Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2019-05-11 08:49

Börsen höll - euron föll

Börserna höll emot det så kallade handelskriget under fredagens handel. Kronan stärktes rent av lite mot euron.
Amerikanska Russel 3000
Det blev ingen dramatik att tala om på börserna under gårdagen, trots pratet om eskalerande handelskrig. Tyckonomer och experter menar att USA och Kina kommer komma överens, och dethela kommer blåsa över.

Resultatet blev relativt oförändrade börser.

I USA gick Russel 3000 +0.35% och svenska OMXSPI gick hela +0.55%. Tyska DAX +0.72%. Svenska kronan stärktes dessutom mot euron, som nu återigen kostar under 10:80 SEK.

Kort sagt, inget att orda om egentligen.

God morgon!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. Uber föll närmare 7 procent på sin första börsdag från introduktionskursen.

  SvaraRadera
 2. Har kvar mina aktier, men känner en oro för den närmaste tiden. På längre sikt lever jag i uppfattningen att några av dem ska växa starkt medan andra stagnerar.

  Ser byggkranar överallt i 08, men utgår från att bostadsbyggandet har sett sina bästa dagar för ett antal år framåt. För fossila bilar gäller bara fortsatt nedgång och ingen återhämtning. En del kommer inte hinna ställa om.

  Bina i grannkvarteret har dött i vinter och nästan inga flygande insekter syns i trädgården. Blir nog katastrofalt dålig äppelskörd i höst. Men tomater verkar kunna bli en hel del.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har hänt med bina ?

   Radera
  2. Döda. Fanns några samhällen hos en granne något kvarter iväg. Inget av samhällena hade överlevt och han ger nu upp.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. Många goda observationer om kronan: www.di.se/debatt/vaxelkursens-problem-ar-kroniska/

  "Sedan 2003 har den svenska valutan tappat 20 procent mot euron i reala termer – en häpnadsväckande utveckling och en tydlig signal om att prisstabilitet inte råder i Sverige" med mera.

  För mycket att citera så här så det är lika bra att ni klickar på länken. På det moderna sättet, genom att klippa och klistra en ickelänk.

  SvaraRadera
 4. Verkar inte bli så farligt denna gången heller. Kina och USA kommer komma överens och så blir det bara ett litet hack i kurvan till alla domedagsprofeters förtret.
  Lågräntepolitiken och oviljan att höja räntan ställer till det. Folk vet inte vart de ska investera sina pengar.
  Bopriserna lär gå upp i Skåne i maj. Ett fruktansvärt drag, känner inte igen krigsrubrikerna kring ngn dipp här inte.

  SvaraRadera
 5. Kronan har antagligen en bit kvar till sitt rätta värde trots fallet som har varit, har gissat på 11 kronor mot Euron innan midsommar, en intressant ny gissning är vad bränslepriset är till semester säsongen, får vi 20 kronor litern.

  Har förväntat mig en större uppvärdering i kronor av internationellt gångbara tillgångar som exportbolag, kommer bara konjunkturen i USA och Kina är fortsatt stark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se om det räcker för 2% inflation :) För tillfället ja men om inflationen faller i omvärlden måste Ingves dra till mer mer försvagningar.

   Radera
  2. Kronan går ner hela men regering ljuger hela tiden att sverige har lågt inflation trots att är det högt inflation pga varor priser går upp hela tiden och mycket svag krona

   Radera
 6. Det är mycket konstigt ekonomi system i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför svenska krona blir mycket svag efter ny regering???

   Radera