Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2019-05-08 08:14

USA-börserna föll på förnyat handelskrig

De amerikanska börserna föll under gårdagen på beskedet att avser att höja tullarna på mot Kina till helgen. Handelskriget återupptas.
Dagschart breda indexet Russel 3000.
Det var alltså brett ned som gällde i USA på beskedet om höjda tullar mot Kina, där den amerikanska regeringen anklagar Kina för att ha brutit mot tiidgare överenskommelser.

Russel 3000 gick -1.70%
S&P-500 gick -1.65%
NASDAQ Comp gick -1.96%
Dow Jones Industrial Average gick -1.79%

Nedgångarna kommer från eller nära all time high-området och skulle i sig inte vara så uppseendeväckande. Vi är inte riktigt på rasnivåer från i höstas, där även handelskriget USA-Kina spelade en stor roll, utan utvecklingen framåt får avgöra. Med vikande global konjunktur är just utökat handelskrig en av de stora risker som analytiker tagit upp i ett redan tidigare känsligt läge för världsekonomin.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. De gröna partiernas förslag om EU-strafftullar på varor från USA och Brasilien och andra länder som inte bryr sig om Parisavtalet och klimathotet känns uppfriskande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan i inte se någon som helst fördel med tullar, annat än om ett annat land medvetet prisdumpar för att skada konkurrenter möjligen. Dessa länder skulle naturligtvis sätta upp motsvarande tullar mot oss, och därmed förhindra deras konsumenter att konsumera mer miljövänliga varade och tjänster ifrån Europa.
   Möjligen kan iofs miljöslarv ses som en sorts dumpning.

   Radera