cornu. Jag lugnar mig några år och ser om vinet då övervinner nocebon från det färska vinet.

   Svinto: Man dömer andra efter sig själv. Right?

   Radera
  3. Jag dömer inte. Placeboeffekten är verklig och har mätts i hjärnan. Den är lite som woodoo, men fungerar, på riktigt. Typiskt 30% förbättring kan den ge. Icke att förakta.

   Radera
  4. Det är därför man använder dubbelblinda försök för att utvärdera medicin, varken försökspersonerna eller försöksledarna vet vilka som får vad, just för att undvika placeboeffektens inverkan. Men placeboeffekten är allestädes närvarande, även för ädla drycker, vilket även det visats i studier.

   Radera
  5. Dubbelblindtest? Då kan jag rekommendera chateau la gbdcrwx, tilltäckligt med metsnol för att göra dig dubbelt blind.

   Radera
  6. Bara googla på "placebo whine" så får ni veta sanningen.

   Radera
  7. Kan tipsa om PNAS/Plassmann et.al; Marketing actions can modulate neural representations of experienced pleasantness. För min egen del missade nog detta försök av Lars till marknadsföring helt målet. Jag blev mer negativt inställd till produkten och fick väsentligt minskad lust att själv pröva den eller rekommendera den till andra.

   Radera
 9. Sorry Lars, men den där bilden du har bryter ganska klart mot reglerna för marknadsföring av alkohol, Alkohollagen 7 kap. 5 §. Endast varan, varumärket, eller ingridienser får visas i bild (bort med käket alltså). Vill minnas från exemplen i kurslitteraturen att myndigheterna tillämpar det där väldigt strikt. Ta bort den innan nån haverist anmäler dig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäller kommersiella reklamannonser. Det här är ett blogginlägg. Därav behövs det inte heller informeras om alkohols skadeverkningar eller anges alkoholhalten 14.5%.

   Radera
 10. Vi drack en av dina flaskor igår. Den fick bli sällskapsdryck efter maten och fungerade utmärkt till det.

  SvaraRadera