Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2019-05-18 15:17

SPOILERS GoT: Vem sitter på Järntronen när Game of Thrones är slut?

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES

I morgon kväll amerikansk tid sänds sista avsnittet av Game of Thrones. Frågan blir då vem som i slutändan hamnar på Järntronen, vilket efter sista avsnittet är långt ifrån säkert på grund av vissa interna konfliktgrunder mellan de överlevande huvudpersonerna. Då läsarna utmärkt gissat rätt om vilka som skulle dö, så kan säkert läsarna ge svaret på hur det hela slutar. Svara nedan. SPOILERS!
Trailern ovan är för första säsongen, när alla var unga och naiva. Både tittare och fiktiva karaktärer.

Så, vem tror du sitter på Järntronen när Game of Thrones avslutas? Svara på denna länk eller nedan. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

25 kommentarer:

 1. Jon kommer motvilligt låta sig installeras som kung.

  SvaraRadera
 2. Frågan engagerar inte enbart läsare av denna blogg.

  https://thehill.com/blogs/in-the-know/in-the-know/444369-majority-of-gop-dems-in-poll-want-the-same-game-of-thrones

  SvaraRadera
 3. Jag blev inte så chockad av det näst sista avsnittet som många andra. Det har varit upplagt för nått liknande hela tiden. Hennes far blev ju tydligen avsatt för att han var en galning som missbrukade makten, att hennes bror var en makthungrig galning förstod man ju rätt så snabbt. Att den vackra kvinnan skulle förblindas av makt när makten var inom räckhåll trots hennes ambitioner var inte oväntat. Ska bli spännande att se hur sista avsnittet avlöper om hon nyktrar till eller om hon fortsätter på samma väg och blir avsatt som sin far

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det var högst förutsagbart. Flip a coin.

   Radera
  2. Framförallt var det enda poängen med att döda hennes vän avsnittet innan, noname karaktär som inte hade någon annan funktion. Var lite irriterad på det meningslösa halshuggandet tills jag såg hennes dystra blick i börjar på senaste och det blev lite "aha.. full retard alltså".

   Tycker de lyckades förhållandevis bra med den karaktärsutvecklingen. Till skillnad från de flesta andra. Vilket väl i princip garanterar att hon antingen blir king eller faller exakt på målinjen.

   Radera
 4. Vad är oddset för att det hela har varit en komplott från de där skogsråna allt från det där vulkanutbrottet som kraschade det Valyriska Imperiet, förlåt "republiken" och till "hittandet" av drakäggen?

  SvaraRadera
 5. Farbror benjen kanske dyker upp från ingen stans pch tar tronen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen dålig gissning. Han har ju en förmåga att dyka upp precis när det behövs som mest.

   Radera
  2. Han kanske helt plötsligt kommer flygande via ett skutt 2.5-3 meter upp i luften? Det är ett knep de använt ganska få gånger hittills.

   Radera
 6. Jag minns när jag såg Matrix reloaded och Keanu Reeves lyckas stoppa en "bläckfiskdrönare" med enbart tankekraft. Tanken slog mig att kanske de befann sig i ett annat matrix (back-up för dem som kom ut). När det sen visade sig att han var Jesus-ish, fick jag gå med skammen att det var ologiskt att det fanns en djupare förklaring bakom att han kunde slå ut en maskin med enbart tankekraft. Detsamma känner jag nu med denna säsongen. Alla mina teorier har flugit ut genom fönstret, Så därför faller min röst på Bran ;). För att det känns så dumt att det måste vara det rätta svaret och inte att det likt i Rosornas krig slutade med att Landcaster och York slogs samman till ätten Tudor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde precis som dig, att det var en matrix i en matrix.... tror det var tanken från början men det blev väl för komplext för att avsluta på tre filmer. Känns som dom kom på manuset on the fly...

   Radera
 7. Det var bättre förr, åtminstone mer hud.

  SvaraRadera
 8. Vem bryr sig? Jag tillhör de som aldrig har sett ett enda avsnitt. Det finns så mycket annat att förundras över i denna värld, tussilago t,ex.

  SvaraRadera
 9. Svar
  1. En sån toalett man har på flygplan.

   Radera
 10. Man skapar en konfederation som styrs av ett förbundsråd med sju ledamöter🇨🇭

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skapar en union med 28 demokratier som inte kan komma överens. Det får nobels fredspris, men ingen tror på det, Man inför en egen valuta som ingen heller tror på. Man kallar det för ett fredsprojekt. Folket är missnöjt, bara politiker tycker att det är bra. I stort sett går det ut på att håva in pengar för att underhållaI socialistiska projekt som jordbruk. Sverige går i bräschen och viker sig dubbel för att bli bäst i klassen. Alla är missnöjda. Politikerföraktet når nya oanade höjder, och de icke politiskt korrekta vinner nya lagrar.

   Verkligheten överträffar som vanligt diktren. Det behövs inga fantasifulla eldsprutande drakar. verkligheten är mycket värre. På riktigt.

   Radera
  2. Som med alla sagor finns det en klangbotten, du kanske fann den.

   Radera
 11. Gendry vore väl det uppenbara. Men jag tror på Sansa. Arya dödar uppenbart Danaerys, och Cersei lever.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller ändå på Gendry! Fast sedan han blev lord, så tror jag det är mindre troligt. Han har ju fått sin vinst.

   Radera
 12. Vad är oddsen för att de gör en "choose your own ending"?

  Jag kan mycket väl föreställa mig en slutscen där alla de kvarvarande huvudpersonerna samlas på något slags arena för strid - och så slutar det tvärt där - men hänvisning till någon hittills hemlig webbsajt där det finns ytterligare tio avsnitt att välja på - beroende på vem man som tittar vill skall vinna.

  Innan ni svarar att det låter ju helknäppt, betänkt följande: A) Black Mirror har redan gjort ett avsnitt enligt principen "choose your own adventure" och det blev en succce, samt B) Marknadsundersökningsvärdet på statistiken från en sådan "choose your own ending" sajt (inför framtida fantasyproduktioner i den här storleken) skulle vara absolut enormt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. C) Man lämnar då också maximalt öppet för GRRM att i sin kommande bok skriva ytterligare ett helt annorlunda slut - vilket kommersiellt för bokförlaget förmodligen vore det bästa med tanke på att teveserien numera ligger före böckerna som annars riskerar att bli lame ducks.

   Radera
 13. Arya kommer döda Dany, så mkt "vet" man. Jon är väl rätt trolig kandidat för tronen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är dock vilken väg hon tar för att komma åt Dany? Kanske Jon eller Tyrion får bita i gräset för att Arya skall komma åt henne?

   Känns lite för gull-i-gull att Jon skall hamna på tronen. En tanke är att Dany trots allt hamnar på tronen i något slags ironiskt utfall från de som hoppats på att den "gode" Dany skall vinna tronen, men som nu flippat ut.

   Radera