Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2019-05-16 07:34

GoT SPOILERS! - Så rätt har läsarna haft om vilka som dör

NEDANSTÅENDE INLÄGG INNEHÅLLER SPOILERS FÖR GAME OF THRONES UPP TILL SISTA AVSNITTET I TEVESERIEN. LÄS VIDARE PÅ EGEN RISK.

Bloggläsarna visar sig ha haft väldigt rätt om vilka som skulle dö i sista säsongen av Game of Thrones. Svar och graf nedan.
Icke-spoilerbild.
Läsarna hade alltså väldigt rätt. De tio enligt bloggläsarna mest sannolika dödsfallen har alla inträffat när det är ett avsnitt kvar. Därefter sker de med fallande frekvens i takt med allt lägre bedömd sannolikhet.
Ufallet med döda överstrukna.
Nu dog visserligen den som fått allra lägst sannolikhet att dö, men man ska studera frekvensen mellan dödsfallen i sannolikhetsnivån. Några i den lägsta gruppen borde dö om sannolikheterna stämmer.

Överlag har alltså Game of Thrones sista säsongen varit förutsägbar kring vilka som ska stryka med. Nu återstår sista avsnittet och minst en i den nedre halvan kommer ryka killgissar den här bloggaren.

29 kommentarer:

 1. Avdelningen fullkomligt sanslösa spekulationer:

  Jon kan inte förlåta Danaerys för att hon använt massförstörelsevapen (Drogon) mot tusentals oskyldiga människor. Jon blir anklagad för förräderi och Drogon steker Jon till middag.

  Jon försöker mörda Danaerys som tårögd berättar att hon är gravid. Jon kan inte då inte mörda henne. Drogon steker Jon till middag.

  Arya lyckas mörda Danaerys med eller utan Drogons middag enligt ovan.

  Jon, Ser Davos, Tyrion och Arya konspirerar mot Danaerys, blir upptäckta och Drogon blir proppmätt.

  Westeros faller isär i flera kungadömen som det varit tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jon var den 998:e befälhavaren för Night's Watch. Den 999:e dog nyss... Ganska uppenbart vad som kommer ske.

   Radera
  2. Wildlings är numera vänner och Night King är ganska så död. Man behöver inte längre ha något Nights Watch...

   Radera
  3. Det fyller en funktion i egenskap av fängelsekoloni eller liknande. Jon dödar Danaerys för hon är vansinning, vill inte själv vara kung, återvänder till muren och tronens rättmätiga arvtagare, Gendry, blir kung. Kom ihåg var du läste det först.

   Radera
  4. Eftersom Kings Landing är en radioaktiv ödemark finns det ingen järntron.

   Inget hot från norr. Det finns inget behov av en superstar eller federation.

   Danaerys dödas av arta, Jon går i exil med henne, drakjäveln käkar upp alla lösa ändar.

   Radera
 2. Danaerys vaknar i sängen bredvid Karl Drogo på morgonen efter bröllopsnatten. Det visar sig att säsong 2-8 bara varit en dröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säsongerna 5-8 har varit rena mardrömmen...

   Radera
 3. Is tar kål på Eld, is går i exil där han kan leva ut sin sorg i resten av sina dagar. Någon god men totalt olämplig blir kung, barnen hans blir onda och det blir inbördeskrig igen lagom till att man har återbefolkat de något utarmade adliga husen.

  SvaraRadera
 4. Jag sätter en månadslön på att Arya Stark är tillräckligt sur efter att ha sprungit runt med grillade småbarn så att hon gör processen kort med Danaerys i nästa episod. Hon är väl den karaktär i hela GoT som det är viktigast att inte göra sig ovän med då hon är enormt långsint, inte har en enda spärr och är mycket beslutsam :)

  Det skulle ju bli lite tråkigt om Danaerys dör direkt så man kan ju gissa att det blir lite tredje riket i en timme, Tyrion antingen död eller skaka galler, Jon Snow förmodligen ett så pass stort hot att han måste dödas, anledningen som ges är att "dom flydde" under slutstriden kanske (för att undvika alla napalm)? Tror att Jon Snow lyckas fly.

  När Danaerys är död så blir John Snow kanske som någon sagt black watch commander och Tyrion kung över Westeros?

  Jag har känslan att vi inte får se John Snow på iron throne för det är vad alla förväntar sig :)

  Sen tar Tyrion över Daenarys unsullied och befriar dom eller nåt och Dathraki åker hem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad händer med draken?

   Radera
  2. Arbetsförmedlingen.

   Radera
  3. Någon rådig individ får göra som man gjorde med draken i Krakow, mata den med något onyttigt... Jag gissar på 'the onion knight'
   https://en.wikipedia.org/wiki/Wawel_Dragon

   Radera
  4. Blir msn inte väldigt gasig av lök?

   Radera
  5. Den kanske exploderar om man dödar Daenarys.

   Radera
 5. När man fått inse att författarna inte alls räcker till, så blir det väl åtminstone ganska givet att Tyrion ryker nästa avsnitt. En av alla ark de förstört helt är ju att han skulle ha dött, men gav för mycket tittar$iffror så han blev korkad istället.

  Däremot har ju dödsfall i sista avsnittet ingen påverkan på $iffrorna, och det är ju så de jobbar; barnsligt trivial logik snarare än att de står för någon egen tolkning av GoT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de som skulle ta över efter GRRMs förlaga tog slut har ju varit på fanfiction nivå.

   De har valt att fokusera på att tillfredsställa vad fansen vill. Inte någon trovärdig handling. Och då menar jag de fans som tillkommit under resans gang. inte de som började se serien då den kom.

   Radera
 6. För att maximera tittarsiffrorna sista avsnittet har man ju redan politiserat handlingen genom overlap med verkligheten; Danaerys har gjort en Hillary och ballat ur just när den givna segern skulle bärgas, venndiagramsoverlappen mellan GOT/DEM som idenfitierat sig med ett slags reserv-Hillary gör att dessa nu går bananas och kräver omval/omtake av hela säsongen, vilket i sin tur kommer att locka in GOPs som hittills inte brytt sig ett skit att även de titta på sista säsongen för att se om det träder fram någon "Make Westeros Great Again" och snor åt sig tronen mitt framför alla tappade hakor.

  SvaraRadera
 7. Men det viktigaste är väl ändå att Podrick överlever så att kontinenten snabbt kan befolkas igen efter det förödande kriget.

  SvaraRadera
 8. I takt med att säsongen rullat på har jag själv mest undrat över om det är Game of Thrones eller en crossover mellan Ricki Lake och Evil Dead jag tittar på...

  SvaraRadera
 9. Att förra avsnittet inte avslutades med att Arya stirrade in i kameran och viskade "Danaerys" likt resten av namnen på hennes lista övergick mitt förstånd. Klyschorna haglade så otroligt tätt och nivån var så förbannat låg att ett öppnare mål än det vore svårt att hitta.

  I sista avsnittet mördar mördar Arya den nya "mad queen" och Jon släpper tronen till Sansa som gifter sig med Gendry så ingen kan klaga på tronföljden. Jon blir chef för kings/queens guard eller warden of the north.
  Resterande får nåt slott var men hur Brons story skall knytas ihop vet jag inte. Mördar Tyrion?

  SvaraRadera
 10. Historien upprepar sig med omvända roller:

  Dinerys blir med Queen, Arya tar ett ansikte så hon kan bli kingslayer. Sen blir Jon maktgalen änkekung.

  Eller något annat.

  SvaraRadera
 11. "Valar morghulis" - "All men must die"
  Tror att John Snow, Tyrion Lannister samt Grey Worm åker dit nästa vecka !

  SvaraRadera
 12. Svar
  1. De har de redan gjort, eller rättare sagt alla utom the faceless som har flippat ut och masakrerat varann;)

   Radera
 13. Danaerys dödar alla andra huvudpersoner och raserar de återstående kända byggnaderna med sin totalt överlägsna drake. Sen drar hon över havet för att fortsätta där. Döden vann fast den förlorade typ.

  SvaraRadera
 14. Jag kände bara efter att Arya gått genom stan så borde hon nu ha som mantra "Danaerys" "Jon" "Tyrion".

  Danaerys blev ju mer eller mindre Stalin. Jon var hennes enabler (allt trams om att han försökte skydda oskyldiga är ändå ingenting jämfört mot de tusen han lät dödas genom att ha stött Vithåringen)

  För övrigt så tråkig sista säsong. Genom att få in allt på två halva sista säsonger har man missat allt vad gäller pacing och personutveckling. Man har fokuserat 100% på att tillfredsställa de "fans" som älskar jon snow och tycker att danaerys är girl power. Istället för att visa den mer realistiska bilden att om du som härskare är idiot och tar stora risker och kör över folk slutar det med en kniv I ryggen. Dvs hade serien följt det MO som man gjorde första sex säsongerna hade Danaerys och Jon snö dött igen. Flera gånger om.

  Den enda som jag kände minsta sympati med var Sandor Clegane. Annars är det genomgående personer som jag tycker har tjänat sitt eget syfte och skitit I alla döda civila (de kanske har sagt att de bryr sig om civila. men I handling är man ungefär som kommunisterna vad gäller hur man värderar den stora massan: Kanonmat)

  SvaraRadera
 15. Man kan väl dock inte vara helt säker på att t.ex. Cersei och Jaime verkligen är död, även om allt så klar tyder på det.

  SvaraRadera