Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2019-05-31 12:33

De politiska pariterna kan inte röja upp sin egen skit

De politiska partierna klarar uppenbarligen inte av att röja upp sin egen skit, inte ens efter EU-valet. Sveriges städer, byar och landsbygd är fortfarande nedsölade av den politiska propagandan inför EU-valet. Foton från Uppsala som anekdotiska exempel.
Uppstädningen kan vänta vid Fyrisån.
Det är tydligen väldigt enkelt att skräpa ner gatubilden med politisk propaganda (demokratisk yttrandefrihet inför demokratiska val), men desto svårare att bli av med den. 
KD framör låtsaskompisens lokal i Uppsala.
Ironiskt nog skriver Uppsala kommun att 58% hävdar att de aldrig skräpar ner, men uppenbarligen ökar skräpet i städerna, åtminstone i Uppsala, sett till affischerna överallt.
Ironin går inte förlorad.
Som sagt.
Nu påtalar kanske någon vän av ordning att politisk propaganda är demokrati och inte nedskräpning, och att det är ideellt arbetande som tar ner dessa demokratiska budskap och att de ännu inte fått en helg på sig att göra detta. Förvisso var det ledig dag igår torsdag.

Eller kommer städningen hamna på skattebetalarna via Uppsalas gatuförvaltning? Å andra sidan finansieras ju de politiska partierna av skattepengar via partistödet, även för Robinssonomröstningen om vilka tjugo som skulle bli skattefrälse i Bryssel och Strasbourg.

Vi röstade i EU-valet för att bli av med de här personerna och förvisa dem utomlands, inte att de skulle hänga kvar i gatubilden.

Fast kolla aldrig en bra story, som jag personligen i första person live hört Jan Helin, numera SVT, tidigare Aftonbladet, säga.
Å andra sidan verkar Uppsalaborna ha lite svårt med skrivna instruktioner.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

18 kommentarer:

 1. He he, tycker partierna ska fokusera på att rensa upp bland skitdåliga idéer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det klarar de inte heller.

   Radera
  2. Där kan vi vara överens även om vi troligtvis inte är det.

   ---

   Inte när det gäller vissa frågor i alla fall.

   Radera
 2. Som aktiv kan jag säga alla affischer ska plockas ner av det parti som satte upp dom. Jag körde runt i Uppsala mellan 07-09 i torsdags för att plocka ner så mycket som möjligt. Vet också att andra var ute senare under dagen.

  Mvh,
  Rickard (KD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade bara en affisch från er. Andra partier, allt utom den C och vänsterut.

   Radera
  2. Ok, då tar jag en tur ner till centrum och åtgärdar detta på en gång.
   Affishen är borta om 30 min!

   Radera
  3. Då var affischen nedplockad.
   Tack för att du uppmärksammade oss på den.

   Mvh
   Rickard

   Radera
  4. Bra gjort Rickard 👍

   Radera
 3. Tyvärr lämnas ofta de buntband kvar man sätter upp plakaten med. Inte så kul för händerna på räckeshandledare och inget positivt alls avseende räckesmålningen.

  Det tar många år innan dessa lossnar av sig själv och försvinner bort i jord och vatten.

  SvaraRadera
 4. Nu skall ju sugrör i plast förbjudas. Eftersom våra sugrör annars hamnar i Indiska Oceanen. Kan man inte göra detsamma med buntband i plast. Förbjuda dem. Eller vore det en plakatåtgärd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vi plocka bort all plast vi använder, här och nu, skulle vi nog inte känna igen samhället längre. ;-)

   Radera
  2. Jag föreslår att vi förbjuder användning av plastpåsar på månen. Annars kan de hamna i havet.

   Radera
  3. Jaaa. Miljöpartister som inte kan plocka upp sitt egna skräp. Samtidigt bråka om sugrör som på diverse hamburgerkedjor förbränns. Hur kan man gå på sånt idiotiskt trams.

   Samtidigt på en annan plats. I ett annat land.
   https://www.youtube.com/watch?v=IrBGIfeABpg

   Radera
  4. Använd förmultningsbara snören av hampa!

   Radera
  5. Notera skillnaden också: hamburgerkedjan sugrör hamnar i soporna och återvinns medan miljöpartiets buntband hamnar i miljön och bryts väl inte ner så snabbt.

   Hur vore det att hålla rent framför egen dörr innan man tackar ner på andra (Som faktiskt håller rent)?

   Radera
 5. LIte ironiskt att författaren själv skriver "aldrig kolla en bra story" efter som, i alla fall det jag fått lära mig, är att partierna har en vecka efter valdagen på sig att plocka undan efter sig?

  SvaraRadera
 6. Finns en poäng i detta cornucopia, helt klart. Många org som pratar sig varm för miljöaspekter för att sedan agera diametralt annorlunda..

  SvaraRadera
 7. Otäckt, satt imorse på väg till jobbet och upprörde mig över samma sak och undrade varför ingen påpekat detta.. :D

  SvaraRadera