Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2019-05-27 10:33

Valutarörelser efter EU-parlamentsvalet - euron försvagas

Det är små valutarörelser efter EU-parlamentsvalet, men euron försvagades mot dollarn. Brittiska pundet stärk mot euron, och svenska kronan något försvagad.
Silvertacka från gamla Malmö Ädelmetall.
I skrivande stund har valutaparen rört sig som följer:

USDEUR +0.15%, dvs en förstärkning för dollarn mot euron
EURGBP -0.10%
EURSEK +0.04%
USDSEK +0.16%

Man kan sammanfatta det med att euron försvagas mot dollarn och mot det brittiska pundet, och den svenska skvalpvalutan kronan försvagas förstås ännu mer.

Rörelserna är dock små och kan förstås avfärdas som brus. Om några minuter kan kursrörelserna vara annorlunda, eftersom marknaden inte verkar direkt upprörd över valresultaten.

Guldet kostar 395:- SEK per gram och silver 4:49 SEK per gram.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Notera också hur brittiskt fotboll har förstärkts av brexitplanerna. För bara några år sedan var den totalt på dekis. Nu 2019 har de två lag i final i CL och två lag i final i EL.

  Fyra finallag av fyra möjliga kommer i år från England tack vare den nya nationalistiska stoltheten (min tolkning) efter brexitbeslutet! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Bra spaning :)

   Radera
  2. Hur många britter spelar i brittiska startelvor egentligen?

   Radera
  3. Alla. De har åkt tunnelbana i England, då är man Britt!

   Radera
  4. Man kan räkna in deras landslags uppsving också; före brexitomröstningen förlorade de mot Island och åkte ur EM, efter brexitomröstningen gick de till semifinal i VM.

   Radera
  5. Alla som varit inuti Ekland är Britter?

   Radera
 2. Dessutom så är det ju stängt på dom brittiska marknaderna idag så det kan ju ge lite felaktiga utslag.

  SvaraRadera
 3. Ska man köpa guld nu eller vänta några månader?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska man köpa Avanza Global och köra med superlånet för att få maximal effekt, vänta i 20 år och vips så är man rik :) Eller så köper man guld och speglar sig i tackan.

   Radera
  2. Är det en indexfond? Har redan LF global index

   Radera
  3. Yes. Om man ändå visste vad som var rätt att göra. Gå in på portfoliocharts och laborera.

   Radera