Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-05-09 07:35

Jo, det är en mänsklig rättighet att bo på landsbygden

En kolumnist jag aldrig hört talas om skriver i Aftonbladet att "det är inte en mänsklig rättighet att leva på landet". Men, jo, enligt artikel 13 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna är det faktiskt det. Alla medborgare i ett land har rätt att bosätta sig inom hela landets gränser, vilket sist jag kollade kartan inkluderade landsbygden.
Landet utanför Stockholm.
FN:s deklaration om mänskliga rättigheter anger följande enligt Sveriges regering:
"Var och en har rätt att fritt förflytta sig och välja bostadsort inom varje stats gränser."
Svårare än så är det inte. Det är faktiskt en mänsklig rättighet att bo på svensk landsbygd och glesbygd.

Naturligtvis kan äganderätten sätta stopp för detta, om det inte finns en bostad att köpa eller ingen bostadsägare som vill hyra ut, så stoppar artikel 17 i FN:s mänskliga rättigheter (en artikel som förstås helt utesluter kommunismen) det hela. Man har inte rätt att frånta någon annan sin egendom.
"1. Var och en har rätt att äga egendom, både enskilt och tillsammans med andra.
2. Ingen får godtyckligt fråntas sin egendom."
Men kolumnisten i Aftonbladet har alltså objektivt fel. Det är visst en rättighet att bo på landet.

Sedan är det ett brott mot de mänskliga rättigheterna att begå handlingar som hindrar de mänskliga rättigheterna. Artikel 30:
"Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att omintetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen."
Kort sagt, handlingar som syftar till att omintetgöra rätten att välja bostadsort inom landet är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Sedan får kolumnisten skratta bäst vederbörande vill. Jag är ändå imponerad av att vederbörande granskat 115 000 namn och konstaterat att samtliga av dessa tydligen är män, och därtill finner det relevant att ta upp könstillhörighet. Det är både imponerande och ambitiöst. Dock gäller enligt FN:s deklaration om mänsklig rättigheter artikel 1 rättigheterna även för män, vilket gör könsfixeringen ännu konstigare.
"Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i öv­rigt."
Nu ska man kanske inte vänta sig vare sig kunskap, bildning eller korrekt fakta från Aftonbladet, så det är bara att gå vidare. Enligt artikel 19 är dock kolumnisten fri att ha vilka åsikter vederbörande vill och även yttrandefrihet att yttra dessa. Det betyder dock inte att vederbörande har rätt.

Aftonbladets krönika är förstås så kallat klickbete. Men inför den kommande svenska tillämpningen av EU:s upphovsrättsdirektiv och tillhörande länkskatt för oss kommersiella websajter, så länkar jag förstås oavsett inte till så kallade traditionella media. Det fanns ändå inget läsvärt i krönikan.

109 kommentarer:

 1. Skulle vilja prova att bo på landet och se banjospelare, fenomenet tidelag samt människor som sitter i gungstol i hängslebyxor på verandan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var i Bräcke förra sommaren var det jag såg.

   Radera
  2. Grejen med att sitta på verandan är ju för ställen som är extremt varma, finns ju inte ens kvar i Sydstaterna, folk har ju luftkonditionering istället.

   Det som definierar landsbygden nuförtiden är väl att man hatar invandrare samtidigt som man gör allt för att likna dem.

   Radera
  3. Farsan berättade att cykeln gjorde gott för "inaveln" på landet, och med bil lastbil blev det än bättre, då kunde man söka maka längre bort.

   Själv kom han med sin familj på lastbil till Dalsland som fyraåring, 1955, från Sätila, och hittade maka från Karlstad.
   Men de var det första nya blodet på länge :

   Radera
  4. Finns nog många porchmonkeys kvar, de som brukar methamfetamin och inte har någon el.

   Radera
  5. Måste ha varit rejälare genbas för de som bor på landet i kontinentaleuropa med tanke på alla krig och härjningar de genomgått de senaste århundrandena/tusendena. De som kom till Sverige efter inlandsisen och bondeframryckningen 2000 f.kr. har aldrig behövt "flytta" på sig på det sättet och krig och ockupationer har man sluppit. Apropå inavel tänker jag.

   Radera
  6. Konstigt att du anser dig ha så bra koll på landsbygden samtidigt som du påstår dig inte ha varit där.

   Litegrand som den gamla frågan "Hur kan mammorna känna till allt de varnar sina döttrar för"

   [Jag postar detta fullt medveten om att jag lägger upp bollen på straffpunkten gör BD]

   Radera
  7. Med lastbil kan man ta med sig en bastant maka.

   Radera
  8. Otto: har du ens varit utanför Tokholms stadsgräns?

   Radera
  9. @HP: De senaste genetiska rönen tyder väl på att de flesta Europeer har ett tredelat ursprung. En del jägare och samlare, en del bondebefolkning från mellanöstern och en del stäppnomad. (Proportionerna varierar dock).

   Norden är väl lite annorlunda då jägar och samlatna härstammar ftån två grupper och i norr även en viss finskugrisk inblandning.

   Inavel kan väl även gynnas av arrangerade äktenskap med syfte att hålla ihop jordegendomar. Å andra sidan så hade väl katolska kyrkan ganska vid definition av inavel som motkraft. Fast nu är vi ganska långt från ämnet.

   Radera
  10. Felformulerat

   Otto, har du ens lämnat ditt pojkrum och inrunkade datorstol?

   Radera
  11. Inte 17 runkar man in datastolen! Snarare är det armstöden som blir kladdiga om något.

   Radera
  12. Vad gäller inavel, så är det väl fortfarande "syrran värmer bäst" som gäller?

   Radera
  13. Datorstol? Armstöd? Sikta högre med era liv grabbar, det är tangentbordet som gäller.

   Radera
  14. Det finns inavel, men sen finns det linjeavel också.

   Radera
  15. "Keyboard error. Key sticky."

   Radera
  16. Har traditionen med kusinäktenskap spridit sig ut på landsbygden, sorgligt.

   Radera
 2. För en normalbegåvad entitet som mig så är det ganska uppenbart att han syftar på den ekonomiska aspekten av att bo på landet - att man inte ska subventionera boende på landet utan att folk får bo efter förmåga.

  I ärlighetens namn så säger ju inte artikel 13 specifikt att man får bo på landet om man vill eller hur? Den säger bara att du inte får bli begränsad från att bosätta dig "var du vill" inte att du ska bli ekonomiskt hjälpt med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iofs ganska festligt att tolka rättigheten sådär bokstavligt. Bara att packa bohaget och flytta in på Stockholms slott - det är ju min mänskliga rättighet att bosätta mig var jag vill.

   Radera
  2. Nu skriver jag om artikel 17 som gör att du inte får flytta in på Slottet.

   Radera
  3. Tyvärr saknar den bäring på detta, den avser ju enskilda, fysiska personer och slottet är inte någons personliga egendom, såvitt jag vet.

   Radera
  4. Fokusera hellre på artikel 18 och om hur vår stackars kung är utsatt för ett grovt människorättsbrott eftersom våra grundlagar tvingar honom att vara lutheran.

   Radera
  5. Nope, han kan nämligen abdikera och konvertera till asatro när helst han har lust.

   Radera
  6. Ahaaaaaaaa du menar att liksom måste läsa in det i innebörden? Precis som man kanske måste tolka innebörden i den där korta, provokativa opinionsartikeln?

   Radera
  7. Jag bemötte enbart uttalandet om mänskliga rättigheter, som var fel. Har inte bemött övriga krönikan.

   Radera
  8. Bensinskatten är ju knappast en "subventionerna", snarare tvärtom. Däremot är ju tunnelbanan subventionerad.

   Radera
  9. Apropå religion, så har det väl länge varit tillåtet i Sverige att först konvertera till Protestantismen och sedan ha vilken religion man vill, så länge man inte konverterar till någon annan religion vill säga.

   Radera
  10. Precis som Mattias säger. Det är ingen mänsklig rättighet att bo på Strandvägen heller, precis som det inte är en mänsklig rättighet att bo på landet.

   Bägge är privilegier förunnat de som har rätt förutsättningar, inte nåt man kan kräva av staten.

   Radera
  11. Varför skall man inte subventionera boende på landet när ränte avdragen subventionerar boende in större städer, främst Stockholm i så hög utsträckning att det har negativa effekter på vår ekonomi?

   Radera
  12. Rickard, det där beror väl på vem man frågar. De flesta ärliga kommentatorerna här anser nog att varken den ena eller den andra subventionen borde finnas.

   Glesbygden är redan subventionerad den också, jag som bor i glesbygd betalar lägre egen-/arbetsgivar-avgifter än de som bor i stan.

   Sen finns det ju egoistiska högersympatisörer som vill ha sina RUT-, ROT-, ränte-bidrag, elbilsbidrag etc Samtidigt som de vill dra in diverse andra bidrag.

   Radera
 3. Way to missförstå vad som faktiskt menades.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornu eller krönikören?

   Radera
  2. Jag bemötte enbart frågan om mänskliga rättigheter. Jag bemötte inte det övriga, utan enbart faktafelet kring mänskliga rättigheter.

   Radera
  3. Det var ju en ganska provokativ krönika och som knappast kommer att leda till en lösning.

   Radera
  4. Sedan när förväntar vi oss att lösningar presenteras i Aftonbladet?

   Radera
  5. Vad då inga lösningar i Aftonbladet? De brukar väl ha vintips?

   Radera
 4. Läser folk fortfarande Aftonbladet ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man vill ju veta vad som hände förra veckan?

   Radera
  2. har inte läst aftonbladet på mer än 25 år.

   Radera
  3. Min salig far läste alltid Aftonbladet på fredagarna på tåget hem "för då blir jag så arg...". Därmed var han avreagerad inför helgen!

   Radera
  4. @Ben: Är du helt säker på att det som står i Aftonbladet verkligen hänt?

   Radera
  5. Waaaaaah, coolt namn. Är det du som är Jättehästbögen? Jag har t o m några gamla klassiska kassetter jag köpte av Ulf B, har fan glömt vad hans postorderbolag hette. Det var tider det!

   I ämnet:

   Ja, nån gång, i någon dimension och någon tid, har nog det mesta som står i Aftonbladet hänt.

   Radera
  6. Bendover älskar Annders Lindeberg....
   Multum handhjärta här.......

   Radera
 5. Jag läser min frus Amelia på dasset så jag känner väl till kolumnisten, passande då personen bara skriver skit.

  Men apropå påståendet ingen rättighet att bo på landet... Det kan i många fall vara så att du inte har ett val, om nu kolumnisten vill att alla ska bo i storstäder, hur lätt är det om din nuvarande bostad på landsbygden är värd några hundratusen. Vet flera fall där man börjat komma upp i pensionsåldern och vill kanske flytta närmare barnbarnen men går inte pga huset inte är värt ett skit med stadspriser mätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sittjande skitande fick jag din kroenica;
   ju mera jag läste, ju mera det drev.
   Marken var bar och det fants intet löv.
   Därför tog jag din kroenica och tårckad min röv

   Radera
  2. Trycksvärtan i da(g)sstidningarna färgar ju av sig, så numera har jag vanligt toapapper på dasset.

   Radera
 6. Det jag tror kanske många missar är att Aftonbladet är i grunden ett vinstdrivande företag och har som affärsidé att generera trafik till sina plattformar. Då är man nu lyhörda för t.ex. detta uppror(?) och låter en skribent som befinner sig längre ned på stegen skriva ett klickbete som får många att bli upprörda (med all rätt) och på så sätt får många att dela och klicka på artikeln. Det bästa vore om vi inte skulle dela dessa dumheter alls och på så sätt minska trafiken och intäkterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är, att ta skärmklipp på dumheterna, i stället för att länka till dem.

   Radera
  2. Länka genom https://unv.is/ så kan man se dyngan utan att spridaren vet om det.

   Radera
  3. Vad jag kan se ligger krönikan bakom en betalvägg..

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Vill gärna bo på landet eftersom jag tycker om att vara ute i naturen. Men tyvärr är skogslänen helt förstörda av alla kalhyggen. Jag har erfarenheter från norra Dalarna. Kolla in bilden som inleder artikeln. Ett jättekalhygge till vänster uppe på sluttningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken sluttning? Den där blå saken i mitten som lutar sisådär 15 grader?

   Radera
  2. Tycker fotot är en bra illustration av landsbygden. Både vackert, gammalt och nytt, samt produktion av välstånd samtidigt.

   Radera
  3. Skogsbruket är en viktig näringskälla som vi ägnat oss åt i 500 år.
   Det som du idag ser som en vacker skog att vandra i var för 50 - 100 år sedan ett hygge. "Naturskogar" ser för jä-liga ut och går knappt att ta sig fram i, må vara att där finns en mångfald av insekter

   Radera
  4. Och på de i det närmaste oändliga hektaren strax jämte kalhygget är det förstås omöjligt att spankulera på? - "stabo"

   Radera
  5. Om några år kan du säkert gå till hygget och plocka vildhallon.

   "Kalhyggen" är en väldigt artrik miljö som gynnar ljuskrävande arter som har svårt att klara sig i skuggig miljö.

   Radera
  6. EnFörsiktigGeneral:
   Då är det inga problem med gruvdrift, vattenkraft eller vindkraft heller? Det har vi också ägnat oss åt i 500 år, så det är helt naturliga inslag i landskapet. All kritik mot hur denna verksamhet bedrivs idag är historielös. Det är ingen skillnad på dagens vindsnurror och väderkvarnar på Öland. Dagens avverkning på 85 miljoner kubikmeter skog per år är helt jämförbar med 1500-talet!

   Det är också jättekonstigt att folk åker och vandrar i sveriges nationalparker och naturreservat. De ser ju enligt dig "för jä-liga ut" och går knappt att ta sig fram i. Det vore ju bättre om de bara stannade längs E4:an och tog sig ut på närmsta tall- eller granåker. Raka rader av exakt likadana träd är ju som vi alla vet det skönaste av alla landskap.

   Radera
  7. Tips i all välmening: Don't mention the K-ord på landsbygden.
   Det heter slutavverkning (alt. föryngringsyta) och är en del av det naturliga skogsbruket.

   Radera
 9. Därför ska man bo i de södra skogslänen (smålandslänen, VGR, Östergötland, Halland, Blekinge, Skåne). Inte så många bolagsskogar som i norr utan många fler gamla familjeägda skogar. Finns förstås en del kalhyggen även där men ägosplittringen hindrar de värsta omfången. Läs gärna om exv. Södras historia från 1937 och framåt, bondekooperativ så det förslår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Inte ofta man ser kalhyggen mellan Kalmar och Kronobergs län. Visst finns det en del men inte alls i den omfattningen som lite längre norrut.
   Ser faktiskt fina, uppvuxna skogar överallt.Speciellt under svampsäsongen då man rör sig på flera mils avstånd.

   Radera
 10. Päronen bor på landet. Det har de gjort länge. Vi bor mitt i en stad. Det är underbart att komma ut på landet! Inte bara naturen och lugnet utan också att människorna faktiskt pratar med varandra där. Jag upplever det som att människor i städer är för stressade för att stanna upp 5 min och prata med varandra. På landet är det tvärtom. Man står och snackar skit utanför den lokala affären. De har en annan lugn på landet.

  De som inte gillar landet får gärna stanna kvar i städerna. Det är deras rättighet.
  Men båda världar är väl att föredra för min del :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sök på "Stefan, en riktig storstadsbo" på youtube :-)

   Radera
 11. Den som har skrivit kolumnen utövar en vanlig sak i dag - hyckleri. Det är alltid ”någon annan som ska betala” eller en annan favorit ”det är alltid någon annan som ska få det sämre”. Hon kommer aldrig frivilligt göra några inskränkningar i sitt eget liv. Då menar jag inte att byta ut en semesterresa till tåg 2019 vilket ärligt talat är ett privilegium. Undrar hur positiv hon är till miljökolumner om att inte skaffa många barn ex 😁. Tror hon har 5 st.

  SvaraRadera
 12. "Om man byggde en hög mur runt hela Stockholm och det inte fanns dörrar i den, undrar om det skulle bli mest klösmärken på ut- eller insidan?."

  SvaraRadera
 13. Det är på landsbygden som SD har flest väljare.(Sväärjevännerj)
  Runt stureplan är folk "hippare"...
  Enligt Fredrik Federley och Annie Lööv.............
  Företrädare för det insomnade bondeförbundet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven-Olle Olsson roterar säkert i sin grav nere i Sjöbo.

   Radera
  2. Absolut!
   Är inte han bilden av den onde vita mannen som förtrycker allt som kommer i hans väg?
   Att han älskade sin byggd och kämpade stenhårt för den glöms bort.
   Istället en identitetspolitisk ickedisskution.....
   Pajkastning galore.
   Underbart.

   Radera
 14. Men vad kan den dödsknarkarrasistiska landsbygden erbjuda urban hipsters och liberaler med behov av civilisationens bekvämligheter och nöjesutbud?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har liberaler större behov av nöjen etc alltså?

   Radera
 15. Tänkte samma tanke, vem behöver vem mest?
  Stockholm skulle inte fungera många dagar utan landsbygden men landsbygden skulle trivas utmärkt utan Stockholm. Tänk elkraft, matförsörjning, exportinkomster...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, något behöver göras😉

   Radera
  2. Tänk politiker och de flesta myndigheter...

   Radera
  3. På södermalm har hipsterna skitjobbigt att hitta parkering för elsparkcyklen.......
   Skatteökning för alla för att bygga parkeringsplatser?
   Kommer säkert.
   Snöröjaren David Hellen griper in och visar på stor styrka

   Radera
 16. Jag ska flytta över sundet och sedan kräva att danska staten bygger infrastruktur under istäcket i Grönlands inland. Landsbyggden måste ju leva...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck, det är ju orelevant raljerande.

   Det är ju för att binda samman och förbättra förutsättningarna för existernade fungerande samhällen som avses.

   Radera
 17. OT: Krona-Euro 10:80 just nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen inte så off-topic. Krönikan drev med Bensinupproret 2.0, och de höga bensinpriserna föranleds ju av kronans kollaps. Räknat i euro har inte bensinpriset stigit så mycket.

   Radera
  2. Och snart kommer Aftonbladet med en krönika om Sveriges starka ekonomi. Och hur högerextremister (dvs alla som icke sympatiserar med S, V, Mp el L) försöker svärta ner vårt fina land genom att grundlöst påstå kronförsvagningen gör oss fattigare.

   Radera
  3. Det måste bli kris, utan en kris ändrar vi inte den livsfarliga kursen. Vår kära Sverige orkar inte längre.

   Radera
 18. Det visar sig även, att Malin Wållin, har fel i sak, då hon påstår att det är bara män i uppropet.
  ---/Med hjälp av Facebooks analysverktyg kan de se vilken typ av människor som hittat till gruppen – och merparten är kvinnor.
  – Många av de här kvinnorna är ensamstående. Det är extra tufft för dem, de måste köra sina barn till olika aktiviteter. De kämpar dagligen med sin ekonomi, och när bensinpriset går upp så drabbas de mycket hårt, säger Angelina Blohm Bokenhielm./---

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/de-driver-bensinprotesten-pa-facebook-som-samlar-hundratusen-svenskar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna Malin är den bloggerska som mobbade en bekants son på nätet. Hon kallade honom för "Gitarr Mongo"och skrev riktigt osmaklig artikel som mobbade killen. Han var 16-17 då. Hon fick be om ursäkt efteråt då det blev känt att hon mobbar barn.
   Killen blev jätteledsen och blev kallad för "Gitarrmongo" av skolkamrater länge.

   Sen dess tål jag inte ens att höra hennes namn.

   Radera
  2. "Gitarrmongo" inlägget.

   En ickelänk:
   https://bloggar.aftonbladet.se/fotbollsfrun/2012/01/jag-forstar/

   Radera
  3. Hur svårt skall det vara att länka korrekt?
   https://unv.is/bloggar.aftonbladet.se/fotbollsfrun/2012/01/jag-forstar

   Radera
 19. Att bo på landet är det enda sättet att undvika mångfald! För många är det viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "många". The filterbubbla strikes again!

   Radera
 20. polariseringen fortsätter. tråkigt...

  SvaraRadera
 21. Äh, hela texten var ju till för att trigga arga, vita gubbar som kör bil på landet.
  Clickbait helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soppatorskar helt enkelt. Landsbygdens motsvarighet till stadens bolånetorskar.

   Radera
  2. Vart vill du hellst få soppatorsk?
   I Vivalla eller Knohult?
   Att höjda priser på drivmedel drabbar de som tjänar minst är väl solklart.
   Löven tankar väl på regeringskortet.
   Han blir inte drabbad av hans regeringskollegers häxjakt på bilister.
   16.64 när jag tankade 95 sist.
   10 kronor av det priset är skatt.
   Sossarna har inget problem med borttagen fastighetsskatt för miljonvillorna i Djursholm...
   Svenne banan måste ju tanka.
   Klimatångest?
   Jag får mer ångest av hur fort kronorna snurrar på pumpen.
   857.52 för full tank
   Tack Jöken!

   Radera
 22. Vi får väl flytta in småorter, lantbrukare, skogsarbetare till Stockholm så blir Malin nöjd, konstig rubrik hon hade om 175000 män, som om inga kvinnor tycker vi slagit i taket för länge sedan om skatt på bensin, röstningen på aftonbladet visade att 88-90% tycker det är nog nu, härligt Malin är i minoritet

  SvaraRadera
 23. De är livrädda för att en gulavästarna rörelse ska uppstå i Sverige så därför börjar man smutskasta att det är bara vita medelåldersmän som tänker på sig själv. På detta sätt vill man skapa en distans och förminska problemet att politiken görs upp i odemokratiska överenskommelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är man rädd för en sådan rörelse?

   Radera
  2. Det finns väl inga politiker som vill ha en folklig resning och tvingas ändra sin politik. Då kan även de som stödjer nuvarande politik starta en motrörelse osv.

   Radera
  3. Det är väl inte definitionen för rädsla...

   Folklig resning är väl att ta i, den svenska versionen kommer att bli en ideell förening, en facebok-sida samt lappar på stolpar.

   Radera
  4. Nu har ju de kremltrogna högerextremisterna försökt kapa gula västar i Sverige, och det är många putinister bland dem även i Paris. Så det handlar nog snarare om att man vill undvika utländsk subversion och destablisering av landet.

   Radera
  5. Och ffa vilka är "de" som är rädda för detta? Hem och skola?

   Radera
  6. Hem och skola skräms av ingen! De har möten och taskigt kaffe i mängder!

   Radera
 24. Det absolut mest hälosamma man kan göra är att undvika Aftonbladet i dess nuvarande form. Dess kolumnister har upprepade gånger kritiserats med fog för sina bristande inlägg.

  Intressant egentligen att Schibsted (norskt starkt vinstoptimerande/"kapitalistiskt" bolag) i sann effektiv anda driver både SvD och Aftonbladet med vad som i bilindustrin kallas "badge engineering" dvs samma basupplägg men med prålet som syns utåt som särskiljare.

  Om man är en dedikerad storstadsvänsterkulturprofil som sitter som kolumnist och vänsterförenklar för att elda på vänsteropinionen och får genomslag i ökad försäljning av tidningen/annonser så går agitationen till ökad vinstmaximering hos storkapitalet i Schibsted. Vänstern föder "mammon".

  Å andra sidan sitter de rentrogna på SvD med önskan om att ha armlängds avstånd till vänsterkolumnister i samma kåk och producerar nyhetsmaterial. Du kan välja tidning efter åsikt, men Schibsted ser till att intäkten landar hos dem ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer passande är segmentering. En tidning för lite mer intellektuell liberal höger (SvD) och en för hysterisk vänster (Aftonbladet). Således säljer man mer än om man bara haft det ena.

   Radera
  2. "vänsterförenklar". Lånar den.

   Radera
  3. Ordet du söker är inte "segmentering" utan "smegmentering".

   Radera
  4. samma som politiken, du måste se ut att ha en motståndare

   Radera
  5. Ben, ja, hade vi haft "Page 3 Girl"-konceptet så hade smegma varit passande i tidningsbranchen.

   Radera
 25. Intressant att socialisterna i V(PK) går emot FN: "De rättigheter som springer ur ägandet måste begränsas och ägandet i sig övergå till gemensamma former. ".
  https://www.vansterpartiet.se/resursbank/partiprogram/

  Men vem är förvånad? Vidrigt parti.

  SvaraRadera