Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2019-05-23 10:01

Horaceindex - hur mycket imponerar du på andra män?

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor, Gyldene Freden eller enkäter på Internet, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.

En ledamot i det finaste som finns i Sverige, Svenska Akademien, har i dagarna släppt en bok, som fått medial uppmärksamhet och inte helt insmickrande recensioner. Bland annat tar boken upp vad som imponerar på andra män, eller åtminstone på författaren. Detta inspirerar förstås till skapandet av ett imponansindex, som vi kan kalla för Horaceindex.
Den Gyldene Freden, Svenska Akademiens stammishak.
Enligt tidigare enkäter är cirka 95% av bloggens läsare män, vilket därmed kan göra ämnet intressant.

Enligt akademiledamoten är det tre saker som imponerar på andra män. Dessa är fysiskt mod, att dra till sig yngre kvinnors intresse och intelligens. Frågan är hur dessa enkelt kan mätas?

Efter att ha grunnat på detta har jag kommit fram till att fysiskt mod kan motsvaras av fysiska prestationer. Löpning är ett bra aggregat där, då ingen kan jobba som brandman, polis, militär, eller i ett annat fysiskt utmanande yrke, som kräver mod, utan att träna. Eller för den delen syssla med sport eller en fysiskt utmanande hobby. Om man bara pressar på gymmet så duger kanske inte kroppen så mycket till och kondition är grunden för all fysisk aktivitet. Förmågan att springa visar att du är fysiskt kapabel och inte bara deffat på gymmet. Således bör det längsta antal kilometer du sprungit utan paus det senaste året ett bra aggregat för fysiskt mod i enkätform. Ska du korsa Grönland på skidor behöver du trots allt träna, och det inkluderar kondistionsträning och därmed löpning. Senaste året gäller för att dels fånga nuläget och inte historiska meriter, och dels för att man inte springer de riktigt långa sträckorna som ultramaraton särskilt många gånger om året, således ett års toleransintervall. 

Antalet kilometer går in i ditt Horaceindex, t ex 10 om du sprungit en mil utan paus det senaste året.

Frågan om yngre kvinnors intresse kokar vi ner till åldern på den kvinna som - frivilligt och utan att du betalade pengar - du senast hade sex med. Detta aggregerar både dina tillfälliga relationer och mer varaktiga dito. Definitionen av såväl man som kvinna är någon som är minst 18 år gammal, annars ska du inte svara på den här enkäten, utan söka hjälp. 

Skillnaden mellan din ålder och den kvinna du senaste hade sex med utan att betala och frivilligt från hennes sida går in i ditt Horaceindex. Var du 40 och hon 36 får du fyra poäng. Var du 40 och hon 44 får du -4 poäng.

Sista punkten är rakt av alltså intelligens. Enkelt och etablerat inom psykologin är iq som mätare på intelligens (och inte mätare på något annat, t ex bildning eller smarthet). Vi använder här Wechslerskalan, eftersom den används av såväl svenska Mensa som de WAIS-test som svensk psykiatri gav dig när du sökte hjälp för dina NPF-utmaningar. Wechslerskalan innebär att endast 1% av befolkningen når 135 eller mer och endast 1% når 65 eller lägre. Har du inte utretts för NPF eller andra psykiatriska problem, inte är utbildad psykolog som testats som del av utbildningen, inte gjort Mensas övervakade riktiga test, inte är SOG:are eller något annat som iq-testas, så kan du göra Mensa Norges onlinettest. Eller Mensa Sveriges test, som dock bara går till 128. Onlinetest är dels inte riktiga, då de inte är omfattande nog och inte övervakade, och många av de där oseriösa clickbaittesten använder Catell-skalan som ger helt andra siffror. Har du faktiskt papper från ett riktigt övervakat iq-test med Catell, så har du antagligen intelligens nog att översätta Catell till Wechsler korrekt, t ex 148 på Catell blir 130 på Wechsler (Mensas medlemskrav är 131 på Wechsler). Har du mönstrat eller sökt polisskolan kan du ha gjort ett stanine-test. Siffrorna översatta till IQ på Wechsler-skalan följer: 1=74, 2=78, 3=85, 4=93, 5=100, 6=107, 7=115, 8=123 och 9=126.

Ditt iq på Wechslerskalan minus 100 går in i ditt Horaceindex. Om du exempelvis har 115 i iq (Wecshler) får du 15 och har du fått 4 på staninetestet vid mönstringen får du -7.
Mat på Gyldene Freden.
Man kan förstås utforma ett betydligt mer avancerat Horacetest, i synnerhet på fysiskt mod, men det blir vare sig snabbt eller särskilt kul, och med det inte så många svar. Man kan också diskutera t ex åldersskillnaden, som ju gynnar äldre, men de missgynnas rimligtvis av att inte längre orka springa ultramaraton.

Svara nu på enkäten nedan. Enkäten är anonym. Den ende du lurar är dig själv om du ljuger, vilket inte kommer imponera på några män alls, i synnerhet inte Horace.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

113 kommentarer:

 1. Min kvinna är tillräckligt imponerad av mig och det räcker för mig. Vad Hårras tycker är liksom inte så intressant.

  Sedan det där med under 18 år, är man 19 och har en 16-årig flickvän är väl inte det skäl att söka hjälp? Nog för att de flesta läsare av bloggen med marginal är äldre än så, men ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på åldern på bloggens läsare så ...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Ovanstående kommentarer var riktade till en nu bannad kommentator, inte till Anders Nilsson.

   Radera
  9. Bra du skrev det sista - trodde du hade blivit smått galen :-)

   Radera
 2. Nja, att koka ner "mod" till "träning" och vidare till "löpprestationer" känns lite väl reduktivt. De idealkroppar på män som uppvisas (i media, osv) är väl snarare sådana man får av typ crossfit och lite tyngre träning? Kan vi inte mäta det med hur många burpees man kan göra på två minuter eller nåt sånt efterblivet istället, eller nåt annat som mäter både anaerob och aerob förmåga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt deffar man inte på gymmet, inte i huvudsak i alla fall. Det handlar alltså om att minska kroppsfettet, och det gör man som bekant i köket och i t ex löpspåret. Sen kan man iofs fortsätta träna musklerna för att minimera förlusterna av muskelmassa, och det gör man på gymmet.

   Radera
  2. Tror fler löper än tränar crossfit (the first rule of crossfit is ...), således blir det mer inkluderande med löpning.

   Radera
  3. Tja, det beror nog på om du inkluderar alla former av gruppträning med crossfitliknande tema med viss regelbundenhet. Friskis och Svettis har nästan 600 000 medlemmar, även om många gymmar är de flesta aktiva på något pass.

   Sedan finns det oändligt med andra organisationer som erbjuder liknande.

   Riksidrotrsförbundets undersökning 2011 visade på ca 1,8 miljoner löpare och 1,2 miljoner gympande.
   Men det är osäkra siffror.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Löpning är nog inte störst som organiserad huvudsport, men det är säkert många som använder det som ett komplement till annan sport. Seriösa fotbollsspelare konditionstränar väl osv.

   Radera
  6. Det var min poäng i inlägget. I stort sett alla som presterar hårt fysiskt löptränar - även som du påtalar fotbollsspelare.

   Radera
  7. Löpning är väl mer en bensport. Häpp!

   Radera
  8. Fast fotbollsspelare och andra som löptränar vid sidan av kör kör sällan klassisk löpning i längre pass utan intervaller som tränar både aerob och anaerob förmåga (väl?).

   Dvs ett bättre mått för de flesta vore ett mer explosivt mått, som jag skrev tidigare.

   Radera
  9. Beeptest-nivå kanske? Hade ju gett bra siffror. 11 för att kunna söka till Nationella insatsstyrkan t ex.

   Radera
  10. Öht så kan man utforma ett betydligt mer komplicerat test angående "fysiskt mod". Att hoppa i och rädda någon som håller på att drunkna räknas väl som fysiskt mod. Men hur utforma en enkät som objektivt och mätbart rankar fysiskt mod?

   Radera
  11. Självskattning.

   "Om du fick benen avsprängda vid ett infanterianfall, skulle du ändå springa vidare på stumparna och storman kulsprutenästet?"

   [ ] Ja
   [ ] Självklart
   [ ) Jag är väl inte bög heller?
   [ ) Nej, jag ör fanflykting och kronvrak

   Radera
  12. Självskattning av hypotetiska situationer imponerar nog inte på Horace.

   Radera
  13. @Ben
   Du har rätt. Man blir bra på det man gör. Fotboll o hockey. Korta intervaller viktigare än 1 mils löpning.

   Radera
  14. Kan man få poäng för att cykla istället? Man vill ju inte hamna på minus i detta viktiga index.

   Radera
  15. Jag minns att vår egen svenska Rabelais från Kortedala en gång skrev att alla sporter som inbegrep vita skor var omanliga, övriga var OK.

   Radera
  16. Det här testet är utformat för att göra det relativt enkelt för 40+ att få höga poäng. Inte så konstigt med åldern på läsarna av bloggen. Saknas egentligen bara ett fält för taxerad inkomst bara.

   Radera
  17. Taxerad inkomst imponerar inte på Horace.

   Radera
  18. Jag ser en ny meme födas. "X imponerar inte på Horace." Ska försöka komma ihåg den och använda den. Herr bloggare får naturligtvis gärna göra det, hade varit festligt att se det återkommande.

   Radera
 3. Det där att löpning skulle vara imponerande gäller bara till en viss del. Taniga långdistansare kan bara imponera om de heter Mikael Ekwall och aldrig ger sig.

  På samma sätt som gymmandet kan gå överstyr och det bara blir konstigt. Överbyggda killar eller diskogymmade är töntiga.

  Nyckeln till imponerande är kontroll och koll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade kring det hela, men löpning ger lagom poäng i förhållande till övriga svar, och är enkelt att kvantifiera. Man kan ju slänga in "högsta höjd du nått för egen maskin", "antal kilometer du vandrat och vikten på packningen" osv, men då exkluderar man de som inte vandrat och de som inte klättrat berg osv. Eller får en väldigt komplicerad enkät.

   Radera
  2. Bra poäng.

   Men mer macho än BD kommer man inte.

   Radera
  3. Fast med tanke på BD och mammor lär han ligga några miljoner poäng back, så back att det går plus :)

   Radera
  4. Du vet att mammor kan vara yngre än BD?

   Radera
  5. High volume low value. ( Och med värde menar jag på Horaceskalan, inte i någon annan aspekt)

   Radera
  6. @Cornu, mig magkänsla är att då BD regerar till bloggläsarnas mammor alltsom oftast är det en äldre kohort som avses. Nu vet jag ju inte vad BD gör på sin fritid vid sidan av bloggkommenterandet...

   Radera
  7. Förresten glöm inte bort morsdag på söndag, Ben kommer inte att glömma.

   Radera
  8. Jag har laddat med Marinella, leopardmönstrade trikåbyxor samt Gul Blend-limpor och kommer naturligtvis inte glömma nån av era mammor.

   Radera
  9. Ah, Blendkärringar. Det är en egenskap.

   Min morsa sliter nog ur dig Ben, som hon slet ut alla andra.

   Radera
  10. @Ben,
   Ska man servera marinellan med eller utan sockerdricka?

   Radera
  11. Alla över 16 dricker Marinella rent, min vän.

   Radera
  12. Centimeter. Alla över 16 centimeter. För nu när abortlagstiftningen ska skärpas och foster betraktas som riktiga människor så ska väl de få fulla rättigheter?

   Radera
 4. Är han på riktigt så pervers att han rankar yngre kvinnor med mer poäng? Bland det mest gubbsjuka jag sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SvD skrev:

   "Horace Engdahl listar vad hos en man som imponerar på en annan man:

   1) Fysiskt mod.

   2) Förmågan att dra till sig till unga kvinnors intresse.

   3) Intelligens."

   Det var inte det mest gubbsjuka av citaten, se övrigt här https://www.svd.se/engdahl-durkdrivna-karriarister-spelar-hjalplosa#sida-3

   Radera
  2. Tur han inte jobbar på dagis i alla fall.

   Radera
  3. Kan fråga sig om det är det att ha sex med yngre kvinnor som han verkligen menade. Kan erkänna att jag blir imponerande av män som drar till sig en skara av yngre kvinnor som uppenbarligen är intresserade av dem. Fast om dom faktiskt har sex med dessa kvinnor måste jag säga att dom sjunker i mina ögon.

   Radera
  4. Vet inte, det är väl den klassiska mansparadoxen som spökar, Engdahl är duktig på franska och andra saker som är rätt bögiga och omanliga faktiskt. Och det är väl helt OK, men så kommer han på att han måste hävda sig på ett eller annat sätt och hillar in sig i den här typen av resonemang.

   En valfri gammpojke från Norrlands inland kan väl åtminstone flå en björn och fälla träd och är därmed 100 ggr manligare än Engdahl, även om de aldrig i hela sitt liv fått ligga med en levande Homo Sapiens. Engdahl talar ju flytande, perfekt franska, men jag tycker ändå det är manligare att flå en björn liksom. Även om Engdahls sakkunskaper så klart imponerar.

   Radera
  5. Ifrågasätter du Horaces sanning om vad som imponerar på andra män?

   Radera
  6. Erik, som vi har sett i media verkar akademirelaterade som väcker yngre kvinnors intresse mycket riktigt ha sex med dessa kvinnor. Och kring vad Horace i övrigt verkar ha skrivit i sin nya bok så ser det onekligen ut som att det är sex som räknas.

   Radera
  7. Horace har säkert rätt i vad som imponerar på Horace, men jag anar att syftet egentligen är att fastställa hur imponerade andra bör vara av Horace och då blir det liksom lite krampaktigt och fel.

   Radera
  8. Näää. Så kan det väl inte vara? Skulle ju verka som Horace projicerar i så fall.

   Radera
  9. Det är väl samma typ av projicerande Virtanen sysslar med i sin bok när han skriver om hur han tafsar på tonårspattar och sedemera idkar samlag med kvinnorna?

   Båda Horace och Fredrik borde de flesta män klassa som ganska mesiga och töntiga.

   Radera
  10. Virtanen? Är han med i Svenska Akademien, eller vem är det?

   Radera
  11. Oavsett vad man anser om hans kvaliteter så var Virtanen del av Sveriges kulturliv innan metoo.

   Radera
  12. Blandar man inte ihop orsak och verkan här? Att ha skaffat sig ära och ryktbarhet ger möjligen mer intresse från motsatta könet, men det är väl knappast det som imponerar?

   Dvs bli världsmästare på nåt, så är det säkert fler tjejer som vill ligga med dig, men det är knappast just det som imponerar resten av omgivningen - det är väl din världsmästarprestation som gör det?

   Radera
  13. Har f ö inte läst nån av böckerna, på grund av att jag håller på och läser Jörg Lanz von Liebenfels Bibliomystikon - die Geheimbibel der Eingeweihten i tio band.

   Efter den prestationen räknar jag med att min knullfrekvens ska gå upp rejält.

   Radera
  14. Att han över huvud taget gör en sådan här lista tyder ju snarare på osäkerhet och dåligt självförtroende.
   En chimär.

   Radera
  15. Men du kanske inte heller hade haft självförtroendet på topp om du varit gift med Emma VIP-Brackström i 20 år?

   Radera
 5. Ang förmågan springa långt utan stopp somm korrelation säger jag bara en sak: Rincewind

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Klockrent. Beträffande sex med yngre kvinnor så var Cohen the Barbarian ganska framgångsrik. :D

   Radera
 6. Går inte att mata in 136 i IQ. Du har väl så pass många läsare att du borde ha några som faller i den kategorin?
  Mensa skriver iofs bara "135+" men med tillägget att poängen är "högre än för 99% av befolkningen", vilket borde innebära minst 136.

  SvaraRadera
  Svar
  1. IQ tycks klinga av med tiden. Jag rättar mig själv till 99e percentilen -> IQ 135+

   Radera
  2. 99e percentilen är minst 135 så högt som FRT A och B mäter.

   Radera
  3. Jag har svårt att ta test över 135 på särskilt stort allvar, med tanke på hur det går till när man skapar test. Tillförlitligheten blir också lidande. Sedan tror jag att 135+ är typ 0.98% av befolkningen eller något sådant.

   Radera
  4. Stora anledningen till att sätta max 135 är för att slippa alla de där 180+ klickbaittesterna på nätet. Att man högst kan ange 135 blir en påminnelse om att välja seriösare test eller helst riktiga testsiffror.

   Radera
 7. Nu har jag inte läst Horaces bok, men jag tycker det är tveksamt att överföra "fysiskt mod" till löpning? För det första krävs det inget mod för att springa (det är ett flyktbeteende) och för det andra ser inte de flesta löpare speciellt fysiskt imponerande ut, snarare tvärtom.

  Gjorde inte bloggförfattaren ett inlägg för ett tag sedan där han imponerade på sin kvinna med att göra armhävningar på hög höjd, efter ett långt vandringspass med full stridspackning? Det tror jag smäller högre på Horaces index än att springa Göteborgsvarvet på en och en halv timme. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fysiskt mod är svåröversättbart. För att ta Mont Blanc löptränade jag bland annat en viss sträcka, och för Kilimanjaro en ännu längre sträcka. Det blir ett bra aggregat inför de riktiga fysiska prestationerna, oavsett vilken typ av prestation det är.

   Radera
  2. Fysiskt mod är väl typ att springa mot eldgivning eller kanske frihandsklättra på bergväggar, kasta sig utför stup iklädd mystiska ödledräkter eller liknande. Eller det stora provet: HUR MÅNGA MIL I EN TESLA?

   Radera
 8. Håller med BD ovan, mod betraktar jag ungefär som General Omar Bradley
  "Bravery is the capacity to perform properly even when scared half to death"

  Elitidrottare är nog generellt aningen bättre på sånt än den medelmåttige soffpotatisen. Men just löpning är ju ingen idrott som tränar upp modet även om det höjer smärttrösklarna vilket kan skapa illusionen av högre mod.

  Den som tål smärtan av ett misslyckande bättre, och kanske även har den fysiska kapaciteten att bättre hantera ett misslyckande förefaller ju modigare även om man kan filosofera över om det då verkligen handlar om ett större mod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, sant. Men utforma en enkel enkät som mäter fysiskt mod?

   Radera
  2. Bra på rodeo eller tjurfäktning?

   Det här kanske är en form av fysiskt mod?
   Två killar på en elektrisk tjur:https://youtu.be/DAdPvXdDgFw
   Nåja, det var åtminstone modigt.

   Radera
  3. Där behövs ett visst fysiskt mod.
   Me hur ska det relateras till det som krävs i fysiskt mod av en fotbollshuligan?

   Radera
 9. Exempel på en modig man 39 minuter in i filmen

  Hur många brudar någon drar till sig eller hur långt han springer impar inte på mig.
  Och man kan vara precis hur intelligent som helst men ändå helt blåst..
  Det är ju ändå mest som en lotterivinst, bla genetiska förutsättningar. Trevligt och intressant att läsa en intelligent text, kul att se någon som lyckas träna sig till att springa 5 mil.

  Men det imponerar inte.

  Riskera sitt liv, sin ställning, sin position, sin ekonomi för sanningen, för att försöka dra sitt strå till stacken och rädda landet. Eller riskera sitt liv för att rädda någon annans.

  DET imponerar på mig, och det finns även många kvinnor i det här landet som imponerar med sitt mod, betydligt mer än någon man. Tex katerinamagasin.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Respekt. Lägger till detta: de som springer mot faran (blåljuspersonal) när vi andra flyr i panik.

   Radera
 10. Haha, detta var bland det roligaste jag läst på denna blog. Nu kan jag inte läsa SvD artiklen, men den verkar vara nästan lika underhållande. Jag måste säga att det är iögonfallande vilket ras Herr Engdahl har gjort (iaf såsom jag upplever det) i fråga om status i kultursfären i och med den här historien med "Kulturprofilen", och Engdahls stöd för denne. Nu är det nästan så att han begår någon form av "karaktärssjälvmord" varje gång han öppnar munnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Jag finner det ytterst märkligt att så många fortfarande tar honom på allvar.

   Radera
 11. Gräv mer i hur man kan mäta fysiskt mod.
  Respekt från 'bruschan' kräver nog en del.

  SvaraRadera
 12. 52, får börja springa mer. Men svårt att imponera om det aldrig är något man tar upp i sällskap med andra män. Det som imponerar mest är väl ändå ställning i samhället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ställning i samhället? Nja, så Löfvén och Cal XIV Gustf är de coolaste killarna alltså?

   Radera
  2. I min bekantskap är det löpning som är det coolaste. Trodde aldrig att jag skulle uppnå den status som det innebar att kunna springa milen på under 40 minuter..

   Att springa långt är väl inte så svårt att springa långt fort. Det är status

   Radera
  3. Håller ned Dille, springa fort är status. Göteborgsvarvet under 1h30min. Att dra till sig attraktiva (snygga) damer inger såklart status. Just unga kvinnor vet jag inte, beror mkt på i vilken ålder man själv är i. Att lägra den snygga 25åriga lärarinnan man hade i högstadiet/gymnasiet hade givit en oerhörd status på den tiden exempelvis. Men såklart i Horace ålder är det nog främst yngre kvinnor som är mest attraktiva. Men det finns ju fula kvinnor i alla åldrar som inte skulle ge ökad status att vänslas med, tvärtom.

   Radera
  4. Re. Ben D
   Bland sossar är nog Löven högstatus ... Annars tror jag VD för Volvo smäller högre än milen på 40 min.

   Radera
 13. Fysiskt mod, det enda som känns logiskt för mig där är fullkontakt kampsporter av alla de slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, delvis kanske, men:

   1. Det finns en eller flera ringdomare
   2. Är det en rimligt organiserad match så ska ju oddsen ligga nära 50/50
   3. Du tränar ju rejält länge innan
   4. En bra coach kan - och SKALL - kasta in handduken om det behövs

   Så visst, ett visst mått av mod krävs väl, men det ska inte överdrivas. I någon mån är det nog samma för andra idrottsmän tror jag.

   Radera
  2. Jo, du har en poäng där.

   Radera
 14. Med fysiskt mod skulle jag tro man menar någon som fysiskt vågar stå upp mot någon rent fysiskt. Kanske rent utav soldater i hemlig tjänst eller något åt det hållet. Attackdykare inte än brandman. Eventuellt någon som antar galna fysiska utmaningar. Springa 20 km varje lördag, eller köra CF 3 ggr i vecka, är nog inget som imponerar på annat sätt än att andra önskade att de också kunde.

  SvaraRadera
 15. Christian Troy (Nip/Tuck) vet hur man rangordnar män:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZgM3a_8Vq7c&t=3m17s

  SvaraRadera
 16. För övrigt är det stor humor när bloggen dessutom är nerkletad med den där efterblivet supermacho "Amex-metallkort"-relklamen där Kristoffer Hivju springer omkring och leker Bear Grylls med sitt kreditkort och man hela tiden hoppas att han ska slinta och skära av sig halspulsådern så att pinsamheterna ska få ett slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som i "Cradle to enslave"-videon?

   Radera
 17. Själv blir jag imponerad av en man som lyckas skaffa en intelligent kvinna. Inte om han själv är intelligent, vältränad eller våldsamt modig.

  SvaraRadera
 18. Hur män imponerar på män :). Så kul med tanke på att Horace är så oattraktiv man kan vara utan en puckel på ryggen och tbc :).
  Men visst att män blir imponerade av att någon har en yngre tjej köper jag. Det är bara en av mina manliga bekanta som fått höra ”fan vilken snygg tjej du har” (missförstått mig som flickvännen) och det är den i kompisgänget som är 10 år äldre, it-konsult och med 30kg övervikt.
  Tror kvot axlar/midja eller liknande vore bättre än löpning. Kroppslängd antagligen.
  Imponerande från min synvinkel är män med tuffa jobb som polis, brandman, militär, kirurg osv.
  Fysisk styrka och kropp som visar detta.
  Smart nog att göra bra val i livet (inte nödvändigtvis samma som IQ men det hjälper till).
  Personligen tycker jag stark ekonomi är rätt oviktigt så jobb och hög arbetsmoral räcker för mig. Har dock kompisar som ser ekonomisk framgång som hett (deras män är generellt fulare tycker jag).

  SvaraRadera
 19. Fysiskt mod borde väl handla om fysisk mod och inte fysik? Som att gå emellan när fyra "män" misshandlar någon trots att du vet att du antagligen också får stryk?

  SvaraRadera
 20. Mod innebär att man trotsar sin rädsla, eller att man gör det man vill eller tror på trots att det kan innebära negativa konsekvenser för en själv.

  Exempel på modiga män i Sverige som offrar fritid och privatekonomi för att göra något de tror på: Soldater, Poliser, Lärare.

  SvaraRadera
 21. Nu var ju frågan om man lockade till sig unga damer, inte huruvida man lider av sexmissbruk och därför tar varje tillfälle som ges. Jag får högt på det och högt på intelligens (fnys*), men dras nog ned rejält av "fysiskt mod". I mitt huvud är det bara rationalitet, men jag är ofta den mest kontrollerade och försiktiga människan i sällskapet. Tid har jag, så för mig är det helt självklart att låta det ta tid att undersöka en omgivning ganska grundligt innan man ger sig in i den. Första dagen i ett nytt land är det inget roligt att ha mig som chaufför om man har ADHD - det är en typisk skillnad jag märkt med mig gentemot gemene man. De andra liksom testar först och blir chockade sen.

  * Det är, ni, samhället som insisterar på den här definitionen, jag känner mig ofta ganska ointelligent eller åtminstone inte speciellt intelligent

  SvaraRadera
 22. Saknar en BMI-faktor i Horace-indexet där ett BMI på 28 bör ge högst bidrag till H-index för att sedan avta med en normalfördelning kring denna topp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gilla fina viner eller udda Ipa och goda middagar, det imponerar. Får jag föreslå måttet antal brännare på grillen?

   Radera
  2. Håller inte med. Vem som helst kan ju köpa en Weber med 48 brännare på avbetalning.
   Att bygga upp den pondus som en äkta kagge under klubb-blazern ger tar tid och kräver en äkta man som verkar helt i Horace anda.

   Radera
 23. Anledningen till att löpträning (och cykel, huvaligen!) blivit så populärt är att det inte kräver något fysiskt mod överhuvudtaget.

  Att däremot backa ur knäböjställningen med en vikt som är högre än du klarat tidigare, gör det. Alltså kräver både mod och koncentration.

  Det är inte särskilt nyttigt att ägna sig åt långdistanslöpning, däremot är tung styrketräning något av det nyttigaste man kan göra. På alla sätt. Man kan säga som så, att en tyngdlyftare har betydligt bättre kondition än en maratonlöpare har styrka. Tyngdlyftning förbättrar all fysisk prestation, medan man bara blir äckligt svag, stel och pinnig av löpträning.

  Men jag är förstås partisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu var sträcka man orkar löpa en indikator för att man i andra aktiviteter uppvisar fysiskt mod. Ska du dra en pulka över Grönland behöver du löpträna. Ska du bura in bus behöver du löpträna. Ska du med vapen i hand försvara riket behöver du löpträna. Osv osv.

   Radera
  2. Nej, det finns ingen anledning till det. Löpträning är mycket överskattat. Framför allt långdistanslöpning, som endast bryter ner kroppen. Kort intervallträning är bra dock. Bra läsning här.

   https://startingstrength.com/article/a_strength_based_approach_to_the_apft

   Radera
  3. Som med allt annat så gäller det att hitta en balans. Att ta löpningen till extrema nivåer är säkerligen inte bra för kroppen men detsamma gäller förmodligen för all träning.

   Långsam långdistanslöpning på varierat underlag kombinerat med kortare intervallpass tycker jag personligen ger bäst resultat utan att slita speciellt mycket.

   Radera
  4. Det fullständigt vansinniga är ju att medelålders män, som börjar tappa muskelmassa, frivilligt börjar hålla på med något som inte bara bryter ner ännu mer muskelmassa utan också stressar hjärtat på ett icke gynnsamt sätt. Det finns knappast någon bättre markör för god livskvalitet högt upp i åren än god styrka och bibehållen muskelmassa.

   Radera
 24. En av de längsta och mest underhållande kommentarstrådarna på länge. Gratulerar författaren till ett lönsamt inlägg. Vill också slå ett slag till ett test som inte i för hög grad gynnar en 42-kilos stenget: Cooper-test. Dessutom utvecklat inom amerikanska armén, hygglig association till manligt mod.

  SvaraRadera
 25. Fantastiskt inlägg! Svenska mensas onlinetest säger dock till mig att 126 (och inte 128) är det högsta som går att få. Oklart dock om det ändå går att scora 128

  "Resultat

  Din IQ beräknas vara: 126, eller mer


  Grattis! Det här är det högsta resultat som går att uppnå på provtestet.

  Endast 4% av befolkningen har en IQ på 126 eller mer.

  För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

  Du har goda chanser att kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig gärna till vårt antagningstest så får du veta säkert!"

  SvaraRadera
 26. Enkäten verkar inte fungera så bra.
  Jag får en första sida med bakgrundsfrågor om ålder kön och om man bryr sig om andra, sedan är det slut.

  Eller är det en del av IQ-testen?

  SvaraRadera