Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-06-30 23:49

Almedalensvecka 2019: Några av söndagens foton

Det har varit en upptagen dag, många bra möten och spontant nätverkande, så det har inte blivit så mycket skrivet. Nedan följer lite av dagens fotoskörd till bloggens bildbank, i brist på annat.
Herr författar- och bloggarjäveln fångades själv på bild av en läsare.
Många möten som ssagt, inklusive med Sveriges ledande personer inom olika områden, inklusive pyro och väldigt särskilda personer, som går runt i civila kläder i ett Almedalen med spontant upplevt mycket högre säkerhet än tidigare.

Utöver möten, framträdanden och informationsinhämtning, så brukar jag försöka ta foton på politiska och kulturella personer, som kan vara bra för framtida artiklar på bloggen. Ibland till personskyddets måttliga förtjusning. Jag undvek att ta foto på superkändisen, som tydligen har fått bebis, pga väldigt off topic, plus bebis.

Lite foton på olika celebriteter för framtida bruk nedan.
Herr talman till vänster.
Herr språkrör.
Herr avhoppad EU-parlamentariker med nybildat grönt partialternativ.
Generisk bildbanksbild om man vill illustrera samarbete eller konfliktyta mellan Kustbevaktningen och Polismyndigheten.
Från staden som gav oss Kränku, kommer nu även Fårk.

33 kommentarer:

 1. Bolund talade sig varm om delningsekonomin, inget fel med den, men vad han inte verkar förstå är att det är få regleringar och starkt skydd av äganderätten som gör den möjlig.

  Om vi tar elskotrar, som har exploderat i Stockholm de senaste 12 månaderna. Utan ägare så finns det ingen som tar ansvar, t.ex fraktar hem dem för laddning och lagning. I ett land med svagt skydd av äganderätten så hade de stulits. I Storbrittanien är elskotrar olagliga pga en 180 år gammal lag som säger att de måste registreras och beskattas.

  Samma sak gäller för uthyrning av bostäder eller dela bil för taxiresor. Det är kapitalism, starkt skydd för äganderätt och frihet att byta varor/tjänster, som behövs.

  Att elbilar är på frammarch beror på kapitalister i USA, inte någon miljöpartistisk politik här. Möjlighet att ackumulera kapital är helt centralt. Hade Elon Musk inte kunnat sälja Paypal till en stor profit (som han fått behålla en stor andel av) så hade Tesla inte funnits idag.

  Avskaffa bolags- och kapitalinkomstskatt om ni vill snabba upp utvecklingen.

  När det gäller Bolunds miljöpolitik är den helt baklänges. Man är emot ren kärnkraft och för biobränslen (som släpper en massa skit).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Biobränsle?
   Som skogsägare får du bättre betalt om virket går till pappersmassa.

   Radera
  2. Det kommer nog Bolund sätta stopp för.

   Noterade också att Bolund skrämdes med att om Grönlands polarisar smälter så kommer havsytan på världshaven att stiga med sju meter. Vad han "glömde" säga är att det kommer ta flera hundra år innan så sker.

   Han låtsade sen som värmeböljan i södra Europa vore en klimatförädring iställer för en väderförändring.

   Annie Lööf har nog hittat sin överman när det gäller att ljuga och förvilla

   Radera
  3. Vill bara påpeka att de specialbyggda elsparkcyklarna ägs av några olika sinsemellan konkurrerande företag, som samlar in dem på natten och laddar dem, och byter ut trasiga. Kostar 90 öre per minut att använda dem. Att cyklarna inte stjäls beror förmodligen på att de nog kräver omfattande meckning för att få den att fungera utan att betala. Dessutom, om man nu lyckas med det så kan någon annan komma och ta den så fort man ställer ifrån sig den, vilket är principen för hur de används.

   Radera
  4. "Att cyklarna inte stjäls beror förmodligen på att de nog kräver omfattande meckning för att få den att fungera utan att betala"

   Är rätt säker på att om man provar elscootrar i ett afrikanskt land med svagt skydd av äganderätten så skulle de snabbt plockas sönder.

   Skulle någon starta en business här som går ut på att stjäls elscootrar, så skulle elscotterföretagen ringa polisen och sen skulle de dyka upp och stänga ner verksamheten.

   Exakt hur de stulna elscootrarna skulle återsäljas, styckas etc kan diskuteras, men det skulle ske om inte äganderätten skyddas.

   Radera
  5. Så det du säger är att om vi inte privatiserar vägarna, så kommer någon att riva upp asfalten och lyktstolparna och sälja dem?

   Radera
  6. SäS: Vi får se hur det går med elscooterexperimentet, men nu verkar företagen betala för att nån går runt och samlar ihop scootrarna på natten och laddar upp dem. Det verkar fungera hyggligt. Kommer säkert fortsätta med delade varor och tjänster framöver, bilpooler tex.

   Radera
  7. Det som behövs är en smidig bärsele så man kan bära scootern på ryggen plus att vikten måste hållas nere.

   Radera
  8. "Om vi tar elskotrar, som har exploderat i Stockholm de senaste 12 månaderna. Utan ägare så finns det ingen som tar ansvar, t.ex fraktar hem dem för laddning och lagning. "

   Så var är det som ägandet brister? För jag tycker det inte verkar finnas någon som tar ansvar, t.ex. fraktar hem dem. Istället står de slängda här och där mitt på cykelvägen.

   På det sättet det sköts så skulle det nog göra gott att förbjuda dylika leksaker.

   Radera
  9. Det är redan någon som stjäl ledningar, kyrktak och stuprör i koppar. Löjligt låga straff och en överbelastad polis håller affärerna igång för kabelbrännarna.

   Radera
  10. "Så var är det som ägandet brister?"

   Sverige har ett starkt skydd av äganderätten.

   "För jag tycker det inte verkar finnas någon som tar ansvar, t.ex. fraktar hem dem. Istället står de slängda här och där mitt på cykelvägen."

   Nu pratar du om vägarna, inte elscootrarna. Vägarna i stadsmiljö ägs av staten/kommunen och de har inga ekonomiska incitament att hålla ordning och reda.

   Radera
  11. Så du menar att det är staten/kommunen som förväntas ombesörja upphämtining av skotrar för laddning och lagning?

   Men jo, jag pratar om skotrarna för det är de som står och skräpar lite var stans. Men antagligen är det väghållarens fel att de står och skräpar där...

   Radera
  12. "Så du menar att det är staten/kommunen som förväntas ombesörja upphämtining av skotrar för laddning och lagning?"

   Nä.

   "Men jo, jag pratar om skotrarna för det är de som står och skräpar lite var stans. Men antagligen är det väghållarens fel att de står och skräpar där..."

   Nä, men om man äger en resurs, så har man ekonomiska incitament att ta hand om resursen, annars minskar den i värde.

   Säg att ett privat företag äger ett parkeringshus och någon ställer elscootrar så inte bilar kan parkera. Ja, då förlorar de pengar. Det ligger därför i deras intresse att se till att så inte sker, t.ex. genom att sätta upp regler för vad man får göra på deras egendom. Om de inte lyder, så kan de avvisas (mha rättsväsende om så behövs).

   Radera
  13. Åh, så du menar att det är polisen som felar alltså?

   Radera
  14. "Åh, så du menar att det är polisen som felar alltså?"

   Nä.

   Kanske dags att sluta med halmgubbarna där jag ska "mena saker"

   Radera
  15. Det är inte halmgubbe, det är bara mina försök att försöka tolka vad du m

   Radera
  16. Menar. Uppenbarligen var det inte ägarens som förväntas samla upp dem för laddning och reparationer. För anledningen till att det inte görs av någon skulle vara pga att det är statliga vägar de står på. Sen förtydligade du tydligen att markägaren skulle göra det med ordningsmakten hjälp.

   Du får gärna förtydliga vad du menar. I brist på det får jag ju fortsätta att gissa...

   Radera
  17. Man får göra vad man vill med sin egendom.

   Men äger man något så skapas (ekonomiska) incitament att ta ansvar för resursen. De som äger elscootrarna ser liten poäng att de är oladdade och trasiga, därför samlar de in dem, så kan de tjäna mer pengar. Bygger du en väg och har en vägavgift, så kommer du se till att vägen fungerar. Annars kommer ingen vilja köra på den och din investering har varit förgäves.

   Menar varken mer eller mindre.

   Skydd av privat äganderätt och möjighet att utbyta varor/tjänster (kapitalism) är en grundbult i delningsekonomin.

   Radera
  18. Du får ha dina teorier, men jag noterar att teorin om att de skulle ta ansvar rimmar dåligt med verkligheten.

   Skotrar ligger ju slängda och uppställda lite hur som helst. Och din försvar för din teori verkar landa i att det är väghållarens ansvar att tillsammans med ordningsmakten se till att skotrarna inte står/ligger i vägen...

   Radera
  19. "Du får ha dina teorier, men jag noterar att teorin om att de skulle ta ansvar rimmar dåligt med verkligheten. "

   Staten har inget ekonomiskt incitament att se till att elscootrar inte är i vägen. De tar betalt via skatten. Om du inte betalar, blir du kastad i fängelse. De behöver inte bry sig om kunderna.

   Ställer du saker i vägen i ett privat parkeringshus (med avgifter), så kommer ägarna ha incitament att fixa situationen.

   Radera
  20. ...och om man tolkar dig som du skriver så kallar du det för halmgubbe...

   (Finns liksom inget att tillägga)

   Radera
 2. Jag gissar att lillfingret är rejält överdrivet på första fotot.
  Har inte bekräftat det, men tydligen kom vanan att sticka ut lillfingret när man håller ett vinglas, från franska hovet under 1700-talet. De var så nerlusade med syfilis på hovet, eftersom alla låg med varann. Syffe ger tydligen stela leder, därav fingret, vilket plockades upp av den oanade pöbeln.

  Som sagt, har aldrig brytt mig om att bekräfta det, men låter rimligt 😊

  Så, flott värre helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @skatt är stöld

   https://www.google.com/amp/s/www.wikitribune.com/wt/news/article/70039/%3famp=1

   Jag vill också leva i din fantasivärld.

   Radera
  2. @anonymous

   1. Konfiskera pengar från näringslivet
   2. Ge tillbaka en del av pengarna i form av "bidrag"
   3. Förklara att utveckling är omöjlig utan statens "bidrag", och att vi har staten att tacka för allt?

   Vem är det som lever i en fantasivärld?

   Radera
  3. Se där, lägre skatt gör att folk snabbare kan köpa miljövänligare bilar.

   Tänk om vi kunde lämna EU, då skulle vi även slippa 10% tull på amerikanska bilar. Lägg sen till avskaffad moms och omställningen kam ske ännu snabbare.

   På Kuba kör man dock fortfarande runt i avgasspyende bilar sedan 50-talet. De kör på det miljöpartistiska spåret med oändlig reparation och nolltillväxt, iställer för teknikutveckling och kapitalism.

   Radera
 3. Ja nu frotterar sig bloggaren med eliterna. Jag hoppas han kan träffa några intressanta personer med lite nya åsikter också. Kanske kan bloggaren pröva lite nya journalistiska grepp?

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det vore roligt om vi fick veta;

  vad vill AB, SvD, Expressen, osv. tälten helst prata om?
  vem syns störa ordningen, är NMR igång som förra året?
  finns det andra grupper som saboterar?
  vad gör politikerna off-screen.
  vad tycker gemene almedalare om detta, härligt med lite action eller "politiker go home".
  är rapporteringen i media så som du uppfattar den på plats?

  fotot med poliserna :)

  Nu kanske det inte är upp till diskussion men är du där på eget bevåg och kostnad och vad kostar isåfall boende, alla säger ju att det är orimligt dyrt?

  Var det inte du som skrev att en bomb i almedalen skulle ta ut hela sverige politiska etablissemang på ett bräde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang etablissementets potentiella öde så kan bloggarens skrivande i det avseendet hänföras till de rosa drömmarnas värld ...

   Radera
 5. Älskar Fårkbilden. Synd bara att den innehöll en gaffel istf ett får. Fast alla får är ju lamm på Gotland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Far far far far? Far far inte far. Om man tappar en liten rund ring.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 6. Ska det inte vara rosévin i glaset? Eller är den trenden överspelad.

  SvaraRadera
 7. Lillfingret FFS dude!!!

  SvaraRadera
 8. Själv föredrar jag Canon.

  Citat från filmens värld:

  "-It's not a camera. It is a Nikon!"

  SvaraRadera