Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-05-08 08:14

USA-börserna föll på förnyat handelskrig

De amerikanska börserna föll under gårdagen på beskedet att avser att höja tullarna på mot Kina till helgen. Handelskriget återupptas.
Dagschart breda indexet Russel 3000.
Det var alltså brett ned som gällde i USA på beskedet om höjda tullar mot Kina, där den amerikanska regeringen anklagar Kina för att ha brutit mot tiidgare överenskommelser.

Russel 3000 gick -1.70%
S&P-500 gick -1.65%
NASDAQ Comp gick -1.96%
Dow Jones Industrial Average gick -1.79%

Nedgångarna kommer från eller nära all time high-området och skulle i sig inte vara så uppseendeväckande. Vi är inte riktigt på rasnivåer från i höstas, där även handelskriget USA-Kina spelade en stor roll, utan utvecklingen framåt får avgöra. Med vikande global konjunktur är just utökat handelskrig en av de stora risker som analytiker tagit upp i ett redan tidigare känsligt läge för världsekonomin.

3 kommentarer:

 1. De gröna partiernas förslag om EU-strafftullar på varor från USA och Brasilien och andra länder som inte bryr sig om Parisavtalet och klimathotet känns uppfriskande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan i inte se någon som helst fördel med tullar, annat än om ett annat land medvetet prisdumpar för att skada konkurrenter möjligen. Dessa länder skulle naturligtvis sätta upp motsvarande tullar mot oss, och därmed förhindra deras konsumenter att konsumera mer miljövänliga varade och tjänster ifrån Europa.
   Möjligen kan iofs miljöslarv ses som en sorts dumpning.

   Radera