Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2019-05-05 20:05

Nu måste polisen bevaka betessläpp

Idag var det betessläpp hos mina grannar Strömma Naturbrukscentrum i regi Arla. Dessa tillställningar och folkfester kan tydligen inte längre ske utan polisbevakning på grund av hoten från anti-demokratiska terroristgrupper.
Ordningsmakten på plats med skadad backspegel.
Djurhatande terroristgrupper vill inte att betesdjur ska släppas ut i det fria efter att ha överlevt vintern på det vinterfoder som människor samlat ihop under sommaren, utan att de ska gå fria året runt och till 98-99% svälta ihjäl vintertid.

Hotnivån har nu blivit så hög att polisen måste avdela resurser från annat och bevaka betesläppen, vilket skedde tidigare idag på Strömma Naturbrukscentrum.
Ytterligare polisbil.
Minst två polisbilar visade hög närvaro vid arrangemanget och höll sig mycket synliga.

I övrigt verkar de antidemokratiska terroristerna lyst med sin frånvaro och djuren kunde släppas på bete efter att genom människors omsorg överlevt vintern, i ett land med världens hårdaste djurskyddslagar. Terroristernas mål är att djuren istället ska hållas i andra länder med sämre djurskydd och sämre välmående för djuren.

Strömma Naturbrukscentrum räddades som naturbruksgymnasium genom att hela herrgården och ägorna köptes av Hushållningssällskapet, och bedriver fortsatt verksamheten i privat regi istället för via landstinget. Direktbussar går till Göteborg, och tar cirka 40-45 minuter från Korsvägen, men det finns också internat för elever.

Ett stort tack till polisen, synd att det skulle behövas och tar tid och resurser från annan verksamhet.

Djurhållning är nödvändigt för ett effektivt jordbruk, som kan försörja maximalt antal människor, och är även en förutsättning för att det ska gå att odla den mat som veganer äter.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

46 kommentarer:

 1. Det var tre polisbilar på plats samt att djurrättsaktivister höll upp banderoller med budskap när korna släpptes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl bättre för oss andra att de åker ut långt på landet och viftar flaggorna framför kossorna än att de ränner runt på stan.
   Vem vet, den röda färgen på flaggan kanske motiverar en och annan tjur till att visa hur det går till på landet.

   Radera
  2. Ännu bättre är att sätta upp en skylt vid tjurhagen; "EKO-mjölk gratis, mjölka själv".

   Radera
  3. Ahh, en flashback till Rhesus Minus!

   Radera
 2. Nja "djurrättsterrorister" vill att vi ska avliva alla tamdjur. Om vi ska odla mat på marken som de hävdar så kan inte kossor, grisar eller dyl få finnas.
  Men de brukar inte kunna addera så..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommunism befinner sig alltid bara en eller ett par avrättningar från Utopia.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det var få som brydde sig när aktivisterna gav sig på och mordhotade körsnärer, pälshandlare och pälsdjursuppfödare! DÅ skulle man satt ner foten, nu är det lite svårare. Samhället har accepterat aktivister och får ta konsekvenserna. Som vanligt låter man allt löpa vidare utan att se vart det bär hän. Efter oss syndafallet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad nu? Är vi två Kent här?

   Radera
  2. Forumet kollar endast idnumret, flera kan använda samma smeknamn.

   Radera
 5. Jag funderar på om detta är resultatet av vårt politiserade nämndemanasystem, eller och när stora långvariga partiers (sossar) undergrupper har fått för stor frihet?

  SvaraRadera
 6. Jag har jobbat och varit engagerad inom lantbruk hela livet å man har både hört å läst om dessa "djurrättsaktivister". Allt detta som skett mot minkuppfödare och även andra djuruppfödare genom åren har bara blivit värre, rättsystemet har inte tagit i med hårdhanskarna mot detta så det har eskalerat i stället. "Djurrättsaktivisterna" som kommer från vänster inte sällan afa har fått känna att dom kommer undan väldigt lindrigt från de brott dom begår. AFA säger själva att dom är stasi å som jag har hört det är dom en av sossar å vänsterns undre värld som pga sin koppling kan flyga lite under radan. Att det nu har eskalerat till en så folklig tillställning som ett kosläpp är bara helt naturligt men detta gillas givetvis inte av någon frontfigur inom politikereliten så nu måste ett signalvärde ut. Signalvärdet kommer i form av några poliser väl synligt på plats. Det kommer givetvis inte ske några massinsatser mot de vänsteraktivister som på nätet å liknade suttit å hotat, utan det handlar bara om att lugna folket med att visa upp några poliser i uniform. Jag tror det finns risk om ett tag för en fysisk konfrontation från dessa autonoma vänstermänniskor och konservativa. Risken är att vänstern tar till handling och polisen å rättssystemet inte gör nått annat än signalerar och företagarna tar till handling för att skydda sin egendom, eftersom det är Sverige så kommer den som skyddar sin egendom eller berättar att han skall skydda sig å sin egendom garanterat bli gripen och dömd av Sveriges rättssystem. Detta hände så sent som förra året i Falkenberg när några minkuppfödare försökte stoppa djurrättsaktivister i en bil som hade vandaliserat å hotat företagarna .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske bonden inte behöver vara så duktig och prata om vad han gjorde utan att istället lära av aktivisterna. "Ingen kommentar", är gångbart! Och ta i ordentligt, skaffa er ett "våldskapital" så att det svider om man bråkar med er. Det där med att vända andra kinden till är det dags att lägga åt sidan när man har med fiender att göra.

   Radera
  2. Du menar "gräv och tig"? Nå ja tids nog händer det nog.

   Radera
 7. Löjligt, att djurrättsaktivister skulle önska livet ur tamdjur genom svält och förfrysning.

  Givetvis är målet att värna djurens väl och rätt. I praktiken försvarslösa djur ska tilläggas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många, om inte de flesta, djurättsaktivister är vargvärnare.
   Så, nej de vill inte värna tamdjurens väl och ve.

   Radera
  2. Moderna kor är så långt modifierade från sitt ursprung att de inte skulle överleva utomhus under vintern överhuvudtaget. Juvren är t.ex alldeles numera alldeles för stora för att kunna skyddas från köld av den egna kroppsvärmen ens i liggande läge.

   Radera
  3. Så är det med den moderna människan med, nästan ingen skulle överleva vintern i Nordeuropa utan tekniska hjälpmedel.

   Radera
  4. Vad gäller kossorna, så skulle de med minst juver överleva och föröka sig. Efter ett få antal generationer skulle småjuvrade kossor frodas utan mänsklig hjälp.

   Radera
  5. Förutsatt att de överhuvudtaget kunde hitta lä någonstans i skogen/skogarna - och skydda sig från varg - vilja ju också skall få springa fritt överallt om svampproteinskallarna får bestämma.

   Radera
  6. En uppretad tjur kan utan problem skydda sina kor.

   Radera
 8. Det värsta är att media kallar dem aktivister!!!! Ett positiv värdeladdad ord, varför inte kalla dem för var de är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är inte aktivist något automatiskt positivt laddat ord, så det vet jag inte om jag kan hålla med om. Men jag är ju kanske inte representativ för befolkningen i stort heller.

   Radera
 9. Helt korrekt analys Apan. Om 98-99% av nuvarande tamboskap svälter ihjäl under vintern, så slipper alla de boskap som annars skulle ha fötts lida.

  Borde tillämpas på mänskligheten för att rädda klimatet.
  Vi är nu fler än dubbelt så många, som man på 50-talet trodde att planeten kunde föda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klimatet kommer garanterat gå åt skogen (phun intended) om männsikan inte kontrollerar storleken på befolkningen. Få saker är så uppenbara, men ignoreras helt av politiker.
   Det rimmar dåligt med dagens moraliska kompass, men det är ju knappast första gången i världshistorien det visar sig vara fallet.

   Radera
  2. Kombinationen, befolkningsökning, klimat(väder) och veganism(djurrättsaktivister) blir lätt en förödande funktion i Sverige och andra nordligt liggande områden. Men det är knappast någon mening med att försöka förklara varför.... Det måste upplevas.

   Radera
 10. Polisiärt är detta enkelt att åtgärda men politiskt en mardröm för terroristerna kommer från etablerade skikt i samhället. Under tiden får väl NOA häkta fler jägare med icke acceptabla åsikter på minst sagt svaga bevis. Tyskland lärde sig efter RAF att man inte kan vara soft mot den här typen av besinningslösa personer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka etablerade skikt och vardå?

   Radera
  2. Vänstern utgörs alltid av folk från övre medelklassen. Riktiga arbetare eller underklass, i den mån de röstar eller är politiskt aktiva, stöder i princip alltid socialdemokratin. Googla nu Baader och Meinhof så fattar du, det var inte direkt några uteliggare som utgjorde kärnan i 70-talets våldsvänster. Samma sak med Pol Pots kompis Jan Myrdal. Den här klicken utgörs ofta av medelklassungar som har stort ego och misslyckas med det mesta i livet som skola och jobb.

   Radera
  3. Det var så förr kanske, men nu för tiden hämtar V sina väljare djupt inne i Kommunals medlemskår.
   Men på samma sätt som islamisterna ledare är välutbildad medelklass eller mer, är vänsteraktivisternas ledarskikt ofta högutbildad medelklass.
   Så även många högerextremister.


   Fotfolket är mera blandade.

   Om man nu skall tala om klass, i förlängningen är vi alla BLT när räkningen kommer och bopriserna kraschar.

   Radera
  4. Vänstern? Jag trodde vi talade om djurrättsaktivister, inte vänsterpartiet.

   Nej, fram med några exempel på djurrättsterrorister ur övre medelklassen. Det är väl inte så att ni sitter och gissar?

   Radera
  5. Ett venndiagram skulle visa tämligen stor överlappning - det är väl allmänt känt?

   Radera
  6. Ben Dover, googla "AFA djurrättsaktivister" så hittar man mycket exempel på att djurättaktivister kommer från vänster, många har rötter eller är aktiva i mp, v. ATL .har länge granskat dom. Många djurrättsorganisationer får också statligt stöd .helt sjukt . https://uvell.se/2018/04/25/djurrattsterrorister-i-finrummen/

   Radera
  7. Menar ni på allvar att personerna på länken ska kallas terrorister? Varför det?

   Radera
  8. Käre Ben, den som använder ej förutsägbart våld mot en viss grupp i syfte att påverka politiken, t ex gravskändning mot slumpvis utvald bonde, mordhot per telefon med mera, brukar kallas terrorist. Ett bra exempel är Sternligans bombning av hotellet i Jerusalem vilket fick Engelsmännen att ge upp Palestina. Ett annat är FNL-bombningarna av barer i Saigon för att sänka den amerikanska stridsmoralen.

   Radera
  9. Fast det finns ju inga som helst bevis för att nån av de som beskrivs på länken begått någon sådan handling.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. OK, jag tror såhär. Någon har ringt in ett hot för att det ska kallas in poliseskort och som konsekvens av det skrivas i media om att det finns djurrättsaktivister. På detta sätt kan de lättare attrahera nya medlemmar och får större plattform för att föra fram sin politik, som verkar gå ut på att få bort köttfabrikerna.

  Cornucopia? hjälper dem med detta inlägg. Troligtvis medvetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, nån djurrättare har ju sagt att de ska "Närvara" och "slå hårt" och har i efterhand förtydligat att hon menade att de skulle DEMONSTRERA. Vilket ju knappast är antidemokratiskt.

   Sen att folk ringer in anonyma hot, ja, det gäller ju såväl jägare som bondgårdar som gymnasieskolor. Där får man ju göra en avvägning av hur seriöst man tar hoten. Hade man velat skada djurnäringen gör man antagligen INTE det när det finns en massa folk närvarande som på ett kosläpp, utan vid helt andra tider och platser.

   Radera
  2. "djurrättare" ?
   Freudian sk felskrivning? Stryk ett R...

   Demonstrera på privat mark är inte något som omfattas av demokratiska regelverket, det kan klassas som olaga intrång eller något sådant.

   Även om ägaren bjuder in folk till kosläppet.
   Sedan tycker jag kosläpp är lite brutalt mot kossorna som nervöst skall ut på ett fält med en massa högljudda apdjur runtomkring, tacka fan för de slår bakut och får fnatt.

   Radera
  3. Olaga intrång? Visst. Det är dock s k civil olydnad och knappast terrorism, eller särskilt hotfullt.

   Är olaga intrång djurrättarnas värsta brott låter det inte så farligt.

   Radera
  4. Käre Ben, de flesta medlemmarna i NMR har inte begått värre brott än att hålla i en pinne som har en grön tygbit med geometriska figurer. Eller kanske utöva något som kan tolkas som en nordisk form av kinesisk morgongymnastik, där man sträcker lite extra på högerarmen. Men vi lär oss av historien att hålla sådana här grupper kort.

   Radera
  5. Menar du på allvar att man ska benämnas terrorist för att man är medlem i NMR?

   Radera
 13. Välplacerade rävsaxar dolda av löv borde lösa problemet med inkräktare.

  SvaraRadera
 14. Ja, skall du eller jag ändra?

  SvaraRadera