Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2019-05-14 06:48

GRRM: Förnekar att böckerna färdiga - lika självklart som jorden är rund

George RR Martin (GRRM) förnekar nu att The Winds of Winter och A Dream of Spring skulle vara färdiga. Att böckerna inte är färdiga är lika självklart som att jorden är runt och snurrar runt solen, eller att vatten är vått.
Författares arbetsredskap.
Så var det med den saken.

Rent krasst så är förstås färdig en definitionsfråga när det gäller The Winds of Winter. En bok är inte färdig förrän den gått i tryck. Däremot är GRRM väldigt tydlig med att A Dream of Spring har inte ens påbörjats:
"I will, however, say for the record — no, THE WINDS OF WINTER and A DREAM OF SPRING are not finished. DREAM is not even begun; I am not going to start writing volume seven until I finish volume six."
Så ordningen är återställd. Det är skönt att konstatera att det är en naturlag att GRRM inte är färdig med någon av dessa böcker. Vi kan inte förvänta oss att de blir klara förrän vatten slutar vara vått.

Sedan kanske GRRM borde ha lite respekt för fansen och antyda att de är "galna", "troll" eller "idioter", utan acceptera att sådana här rykten sprids som löpeld eftersom det finns hundratusentals läsare som längtar efter nästa bok, och blir väldigt glada när de får höra att böckerna ska vara klara. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Och det är därför jag numera slutat köpa fantasymaratonserier förrän den sista volymen givits ut. Finns inget jobbigare än att vänta 2-3-4 år på fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patrick Rothfuss har hållet på i 8 år och är ännu inte färdig med sista delen om
   Kungadråparen.
   Synd på en bra trilogi.

   Radera
 2. Läs Luna trilogin av Ian McDonald.
  Även kallad "Game of Domes"...

  SF men utan SF så att säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst två första böckerna, det är bra serie.

   Radera