Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2019-05-24 16:49

Fredagsmys: 65% av läsarna bryr sig inte vad andra män tycker om dem, i synnerhet inte Horace

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor eller grafer, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.

Dags för lite härligt fredagsmys. Denna fredag redovisar vi tidigare omfrågade Horaceindex, dvs hur mycket man imponerar på andra män genom sitt fysiska mod, sin intelligens och sin förmåga att väcka yngre kvinnors intressen. Man kan konstatera att nästan två tredjedelar av läsarna skiter fullkomligt i om de imponerar på andra män, och i synnerhet inte på Horace.
65%.

Av de 35% som bryr sig om vad andra män tycker om dem, inklusive Horace, hade 6.6% av dem ej haft sex med en kvinna (frivilligt och utan betalning) det senaste året, och ingår inte vidare i undersökningen. Det behöver inte handla om incels, utan siffran rimmar rätt väl med förekomsten av andra preferenser än kvinnor.

Siffror avrundade till heltal. Inga strykningar av extremvärden har skett, oavsett hur orimliga dessa var på främst fysisk förmåga. Finns väl några ultramaratonlöpare bland läsarna ser det ut som.

Medelpoäng bland de som bryr sig om vad andra män tycker var 39 år, och medianen 38 år. Medelåldern bland de som skiter i vad andra tycker var 42 år och medianen 41 år.

Med åldern avtar alltså benägenheten att bry sig om vad andra män tycker - man blir helt enkelt mer trygg i sig själv ju äldre man blir.

Indexet visade sig väga tungt på intelligens.
Fördelning poäng Horaceindex.
Läsekretsen plockade alltså mer Horacepoäng på sin iq än på fysisk förmåga. Allra minst påverkades utfallet av åldersskillnaden mot senaste kvinnliga sexpartnern.
Fördelning Horaceindex.
Medelvärdet på Horaceindex var 43 och medianen 41.
Fördelning intelligens (IQ minus 100)
Medel i iq blev 123 och median 125 (Wechslerskalan där 135% uppnås av mindre än 2% av befolkningen), inte clickbait-testens Catellskala med sina 160-180-250 som svar). Bloggen har alltså en begränsad möjlig läsekrets, då läsarna helt enkelt är för intelligenta, och därmed en begränsad målgrupp. Det finns spikar på de olika enskilda IQ-nivåerna som i enkätinlägget angavs för stanine-skalan, dvs den som gjorts vid t ex mönstring eller ansökan till polishögskolan. Dessa spikar syns inte i det utjämnade histogrammet ovan, annat än som spiken runt noll (iq=100, fullt normal person). Att 0-5-skalan är gles beror på att stanine 6 ger 107 i iq.
Fördelning fysik - längsta sprungna sträcka utan paus senaste året.
När det gäller fysik och hur lång den längsta sträckan man sprungit utan paus senaste året, så finns det tydliga spikar på noll, fem och tio kilometer. Sedan tolv, femton och förstås halvmarans 21 km. Det finns också ett kluster med start helmara och 42 km. Därefter har vi enstaka ultramaratonlöpare, ironman och liknande övermänniskor. Längsta sträckan var 125 km. Det finns tävlingar med de här sträckorna, så det är inte orealistiskt. Bloggen har trots allt runt 30 000 - 50 000 unika läsare i veckan, och även om långt ifrån alla brytt sig om att svara eller bryr sig om vad Horace tycker, så bör det finnas lite ultralöpare här.

Medelsträckan var 12 km och medianen 10 km. Milen är alltså rätt vanlig att springa bland bloggläsarna.
Fördelning åldersskillnad senaste kvinnliga sexpartner
Medelåldersskillnaden mot senaste kvinnliga sexpartner var fem år, och medianen fyra år. Rätt traditionellt får man förmoda. Max skillnad var 27 år, och åt andra hållet var största skillnaden 10 år, dvs 10 år äldre kvinna.
Åldersfördelning män.
Åldersfördelningen på män handlar alltså om de som inte skiter i vad andra tycker, medan åldersfördelningen på alla svarande män alltså var några år högre.
Åldersfördelning senaste kvinnliga sexpartner.
Medan åldersfördelningen av män var ganska mjukt fördelad, men det gäller inte senaste kvinnliga sexpartner, där vissa åldrar på kvinnor verkar ha fördelar i förmågan att attrahera bloggläsarna. Eller i tillgänglighet på dating- och raggscenen.

Först kan vi konstatera att lägsta möjliga svar var 18, vilket gett en fet svans. Det betyder inte att bloggläsarna är gubbsjuka, utan kan handla om männen i yngre 20-årsåldern som har yngre sexpartners. Det bekräftas mestadels av individdatat, med några få undantag.

Men intressant är t ex att 36-åriga kvinnor verkar vara attraktivast och blir ett kluster tillsammans med 37-åringarna. Kanske har detta med sent partnersökande att göra vilket ökar gruppens tillgänglighet på ragg- och datingscenen, för sedan dippar det runt 40-årsåldern. Däremot blir det en spik för 43-åringar, som tydligen är attraktiva. 43 år har jag för mig är den vanligaste skilsmässoåldern för kvinnor, som därmed blir mer aktiva när det gäller sexpartners.

Det finns också ett kluster i åldern 24 - 27 år, vilket man kan förmoda handlar om tidigt partnerbildande, där studier är avklarade och man blir mer frekvent i sökande efter livspartner. Överlag dominerar (ej avsiktlig ordvits) kvinnor i åldern 24 - 37 år som senaste sexpartner bland läsarna.

Eftersom vi har individdata kan det vara intressant att titta på de individer som fick högst Horaceindex.

Högst Horaceindex får en man i 40-årsåldern man som sprungit 125 km och har en IQ på 132. Jag uppger inte åldern på senaste kvinnliga sexpartner, då de här personerna kan vara identifierbara och jag tänker inte vara budbärare kring eventuella partners.

Även andra positionen innehas av en man i 40-årsåldern som sprungit 65 km och har en IQ på 133. Åldern på senaste kvinnliga sexpartner utelämnas.

På tredje plats hittar vi en man som sprungit 90 km, är 31 år gammal och har en IQ på 115, samt en några år yngre kvinna som senaste sexpartner.

Sedan kommer 29-åring med IQ på 130, 41-åring med IQ på 135, 28-åring med IQ på 133.

Utmärkande för de nio högsta positionerna i Horaceindex är att de alla springer maraton eller längre. Vill man hamna högt i Horaceindex är det maratonträning som gäller.

Först på plats tio hamnade en 20 km löpare, 48 år gammal och med 135 i iq, med en yngre kvinna som senaste sexpartner.

Även om iq alltså gav mest till Horaceindex generellt, så toppar de som imponerar mest via sin ultradistanslöpning.

Bloggaren hamnade på plats 25 av 316. Som författare av blogginlägget bryr jag mig förstås vad Horace tycker.

För att räkna ut ditt Horaceindex, summera ditt IQ enligt Wechsler-skalan (135 < 2%) minus 100, plus den längsta sträcka i kilometer du sprungit det senaste året utan paus, plus åldersskillnaden till din senaste kvinnliga sexpartner. Du kan sedan jämföra med historgrammet ovan var du hamnar.

Metodiken främst kring löpning kan ifrågasättas och har ifrågasatts. Kanske borde man köra nivåer på beeptest eller antal 100 meter på Cooper-test istället? Punkterna kring intelligens och yngre kvinnor har dock inte ifrågasatts även om jag blockade en långtida uppenbarligen omogen kommentator i 50-årsåldern på grund av det senare. Man kan också diskutera vägningen av index, men det kraftiga utfallet på intelligenssidan har nog mer med läsekretsen att göra än att det skulle vara fel på index som sådant.

Ha ett fortsatt gott fredagsmys.

17 kommentarer:

 1. Var IQ självskattat?
  Underligt om så många av oss läsare har ett fastslaget och verifierat IQ-värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De allra flesta svaren var koncentrerade på stanine-nivåerna. Även ett kluster på 126 som var max på Mensa Sveriges onlinetest. Sedan kluster på 131 och 135, vilket är vad Mensamedlemmar kan få på FRT-A och FRT-B-testerna. Det är rätt många som gör de testerna, mkt billigare än fullt WAIS-test, även om de inte går med i föreningen. Ger även resultat på lägre nivåer. Sedan har ju alla som utretts för NPF gjort WAIS-test, det görs iq-test för viss rekrytering internt och externt inom både företag och åtminstone Försvarsmakten. Inte orimligt alls faktiskt.

   Radera
  2. Jäpp lite förvånande, men de som gjort allmän värnplikt och fått 9 på IQ-testen kan anta att de har IQ>126 (weichsler) och inom intervall x-y för lägre staniner. Förutsatt normal tillämpning.

   Radera
  3. Och där bevisade Cornu detta...

   Radera
  4. Nu är det inte heltäckande pga olika adblockers etc, men klickhistoriken (ej individbaserat, spårar ej IP-nr, se om bloggen och GDPR) visar 40 klick till mensa.no iq-test, 15 till mensa.dk:s iq-test och 59 till Mensa Sveriges iq-test. Summan blir 114 som gjorde testen av 316 svarande.

   Även om dessa test inte är riktiga pga online och ej övervakade (om än på tid), så ger det tillsammans med stanine hög sannolikhet för att detta inte är självskattat.

   Radera
 2. Man fick ju även räkna om resultatet från testet man gjorde på mönstringen. Eftersom bloggens läsare är tillräckligt gamla för att ha mönstrat har vi ett "fastslaget" iq-värde.

  SvaraRadera
 3. :-) Majoriteten av läsarna har nog tydligen dålig självinsikt.

  Den som inte bryr sig om sin vad andra tycker bryr sig rimligtvis inte heller om sin status i horace ranking och borde därmed knappast heller bry sig om att fylla ett sånt här test.

  SvaraRadera
 4. Vem är Horace?

  Personligen vill jag imponera på individer, oftast kvinnor, som själva imponerar på mig.

  SvaraRadera
 5. Nästa vecka: Beräkna ditt whore-ass-index!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju den gamla fultalsformeln, differens i ålder på yngsta och äldsta en har haft ihop det med multiplicerat med antalet. Tyvärr verkar den mycket informativa hemsidan som fanns ha plockats ned.

   Radera
  2. Också känt som Stig Larson-skalan

   Radera
 6. Seriöst. Vem orkar läsa den MumboJumbon?

  SvaraRadera
 7. Allvarligt talat, de flesta svenska män är feminiserade käringar, varför skall man bry sig om vad de tycker om mig?

  SvaraRadera
 8. Jag *tror* folk imponeras mer av din förmåga att skriva böcker, än av din förmåga att locka unga honor och springa långt.

  SvaraRadera
 9. Just löpning är intressant, hör aldrig någon prata om hur snabbt de springer på säg 1500 meter men det är ett jävla tjat om hur många km det sprungits och vilka långlopp som har/ska springas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På mitt jobb pratar vi mycket om tid per km. Det sliter tyvärr en hel del mer på kroppen att springa km på 3 minuter än runt 4. Framförallt nu när man är närmare 40 år gammal

   Radera
  2. Nja, vilka tider folk sprungit på 60-100 meter som tonåringar verkar vara en merit som varar ända in till graven.

   Radera