Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-06-25 12:17

Årets Almedalsvecka - framträder hos SOS Alarm och Fastighetsvärlden på tisdag

På söndag drar årets Almedalsvecka igång på Gotland. Själv framträder jag med ett specialskrivet krisscenario för en panel hos SOS Alarm på tisdagen 10:00 och kör en kort föreläsning om prepping på Fastighetsvärldens mingel 16:00. Bägge är i mån om plats öppna för allmänheten.
Operatör från USA:s Diplomatic Security Service (DSS) mitt emot amerikanska ambassadens 4:e julifirande under Almedalsveckan 2016. Ett av många foton tagna som research för min roman Höstsol, som jag började skriva samma sommar. DSS är t ex kända från angreppet mot USA:s ambassad i Benghazi 2012, även skildrat i filmen 13 hours.
Jag (Lars Wilderäng) håller alltså i ett specialskrivet eskalerande krisscenario för en panel hos SOS Alarm i Almedalen tisdag nästa vecka 10:00. Jag skildrar en en kris under en fiktiv Almedalsvecka, och panelen berättar om myndigheternas åtgärder. Evenemanget hålls i Blåljustältet på Skeppsbron H95. I panelen sitter Länsstyrelsen Gotland, MSB, polischefen från Gotland och SOS Alarm. Blir väldigt intressant, även om jag fått korta ner scenariotexten något då seminariet bara är på en timma.

Evenemanget är öppet för allmänheten.

Senare på tisdagen håller jag en kort preppingföreläsning som underhållning till Fastighetsvärldens mingel klockan 16:00 - 16:30, på Tage Cervins gata 3C och The Labyrint-trädgården. Evenemanget är öppet för allmänheten i mån av plats.


I övrigt kan ni riskera snubbla på mig någonstans i Visby. Var inte rädda för att säga hej. Vill ni bjuda in mig till något evenemang så går det bra att höra av sig, så får vi se om det går att pussla ihop kalendrar.

8 kommentarer:

 1. Kul. Är detta något du kommer publicera i skrift?
  Skulle vara kul läsning för oss i branchen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka posta den ej avkortade (lite mer litterära) versionen i ett blogginlägg senare nästa vecka. Är bara några A4.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Nice. Ser jag fram emot

   Radera
 2. Spännande! Vet du om någon kanal sänder dina framföranden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller läggs upp på nätet. Du kan kanske påverka, Lars?

   Radera
 3. Hittade svaret:
  https://www.sosalarm.se/pressrum/pressmeddelanden/2019/hundratals-forgiftade-i-almedalen--hur-agerar-vi/

  SvaraRadera
 4. Storstockhoms brandförsvars youtubkanal Alltså :)

  SvaraRadera