Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2019-05-01 13:46

Assange dömd till 50 veckors fängelse för att ha brutit borgen

Som väntat har nu Julian Assange dömts till fängelse för det brott han tidigare fälldes för, nämligen att ha flytt från borgen i samband med tidigare gripande för utlämning till Sverige. En sannolikt friande dom eller möjligen lite böter och någon månads fängelse i Sverige för sexualbrott blir nu istället ytterligare 50 veckor som frihetsberövad.
Brittisk polis.
Det brittiska rättsväsendet har nu levererat domen mot Julian Assange, och den blev 50 veckors fängelse för att ha brutit mot borgen och gömt sig i sju år på Ecuadors London-ambassad av rädsla för det fruktansvärda svenska rättsväsendet.

Mediauppgifter gör också gällande att det lämnats in en anmälan om utpressning mot Assange i Spanien, då en grupp spanjorer påstås kommit över övervakningsfilmer från Ecuadors ambassad och hotat publicera dem om inte Assange och Wikileaks betalade några miljoner euro. Uppenbarligen ska filmerna inte framställt Assange på ett positivt vis. Huruvida detta stämmer eller ej är en annan fråga, men vi har nog inte sätt slutet på historien Assange.

Det finns säkert lärdomar att dra kring grandios självbild och självdestruktivt beteende här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Som jag har förstått det är Assange rädd för att bli utvisad till USA men det kanske inte stämmer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Givet att det är lättare att bli utvisad till USA från UK än från Sverige så funderar man hur han tänkte här?

   Radera
  2. Massi Fritz försöker få åklagaren att väcka åtal igen. Tror Sveriges regering helst vill slippa få detta på halsen som lär då bli en belastning många år framåt. Givetvis ska han prövas om han är skyldig men brottet är snart preskriberat ändå.

   Radera
  3. Jo, men då kanske man inte ska åka till Storbrittanien av alla länder.

   Radera
 2. Det finns också lärdomar om att käfta mot staten. Sitt tyst i båten bara.

  Tänk om lika mycket resurser lades på alla våldtäktsanklagade, så mycket snabbare vi hade blivit bankrutta då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har vi ett solklart fall med bägge, men han flydde från Sverige som en feg hund, jag har noll förtroende från Assange

   Radera