Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-05-08 08:14

USA-börserna föll på förnyat handelskrig

De amerikanska börserna föll under gårdagen på beskedet att avser att höja tullarna på mot Kina till helgen. Handelskriget återupptas.
Dagschart breda indexet Russel 3000.
Det var alltså brett ned som gällde i USA på beskedet om höjda tullar mot Kina, där den amerikanska regeringen anklagar Kina för att ha brutit mot tiidgare överenskommelser.

Russel 3000 gick -1.70%
S&P-500 gick -1.65%
NASDAQ Comp gick -1.96%
Dow Jones Industrial Average gick -1.79%

Nedgångarna kommer från eller nära all time high-området och skulle i sig inte vara så uppseendeväckande. Vi är inte riktigt på rasnivåer från i höstas, där även handelskriget USA-Kina spelade en stor roll, utan utvecklingen framåt får avgöra. Med vikande global konjunktur är just utökat handelskrig en av de stora risker som analytiker tagit upp i ett redan tidigare känsligt läge för världsekonomin.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. De gröna partiernas förslag om EU-strafftullar på varor från USA och Brasilien och andra länder som inte bryr sig om Parisavtalet och klimathotet känns uppfriskande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan i inte se någon som helst fördel med tullar, annat än om ett annat land medvetet prisdumpar för att skada konkurrenter möjligen. Dessa länder skulle naturligtvis sätta upp motsvarande tullar mot oss, och därmed förhindra deras konsumenter att konsumera mer miljövänliga varade och tjänster ifrån Europa.
   Möjligen kan iofs miljöslarv ses som en sorts dumpning.

   Radera